Cea mai buna oala sub presiune

Cum alegi cea mai buna oala sub presiune pentru tine? Ce caracteristici si functii poseda oala sub presiune potrivita? Citeste ghidul nostru pentru a alege informat.

Cum alegi o oala sub presiune performanta

Cea mai buna oala sub presiuneIndiferent de produsul pe care vrei sa-l achizitionezi, grija de a beneficia de ce este mai bun primeaza. Totul este sa stii la ce sa te uiti atunci cand faci achizitia, la pret, la firma producatoare, sau la caracteristicile tehnice. Nu face exceptie nici cea mai buna oala sub presiune, aici va trebui sa stii sa alegi in functie de materialul din care este  confectionata, capacitatea oalei si siguranta.

Vom incerca in continuare sa-ti explicam cum functioneaza o oala sub presiune,  la ce amanunte sa fii atent atunci cand o cumperi si cum sa o alegi in asa fel incat sa fi pe deplin multumit.

De ce sa alegi cea mai buna oala sub presiune?

Cred ca toti cei nascuti inainte de 1989 au auzit de oala sub presiune, in timp ce despre aparatul multicooker mai putini. Desi tehnologia a avansat, modul traditional de a gati la abur este inca in topul preferintelor celor ce vor sa gateasca sanatos.

Acum sa facem o mica comparatie intre un dispozitiv de ultima generatie si oala traditionala de gatit sub presiune. Avantaj net pentru ultima optiune, pretul. Dezavantajul ar consta intr-un numar mai redus de produse ce ce pot gati la abur. Faceti singuri raportul calitate – pret dar si avantaje versus dezavantaje si decideti ce aparat vi se potriveste cel mai bine.

Motive pentru a cumpara o oala sub presiune

Cea mai buna oala sub presiune este folosita cel mai adesea atunci cand avem de pregatit mancaruri a caror durata de preparare depaseste 45 – 50 de minute. Economisim astfel timp dar ne asiguram si o mancare sanatoasa, care-si pastreaza toate calitatile nutritive prin gatitul sub presiune. Retineti ca nu este indicat sa folosim oala la prepararea alimentelor cu durata de preparare mai mica de 30 de minute, dar nici a celor sensibile la caldura. In schimb o putem folosi cu succes mai ales toamna, cand ne pregatim conservele pentru lunga perioada de asteptare pana la aparitia legumelor proaspete.

Preparate la oala sub presiuneLa fel de utila este aceasta oala si pentru prepararea produselor din carne, iar legumele si carnea preparate in suc propriu vor fi atat de delicioase, incat cu siguranta invitati la o masa festiva vor fi impresionati.

Consulati cu incredere lista de mancaruri ce se preteaza a fi gatite la oala sub presiune, contine retete si preparate la care nici nu v-ati gandit pana acum. Nu uitati ca acest aparat minune economiseste pana la 70% din timpul normal de pregatire.

Ce-ti ofera in plus oala sub presiune?

Pe langa timpul liber ramas prin scurtarea duratei de preparare a mancarii cu cel putin 70%, oala sub presiune iti ofera siguranta in gatit. Da, pentru ca acestea sunt prevazute cu dispozitive de siguranta care elimina presiunea, atunci cand se depaseste un anumit prag. In plus veti face economie la energie, indiferent ca veti gati la un aragaz electric sau cu gaz natural.

Totusi, cel mai mare avantaj il reprezinta valoarea nutritiva crescuta a preparatelor gatite cu o oala sub presiune. Avand in vedere ca aproape nimic din valoarea nutritiva a produselor nu se pierde prin gatit, viata dumneavoastra va fi de acum mai sanatoasa, aportul de vitamine si proteine fiind mult mai mare decat cel obtinut printr-un gatit clasic, la foc deschis.

Cum alegi cea mai buna oala sub presiune?

Exista mai multe criterii si caracteristici la care trebuie sa fii atent inainte de a alege cea mai buna oala sub presiune pentru tine. Factori precum sursa de energie, capacitatea, siguranta, accesoriile si pretul sunt de luat in calcul inainte de a lua o decizie finala.

Sursa de caldura

Sursa de caldura oala sub presiuneAtunci cand va decideti sa achizitionati o oala sub presiune este bine sa va informati din timp si sa va stabiliti prioritatile. Cel mai avantajos este sa cumparati o oala ce poate fi folosita la toate sursele de energie. Cititi cu atentie prospectul tehnic, cereti informatii de la persoanele responsabile de raion al magazinului din care achizitionati oala. Aveti grija, exista patru tipuri de aparate de gatit, cele cu gaz, inductie, vitroceramica si electrice.

Capacitate

Un alt aspect de care trebuie sa tineti seama atunci cand va decideti sa achizitionati cea mai buna oala sub presiune este capacitatea acesteia. Evident ca este de preferat sa luati una cu o capacitate cat mai mare, dar nu neaparat cea mai voluminoasa. Totul depinde de ce anume aveti de gand sa gatiti si numarul de portii pe care le pregatiti in mod frecvent. Cel mai frecvent gospodinele aleg oalele cu capacitate de cinci litri sau mai mare.

Accesorii

Sita aburi pentru oala sub presiuneAtunci cand vrem sa ne cumparam dispozitive ce ne sunt de folos in mod frecvent, asa cum este la gatit, trebuie sa fim atenti cu ce accesorii vine in pachet oala noastra de gatit sub presiune. Nu ar fi placut sa descoperim dupa scurt timp de la achizitie ca puteam gasi una asemanatoare, dar care are mult mai multe accesorii in cutie.

Sita pentru legume ne poate ajuta sa largim spectrul de alimente gatite, aceasta oferind posibilitatea de a gati si legumele sensibile la temperaturi inalte. Daca in oferta sunt prevazuti si clesti, manere suplimentare sau chiar un capac din sticla, alegeti oala cel mai bine dotata din acest punct de vedere.

Siguranta

Acordati o atentie sporita sistemelor de siguranta oferite de producator. O oala de gatit sub presiune de calitate ofera pe langa clasicul sistem de evacuare a presiunii si a unui maner ce nu transmite caldura si alte sisteme ce va garanteaza o siguranta sporita.

Siguranta la oala sub presiuneVedeti ce optiuni sunt disponibile pentru prinderea capacului, alegand-o pe cea care ofera siguranta maxima in utilizare. Daca exista indicatori de presiune pe capac, este bine sa optati pentru astfel de produse, care pe langa masurile de protectie gandite de producator va dau posibilitatea de a vedea in timp util daca temperatura si presiunea din vas corespund cu normele din prospectul tehnic.

Pretul

Desi am lasat pretul la final nu inseamna ca este un aspect de neglijat atunci cand alegeam o oala sub presiune de calitate. Nu intotdeauna acesta spune totul despre un produs, dar nu trebuie sa uitam ca acesta reflecta in cele mai multe cazuri calitatea si tehnologia folosita.

Nu trebuie sa uitam ca exista riscul ca un pret mic sa insemne si existenta unui sistem de siguranta mai slab. Incercati sa va ortientati spre categoria de mijloc in ceea ce priveste pretul, aceasta va asigura un produs bun, cu minime cerinte in ceea ce priveste siguranta si materialele folosite.

Cea mai buna oala sub presiune

Tinand cont de recomandarile de mai sus va prezentam in continuare cateva modele de oale sub presiune de calitate care ofera un raport calitate/pret de invidiat. Puteti alege intotdeauna si un alt model mai potrivit nevoilor individuale din oferta magazinelor online recomandate.

1. Oala sub presiune Tefal Clipso Plus P4370761, 6 l

Oala sub presiune Tefal Clipso Plus P4370761, 6 l

Sistem de inchidere imbunatatit – Sistem ce asigura o inchidere/deschidere usoara.
Noile manere pliabile – Asigura un spatiu restrans de depozitare.
Selector nou de programe – 2 programe de gatit pentru carne si peste.
Cos pentru gatit la aburi – Mancaruri gatite la abur. Mancaruri rumenite. Legume inabusite.
Carte de retete – Peste 50 de retete si tehnici de gatit inovatoare.
Sursa de caldura: Vitroceramica, Electrica, Gaz, Inductie

Vezi detalii si pret

2. Oala sub presiune din inox Pyramis EXPERT PLUS, diametru 25cm, capacitate 6 litri

Oala sub presiune din inox Pyramis EXPERT PLUS

  • Capacul si vasul sunt produse din otel inoxidabil 18/10, cu o grosime de 1mm.
  • Capac etanseizare din inox, prevazut cu ventil de siguranta si valva de presiune pe trei nivele reglabile: gatit la aburi, legume si carne.
  • Indicator de capacitate semnalizat in interiorul vasului, cu nivel maxim.
  • Manere din bachelita SoftTouch, rezistente la temperaturi de pana la 2200C.
  • Baza multistrat (1 capsula aluminiu cu o grosime de 3.5-6mm + 1 capsula magnetica cu o grosime de 3mm) asigura distributia uniforma a caldurii pe suprafata vasului de gatit.
  • Capac curbat, care permite o circulatie optima a caldurii in interiorul vasului.
  • Toate tipurile de plite: electrice, vitroceramice, gaz si inductie.
Vezi detalii si pret

3. Oala sub presiune Tefal Clipso P4260779, 6 l

Oala sub presiune Tefal Clipso P4260779, 6 l

Sistem de inchidere imbunatatit – Sistem ce asigura o inchidere/deschidere usoara.
Noile manere pliabile – Asigura un spatiu restrans de depozitare.
Selector nou de programe – 2 programe de gatit pentru carne si peste.
Cos pentru gatit la aburi – Mancaruri gatite la abur. Mancaruri rumenite. Legume inabusite.
Carte de retete – Peste 50 de retete si tehnici de gatit inovatoare.
Sursa de caldura: Vitroceramica, Electrica, Gaz, Inductie

Vezi detalii si pret

4. Set oala sub presiune din inox 4 piese ZILAN ZLN-0009, Capacitate 6L

Oala sub presiune din inox 4 piese ZILAN ZLN-0009Capacitate 6L, diametru interior 22 cm, capac cu sistem de inchidere clips,
Oala si capacul sunt fabricate din otel inoxidabil de foarte buna calitate cu grosime de 0.9mm,
Suprafata polisata (lucioasa), fund capsulat in 3 straturi,
Manere bachelita, cos pentru prajit 20×9 cm inclus,
Capac sticla termorezistenta cu maner bachelita inclus.
Nivel presiune: treapta 1 – 0 .65bar treapta 2 – 0.85bar
Sursa de caldura: Gaz, electric si inductie

Vezi detalii si pret

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *