Cea mai bună mașină de tăiat gresia și faianța

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (19 voturi, media: 4,79 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună mașină de tăiat gresia și faianța? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă mașina de tăiat gresie și faianța potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masina de taiat gresie si faiantaAtunci când lucrezi în domeniul construcțiilor și al amenajărilor interioare, este normal să fii mereu interesat de noi unelte care pot să îți facă munca mai ușoară și mai eficientă.

Mașina de tăiat gresia și faianță poate fi unul din dispozitivele care îți trezesc interesul. Acoperirea perfectă a unei suprafețe cu gresie sau faianță nu este posibilă fără secționarea bucăților de material.

Știm însă că faianța și gresia sunt dificil de tăiat într-un mod curat, poate chiar imposibil cu mâna liberă. Pentru că nu vrei să le spargi sau să le deteriorezi in alt fel, îți recomandăm să utilizezi unelte speciale pentru aceasta sarcină.

Astfel, cea mai bună mașină de tăiat gresia și faianța poate să îți fie de mare ajutor. Află în acest articol unde o găsești și cum poți să o alegi ce pe cea ideală pentru tine.

De ce să alegi cea mai bună mașină de tăiat gresia și faianța?

Deși cei care lucrează în domeniu se folosesc și de alte metode de a tăia gresia și faianța, mașina care este concepută special pentru această sarcină este cea mai eficientă și cea care îți garantează un risc de eroare cât mai scăzut.

Flexul sau fierăstrăul circular electric sunt două variante folosite cel mai des pentru tăierea gresiei și a faianței. Totuși acestea trebuie utilizate cu mare precizie pentru a obține o tăietură curată, și de multe ori poți ajunge chiar și așa să irosești materiale.

În contrast, cea mai bună mașină de tăiat gresia și faianța poate fi aliatul tău în realizarea celor mai fine și mai precise secțiuni.

Deîndată ce înveți cum să o folosești, lucru care nu durează mult timp, o vei folosi de fiecare dată. Din fericire, este o unealtă care poate fi folosită cu ușurință de către oricine.

Cum alegi cea mai bună mașină de tăiat gresia și faianța

Dacă te întrebi unde poți găsi un astfel de produs, află că oferta de pe piață este destul de generoasă, astfel încât nu vei avea probleme să găsești un astfel de aparat într-un timp relativ scurt.

Masina automata de taiat gresia si faiantaPartea dificilă este alegerea unei astfel de mașinării care să îți ofere o garanție a calității la un preț potrivit. Deoarece este o mașinărie pe care sigur plănuiești să o folosești destul de des, este normal să îți dorești să o cumperi pe cea mai bună.

Pentru a reuși asta încă este necesar să fii bine informat, cunoscând criteriile care indică un produs de calitate. Am decis să te ajutăm și să întocmim acest ghid de cumpărături, ce conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a face o alegere de care să fii mulțumit.

Până să afli care este cel mai bun raport calitate/preț de pe piață însă, acordă o mare atenție informațiilor analizate în continuare.

Principiul de funcționare

Dacă nu ai mai folosit niciodată o astfel de mașină de tăiat gresia și faianța, aspectul ei ce poate părea complex, este posibil să te intimideze. Adevărul este însă că modul de folosirea a unei asemenea mașinării este foarte simplu pentru oricine.

Principiul de funcționare se bazează în primul rând pe fixarea precisă a bucății de material pe aparat, conform ghidajelor acestuia. Apoi tăietura se face în funcție de dimensiunile dorite, fie manual, fie electric cu o mașinărie ce are un disc rotativ integrat.

Tipul de mașină de tăiat gresia și faianța

  • Manuală

Mașina de tăiat gresia și faianța ce funcționează în regim manual este recomandată utilizatorilor amatori ce o vor folosi ocazional, sau celor ce lucrează în regim semi-profesionist. Printre cele mai importante avantaje se numără faptul că este cea mai ieftină variantă de pe piață, fiind în același timp eficientă.

De asemenea, permite tăierea unei cantități mai mari de gresie sau faianță într-un timp foarte scurt. Tăietura este una curată, și erorile de spargere pot apărea doar în cazul în care bucata tăiată are defecte de fabricare.

De asemenea, comparativ cu un model electric, cel manual este mult mai compact și mai ușor de transportat.

Modul de funcționare aduce cu sine și unicul dezavantaj. Este nevoie de mai multă forță din partea utilizatorului pentru a efectua tăietura.

Numită și ghilotină manuală pentru gresie sau faianță, modelul manual funcționează pe bază de presiune, astfel încât prin acționarea unei pârghii, placa este mai degrabă spartă decât tăiată.

  • Electrică

Pentru firmele de construcții sau persoanele care lucrează în regim profesional și au la dispoziție un buget mai generos, recomandăm achiziționarea unei mașini de tăiat gresia și faianța motorizată. Deși similară cu modelul manual, principala diferență este faptul că efortul uman este diminuat considerabil.

Tăietura se face mecanizat prin secționarea cu un disc de diamant ce se rotește la viteze mari. Urmând ghidajele existente pe mașinărie, nu vei avea probleme în realizarea unei tăieturi curate și precise.

Din cauza faptului că este mai scumpă însă, acest model este recomandat doar companiilor, firmelor de construcție sau atelierelor care îți permit o asemenea investiție.

Este și o variantă foarte voluminoasă, solidă, grea, deci foarte greu de transportat, și ceva mai dificil de montat decât un aparat manual.

Cu toate acestea, îți permite tăierea unui număr generos de plăci de faianță sau gresie într-un timp rapid, chiar dacă plăcile au o grosime mai mare decât cea standard.

Suprafața de ghidaj

Masina de taiat faianta cu ghidajBaza sau suprafața de ghidaj este un aspect important care determină în mare măsură succesul sau eșecul unei secționări precise.

Este bine ca atunci când cumperi o mașină să de tăiat gresie și faianță să verifici suprafața maximă de tăiere precum și indicatorii de ghidaj, care se prezintă sub forma unor ghiduri de măsurare.

Baza de ghidaj trebuie să fie fixă și netedă. În caz contrar, este posibil ca placa să se miște în timpul tăierii, secțiunea să nu fie uniformă sau la dimensiunile dorite, și să fii nevoit să repeți operațiunea pe altă placă de gresie sau faianță.

Dimensiunea plăcilor

Dimensiunea plăcilor de faianță sau de gresie va conta în alegerea mașinii de tăiat ideale pentru tine. De aceea este practic să cunoști cât de cât care sunt dimensiunile standard pe care le poți găsi pe piață. În cazul faianței, dimensiunea cea mai comună este de 20 x 30cm.

Cu toate acestea poți găsi și modele de 25,2 x 40,2cm. De cele mai multe ori plăcile de gresie au formă pătrată. Astfel dimensiunile pot fi de 30 x 30cm, 32.6 x 32.6cm,  33.3 x33.3cm, 40 x 40cm sau chiar 50 x 50cm. Problema intervine în momentul în care dimensiunea plăcii este mai mare decât lungimea de tăiere a mașinii de secționat gresie și faianță.

Variantele disponibile pe piață până la ora actuală nu depășesc o lungime de tăiere de 40cm, ceea ce înseamnă că plăcile ce au o dimensiune mai mare de 40cm nu vor putea fi tăiate cu o astfel de mașinărie.

Sistemul de ghidaj

Ghidajele sunt cele care îți permit o secționare curată a plăci de faianță sau gresie. Ghidajul poate să fie simplu sau în unghi. Ultima variantă este cea mai versatilă, și cea care îți permite să tai placa într-un model mai complex, contribuind la obținerea unei forme interesante.

Acest tip de ghidaj este integrat în modele pentru profesioniști, deoarece ei vor avea nevoie cel mai probabil să taie plăcile în forme deosebite. Cu ajutorul unei mașini cu două rigle de ghidaj, vei putea efectua tăiere pe diagonală sau în unghi.

În cazul în care ești o persoană ce caută doar un aparat care să îi permită tăierea plăcilor de gresie și faianță la dimensiunile necesare pentru acoperirea totală a unei suprafețe, o ghilotină cu ghidaj simplu este suficientă.

Aceasta va permite doar secționarea pe o singură direcție dreaptă, și se încadrează în categoria articolelor pentru semi-profesioniști sau utilizatori ocazionali.

Material și greutate

Masina manuala de taiat gresie si faiantaAșa cum este ușor de intuit, materialul din care este fabricată mașinăria va influența mult greutatea acesteia. Printre metalele care intră în componența unei astfel de mașinării se numără: aluminiul, titanul, nichel și oțel.

Chiar dacă este un metal sensibil și ușor de deformat, aluminiul intră în proporție mare în fabricarea unui astfel de dispozitiv, deoarece contribuie la o greutate mai redusă. Acest lucru este de dorit mai ales în cazul unui utilizator convențional.

Totuși verifică dacă aluminiul este îmbunătățit cu nichel, acesta oferindu-i rezistență. Fiind un aparat care trebuie să suporte multă presiune, materialele din care este confecționat trebuie să fie cât mai rezistente. De aceea, oțelul este o variantă bună pentru carcasă.

Cea mai bună mașină de tăiat gresia și faianța are rotița de tăiere din titan. Orice alt material întrebuințat pentru această componentă nu va rezista la fel de bine în timp, și suntem siguri că nu îți dorești ceva ce necesită înlocuire sau reparare prea des.

Orientează-te mereu către un model cât mai ușor. Mai ales dacă ești în căutarea unui model manual, acesta nu trebuie să depășească 2 – 2,5kg. Altfel va fi prea greu de transportat și poți ajunge să eviți să folosești această mașină tocmai din acest considerent.

Preț

Unul din criteriile care diferențiază mult ca preț acest tip de mașinării, indiferent că vorbim de un model manual sau unui motorizat, este lungimea de tăiere. Modele care permit o lungime de tăiere mai generoasă, vor fi mai scumpe.

De aceea, în cazul în care vrei să îți iei un astfel de aparat pentru a întreține un hobby și nu ai nevoie de o lungime de secționare foarte mare, ai toate șansele să găsești un aparat la un preț bun. Nu te gândi că doar modelele motorizate vor costa mult.

Chiar și între modelele manuale poate exista o diferență de preț de până la 10 ori între cel mai ieftin și cel mai scump model.

Performanțele sunt cele care cauzează cel mai adesea o diferență mare de preț. De aceea este important să decizi înainte de a cumpăra un produs, care sunt nevoile tale reale.

Producători

Faptul de a alege un produs fabricat de o companie care are o reputație bună pe piața din România este o garanție în plus a calității. Ai mai multe șanse să cumperi de la un brand renumit și să nu regreți achiziția, decât dacă ai cumpăra de la un brand nou sau necunoscut. Printre cele mai recomandate branduri se numără: Stern (modele hobby), Bosch  (semiprofesionale), Montolit, Hurqvarna, Mannesmann.

Nu vei avea probleme să găsești aparate de calitate la un preț bun online. Îți recomandăm să verifici mereu părerea altor utilizatori înainte să iei o decizie în vederea achiziționării unui produs. Astfel vei putea să îți faci o imagine completă cu privire la calitatea reală a unei astfel de mașinării.

Acum că ai la dispoziție toate acest informații suntem siguri că ești gata să alegi cea mai bună mașinărie de tăiat gresia și faianța.

Cea mai bună mașină de tăiat gresie și faianță: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, de părerile clienților și analizând oferta de pe piață, am ales pentru voi câteva modele de mașini de tăiat gresia și faianța pe care le consideram cu un raport bun calitate/preț.

1. Masina de taiat gresie si faianta cu disc diamantat FarTools TCR720B

Masina de taiat gresie si faianta cu disc diamantat, FarTools TCR720BMasina portabila profesionala pentru taiat gresie si faianta cu disc diamantat.
Taierea se realizeaza prin translatarea discului.
Discul se inclina pana la 45°.
Masa este prevazuta cu o extensie laterala detasabila, permitand taierea precisa si usoara a placilor de mari dimensiuni.
Masina este prevazuta cu raza laser de ghidare, ceea ce permite executarea de taieri precise.

Vezi detalii si pret

2. Masina de taiat gresie si faianta profesionala Sigma 4A 75

Masina de taiat gresie si faianta profesionala Sigma 4A 75Material: aliaj de aluminiu de inalta densitate.
Sistem de taiere: prin tragere.
Dimensiunea maxima a placilor ceramice: 75 cm.
Dimensiunea maxima a placilor ceramice pentru taiere in diagonala: 52 cm.
Grosimea maxima a placilor pentru taiere: 20 mm.
Rotita folosita: 12 mm – Forta de rupere: 1050 kg.
Greutate neta 12.3 kg.

Vezi detalii si pret

3. Masina de taiat gresie si faianta Einhell RT-TC 430 U

Masina de taiat gresie si faianta Einhell RT-TC 430 UEste un dispozitiv portabil pentru taierea placiilor mici si mijlocii de faianta, precum si a gresiei.
Doar in cateva secunde masina poate fi setata pentru taieturi oblice, taieturi duble.
Pompa de racire integrata protejeaza discul de taiere diamantat si asigura un mediu de lucru fara praf.
Unitatea este echipata in serie cu un disc turbo de taiere diamantat.
Dispozitiv de inclinare cap motor 0°-45°.

Vezi detalii si pret

4. Masina de taiat gresie si faianta CORONA EXCLUSIVE

Masina de taiat gresie si faianta CORONA EXCLUSIVE

Taie USOR cu dispozitivul de taiat placi ceramice cu rulmenti CORONA EXCLUSIVE.
Ghidajul central este din OTEL situat pe aceeasi axa cu rola taietoare si este culisant pe 2 coloane cu 6 rulmenti fapt ce asigura PRECIZIE si o STABILITATE ridicata a taierii.
Manerul este ROBUST si culiseaza USOR pe ghidajul cental cu ajutorul rulmentilor.
Este prevazut cu o RIGLA si un RAPORTOR care permite taierea placilor in UNGHI.

Vezi detalii si pret

5. Masina de taiat gresie si faianta Stern TC600C

Masina de taiat gresie si faianta Stern TC600CAcest model este destinat taierii tuturor tipurilor de placi ceramice (gresie, faianta etc).
Lungimea placii ceramice care urmeaza sa fie taiata nu trebuie sa depaseasca 60 cm.
Modelul dispune de 2 surubururi pentru reglarea si stabilizarea directiei de taiere.
Suport din aluminiu.
Lungime: 785 mm.
Latime: 200 mm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată