Cuprins
- 1 Top 3 feliatoare electrice recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun feliator electric?
- 3 Cum alegi cel mai bun feliator electric
- 4 Cel mai bun feliator electric: recomandări
Cum alegi cel mai bun feliator electric în 2025? Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba feliatorul electric potrivit nevoilor tale? Citeste ghidul nostru si alege informat.
Deși un cuțit bun este un instrument foarte util și eficient în orice bucătărie, investiția într-un feliator electric vine cu numeroase avantaje.
De la cărnuri, brânzeturi, la fructe și legume, un astfel de aparat este o opțiune foarte utilă pentru feliere, atât pentru familiile mari, precum și pentru diverse magazine care comercializează mezeluri sau produse gourmet.
Dacă în familia ta consumați multe sandwich-uri, mezeluri sau serviți multe platouri cu aperitiv, un astfel de electrocasnic va fi utilizat din plin.
Află din acest articol cum poți alege cel mai bun feliator electric pentru nevoile tale.
Top 3 feliatoare electrice recomandate
- Feliator carne Hendi Profi Line 220, 280 W
- Carcasa din aluminiu acoperit, cu picioruse antiderapante. Lama inclinata din otel inoxidabil calit.
- Vezi detalii si pret
- Feliator profesional alimente Graef SlicedKitchen S11002
- Design extrem de compact, potrivit pentru suprafetele mici. Grosime feliere reglabila 0-20 mm.
- Vezi detalii si pret
- Feliator electric universal Ritter Germany Sinus 1
- Datorita lamei zimtate, articolele precum painea, carnatii, branza, fructele, legumele sau sunca pot fi taiate cu usurinta.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun feliator electric?
Folosirea unui feliator electric vine cu multiple avantaje printre care:
- Felierea mult mai rapidă a alimentelor preferate.
- Prin folosirea acestui aparat toate feliile vor avea aceeași dimensiune și grosime, opțiuni pe care le poți seta după bunul plac.
- Dacă folosești un mod automat, este lesne de înțeles că procesul felierii te va implica mult mai puțin.
- Vei putea obține în sfârșit felii foarte subțiri din produsele preferate
- Poți economisi. Te va costa mereu mai puțin să feliezi propriile produse decât să le cumperi gata feliate și ambalate din magazin.
Cum alegi cel mai bun feliator electric
Totuși pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje și multe altele, este necesar să cumperi modelul potrivit. Diversitatea acestor produse pe piață este una destul de vastă.
Acest lucru ar putea să îți facă dificilă alegerea, sau să îți fure mai mult timp decât ar fi necesar. În plus, sunt destul de multe variabile de care trebuie să ții cont.
De exemplu, cum vei folosi feliatorul? Pentru uz casnic sau comercial? Ce putere ți s-ar potrivit cel mai bine? Care este dimensiunea ideală pentru tine? Cum poți alege un produs la prețul corect?
Care sunt unele detalii știute doar de experți care te-ar transforma într-un cumpărător foarte bine informat?
În acest ghid de cumpărături am adunat toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea cumpăra cel mai bun feliator electric din prima. Timpul tău este prețios, așa că am făcut noi munca de cercetare pentru tine și îți livrăm informațiile esențiale într-un format ușor de parcurs.
Și ca să îți fie chiar și mai ușor, la final vei găsi o listă cu cele mai bune feliatoare electrice, disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Iată deci toate informațiile de care ai nevoie:
Tipul de feliator electric
În oferta producătorilor vei putea observa două tipuri de feliatoare electrice, cele așa-zis manuale și cele automate.
Feliator electric manual
Deși este acționat electric, acesta implică un nivel mai mare de manevrare a alimentelor ce urmează să fie feliate. Practic tu ești cel care trebuie să împingă sau să miște partea mobilă cu bucata de brânză sau carne pe traiectoria lamei.
Sunt mecanisme mai simple și funcționează la viteze mai mici. Asta și pentru că ritmul felierii depinde exclusiv de persoana care manipulează feliatorul.
Din motive de siguranță, aceasta ar putea alege un ritm mai precaut pentru tăierea alimentelor, ceea ce duce la o viteză de funcționare mai mică.
Pentru magazinele în care felierea produselor nu se solicită des, sau pentru uz casnic, aceasta este o opțiune bună. Are un preț mai scăzut decât modelele automate și pot aduce cu sine unele avantaje ascunse.
Spre exemplu, unele persoane spun că le preferă deoarece gustul alimentelor ar fi păstrat mai bine atunci când este utilizat un feliator electric manual.
În plus, aceștia au un control mai mare în ceea ce privește modul în care își doresc feliile.
Feliator electric automat
Acestea sunt variante foarte populare în ultima perioadă, preferate mai ales pentru utilizarea în scop comercial.
Sunt capabile să te servească multe ore pe zi, și fac munca într-un mod impecabil. Tot ce trebuie să faci este să așezi corect alimentul pe care vrei să îl felieze și să setezi numărul de felii pe care le dorești.
Au un preț mai ridicat, dar acesta este justificat, mai ales dacă vei folosi feliatorul într-un magazin.
În plus, majoritatea pot fi utilizate și în modul manual, atunci când îți dorești mai mult control asupra felierii.
Performanța feliatorului electric
În funcție de locul în care se pot folosi și gradul de utilizare pe care îl suportă, vei vedea că sunt feliatoare electrice entry-level, medii precum și high-end.
Feliator electric entry-level
Acestea sunt cele mai ieftine modele de piață, dar și cele mai simple. Nu excelează nici la funcții speciale nici la putere sau materiale.
Totuși acestea pot rezista în timp și pot fi folosite cu succes, cât timp sunt respectate foarte bine recomandările producătorului.
Astfel orice utilizare peste durata zilnică recomandată, poate duce la defecțiuni mai rapide. De regulă acestea pot rezista la maxim o ora sau o oră și jumătate de utilizare pe zi.
Din acest motiv sunt recomandate pentru utilizare de către consumatori convenționali.
Brânzeturile tari sunt categoria de produse pe care o poate procesa cel mai bine, dar va face o treaba bună cu orice tip de produs alimentar, cât timp nu îl forțezi prea tare.
Feliator electric mid-level
Feliatoarele de nivel intermediar sunt mai scumpe decât cele analizate mai sus, asta și pentru că sunt dotate mai bine.
Sunt mai confortabil de utilizat, au sisteme de siguranță mai bine puse la punct, precum și un motor mai puternic.
Pot fi utilizate pentru a felia orice tip de legume și rezistă cu brio la o utilizare zilnică mai îndelungată. Necesitatea reparațiilor va apărea mai târziu și pentru că sunt fabricate din materiale mai rezistente.
Lama acestora este și ea mai mare, iar viteza de rotație poate fi mai ridicată.
Feliator electric profesional
Cel mai bun feliator electric pentru cei care vor să îl folosească în scop comercial va avea un preț destul de ridicat. Totuși, acesta va fi un model premium, permițând servirea rapidă și exactă a clienților.
Sunt construite pentru a rezista la o utilizare intensă pentru multe ore pe zi. Viteza de lucru este una mare care se poate desfășura în condiții de securitate maximă.
Lucrările de mentenanță sunt minime și nu necesită prea mult efort. În plus, îți permit să accesezi diverse setări pentru o feliere exact pe placul clienților.
Puterea motorului feliatorului electric
Un alt aspect important de luat în calcul este puterea motorului. Aceasta va influența direct și viteza de feliere.
Puterea va fi exprimată în watti și ce trebuie să știi este că, cu cât aceasta este mai mare, cu atât vei putea să feliezi mai ușor și mai repede o cantitate mai mare de alimente.
Puterea motorului influențează însă și durata de timp în care vei putea folosi feliatorul.
Unele modele, mai ales cele convenționale, dar care au o putere a motorului mare (le recunoști pentru că au un preț de achiziție redus), devin fierbinți destul de rapid.
Aceasta este un indicator al faptului că materialele sau restul componentelor nu pot face față la o putere atât de mare și, dacă vrei să continui să folosești aparatul, va trebui mai întâi să faci o pauză pentru ca acesta să se poată răci.
Pentru o familie, aceasta nu ar fi o problemă foarte mare, deoarece va folosi feliatorul electric doar pentru a face câteva sandvish-uri pe săptămână.
Pentru ceilalți care au nevoie de o utilizare mai intensă, un astfel de incovenient poate fi dezastruos. De aceea dacă vrei un model cu putere mare, fii pregătit să plătești mai mult.
Unitățile cu o putere mare a motorului sunt utile mai ales pentru cei care vor să felieze brânză tare sau carne înghețată. Acestea sunt două dintre cele mai dificile sarcini pentru un astfel de aparat.
Dacă unul dintre aceste ingrediente se regăsește pe lista ta de produse pe care vrei să le poți felia în mod frecvent, asigură-te că alegi un feliator cu o putere mare.
Tipuri de alimente
Deși majoritatea se gândesc la carne atunci când aud de un feliator electric, acesta poate fi utilizat pentru o gamă mai largă de produse care include: carne, mezeluri, brânzeturi, legume, panificație.
Când vine vorba de legume, majoritatea apreciază acest gen de aparat pentru posibilitatea de a obține felii foarte subțiri, lucru deosebit de util mai ales atunci când se prepară chipsuri sau salată de varză ori ceapă.
De aceea este indicat să știi la ce vei folosi feliatorul înainte de a face o achiziție.
Asta te va ajuta să îți dai seama care este aparatul potrivit pentru tine, deoarece acestea au limite în ceea ce privește grosimea minimă și maximă a feliilor ce pot fi obținute.
Totuși, există și modele dedicate pentru un anumit tip de aliment. Dacă îți dorești ceva cât mai versatil, caută un model de feliator electric multifuncțional ce poate acomoda mai multe tipuri de alimente.
Bineînțeles, fii pregătit să plătești mai mult pentru un astfel de produs.
Dupa ce feliezi perfect sunca si branza preferata, poti face un sandwich delicios folosind cel mai bun sandwich maker.
Durabilitate
Deoarece este o investiție destul de mare, trebuie să te asiguri că vei putea folosi feliatorul fără defecțiuni o perioadă lungă de timp nu doar câteva luni.
Poți face asta în primul rând citind părerea altor utilizatori, disponibilă de multe ori direct pe pagina produsului listat online.
De asemenea, prețul poate fi un indicator al durabilității, principiul fiind că o valoare mai ridicată înseamnă un produs mai rezistent.
Din experiență însă, știm că prețul poate fi înșelător de multe ori. În acest caz, fii atent la materiale.
De regulă prezența componentelor metalice, mai ales în zona motorului, înseamnă o rezistență mai bună, în comparație cu cele din plastic.
Feliatoarele electrice din inox costă mai mult, dar sunt cele mai durabile.
Dimensiunile feliatorului electric
Verifică spațiul pe care îl va ocupa pe blatul de bucătărie acest aparat.
Dacă nu ai un astfel e spațiu la dispoziție și ai de gând să îl scoți afară doar la nevoie, trebuie să știi că acest proces te va face să folosești mai rar feliatorul, deci investiția nu va fi justificată.
Dacă totuși vrei să procedezi astfel, încearcă să alegi un model mai ușor.
Dimensiunea lamei este un alt aspect important. Dacă vrei să feliezi bucăți mari de carne și brânză, trebuie să te asiguri că acestea vor încăpea bine pe suportul mobil al feliatorului.
În același timp, trebuie să fii siguri că lama este destul de lungă încât să le taie complet de la un capăt la celălalt. Majoritatea modelelor au o lamă cu un diametru între 22 și 35 cm.
Siguranța feliatorului electric
Toate feliatoarele electrice vin echipate cu lame foarte mari și foarte ascuțite care se mișcă foarte rapid, ceea ce le face un pericol evident pentru orice utilizator.
Va trebui să fii deosebit de atent la modelele cu lamă mai mare care nu au o opțiune de detașare ușoară a acesteia deoarece aici vei avea cele mai mari șanse de a te tăia.
De asemenea, verifică baza feliatorului. Acesta trebuie să aibă aplicații antiderapante.
Feliatorul trebuie să aibă și apărătoare în zona lamei, precum și funcție de blocare, mai ales dacă locuiești cu copii sau dacă vrei ca aparatul să nu poată fi folosit de persoane neinstruite.
Totuși, și utilizatorul trebuie să se asigure că ia măsuri de protecție. Citește cu atenție manualul de utilizare și respectă instrucțiunile. De asemenea, mănușile rezistente la tăiere îți oferă extra-protecție.
Curățare facilă
Pentru a evita diferite boli ce pot apăra în urma nerespectării normelor de siguranță alimentară, va trebui să speli aparatul cu regularitate.
În acest caz, feliatoarele care îți permit să detașezi cât mai multe părți și să le speli la mașina de spălat vase sunt cele mai practice.
Concluzii
Poți cumpăra cel mai bun feliator electric online. Aici vei găsi atât modele multifuncționale cât și dedicate pentru un anumit tip de alimente.
Nu uita să verifici pararea altor utilizatori, precum și reputația brandului producător pentru a evita investiția într-un produs se slabă calitate.
Asigură-te că produsul vine cu garanție și că poți respecta condițiile acesteia.
Acum că ai parcurs toate aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun feliator electric pentru tine și familia ta.
Cel mai bun feliator electric: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de feliatoare electrice care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Feliator carne Hendi Profi Line 220, 280 W
Carcasa din aluminiu acoperit, cu picioruse antiderapante.
Lama inclinata din otel inoxidabil calit.
Motor cu racire cu aer, cu protectie impotriva supraincalzirii.
Motor de mare putere pentru felierea carnii tari.
Echipat cu aparatoare pentru lama si sistem de ascutire incorporat.
Sanie de munca cu scut de protectie si opritor pentru cantitatea ramasa cu sistem de blocare vertical.
2. Feliator profesional alimente Graef SlicedKitchen S11002
Design extrem de compact, potrivit pentru suprafetele mici.
Lama zimtata din otel inoxidabil (Ø170 mm)- taiere uniforma prin cruste.
Grosime feliere reglabila 0-20 mm.
Motor Power Motion de 45 -170 W – economisire energie.
Placa de acoperire a lamei pentru rezultate perfecte de feliere.
Dispozitiv stabil si cu functionare lina, cu blocare de siguranta pentru copii.
3. Feliator electric universal Ritter Germany Sinus 1
Sinus 1 vine in intampinarea nevoilor utilizatorilor care cauta o performanta de taiere excelenta, cele mai inalte standarde de siguranta si usurinta la curatare.
Feliatorul din metal este suspendat si are o baza din sticla securizata de inalta calitate.
Datorita lamei zimtate, articolele precum painea, carnatii, branza, fructele, legumele sau sunca pot fi taiate cu usurinta, aparatul devenind astfel un ajutor indispensabil pentru orice pasionat al gatitului.
4. Feliator Gorenje R506E, 160 W, Latime taiere 15 mm, Inox
Feliați rapid și simplu carnea, pâinea, fructele și legumele. Folosiți butonul pentru a seta grosimea feliilor, între 1 și 15 milimetri.
Lama din oțel inoxidabil asigură o feliere fină și precisă.
Structura zimțată a lamei o face potrivită pentru utilizări multiple
Picioare de cauciuc în partea de jos pentru a asigura că aparatul nu se mișcă în timpul funcționării.
Butonul de oprire este amplasat pe partea laterală, fiind ușor accesibil în timpul felierii.
5. Feliator de carne, paine, branzeturi Tristar EM-2099
Feliator de carne durabil si robust pentru carne, branzeturi si paine.
Lama din otel inoxidabil de 19 cm pentru taierea cu usurinta.
Reglati grosimea taieturii de la 0 la 15 mm pentru felii subtiri si groase.
Piciorusele robust antialunecare pentru o utilizare in conditii de siguranta a feliatorului.
Usor de curatat datorita pieselor care se pot spala in masina de spalat vase.