Cel mai bun aspirator/suflantă pentru frunze

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (43 voturi, media: 4,81 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aspirator/suflantă pentru frunze? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aspiratorul/suflanta pentru frunze potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun aspirator suflanta pentru frunzeAtunci când spunem toamnă, ne gândim automat la un singur lucru: frunze, frunze, și mai multe frunze. De îndată ce un copac începe să își piardă frunzele, curtea ta se transformă total.

De la gazonul curat și tuns la perfecție, ai trecut la o curte dezordonată cu frunze peste tot, inclusiv pe terasă. Ce faci ca să scapi eficient și rapid de ele? Să le culegi cu grebla nu este cea mai bună soluție. Mulți au început să aprecieze folosirea unui aspirator sau o suflantă pentru frunze.

În plus, un astfel de dispozitiv poate fi folosit și vara sau iarna, pentru a îndepărta rapid zăpada și nisipul de pe căile de acces.

Dacă vrei să afli unde au găsit alții un astfel de produs la un preț convenabil, dar și cum poți alege cel mai bun aspirator/suflantă frunze, te invităm să citești acest articol.

Top 3 aspiratoare/suflante pentru frunze recomandate

De ce să alegi cel mai bun aspirator/suflată frunze?

Un astfel de aparat este ușor de folosit și te ajută să cureți repede o zonă de frunze. În funcție de modelul pe care îl alegi, acesta poate fie să aspire frunzele într-un sac, fie să le sufle în direcția aleasă de tine, reușind astfel să le aduni într-un loc de unde îți va fi ușor să le îndepărtezi.

Un astfel de dispozitiv este mai eficient decât faptul de a aduna frunzele cu o greblă, mai ușor de folosit, și mai eficient cu timpul tău. De asemenea, este și foarte confortabil.

Având în vedere că poate fi obositor să aduni frunzele pe o cale tradițională, cea mai bună suflantă pentru frunze, ar putea fi perfectă pentru pensionari sau pentru persoanele care au o mobilitate redusă.

Cum alegi cel mai bun aspirator/suflată frunze

Cea mai buna suflanta aspirator pentru frunzeTotuși, pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje, este necesar să fii foarte bine informat, astfel încât să poți fi capabil să alegi cel mai bun aspirator de frunze pentru nevoile tale. Este bine să te întrebi la ce nivel îl vei folosi.

Care este tipul de aspirator/suflantă frunze care ți se potrivește cel mai bine? Ce funcții și accesorii este bine să integreze? Cât zgomot produce? Care este tipul de alimentare potrivit pentru nivelul de muncă la care îl vei supune?

Răspunsul la toate aceste întrebări te va ajuta să te orientezi spre cel mai bun aspirator/suflantă frunze. Având în vedere însă că oferta de pe piață este foarte bogată, îți poate fi destul de dificil să decizi care este cea mai bună achiziție.

De unde știi că ai găsit produsul potrivit? Pentru a face o achiziție bună din prima, te îndemnăm să citești un ghid de cumpărături, ca acesta pe care l-am pregătit special pentru tine.

La final, pe lângă faptul că vei știi toate criteriile de selecție pe care să le iei în considerare, îți prezentăm și cele mai bune produse selectate de noi disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Tipul de aspirator/suflantă frunze

În funcție de modul de manevrare, există pe piață cel puțin trei tipuri de suflante pentru frunze dintre care poți alege. Iată ce trebuie să știi despre fiecare dintre acestea:

 • Suflantă/aspirator frunze cu mâner

Aceste modele sunt concepute pentru a fi operate cu o singură mână, oferind versatilitate la o putere moderată. Acestea sunt destul de puternice pentru a sufla frunze, zăpadă în strat subțire, praf și rumeguș.

Modelele care funcționează prin conectare la rețeaua electrică au un timp de operare nelimitat, deși vei fi limitat de lungimea cablului de alimentare în ceea ce privește zona în care vei putea folosi acest aparat. Pe de altă parte, există aparate fără fir pe care le poți lua cu tine oriunde. De obicei acestea rezistă suficient de mult pentru a-ți permite să cureți de frunze curtea.

Cel mai bun aspirator de frunze cu mâner, are de obicei un mâner adițional, situat strategic pentru a-ți permite să țintești zona dorită cu ambele mâini. Este bine să acorzi atenție la greutatea totală a produsului pe care îl alegi. Dacă știi că îți e greu să ți în mână lucruri, optează pentru un model cât mai ușor.

O funcție foarte bună în cazul acestor modele este aceea de reducere a vibrațiilor. Astfel, mâna ta nu va amorți în timp ce lucrezi. Există modele care funcționează electric sau pe carburant. Cele electrice fac mai puțin zgomot și nu au emisii de gaz, deci ar putea fi o opțiune mai bună dacă locuiești într-o zonă în care vecinii sunt la doi paşi de tine.

În ceea ce privește prețul, acesta este cel mai ieftin tip de suflantă pentru frunze pe care îl vei găsi pe piață. Cele cu fir tind să fie mai ieftine decât cele pe baterie, în timp ce aparatele cu alimentare pe carburant se încadrează undeva la mijloc.

 • Suflantă/aspirator frunze tip rucsac

Acest tip de aspirator de frunze este menit a fi purtat în spate. De regulă, aceste modele sunt și mai grele, depășind ușor 7 kilograme, mai ales dacă funcționează cu carburant. Greutatea va fi suportată mai ușor de către spate și umeri. De asemenea, timpul de operare tinde să fie mai mare în cazul acestor aparate.

Majoritatea modelelor de acest tip funcționează cu carburant, ceea ce înseamnă că vor produce mai mult zgomot decât categoria discutată mai sus. Unele modele electrice și-au făcut loc pe piață, dar acestea sunt chiar mai grele, depășind 13 kg.

Aspirator de frunze puternicAșteaptă-te să plătești mai mult pentru un astfel de model electric. Pe termen lung însă, au un consum mai mic decât cele acționate pe carburant, și sunt mai ușor de întreținut.

Asigură-te că un astfel de model are un buton de oprire/pornire destul de mare și poziționat ergonomic astfel încât să îl poți acționa ușor ducând mâna la spate. Este ideal să ai și o opțiune de control al vitezei sau al puterii de aspirare sau suflare, în cazul în care ai nevoie de o acțiune mai delicată.

Sunt potrivite pentru curți mai mari sau pentru acțiuni ce durează mai mult de o oră. Puterea lor este suficient de mare pentru a le permite nu doar colectarea frunzelor, ci și a zăpezii de pe vehicule sau a gunoiului de pe stradă sau trotuar.

 • Aspirator/suflantă frunze pe roți

Dacă ai un teren foarte mare care are nevoie de curățare, de exemplu, cât un teren de fotbal, un aspirator sau o suflantă de frunze pe roți este recomandat pentru tine.

Suflantele de frunze pe roți sunt aparate pentru munci grele, ușor de manevrat cu un mâner și prin folosirea roților, evident. Bineînțeles, mobilitatea lor este redusă dacă este să le comparăm cu modelele analizate mai sus. Totuși, puterea lor este mai mare, la fel și durata de utilizare.

Acestea au o putere suficient de mare nu doar pentru a sufla frunze, dar și pentru a colecta gunoaie, de la carton la metal. Unele modele produc surprinzător de puțin zgomot.

Optează pentru un model care are un rezervor pentru combustibil ușor transparent, și cu o gaură largă, pentru a putea observa când acesta este pe cale să se termine și pentru a putea să îl reumpli ușor.

În general aceste modele sunt mari, zgomotoase și foarte grele, cântărind peste 45 kg. Asta înseamnă că nu sunt potrivite dacă ai un teren în pantă, sau porțiuni pavate. Sunt potrivite pentru a fi folosite în parcuri, ferme sau pe stadioane.

De asemenea, sunt modele mai costisitoare. Asigură-te că nu o vei folosi în apropierea ferestrelor sau a mașinii, deoarece este destul de puternică pentru a sufla pietre mici.

Cum să alegi o suflantă/aspirator frunze potrivit pentru nevoile tale?

 • Pentru terenuri mici:

Pentru o curte mică sau pentru a curăța terasa, este suficient un aspirator de frunze cu mâner. Acesta este ușor de manevrat și de depozitate în garaj, fără a ocupa prea mult spațiu. Deși are o putere mai slabă, este potrivit pentru zone restrânse.

 • Pentru terenuri medii:

Pentru curți mai mari și nivel de muncă mai mare, varianta tip rucsac este cea mai potrivită. Îți oferă mai mult timp de operare și o putere mai mare, în timp ce rămâne ușor de manevrat și confortabil.

 • Terenuri foarte mari și utilizare la nivel profesional:

Pentru astfel de zone este potrivită o suflantă de frunze pe roți. Dacă faci această activitate la nivel profesional, clar ai nevoie de un astfel de aparat.

Tipul de alimentare

Orice aspirator sau suflantă alegi va avea nevoie de o sursă de energie pentru a funcționa. Există trei tipuri de alimentare: cu fir, cu baterie sau cu combustibil. Fiecare are avantaje și dezavantaje. Le vei afla în cele ce urmează:

 • Suflantă de frunze pe baterie

Aspirator suflanta frunze cu sacDacă este prima dată când cumperi una astfel de aparat, probabil un model pe baterie este mai potrivit pentru nevoile tale. Acestea sunt ușor de utilizat. Vei avea nevoie doar de o baterie încărcată și poți folosi aparatul.

În plus, motorul este foarte trainic, ceea ce înseamnă că mentenanța va fi foarte ușoară, sau chiar inexistentă. Singurul dezavantaj este că poți folosi aparatul doar atâta timp cât vei avea bateria încărcată.

 • Aspirator de frunze cu fir

O altă variantă electrică sunt suflantele sau aspiratoarele de frunze cu fir. Acestea au nevoie de conectare la o sursă de electricitate pentru a putea funcționa.

Acestea sunt o soluție de mijloc între modelele pe baterie și cele cu combustibil. Asta deoarece primești mai multă putere decât modelele pe baterie, fără a fi necesar să îți faci griji pentru carburant sau ulei.

Dezavantajul este chiar aspectul care face aparatul mai puternic, și anume cablul. Având o greutate mică și fiind ușor de manevrat, aparatul se poate prinde în cablu.

De asemenea, lungimea firului îți va limita mult raza în care vei putea folosi aparatul. Pentru curțile de dimensiuni medii, acest lucru nu este o problemă, dar pentru zonele mai mari, vei avea nevoie de un alt tip de alimentare.

 • Suflantă/aspirator de frunze cu carburant

Deși acestea pot fi intimidante, sunt potrivite pentru utilizatorii avansați. Vei avea nevoie de combustibil și de ulei, folosit pentru a păstra motorul lubrifiat în timpul și după utilizare.

Cât ulei vei folosi depinde de capacitatea rezervorului pentru combustibil. Poți găsi pe piață combustibil pentru suflante sau aspiratoare de frunze care sunt deja amestecate cu ulei, astfel nu va trebui să îl adaugi tu.

Există și modele care funcționează fără ulei, doar cu carburant. Acestea sunt mai ușor de folosit, deoarece va trebui doar să adaugi benzină sau motorină și să pornești aparatul.

Acestea sunt mai zgomotoase, au nevoie de mai multă întreținere și va trebui să ai în vedere mereu prețul carburantului care poate să se schimbe foarte des. Cu alte cuvinte, vei avea mereu cheltuieli extra cu un astfel de aparat.

Zgomot

Nivelul de zgomot este un alt criteriu important de care trebuie să ții cont. Păstrează în minte acest aspect: cine te va putea auzi în timp ce folosești aparatul? Vei deranja pe cineva?

Pentru cei care au vecini apropiați, un aspirator de frunze care este mai puțin zgomotos este cea mai bună opțiune. Nu ai vrea să ajungi să ai vecini care se plâng de fiecare dată când vrei să cureți curtea.

Ține în minte și că va trebui să folosești destul de des o suflantă pentru frunze, deoarece nu toate frunzele cad deodată. Ține cont de acest aspect mai ales dacă vrei să îl folosești și în alt sezon.

De asemenea, nu vrei să trezești pe cineva din casă atunci când folosești cel mai bun aspirator pentru frunze. Ține minte că modelele cu carburant sunt cele mai zgomotoase și că un motor mai mare înseamnă mai multă gălăgie.

Funcții și accesorii

 • Mâner extra
 • Capăt îngust
 • Control viteză
 • Buton oprire/pornire
 • Rezervor transparent

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun aspirator/suflantă frunze online. Aici vei găsi cu siguranță un model care să fie potrivit pentru tine.

Înainte de a face o achiziție, este important să verifici părerea altor utilizatori. Dacă aceasta este una bună, poate însemna că produsul va funcționa și în cazul tău.

Acum să ai parcurs toate aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun aspirator/suflantă pentru frunze.

Cel mai bun aspirator/suflantă pentru frunze: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de aspiratoare/suflante pentru frunze care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Suflanta/aspirator electric pentru gradina Makita UB0801V

Suflanta/aspirator electric pentru gradina Makita UB0801VRecomandat pentru utilizarea in curtea casei, alei, zone rezidentiale, pentru indepartarea frunzelor, resturilor vegetale sau prafului.
Posibilitate de reutilare (inclusa in pachet) si pentru utilizarea ca aspirator, fara alte unelte suplimentare.
Utilizare confortabila, cu o singura mana.
Kit de aspirare inclus.
Putere: 1650 W – Debit aer: 83 m³/s.

Vezi detalii si pret

2. Suflanta/aspirator frunze si zapada cu tocator Bosch ALS 24

Suflanta/aspirator frunze si zapada cu tocator Bosch ALS 24Manere ergonomice pentru o mai buna repartizare a greutatii si un confort sporit.
Lucru mai indelungat: un raport de tocare de 10:1 inseamna mai putine deplasari la gramada de compost.
Recipient de colectare usor de manevrat: usor de montat si de golit, confectionat din material textil special, rezistent la umezeala.
Functie de tocare. Faramiteaza frunzele intr-un raport de tocare de 10:1, pentru o compostare mai buna.

Vezi detalii si pret

3. Suflanta & aspirator frunze Gardena ErgoJet 3000

Suflanta & aspirator frunze Gardena ErgoJet 3000Suflanta puternica cu viteze variabile pentru mai mult control.
Rata de maruntire a frunzelor de 16:1 reduce volumul acestora.
Pale metalice rezistente si puternice pentru o rat a de maruntire mai mare.
Conversia de la suflanta la aspirator de frunze sau invers se face usor si fara efort datorita functiei ClickFit.
Optima distribuire a greutatii si manerul ergonomic cu functia SoftGrip fac acest aparat foarte confortabil.

Vezi detalii si pret

4. Aspirator Suflanta Frunze Electric cu fir Black & Decker GW3050

Aspirator Suflanta Frunze Electric cu fir Black & Decker GW3050Dotat cu un motor de 3000W ofera putere foarte mare de aspirare, confort si usurinta in manevrare.
Tocatorul din metal de mare impact reduce volumul resturilor cu o rata de tocare de 16 la 1 pentru a accelera compactarea si pentru a usura eliminarea resturilor.
Datorita adaptorului grebla din plastic resturile umede de gradina nu mai sunt o problema.
Vine insotit de un sistem de colectare a frunzelor care se poate conecta direct la cosul de gradina.

Vezi detalii si pret

5. Suflanta/aspirator gradina Skil 0792

Suflanta/aspirator gradina Skil 0792Suflanta/aspiratorul de gradina Skil 0792 este o suflanta si aspirator practic, 2 in 1, cu functie de tocare.
Jet de aer de 270 km/h, respectiv cu volum de aspirare de 13 m³ pe minut.
Tocatorul incorporat toceste reziduurile, care sunt colectate intr-un sac rezistent, de 45 de litri.
Suflanta/aspiratorul de gradina Skil 0792 este echipata cu o roata unica, pivotanta, in fata.
Doua manere ergonomice si o curea pentru umar asigura confortul optim de lucru.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată