Cel mai bun pistol de stropit pentru grădină

Cum alegi cel mai bun pistol de stropit pentru grădină? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă pistolul de grădină potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun pistol de stropit pentru gradinaDacă ai folosit până acum furtunul de grădină fără să ai atașat un pistol de stropit, știi cât de frustrant este să nu poți stropi apa în mod delicat. Probabil că unele plante au avut de suferit din cauza jetului puternic de apă.

Dacă ai încercat să ajustezi presiunea apei folosindu-te de degetul mare, ești familiarizat cu senzația de disconfort și de amorțeală în deget, în timp ce apa uneori foarte rece ți se scurge pe mână. Dacă ești în această situație, ai ajuns la acest articol fiind conștient că un pistol de stropit pentru grădină nu este un moft pentru tine, ci o necesitate.

Dacă vrei să cumperi cel mai bun pistol de stropit pentru grădină din prima, citește în continuare acest articol.

Top 3 pistoale de stropit recomandate

De ce să alegi cel mai bun pistol de stropit pentru grădină?

Așa cum am amintit în paragraful introductiv, faptul de a uda grădina folosind doar un furtun poate fi anevoios, inconfortabil, și chiar frustrant. Îți poate fura plăcerea de a grădinării, și poate afecta sănătatea plantelor.

Dacă trebuie să uzi grădina aproape zilnic, un pistol de stropit pentru grădină care se atașează la furtun, se poate dovedi de un real folos. Dar pentru a te bucura de cele mai bun rezultate, nu este suficient să cumperi primul pistol de stropit pe care îl găsești.

Atunci când ai de gând să te ocupi de grădina ta mai mult de un an, ai nevoie de un accesoriu care să fie durabil și ușor de folosit, și care să necesite cât mai puține acțiuni de întreținere sau reparare.

De asemenea, fiind o investiție în plus, nu vrei să fie nevoie să cumperi un pistol de stropit nou, peste doar câteva luni sau anul viitor. Aceasta nu este o cheltuială pe care o vrei în fiecare an.

Cum alegi cel mai bun pistol de stropit pentru grădină

Cum poți alege deci cel mai bun pistol de stropit pentru grădină? Ai nevoie să fii bine documentat și să îți pui câteva întrebări. Care este cel mai durabil material? Este compatibil cu furtunul meu? Ce pistol va cauza cele mai puține scurgeri ce nu sunt necesare? Cum prefer să fie modelul de stropire? Care este cea mai potrivită varianta de prindere?

Pistol de stropit cu jet reglabilToate aceste întrebări își găsesc răspunsul după ore de cercetare. Noi însă, am făcut documentarea în locul tău. Așadar, în acest ghid de cumpărături vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună achiziție din prima. La sfârșit te ajutăm să găsești și cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a alege cel mai bun pistol de stropit pentru grădină de pe piață, citește cu atenție următoarele informații importante.

Material

Materialul este foarte important deoarece joacă un rol decisiv în longevitatea produsului. Pe piață vei găsi numeroase variante, printre care cele mai populare sunt: metal, metal combinat cu plastic, plastic.

  • Pistol de stropit din metal

Metalul este în general cel mai bun material pentru pistoalele de stropit pentru grădină. În general acestea sunt fabricate din aliaje precum alama sau alama zincată ori aluminiu. Sunt mai grele decât cele de plastic, în special cele din alamă, așa că asigură-te că pistolul va fi confortabil de ținut în mână pentru o perioadă lungă de timp.

Verifică dacă piesele mobile se mișcă lin, precum și precizia cu care sunt executate găurile. Pistoalele din metal au o durabilitate în general mai mare decât în cazul altor materiale, dar acest lucru nu este valabil la orice astfel e produs. De aceea este important să verifici calitatea execuției metalului înainte de a cumpăra.

Vei găsi pistoale de stropit din metal care au fost tratate cu pudră sau eloxate pentru a preveni apariția ruginii. Unele sunt chiar învelite în plastic sau cauciuc, pentru a proteja pistolul de avarieri și a asigura o prindere mai bună. Altele au mânerul izolat cu plastic sau nailon, pentru a păstra o temperatură plăcută în timp ce ții pistolul în mână.

  • Pistol de stropit din metal si plastic

O altă opțiune bună este un pistol de stropit pentru grădină din metal care are un mâner din plastic. Cele mai sensibile părți ale unui pistol sunt cele care nu se văd și de care depinde procesul de funcționare intern.

Este cel mai probabil ca acestea să se strice primele, de aceea materialul din care sunt fabricate este foarte important, iar cel mai recomandat este metalul. Așadar, chiar dacă are părți din plastic, asigură-te că părțile de conexiune la furtun, punctele mobile și zona de ieșire a apei (stropitoarea efectivă).

  • Pistol de stropit din plastic

Specialiștii recomandă să eviți acest material pentru pistoalele de stropit pentru grădină. Nu doar că este mai probabil să se ivească scurgeri sau să se strice, dar plasticul se deteriorează dacă este lăsat expus la soare.

Pistoalele de stropit din plastic, ar trebui să fie depozitate departe de acțiunea razelor de soare tot timpul. Dar suntem conștienți că se poate întâmpla de multe ori să uiți asta.

Ca să îl depozitezi corect, ar trebui să îl desfaci de pe furtun și să îl pui eventual în garaj, ceea ce poate fi destul de incomod de la o vreme.

Tipuri de pistol de stropit pentru grădină

Pistol de stropit jet puternicAșa cum este normal, există diferite stiluri sau tipuri de pistol de stropit, iar tu trebuie să îl alegi pe cel care intuiești că ți se potrivește cel mai bine.

  • Prindere tip pistol

Prinderea clasică și cea mai cunoscută, este cea peste care vei da cel mai des. Include un mâner care asigură o prindere asemănătoare cu cea a unui pistol. Vei vedea și un „trăgaci” cu care vei putea să oprești sau să pornești fluxul de apă, precum și să îi controlezi intensitatea, precum și o duză care se prelungește în partea din față, ce poate sau nu să fie ajustabilă.

Este un mecanism ușor de folosit. Trebuie doar să țintești pistolul în direcția în care vrei să stropești, și să apeși pe trăgaci. Poți să oprești apa eliberând trăgaciul sau să controlezi intensitatea fluxului în funcție de presiunea pe care o exerciți asupra lui.

În general, acestea sunt fabricate din aluminiu sau plastic, ori ambele. Deoarece au multe părți mobile, se pot deteriora sau strica destul de ușor, deci calitatea este deosebit de importantă atunci când alegi un astfel de produs.

  • Pistol de stropit cu model de stropire ajustabil

De cele mai multe ori, aceste pistoale de stropit sunt asemănătoare cu cele analizate mai sus. Ceea ce este deosebit însă, este duza. Aceasta este de tip cadran, care poate fin învârtit, astfel încât să scumpe stilul de stropire. Așa obținem un pistol de stropit pentru grădină cu stil de stropire ajustabil.

În general un pistol poate fi capabil să alterneze între 2 sau chiar 10 stiluri de stropire precum: jet conic, jet împrăștiat, jet mediu, evantai vertical, evantai orizontal, jet redus, duș, jet pulverizat.

Acestea sunt o alegere bună dacă obișnuiești să uzi plantele de foarte aproape sau dacă ai nevoie să schimbi des stilul de stropire. Jetul cu pulverizare, de exemplu, este deosebit de bun pentru plante delicate și pentru răsaduri. Alte tipuri de jet mai abundent este ideal pentru a uda ghivecele mari.

Vei găsi astfel de duze fabricate din plastic de cele mai multe ori, deși poți găsi și din aluminiu sau parțial din aluminiu. Dacă este o duză din plastic, asigură-te că o duci într-un loc acoperit atunci când nu este folosită, și mai important, nu o lăsa afară pe durata iernii.

  • Pistol de stropit cu tijă

Un pistol de stropit cu tijă îți permite să controlezi pistolul astfel încât să ai acces la zone îndepărtate sau mai înalte decât în mod normal. Dacă ai o seră, poți uda foarte ușor ghivecele suspendate precum și straturile din grădină care sunt greu accesibile.

Pistol de stropit cu tijaUnele pistoale de stropit cu tija au tija extensibilă sau telescopică, astfel că o poți ajusta în funcție de nevoi. De asemenea, duza poate fi simplă sau ajustabilă.

Cele mai bune pistoale de stropit pentru grădină cu tijă, vin dotate cu un mecanism de închidere și deschidere situat la baza tijei. Asta îți permite să pornești și să oprești apa fără a fi nevoie să mergi la robinet. Unele au acest mâner din cauciuc pentru a asigura o prindere mai trainică și pentru a izola termic zona în care îți pui mâna.

  • Pistol cu stropire evantai

Poate fi o duză care are o formă alungită, sau o duză ajustabilă care are și varianta de jet evantai. Au o scurgere asemănătoare cu cea de la clasica stropitoare manuală, așa că sunt potrivite pentru micile grădini și pentru udarea plantelor de exterior.

Nu ai control asupra intensității apei, deși unele sunt dotate cu o valvă de închidere. Sunt însă bune pentru a uda mai rapid suprafețele, deoarece apa este distribuită pe o rază mai mare. În general, eliberează o cantitate mare de apă, dar într-un mod delicat, deci nu trebuie să îți faci griji pentru plantele mai sensibile.

  • Pistol de stropire tip pompier

Sunt foarte asemănătoare cu duzele folosite de pompieri. În general sunt folosite pentru a spăla de exemplu mașina, dar pot fi folosite și pentru grădină. Asta pentru duza este ajustabilă și foarte versatilă, permițându-ți să controlezi cantitatea de apă și intensitatea ei. Ajustarea se face prin răsucirea duzei.

Trebuie totuși să fii atent la udarea plantelor sensibile, mici sau la răsaduri, deoarece jetul poate fi prea puternic. Sunt fabricate din metal de cele mai multe ori, iar cele mai bune sunt îmbrăcate în cauciuc pentru a asigura o prindere trainică, a izola mâna de răcoarea apei și a absorbii șocurile, sau a proteja duza atunci când calci pe accidental cu piciorul sau cu mașina.

Conexiunea

Trebuie să te asiguri că pistolul de stropit se poate fileta la furtunul tău. În acest sens, multe produse vin cu adaptor de cuplaj. În România vei găsi pistol de stropit pentru grădină cu un filament de 1/2 (inci) sau 3/4.

O altă variantă mai avantajoasă poate fi cea cu cuplaj sau conector rapid. Acesta constă într-un dispozitiv ce elimină necesitatea de înfiletare. Va trebui doar să introduci pur și simplu pistolul în furtun.

Caută conectori care sunt fabricați din metal, preferabil alamă sau aluminiu. Cei din plastic tind să crape sau să apară scurgeri, de aceea trebuie evitați.

Debit

Pistol de stropit pentru gradinaPistoalele de stropit pentru grădină au un debit cuprins între 10-20 litri pe minut, cu variațiuni în funcție de stilul de stropire și de presiunea apei. Deși majoritatea producătorilor indică debitul apei, nu este un factor decisiv pe care să îl iei în considerare. Vei avea nevoie de acest indice doar atunci când va fi necesar să te asiguri că vrei cel mai mare debit, deși în această situație, probabil ai fi mai câștigat fără un astfel de produs.

Sistemul de închidere

Ca să nu fii nevoit să închizi apa de la robinet, ceea ce ar putea să nu fie practic, majoritatea pistoalelor de stropit, îți permit să închizi apa mișcând o valvă, rotind duza, sau eliberând trăgaciul. Acest sistem este adesea cel care se strică cel mai repede, de aceea caută unul care este bine făcut, etanș, și care oprește automat apa atunci când nu mai ai nevoie de ea.

Producători

Dacă vrei un pistol de stropit pentru grădină cu adevărat durabil, este necesar să cauți unul de calitate. Una din cele mai rapide metode să îl găsești este acela de a te documenta în legătură cu brandurile care au o reputație bună în fabricarea accesoriilor pentru irigații sau pentru grădină.

Dacă nu ai mai auzit niciodată de firma de la care intenționezi să cumperi produsul, este foarte probabil să rămâi dezamăgit. Brandurile cunoscute muncesc mult pentru aș-i păstra o reputație bună și produc itemuri la standarde de calitate înaltă. În România, cele mai recomandate branduri sunt: Gardena, Karcher, Hozelock, Geko, Strend.

Îți recomandăm să comanzi un pistol de stropire pentru grădină online. Aici vei găsi cele mai multe variante, și acum că ai consultat acest ghid, nu te vei mai simții copleșit de multitudinea de oferte de pe piață.

Cea mai bună achiziție te așteaptă să o faci, iar online găsești oferte speciale și promoții pe care nu le găsești într-un magazin tradițional. De asemenea, nu uita să consulți părerile altor utilizatori, dacă acestea sunt disponibile. Acest pas simplu te va ajuta să îți dai seama dacă produsul se potrivește sau nu nevoilor tale.

Acum că ai la dispoziție aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun pistol de stropit pentru grădină.

Cel mai bun pistol de stropit pentru grădină: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de pistoale de stropit pentru grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Pistol de stropit Hozelock Multi Spray PRO Light

Pistol Hozelock Multi Spray PRO Light

Pistolul are sapte tipuri de pulverizare: jet, con, umplere rapida, ventilare, burnita, pulverizare fina si aerisire.
Are declansator pornire-oprire blocabil si control separat al debitului.
Multi Spray Pro combina un aliaj de zinc dur cu o ergonomie confortabila soft touch si o gama de modele de pulverizare cu adevarat utile.
Pistolul este comod de utilizat datorita declansatorului soft-touch.
Debitul de apa se regleaza in functie de cat de tare strangeti declansatorul.

Vezi detalii si pret

2. Set Pistol pentru stropit Karcher Plus

Set Pistol pentru stropit Karcher Plus

Aqua Stop – Pentru o decuplare sigura a furtunului si a accesorilor fara a stropii.

Sistem clic – Potrivit pentru toate marcile cunoscute.

Functii: Pulverizare – Abur plat orizontal – Jet punctiform – Stropitor dus.

Volumul de apa poate fi ajustat.

Vezi detalii si pret

3. Pistol de stropit Gardena Comfort Multifunctional

Pistol de stropit Gardena Comfort MultifunctionalPistol de stropit ce are 5 tipuri de jet de udare si curatare: puternic, plat, cu bule, pulverizare fina, soft spray.
Debitul este reglabil si are declansator on/off cu blocare.
Design robust din plastic cu distribuirea optima a greutatii si componente ergonomice din plastic moale.
Protectia impotriva inghetului asigura faptul ca pistolul nu se va deteriora la temperaturi scazute.
Pistolul are un filtru pentru impuritati ce poate fi curatat cu usurinta.

Vezi detalii si pret

4. Pistol pentru furtun de gradina Fiskars, 4 functii

Pistol pentru furtun de gradina Fiskars, 4 functii

4 moduri diferite de pulverizare si flux reglabil.
Maner confortabil Softgrip™ si carlig convenabil pentru o manevrare usoara.
Compatibil cu orice tip de conector rapid.

Dimensiuni ( L x l x h ): 24.1 x 22.2 x 7.6 cm
Greutate: 245 g.

Vezi detalii si pret

5. Pistol pentru stropit Karcher Plus

Pistol pentru stropit Karcher PlusVolumul de apa poate fi ajustat.
Jet conic.
Jet punctiform.
Stropitor dus.
Greutate (kg): 0,1
Dimensiuni (L x l x H) (mm): 215 x 57 x 113

Vezi detalii si pret

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată