Cel mai bun instant de apă caldă electric

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (56 voturi, media: 4,61 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun instant de apă caldă electric? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă instantul de apă caldă electric potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun instant de apa calda electricCunoști momentele acelea de milă și frustrare pe care le ai când observi ce multă apă se risipește în timp ce aștepți ca aceasta să se încălzească? Cu siguranță ți-ai dorit măcar odată să găsești o metodă de a avea apă caldă la discreție.

Din fericire, soluția s- inventat și există pe piață de vreme bună sub forma aparatelor instant de apă caldă electrice. Acestea pot fi o soluție salvatoare atunci când centrala nu mai funcționează sau atunci când nu ai acces la altă modalitate de a avea apă caldă într-o anumită zonă din locuință.

Dacă vrei să afli unde au găsit alți cumpărători astfel de aparate la preț bun, precum și cum poți alege cel mai bun instant de apă caldă electric pentru locuința ta, citește în continuare acest articol.

Top 3 încălzitoare instant de apă caldă recomandate

De ce să alegi cel mai bun instant de apă caldă electric?

Aparatele instant de apă caldă au apărut pe piață din nevoia unui sistem mai eficient și mai econom de încălzire a apei, fie ea și la nivel local. Sunt aparate care se găsesc sub două forme: electrice și pe GPL.

Cele pe GPL pot fi folosite cu succes ca sistem central de încălzire a apei într-o locuință, în timp ce modelele ce funcționează pe bază de electricitate, sunt soluții secundare ideale, menite a fi instalate în zone în care nu se poate face racordul la centrala termică, sau se dorește o mai bună gestionare a resurselor de energie și de apă.

Cum alegi cel mai bun instant de apă caldă electric

În România, acest tip de aparate reprezintă încă un domeniu despre care clienții știu încă prea puțin. Dacă te afli în aceiași situație, te sfătuim cu fermitate să nu faci o achiziție înainte de a-ți face bine temele.

Deși poate părea ușor la prima vedere, un instant de apă caldă electric implică mai multe criterii de selecție pentru a ajunge să îți fie cu adevărat folositor. Dacă vrei să afli care sunt aceste criterii și cum poți face cea mai bună achiziție fără să regreți mai târziu, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături.

Noi am pregătit pentru tine un astfel de articol, de fapt, cel mai complex articol pe care îl vei găsi online pe acest subiect. Mai mult, la sfârșit o să îți spunem și unde găsești acest tip de produse la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a face o achiziție de care să fii mândru, citește cu mare atenție următoarele informații importante.

Avantaje

Dar de ce este un instant de apă caldă electric o investiție atât de bună? Iată mai jos principalele avantaje:

 • Incazitor instant de apa pentru dusApă fierbinte instant – Aceste aparate îți permit să transformi orice sursă de apă în apă fierbinte pe loc. De asemenea, în comparație cu un boiler, nu ești limitat de capacitatea unui rezervor. Indiferent că speli vasele, folosești mașina de spălat sau faci o baie fierbinte, un instant de apă caldă este capabil să facă față cerințelor stilului tău de viață, chiar faci toate acestea în același timp.
 • Economie la energie – Față de sistemele clasice de încălzire a apei, un instant de apă caldă poate să reducă facturile la energie cu până la 40%. Unitățile sunt concepute pentru a oferi un nivel de eficiență ridicat, așa că nu vor încălzi apa decât atunci când va fi absolut necesar.
 • Durabilitate – Aparatele instant de apă caldă, atunci când sunt întreținute corect, pot rezista chiar și 20 de ani, de două ori mai mult decât un boiler.
 • Economie de spațiu – Modele clasice de încălzire a apei pot ocupa mult spațiu care nu mai poate fi valorificat. Pe de altă parte, aparatele instant de apă caldă electrice, sunt adesea de dimensiunea unei valize de mână, și pot fi instalate pe orice perete din interiorul sau exteriorul casei.
 • Apă curată și proaspătă – În boilerele de apă clasice se pot crea depuneri de rugină și zgură, același loc în care apa pe care o bei sau o folosești la gătit sau pentru a spăla este depozitată. Folosind un instant de apă caldă electric, vei folosi mereu doar apă caldă proaspătă și curată, care este încălzită pe loc în timp ce trece prin conducte.

Instant de apă cald electric versus modelele pe GPL

Așa cum am amintit mai sus, pe piață există două tipuri de instant de apă caldă: cel electric și cel care funcționează pe gaz sau GPL. Un model electric este mai recomandat și mai eficient din mai multe puncte de vedere:

 • Este mult mai ușor de instalat și nu trebuie să îți faci griji pentru sistemele de ventilație. Pot fi conectate la orice priză de 220 V sau 240 V, și doar puține modele necesită o priză de 380 V.
 • Sunt mai rentabile pe termen lung, deoarece se știe că prețul la electricitate va crește mult mai lent decât cel la gaz.
 • Prețul de achiziție este mai mic decât în cazul modelelor pe gaz.
 • Sunt mult mai compacte decât unitățile pe gaz, fiind chiar de trei ori mai mici.
 • Unele modele folosesc foarte multă electricitate. Pentru unele locuințe ar putea fi necesară îmbunătățirea instalației de electricitate ceea ce ar implica schimbarea acesteia. Costurile în acest caz ar fi foarte mari, și ar putea fi mai rentabil să te îndrepți spre un model pe combustibil.
 • Sunt capabile să furnizeze aproximativ 30 de litrii pe minut (lpm) de apă caldă.
 • Are nevoie de întreținere puțină. De cele mai multe ori e suficient să cureți ocazional aparatul.
 • Ca regula generală, depistarea problemelor și repararea lor este mai ușoară.
 • Deoarece nu necesită sistem de ventilare, poate fi instalată pe orice perete, pe care poate un instant de apă caldă pe gaz nu ar putea fi instalat.

Debit, putere și presiune

Înainte de a afla de unde poți cumpăra un aparat instant de încălzire a apei, este necesar să ai în vedere anumiți parametrii de lucru, date care te vor ghida și care te vor împiedica să alegi un model nepotrivit.

Verificând aceste criterii vei știi exact la ce să te aștepți de la aparatul pe care intenționezi să îl cumperi.

 • Debit

Se calculează în numărul de litrii pe minut (lpm). Pentru zonele în care nu ai nevoie de un flux intens de apă caldă, cum ar fi chiuveta, cel mai bun încălzitor de apă instant are un debit de 5 litri pe minut.

Dacă însă vrei un instant de apă caldă pentru cadă sau duș, este bine să te îndrepți spre un model ceva mai costisitor, dar mai puternic, fiind capabil să furnizeze un debit între 20-30 lpm.

 • Putere

Puterea aparatului este un aspect care te interesează în mod deosebit deoarece influențează atât debitul apei pe minut cât și viteza de încălzire a apei menajere, durată ce nu poate să depășească câteva minute în orice caz. Fiind un parametru atât de important, te sfătuim să cauți cu atenție acest indice.

Producătorii listează puterea încălzitorului de apă instant ca valoare exprimată în watti. Regula este simplă: cel mai bun instant pentru apă caldă electric este acela care are o putere cât mai mare.

 • Presiune maximă

Robinet electric cu incalzire instant apaAcest indice va determina dacă apa va curge în flux continuu sau dacă vei avea parte de întreruperi. Dacă nu vrei să apară astfel de probleme există două lucruri pe care le poți face.

În primul rând, este necesar să verifici cu atenție presiunea maximă. Aceasta este redată în descrierea produsului ca valoare exprimată în bari sau megapascali. Valorile de 1 MPa sau 0,6 MPa sunt cele pe care le vei întâlni cel mai adesea.

În al doilea rând, presiunea maximă de funcționare va fi afectată dacă alegi să legi un singur aparat la două unități de apă. De exemplu, atunci când vrei ca atât robinetul de bucătărie cât și dușul să fie legate la același instant de apă caldă electric, presiunea de funcționare va fi cu siguranță afectată negativ, și riști chiar defectarea aparatului.

În acest caz, este bine să te aștepți să fie nevoie să investești într-un aparat separat pentru duș, pentru robinet, sau pentru alte astfel de unități.

Montare și dimensiuni

Dimensiunea aparatului te va interesa din cel puțin două motive: va influența locul în care îl vei putea monta, și va determina viteza cu care se va încălzi apa. Cu cât debitul de apă va si mai mare, cu atât apa se va încălzi mai rapid. De regulă, aparatele instant pentru apă caldă electrice, cu cât sunt mai mari, cu atât furnizează un debit mai mare de apă.

Cu toate acestea, nu este mereu convenabil să îți cumperi cel mai mare aparat, asta deoarece este posibil să nu ai unde îl monta. Iată care sunt dimensiunile disponibile pe piață.

 • Instant pentru apă caldă vertical

Acestea sunt cele mai mari modele, uneori ajungând la o dimensiunea de 50 cm pe latura verticală și pe cea orizontală. Sunt potrivite pentru baie sau bucătărie atunci când acestea sunt spațioase și ai un perete cu mult spațiu liber.

 • Instant de apă caldă orizontal

Dacă dispui de mai mult spațiu într-o zonă greu accesibilă, dar vrei să îl fructifici, ai putea alege un model orizontal.

 • Instant de apă caldă deasupra chiuvetei

Dacă spațiul nu este nicidecum suficient, există pe piață modele foarte potrivite din acest punct de vedere. Modelele care se instalează deasupra sau chiar sub chiuvetă sunt cele mai potrivite pentru tine.

Au dimensiuni mici ceea ce înseamnă că va dura mai mult să se încălzească apa, dar nu vor influența cu mult aspectul camerei și spațiul nu va fi o problemă. Există modele asemănătoare și pentru duș, deci și dacă ai o baie mică ai soluții la îndemână.

Reglajul temperaturii

Atunci când ești în căutarea celui mai bun instant de apă caldă electric, trebuie să știi că în mod obligatoriu acesta trebuie să includă un sistem prin care să îți permită să controlezi temperatura apei.

Reglaj digital temperatura instant electricAcesta este un lucru importat deoarece este foarte probabil să nu dorești să te speli pe mâni cu apă foarte fierbinte riscând să îți provoci arsuri. Așadar verifică existența unui termostat care are rolul de a controla exact temperatura maximă pe care o poate atinge apă.

Aparatele de pe piață îți permit să controlezi acest aspect prin două metode, în funcție de cât de nou este aparatul. Aparatele care sunt ceva mai vechi au sistem mecanic de reglaj al temperaturii. Practic sunt dotate cu butoane rotative pe care le poți roti în funcție de temperatura pe care o dorești. Nu este o metodă rea, dar se poate defecta rapid și nu este foarte precisă.

Un instant de apă caldă electric mai nou este dotat cu un sistem electronic de reglaj al temperaturii. Cele mai bune aparate au chiar un ecran LCD pe care sunt afișați parametrii importanți de funcționare sau pot chiar afișa existența eventualelor erori sau defecțiuni. Poți chiar seta intervalul de funcționare al aparatului sau presiunea dorită.

Siguranță și mentenanță

Spre deosebire de un instant de apă caldă cu ardere, modelele electrice au nevoie de o întreținere mult mai ușoară. Cu toate acestea, dacă vrei ca aparatul tău să te servească la potențialul maxim pentru aproximativ 20 de ani, este necesar să îi acorzi grija necesară.

O primă și foarte importantă măsură de siguranță este aceea de a ruga un specialist să te ajute cu instalarea aparatului. Cu excepția cazului în care ești tu profesionist, recomandăm să apelezi la cineva care știe ce face, deoarece o montare necorespunzătoare poate pune în pericol atât buna funcționare a aparatului cât și siguranța ta.

Tot pentru propria siguranță, recomandăm să folosești încălzitorul de apă instant electric, abia după ce ai luat la cunoștință instrucțiunile de folosire și măsurile de siguranță impuse de producător.

Cât despre întreținere aceasta este foarte ușoară. Trebuie doar să te asiguri că aparatul este curățat cu regularitate în exterior. O dată pe an este bine să cureți conductele de depunerile de calcar. Acestea se depun mereu și afectează buna funcționare a aparatului.

O dată pe an poți să cureți aparatul de depuneri, după ce te-ai consultat în prealabil cu un specialist care îți va da detalii despre cum poți face această operațiune corect.

De asemenea, cel mai bun instant pentru apă caldă electric, se va închide automat atunci când se va supra-încălzi.

Producători

Dus cu apa calda incalzita instantUn ultim aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este direct legat de calitatea și garanția produsului. Nu este neapărat adevărat că un produs scump va fi neapărat mai bun, dar un produs va fi cel mai probabil mai bun atunci când este produs de o firmă care se respectă pe ea și care îți respectă clienții.

Brandurile care și-au format deja o bună reputație se străduiesc mereu să producă aparate la standarde înalte pentru a satisface dorințele clienților și a-și ocroti astfel imaginea. Acesta este motivul pentru care poți avea o mai mare încredere în acestea.

Te sfătuim să nu alegi o companie no-name, indiferent de cât de ieftin este produsul. Este foarte posibil să îți pui în pericol propria siguranță deoarece acele produse sunt rareori verificate.

Printre cele mai apreciate branduri disponibile în România se numără: Bosch, Ariston, Gorenje, Well.

Pentru a găsi un model potrivit pentru locuința ta, te sfătuim să cauți cel mai bun instant de apă caldă electric online. Asta deoarece este mult mai probabil să găsești un model pe care nu l-ai găsi în mai multe magazine tradiționale. De asemenea, economisești timp și chiar bani, deoarece online sunt mai multe promoții și reduceri de care poți profita.

Înainte de a alege să cumperi un produs, este bine să consulți părere altor utilizatori despre el. Astfel vei putea să anticipezi dacă produsul este sau nu potrivit pentru nevoile tale sau dacă merită investiția.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun instant de apă caldă electric de pe piață.

Cel mai bun instant de apă caldă electric: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de instanturi de apă caldă electrice care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Incalzitor Instant Veito Flow E 10,5kW, Digital, Solar

Incalzitor Instant Veito Flow E 10,5kW, Digital, SolarVeito Flow E incalzeste apa la temperatura dorita direct pe masura ce curge prin unitate. Aparatul consuma energie numai in aceasta perioada.
Puteti regla temperatura apei de la 20 ° C la 55 ° folosind butonul de pe dispozitiv.
Un senzor incorporat detecteaza modificarile temperaturii apei si regleaza automat puterea de incalzire.
Sistemul de incalzire din otel inoxidabil, cromat din Nano Technology, reduce cantitatea de calcar din jurul elementului de incalzire.

Vezi detalii si pret

2. Boiler electric instant peste lavoar 12 L Omega SE0012Q2P

Boiler electric peste lavoar 12 L Omega SE0012Q2P

Încălzitor mini pentru prepararea instantanee a apei calde de consum menajer.
Cu posibilitatea reglării temperaturii din exterior.
Rezervor din oţel protejat cu email pe bază de Titaniu.
Protecţie anti-corosivă cu anod de magneziu.
Cu termostat de siguranţă – Supapă de siguranţă inclusă.
Izolaţie poliuretanică – Lumină de semnalizare.
Montaj deasupra lavoarului – Capacitate :12 l.

Vezi detalii si pret

3. Instant electric pentru apa calda Atmor Basic

Instant electric pentru apa calda Atmor BasicTrepte de incalzire: 3 trepte, 2Kw, 3.5kw, 5.5Kw.
Temperatura maxima a apei incalzite: 64°C.
Elemente incalzitoare: 2 rezistente electrice tip termoplonjor, in teaca de cupru si izolatie sinterizata.
Debitul de apa incalzita: reglabil de la robinetul de alimentare, in functie de temperatura apei de intrare si de iesire dorita, respectiv de treapta de incalzire selectata.

Vezi detalii si pret

4. Robinet Electric Digital Delimano PRO

Robinet Electric Digital Delimano PRORobinetul Electric Digital Instant PRO Delimano poate încălzi apa până la 60 de grade doar prin apăsarea mânerului.
Ecranul digital mare și ușor de citit vă permite să monitorizați temperatura apei iar conducta de oțel inoxidabil a acestuia oferă un aspect atrăgător.
Este ușor de instalat și poate fi folosit peste tot – în bucătărie, baie, garaj sau în casa ta de vacanță.
Economisește energie, timp și apă deoarece nu are nevoie de încălzire centrală.

Vezi detalii si pret

5. Robinet electric Well cu incalzire instantanee 3000 W

Robinet electric Well cu incalzire instantanee, 3000 WApa calda numai in 5 secunde! Fara preincalzire pentru a evita risipa de energie!
Putere nominala: 3000W.
Factor protectie: IPX4.
Material incalzire: Otel inoxidabil # 304.
Flux de apa fierbinte: 2-2.5 L/min.
Temperatura apei calde: 30º-60º C.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată