Cel mai bun radio portabil

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,93 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun radio portabil? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aparatul de radio portabil potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun radio portabilChiar dacă nu mai înseamnă la fel de mult ca în trecut, azi imaginea fiind la putere, radioul încă este o sursă fantastic de bună pentru informare și divertisment.

Tocmai de aceea multe persoane încă se gândesc la achiziționarea unui radio portabil. Acesta se poate dovedi practic în foarte multe situații, mai ales datorită multiplelor funcții speciale pe care le încorporează în prezent.

Alegerea acestor dispozitive însă, nu este mereu ușoară. De aceea, iată cum poți alege cel mai bun radio portabil, în rândurile de mai jos.

Top 3 aparate de radio portabile recomandate

De ce să alegi cel mai bun radio portabil?

Ce poate fi mai important în zilele de azi decât să ai mereu acces la informație atunci când ai nevoie? Bineînțeles, telefonul facilitează mult această necesitate a omului modern.

Totuși, fără baterie sau acces la internet, acesta este complet inutil. Specialiștii în supraviețuire recomandă ca rucsacul de urgență să fie echipat cu un astfel de radio.

Astfel, chiar dacă nu va exista electricitate și nu te vei putea uita la TV, vei putea avea acces la cele mai importante știri ascultându-le la radio. Într-un scenariu mai puțin apocaliptic, radioul portabil poate fi o sursă de divertisment foarte bună.

Mulți aleg să asculte muzică la el în timp ce lucrează afară. Alții se folosesc de boxa acestuia pentru a reda muzică de pe telefonul mobil, sau de pe alte medii cum ar fi un flash drive sau un SD card.

Deoarece oferta de pe piață este atât de variată și de bogată însă, ar putea să îți fie dificil să alegi cel mai bun radio portabil care să îți satisfacă așteptările. De aceea este important să te informezi foarte bine înainte.

Cum alegi cel mai bun radio portabil

Radio portabil cu bateriiCe dimensiune este mai bună pentru tine? Ai vrea să fie AM, FM sau digital? Este necesar să îl controlezi de la distanță? Vei dori să îl folosești pentru a asculta muzică la căști?

Ce funcții speciale sunt importante? Care este autonomia bateriei? Va fi necesar să știi răspunsul la toate aceste întrebări, precum și altele, înainte de a cumpăra un radio portabil.

Pentru a te ajuta am pregătit acest ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a face o achiziție cât mai convenabilă. Astfel vei putea comanda chiar și online cel mai bun radio portabil la un raport calitate/preț excelent.

Dimensiune

Mărimea joacă un rol foarte important în alegerea celui mai bun radio portabil. Ideea din spatele conceptului unui astfel de aparat este aceea de a-ți permite să îl transporți cu ușurință.

Așadar, cu cât va fi mai mic, cu atât portabilitatea va crește. Totuși, asta s-ar putea să nu fie mereu cea mai bună situație pentru tine. Cât de mic ar trebui să fie radioul tău, depinde de mai mulți factori.

Dacă vrei un radio pentru excursii sau campare, nu vei fi deranjat de faptul că nu îl poți pune în buzunar. De fapt, s-ar putea chiar să îți dorești să fie mai mare, pentru a putea produce un sunet mai puternic. În acest caz, cel mai mult ar conta greutatea. Caută unul mai ușor, pentru a fi simplu de cărat.

Dacă vrei să asculți radio-ul în timp ce ești mai activ, de exemplu atunci când faci un traseu în natură, cel mai probabil ai nevoie de un radio mai mic care să încapă în unul din buzunarele hainelor tale sau ale rucsacului.

Mai sunt și alte aspecte care influențează dimensiunea dispozitivului pe care ar trebui să le ai în vedere. Unul dintre acestea este durata bateriei. Modelele mici au nevoie, în general de două baterii AA, în timp ce modelele mai mari necesită cel puțin 4. Ideea este simplă, cu cât aparatul este mai mare, cu atât va trebui să te îngrijorezi mai mult cu privire la alimentarea acestuia.

Radiourile portabile mai mari au, în general, și mai multe funcții speciale. Acest lucru poate fi de dorit pentru majoritatea. Acestea vor fi capabile, de asemenea, să producă un sunet mai puternic.

Așadar, ține cont de măsura în care te vei mișca atunci când alegi dimensiunea radioului portabil. Dacă nu te vei deplasa foarte mult, un model mai mare este mai bun. În caz contrar, alege ceva cât mai mic.

Alimentare

Atunci când vrei să cumperi cel mai bun radio portabil, va trebui să te gândești la modalitatea de alimentare. Toate acestea au nevoie de baterii de unică folosință sau acumulatori pentru a funcționa. Totuși, unele necesită mai multă electricitate decât altele.

Alimentare radio portabil baterii si prizaCele mai mici modele au nevoie doar de două baterii mici pentru a funcționa perioade lungi de timp. Acest lucru este ideal atunci când faci drumeții. Totuși, este important să ai mereu la tine rezerve.

Multe dintre aceste modele îți oferă și posibilitatea de a le conecta la o sursă de curent atunci când aceasta este disponibilă. Pentru aceasta, pachetul de livrare va include și un cablu electric.

Mai există opțiunea de a avea un acumulator reîncărcabil intern. La rândul ei, această variantă vine cu avantaje și dezavantaje. Unul dintre părțile forte este acela că nu va trebui să cheltuiești mereu bani pe baterii de rezervă. Partea negativă însă, este aceea că nu vei avea o baterie de rezervă atunci când aceasta se va descărca prea rapid.

Bineînțeles, contează și tipul bateriei, nu doar cantitatea de energie pe care o consumă aceste radiouri. Cu cât sunt mai scumpe bateriile, cu atât tind să dureze mai mult timp. Asta înseamnă că vei face economie pe termen lung și că nu va fi necesar să schimbi rezervele la fel de rapid.

Desigur, trebuie să iei în considerare situația în care te vei afla. Dacă vei avea la dispoziție mereu o sursă de curent, nu va fi nevoie să îți faci griji în privința descărcării.

Stabilitate și durabilitate

Un lucru este sigur: un radio portabil va fi supus mult mai multor șocuri și lovituri, decât unul normal. Motivul este simplu de înțeles. Este mai ușor să pice din buzunar, să fie doborât de animale sau de către copii, sau să fie scăpat din mână pur și simplu.

Din cauza acestui motiv, va trebui să acorzi o atenție deosebită calității materialelor din care radioul a fost conceput. Dacă acesta va avea mai multe elemente de protecție, sunt mari șanse ca greutatea lui să crească, ceea ce, paradoxal, va crește impactul și consecințele unei lovituri.

Cel mai bun radio portabil va fi impermeabil, rezistent la șocuri și va fi construit pentru a avea o rezistență mai mare în general. Nu sunt variantele cele mai portabile, dar sunt ideale dacă le utilizezi în medii în care riscul de deteriorare este mare, cum ar fi un șantier.

Modalitate de control

Atunci când cumperi un radio, este mereu de dorit să cumperi unul foarte ușor de utilizat. Aceasta depinde de setările și de modalitățile de control pe care acesta le integrează, dar și de funcțiile speciale.

De exemplu, dacă sunt mai multe funcții extra, s-ar putea să fie mai dificil să înveți cum să controlezi radioul.

Panou de control radio portabilCele mai simple modele au doar câteva butoane: butonul on/off, rotița pentru tuning și cea pentru volum. Este imposibil să nu te descurci cu un model atât de simplu. În plus, și durata bateriei va fi mai mare deoarece aparatul nu va avea nevoie de energie și pentru alte funcții.

Unele radiouri portabile au încorporat un ecran LCD care poate fi foarte util. Totuși, acesta va consuma mai multă energie. Dacă vrei un astfel de ecran, asigură-te că folosești cele mai bune baterii și că ai mereu rezerve la tine.

În cazul radiourilor portabile AM/FM vei vrea să poți trece cu ușurință de la un mod la altul. Alte radiouri îți oferă posibilitatea de a salva unele frecvențe, pentru a găsi mai ușor posturile disponibile. Aceasta este o funcție foarte bună, deoarece pentru unii, ar putea fi dificil să caute singuri posturile de radio.

Există și modelele care vin cu telecomandă. Acestea îți permit să controlezi de la distanță volumul, banda de frecvență, dar și să muți de pe un post radio pe altul, prin simpla apăsare a unui buton.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun radio portabil?

  • Salvarea posturilor favorite – Astfel le vei putea asculta la calitatea cea mai bună instant, fără a fi nevoie să învârți tu de rotița de tuning.
  • Bluetooth – îți permite conectarea unui alt dispozitiv portabil pentru redarea fișierelor audio dorite.
  • Cablu de conectare – tot pentru a facilita redarea fișierelor sonore de pe telefon sau alt dispozitiv extern.
  • Rezistență la apă – necesară dacă intenționezi să lași radioul afară.
  • Telecomandă – pentru control de la distanță.
  • Curele – Facilitează transportul.
  • Slot pentru USB sau SD Card.
  • Alertă baterie descărcată – astfel nu vei rămâne în pană de rezerve, sau vei putea să pui acumulatorul la încărcat la timp.
  • Alarmă – poți seta o alarmă care să te trezească dimineața, spre exemplu.
  • Căști – pentru a putea asculta doar tu, fără să îi deranjezi pe ceilalți.

Boxe și calitatea sunetului

Degeaba ai un radio cu multe funcții speciale, dacă sunetul are o calitate care lasă de dorit. Există trei factori principali care pot influența difuzorul: calitatea acestuia, dimensiunea și semnalul radio.

Pentru prinderea frecvențelor AM și FM, aceste radio-uri portabile sunt mai bune decât orice radio de pe telefon, deoarece au o antenă telescopică ce va facilita prinderea semnalului la o distanță foarte mare. Asta va ajuta la calitatea sunetului.

Dimensiunea difuzorului este un alt aspect important. Volumul potențial al radioului este sever afectat de dimensiunea difuzorului. Așadar, fă din acest aspect unul cheie al achiziției tale. Desigur, dacă intenționezi să asculți radio doar la căști, mărimea difuzorului nu trebuie să te îngrijoreze deloc.

Căști sau boxe?

Radio portabil antena extensibilaCel mai probabil, ești deja hotărât dacă vei folosi radioul cu căști sau dacă boxa este importantă pentru tine. Aproape toate modelele însă, îți permit să te bucuri de ambele opțiuni.

Dacă îți dorești un radio portabil de buzunar, sunt mari șanse să asculți mereu muzică sau emisiuni direct la căști, dar s-ar putea ca acesta să nu fie mereu cazul.

Atunci când ești în aer liber cu astfel de radiouri, merită să iei în considerare și condițiile meteo. Asta pentru că vântul puternic poate afecta undele sonore. Din acest motiv, poate fi dificil să asculți un radio de buzunar fără căști. Pentru un scenariu de acest gen, dacă nu ești fan al căștilor, singura soluție este să alegi unul cu difuzoare mari.

De asemenea, dacă vrei un radio pe care să îl asculți la boxe, alege un loc liniștit pentru a te asigura că zgomotele de fundal nu vor perturba emisia boxei.

Numărul de posturi presetate

Radiourile de buzunar care vin cu posibilitatea de a salva posturi radio favorite au un număr limitat pentru a face acest lucru. În general poți salva până la 10-15 posturi diferite.

Totuși, această opțiune este disponibilă doar în cazul radiourilor portabile digitale, nu pentru cele de tip analog.

Branduri

Piața este plină de radiouri portabile no-name, fabricate în China.

Acestea nu sunt neapărat o variantă rea, atâta timp cât radioul acesta nu este foarte important pentru tine. Dacă vrei ceva cu adevărat durabil și calitativ, este recomandat să cumperi de la producători respectați.

Un brand care are un renume se va strădui să scoată pe piață doar produse de calitate care să fie la înălțimea așteptărilor clienților deja fidelizați. Astfel, printre cele mai bune branduri se numără: Sony, Panasonic, Sangean, AKAI.

Concluzii

Este o idee bună să cumperi cel mai bun radio portabil online. Aici vei avea la dispoziție foarte multe modele, deci ai mari șanse să îl găsești pe cel perfect pentru tine.

De asemenea, acum că ai parcurs aceste informații, ești mai pregătit astfel încât să poți filtra căutarea pentru ca magazinul online să afișeze doar variantele care ți se potrivesc.

Nu uita să verifici și părerea altor utilizatori. Dacă un produs are multe review-uri bune, este probabil să fie foarte potrivit și pentru tine. În caz contrar, este mai bine să nu riști cu o astfel de achiziție.

Cumpără mereu prudent, și doar din surse în care ai în credere. Astfel te vei bucura de cel mai bun radio portabil.

Cel mai bun aparat de radio portabil: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de aparate de radio portabile care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Radio portabil Sony ICF506

Radio portabil Sony ICF506Bucurati-va de un sunet puternic pentru toate posturile preferate, cu o boxa mono puternica.
Ascultati cu usurinta posturile de radio FM si AM prin simplul acord analogic.
Ascultati in sistem wireless cu 3 baterii AA2 sau conectati-l la priza cu ajutorul adaptorului c.a. inclus.
Maner pentru transport incorporat pentru portabilitate sporita.
Mufa pentru casti, pentru auditie discreta.

Vezi detalii si pret

2. Radio portabil Philips AE2160/00C

Radio portabil Philips AE2160/00C Difuzor integrat pentru a asculta la radio la volum ridicat si o calitate buna
Functionare cu alimentare de la priza sau cu baterii pentru o amplasare flexibila
Conecteaza-ti castile la acest dispozitiv Philips pentru o experienta de ascultare mai intima ori de cate ori doresti.
Tuner: MW/FM – Conectori: Jack 3.5.
Tip baterie: 2 x LR20.
Greutate: 520 g.

Vezi detalii si pret

3. Radio portabil de buzunar Blaupunkt PR7BK

Radio portabil de buzunar Blaupunkt PR7BKDimensiunile compacte faciliteaza transportul, iar designul retro stilizat pentru epoca de aur a radioului va adauga caracterul dispozitivului.
Componentele de cea mai inalta calitate si antena telescopica ofera un semnal excelent, iar datorita mufei mini-jack incorporate pentru radio puteti conecta castile in orice moment.
Dispozitivul primeste unde radio in banda FM / AM si este echipat cu butoane confortabile care ajusteaza frecventa undelor radio si volumul.

Vezi detalii si pret

4. Radio Portabil, Bluetooth, AKAI APR-85BT

Radio Portabil, Bluetooth, AKAI APR-85BTDatorita manerului de plastic si dimensiunilor reduse, APR-85BT poate fi transportat fara dificultate, pentru ca muzica sa te insoteasca mereu, indiferent unde esti.
Difuzor: 3″ 8 Ω.
Interval frecvente: AM 540KHZ – 1600KHZ, FM 88MHZ-108MHZ.
Intrare AC: 240V/50HZ.
Raspuns frecvente: 125Hz-6kHz – Control rotativ al volumului.

Vezi detalii si pret

5. Radio portabil Sony ICF-P26

Radio portabil Sony ICF-P26Acest radio AM/FM compact, vertical, reprezinta solutia perfecta pentru camere cu spatiu limitat.
Este dotat cu un indicator cu LED pentru starea bateriei si functioneaza cu doua baterii AA.
Indiferent daca ascultati la difuzorul incorporat sau la casti, va veti putea bucura intotdeauna de o calitate excelenta a sunetului.
Maner pentru transport incorporat pentru portabilitate sporita

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată