Cel mai bun scaun de bar

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun scaun de bar pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă scaunul de bar potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun scaun de bar pentru bucatarieTendințele de design de bucătărie moderne, se aproprie din ce în ce mai mult cu estetica de bar.

În tot mai multe bucătării găsim un blat de bucătărie tip insulă, care joacă rolul mesei de bucătărie, poate chiar un spațiu dedicat cocktail-urilor și, bineînțeles, scaune de bar, suficient de înalte care să permită accesul la masa de bar care este și ea înaltă.

Dacă acesta este și cazul bucătăriei tale, atunci ai de făcut alegeri importante în ceea ce privește scaunele. Acestea trebuie să fie alese cu bun gust, să fie funcționale, prietenoase cu spațiul și foarte confortabile.

Află, din acest articol, unde au găsit alți cumpărători astfel de scaune la prețuri foarte bune, dar și cum poți alege cel mai bun scaun de bar.

Top 3 scaune de bar recomandate

De ce să alegi cel mai bun scaun de bar?

Indiferent că vrei să alegi scaunul de bar pentru casă sau pentru propriul tău local, aceasta este o alegere pe care trebuie să o faci ținând cont de personalitatea ta, de preferințele tale, de libertatea pe care ți-o oferă spațiul în care vrei să le plasezi, precum și de restul elementelor de mobilier și decor din încăpere.

De asemenea, trebuie să ții cont că aceste scaune vor fi folosite și de alți membrii ai familiei sau de clienți, deci nivelul de confort pe care îl oferă este foarte important.

Cel mai bun scaun de bar va complimenta corect estetica încăperii și va reuși să ofere suportul potrivit pentru a petrece timp de calitate la masă, într-un cadru social plăcut.

O alegere neînțeleaptă, va rezulta într-o cheltuială inutilă sau chiar păguboasă. Dacă scaunul pe care îl cumperi nu te satisface pe toate planurile, cu siguranță nu îl vei folosi.

Cum alegi cel mai bun scaun de bar

Deoarece nu se comportă ca orice scaun obișnuit, este normal să îți fie mai greu să faci o alegere. Înainte de a lua o decizie însă, este necesar să îți pui unele întrebări: Care este dimensiunea potrivită? Cum poți să te asiguri că scaunele sunt confortabile?

Scaune de bar din metal colorateCe tip de scaun este cel mai potrivit? Din ce materiale trebuie să fie fabricate pentru a fi rezistente? Răspunsul la aceste câteva întrebări te poate ghida spre cel mai bun scaun de bar.

Cu o ofertă atât de bogată pe piață, înțelegem că îți ia mult timp pentru a găsi un scaun despre care să fii sigur că este ceea ce cauți. Pentru a-ți face căutarea mai rapidă, mai eficientă și de succes, am pregătit acest ghid de cumpărături cu informații complete, care te va ajuta să găsești cel mai bun scaun de bar cu cele mai puține șanse de eșec.

De asemenea, la final îți prezentăm și câteva sugestii de scaune de bar pe care noi le-am găsit pe baza criteriilor prezentate în acest articol, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a face o achiziție pe care să nu o regreți, citește cu atenție următoarele informații.

Tipul scaunului de bar

Scaunele de bar se găsesc în diferite forme. Înainte de a face o alegere, este important să iei în considerare atât pretențiile în privința nivelului de confort, cât și măsura în care conservi estetica spațiului.

Iată care sunt cele mai întâlnite patru tipuri de scaune de bar mai jos:

 • Scaun de bar fără spătar

Probabil cel mai întâlnit design este cel a scaunul de bar fără spătar. De cele mai multe ori cu șezut rotund, acestea sunt ideale dacă nu ai mult spațiu la dispoziție. Atunci când nu vrei să le folosești le poți depozita sub masa de bar.

Deși este o opțiune funcțională, nu este cea mai confortabilă. Atât ție, cât și oaspeților le-ar putea fi greu să stea prea mult așezați pe un astfel de scaun.

 • Scaun de bar cu brațe

Dacă prioritatea ta este confortul, scaunele de bar cu brațe sunt cea mai bună alegere. Oferă o susținere mult mai mare decât un model simplu și sunt perfecte pentru o masă lungă cu familia sau pentru ocaziile în care clienții tăi vor să vadă meciul în timp ce servesc ceva la bar.

Va trebui totuși să faci un compromis în ceea ce privește spațiul. Acest tip de scaun de bar este mai lat decât unul simplu, ceea ce înseamnă că este probabil să nu reușești să înșiri la masă atâtea scaune pe cât ai fi dorit.

 • Scaun de bar pivotant

Scaunele de bar pot fi grele, deci a alege unul pivotant poate fi o alegere foarte bună, deoarece îi scutește pe oaspeți de efortul de a se întoarce în spate și în față la masă.

Deși această variantă este foarte convenabilă, nu este cea mai potrivită pentru familiile cu copii mici. Deoarece aceștia sunt foarte activi, un scaun de bar pivotant nu le oferă siguranța de care au nevoie, iar riscul de accidente este mai mare.

 • Scaun de bar tapițat

Atunci când masa de bar este și locul unde mănânci de obicei, un scaun de bar tapițat ar putea să fie o alegere foarte bună. Pe lângă faptul că sunt mult mai confortabile decât orice variantă netapițată, adaugă strop de eleganță și formalitate zonei de luat masa.

Dacă ești interesat de această variantă, verifică dacă materialul cu care au fost tapițate a fost tratat special ca să reziste la pete și să se curețe ușor.

Dimensiunile scaunului de bar

Dimensiunea corectă a unui scaun de bar este probabil cel mai dificil criteriu de atins. Trebuie să ții cont de înălțimea mesei, dar și se locația unde vei instala scaunul.

Iată un ghid al dimensiunilor mai jos:

 • Înălțimea scaunului de bar

Scaune de bar tapitateÎnălțimea este probabil unul din cele mai importante aspecte atunci când alegi un scaun de bar. Pentru a putea sta așezat, este necesar să ai suficient spațiu pentru ca picioarele tale să încapă sub masă.

Postura ta trebuie să fie asemănătoare cu cea pe care o ai atunci când stai la o masă convențională. Multe modele au încorporat un sistem de ajustare a înălțimii, astfel poți folosi scaunul chiar dacă masa ta nu are dimensiuni standard.

De asemenea, trebuie să știi că mesele de bar din bucătăriile normale sunt diferite de cele comerciale. Într-o bucătărie, o masă poate ajunge la o dimensiune de 90 cm. În aceste condiții, ai nevoie de un scaun de bar cu o înălțime de 65-70 cm.

Dacă masa este una dintr-un local însă, aceasta va avea o înălțime între 100 cm și 110 cm, deci ai nevoie de un scaun mai înalt, între 75 cm și 80 cm. Între blatul de masă și picioarele tale trebuie să existe mereu un spațiu de aproximativ 20-25 cm, pentru a putea sta confortabil.

 • Lățimea scaunului de bar

Pentru a stabili care este cea mai bună dimensiune a scaunul pentru tine, va trebuie să măsori lungimea mesei de bar. Majoritatea oamenilor știu câte locuri au nevoie să încapă la masă, deci va fi necesar să împartă lungimea mesei la acest număr.

Ține minte că este necesar să lași o distanță de aproximativ 15 cm între fiecare scaun, pentru ca fiecare să se poată roti fără a deranja altă persoană, și pentru ca tu să încapi ușor între ele. Dacă masa ta de bar este la perete, va trebui să lași suficient spațiu între scaunul din capăt și perete.

Elemente precum brațele sau tapițeria, pot face scaunele mai late. De asemenea, dacă scaunul are 4 picioare și nu un piedestal, va ocupa mai mult spațiu.

 • Lățimea suportului pentru picioare

Această dimensiune variază în funcție de design. În general, variantele circulare au dimensiuni între 36 – 38 cm, proporțional cu baza scaunului.

Variantele mai scumpe au suporturi de picioare mai elaborate. Acestea sunt fabricate adesea din oțel mai gros și sunt mai mari, dar tot proporționale cu baza.

 • Diametrul bazei scaunului

Baza scaunului de bar poate varia de asemenea, între 38 cm și 50 cm. Marea majoritate totuși au un diametru între 38 cm și 42,5 cm. Modelele care au zona de șezut mai lată, au, în general, o bază cu un diametru mai mare.

Spătarul scaunului de bar

Atunci când vine vorba de confort, spătarul este un element foarte important. Înălțimea variază, dar este mereu măsurată de la suprafața șezutului la vârful spătarului. Un spătar poate avea o înălțime de până la 43 cm, dar chiar și cu o înălțime mai mică de 20 – 25 cm, acesta va fi mai înalt decât masa de bar.

Scaune de bar cu inaltime reglabilaUn spătar înalt, are efectul de a schimba punctul de interes de la masa de bar, la spătarul scaunelor. Dacă vrei un astfel de scaun de bar, este bine să creezi un punct focal mai interesant alegând un scaun de bar cu detalii precum cusături, ținte sau alte aplicații decorative.

Înălțimea ideală a spătarului depinde de scopul căruia vrei să servească scaunul. În timp ce scaunele fără spătar sau cu spătar scund sunt o alegere bună pentru un local, scaunele cu spătar mai înalt se potrivesc într-o bucătărie unde oaspeții și membrii familiei vor să se bucure de o masă delicioasă și de socializare în timp ce stau confortabil.

De asemenea, este bine ca zona de șezut să crească direct proporțional cu înălțimea spătarului astfel:

 • Spătar: 0 – 18 cm – șezut: 30 – 40 cm
 • Spătar: 19 – 27 cm – șezut: 38 – 55 cm
 • Spătar: 28 – 43 cm – șezut: 38 – 60 cm

Brațele scaunului de bar

Scaunele de bar cu brațe sunt mereu o alegere bună pentru confort. Acestea sunt disponibile în multe variante de design versatile și atractive.

Înălțimea brațelor variază de la 8 cm la 21 cm. O înălțime de 19 cm însă susține corect coatele în timp ce te poți relaxa pe un spătar la fel de confortabil.

Materialul scaunului de bar

Materialele din care sunt fabricate scaunele de bar sunt un aspect care ar trebui să cântărească foarte mult în alegerea ta.

Scaunul de bar trebuie să fie unul trainic, rezistent la uzură, pete și zgârieturi. Trebuie să aibă un aspect plăcut și să fie durabil.

Ai nevoie deci de materiale de calitate care să treacă proba timpului, rezistente la lovituri, șocuri și greutate. Reparația unui scaun de bar poate fi destul de costisitoare, ca să nu mai vorbim de înlocuirea lui, așadar materialele sunt un aspect deosebit de important pe care nu ar trebui să îl tratezi cu superficialitate.

Vorbim prima dată de materialul din care este fabricat cadrul scaunului:

 • Scaun de bar din lemn

Scaunele de bar din lemn sunt o opțiune solidă care poate fi încadrată cu succes în aproape orice abordare stilistică, totuși poate fi o variantă costisitoare. Pentru un plus de confort, optează pentru un scaun de bar din lemn tapițat, atâta timp cât acesta este pentru interior.

Dacă vrei să folosești scaune de bar afară, alege un lemn mai dens cum ar fi lemnul de tec, eucalipt sau acacia. Acestea sunt rezistente la umiditate și resping insectele.

 • Scaun de bar din metal

Scaunele de bar fabricate din metal au, în general, o siluetă suplă, făcându-le în mod deosebit potrivite pentru spații restrânse, și cele cu decor industrial sau modern. Acestea trebuie folosite mereu în interior pentru a preveni ruginirea.

 • Scaun de bar din rattan sau împletituri de răchită

Lemnul de rattan sau răchită este o alegere bună pentru scaunele de bar pentru bucătărie sau terasă. Acestea au o estetică nemuritoare care va fi apreciată de orice oaspete.

Sunt ușoare pentru a putea fi mutate cu ușurință, dar trebuie păstrate în zone acoperite, cu excepția cazului în care sunt fabricate din răchită rezistentă la umiditate.

Designul scaunului de bar

Scaunele de bar vin în multe variante de design, dar pentru a face o alegere bună te poți ghida după următoarele informații:

 • Decor

  Privește decorul general al casei tale, cum sunt poziționate lucrurile, stilul pe care le l-ai abordat și alege un scaun de bar care se va încadra bine în peisaj. Dacă vrei un aspect relaxat sau modern, ai putea alege scaunele fără spătar. Dacă ești în căutarea unui aspect mai elegant, scaunele cu spătar și brațe sunt o alegere bună, mai ales dacă au un finisaj din lemn sau metal sculptat.

 • Funcționalitate

  Scaune de bar din lemn fara spatarCum vei folosi scaunele? Intenționezi ca tu și oaspeții tăi să stați așezați pe ele pentru o perioadă îndelungată? Dacă acesta este cazul, ar fi cazul să alegi un model cu spătar, care va fi mult mai confortabil decât unul fără.
  De asemenea, alege un scaun care are un șezut tapițat. Dacă nu găsești unul care îți place, poți achiziționa o pernă pentru șezut care va adăuga confort fără să dea peste cap echilibrul estetic.

 • Spațiu mic

  Dacă nu ai mult spațiu la dispoziție, alege un scaun fără spătar pe care să poți să îl bagi sub masa de bar atunci când nu îl folosești. Dacă alegi un scaun de bar pivotant cu spătar, acesta poate fi folosit într-o zonă de socializare în apartamentul tău.

 • Pentru copii

  Dacă ai copii, este recomandat să alegi scaune fără tapițerie, sau un scaun care este rezistent la pete. Scaunele din piele sunt o altă opțiune bună deoarece sunt ușor de curățat. De asemenea, un scaun ajustabil, este de folos deoarece le va fi mai ușor să se urce în scaun și apoi să ajusteze înălțimea pe măsură ce cresc.

Garanție și producători

Nu ar trebui să achiziționezi niciodată un scaun fătă garanție. Aceasta este cel mai important indiciu al calității. Un producător care nu oferă garanție de minim 2 ani, nu este unul de care ar trebui să cumperi, indiferent d oferta avantajoasă pe care ți-o oferă.

De asemenea, este mai probabil să găsești scaune de bar de calitate în magazine de mobilă cunoscute, care au o reputație bună, deoarece producătorii care își respectă clienții își comercializează marfa în astfel de magazine.

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun scaun de bar online. Urmând criteriile de mai sus, vei putea cumpăra cu siguranță cel mai bun scaun de bar, chiar dacă îl găsești într-un magazin online.

S-ar putea să găsești mult mai ușor un model care să fie pe gustul tău la un preț foarte bun, deoarece ofertele de pe piața online sunt mult mai avantajoase, reducerile fiind mai dese și promoțiile mai atractive. De asemenea, economisești mai mult timp dacă alegi să cumperi online.

Înainte de a face orice achiziție de acest fel însă, este recomandat să verifici părerea altor cumpărători. Experiența lor cu respectivul produs te poate ajuta să îți dai seama dacă aceasta este o opțiune bună pentru tine, și dacă producătorul a fost sincer în descrierea produsului.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun scaun de bar.

Cel mai bun scaun de bar: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de scaune de bar pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Scaun de bar Lope

 Scaun de bar Lope

Simplu dar versatil, scaunul Lope se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.
Interiorul casei dumneavoastra va fi admirat de cei care indragesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar si functionalitatea acestora.
Picioarele sunt realizate din metal, iar sezutul este din lemn masiv.

Dimensiuni exterioare:
Latime: 50 cm – Adancime: 31 cm.
Inaltime sezut: 76 cm – Inaltime totala: 106 cm.

Vezi detalii si pret

2. Scaun de bar Trix H-1 Grey

Scaun de bar Trix H-1 Grey

Simplu dar versatil, scaunul Trix H-1 se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.
Interiorul casei dumneavoastra va fi admirat de cei care indragesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar si functionalitatea acestora.
Picioarele sunt realizate din metal, iar sezutul este tapitat cu stofa.

Dimensiuni exterioare:
Latime: 46 cm – Adancime: 42 cm.
Inaltime sezut: 78 cm – Inaltime totala: 109 cm.

Vezi detalii si pret

3. Scaun de bar din plastic cu picioare din lemn “Masai”

Scaun de bar din plastic cu picioare din lemn MasaiScaunul Masai White se integreaza perfect in casa dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.
Scaunul Masai incanta prin design-ul ultramodern si ofera un confort optim.
Constructia inovativa, cu picioare de lemn si corp superior din plastic ABS, foarte rezistent, fac din scaunul Masai unul ce poate fi folosit oriunde. 
Sezutul si spatarul sunt construite din plastic ABS foarte rezistent si usor de intetinut.
Picioarele sunt realizate din lemn de fag.

Vezi detalii si pret

4. Scaun de bar H-64 Coffee

Scaun de bar H-64 Coffee

Simplu dar versatil, scaunul H-64 se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.
Interiorul casei dumneavoastra va fi admirat de cei care indragesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar si functionalitatea acestora.
Este realizat din metal si MDF.

Dimensiuni exterioare:
Inaltime: 63 – 80 cm.
Diametru sezut: 30 cm.

Vezi detalii si pret

5. Scaun de bar din metal “Ties”

Scaun de bar din metal TiesScaunul de bar Ties Yellow se integreaza perfect in casa dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.
Realizat din metal, cu un design modern, acest scaun este rezistent la intemperii si poate fi alegerea perfecta pentru balcoane, terase sau localuri.

Dimensiuni  exterioare:
Latime: 31 cm – Adâncime: 31 cm.
Înălţimea totala: 76 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată