Cel mai bun scaun de bucătărie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (37 voturi, media: 4,86 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun scaun de bucătărie? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă scaunul de bucătărie potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun scaun de bucatariePentru majoritatea familiilor din țara noastră, locul în care gătesc mâncarea, bucătăria, este și locul în care o servesc. Indiferent dacă acesta este sau nu și cazul tău, ești de acord cu noi că pentru a servi masa în mod plăcut, ai nevoie de piese de mobilier pe care să stai comod.

Masa de bucătărie este foarte importantă, dar, după achiziționarea acesteia, mai ai de ales scaunele de bucătărie potrivite pentru aceasta. Alegerea unor scaune potrivite este foarte importantă.

De aceea, te ajutăm să afli unde au găsit alți cumpărători scaune bune la preț și mai bun, și cum poți alege cel mai bun scaun de bucătărie.

Top 3 scaune de bucătărie recomandate

De ce să alegi cel mai bun scaun de bucătărie?

Investiția în mobilierul de bucătărie este una pe care o faci pe termen lung, Te aștepți ca aceasta să fie suficient de rezistentă pentru a face față schimbărilor de temperatură și umiditate din această încăpere.

De asemenea, masa și scaunele trebuie să constituie cadrul ideal pentru a petrece timp de calitate cu membrii familiei servind un meniu pregătit cu dragoste.

Scaunul ideal trebuie să fie unul care se potrivește cu masa, atât funcțional cât și estetic, care se potrivește cu spațiul de care dispui în zona în care servești masa, precum și să fie realizat din materiale rezistente și ușor de întreținut. O alegere neînțeleaptă va știrbi cu siguranță plăcerea de a servi o mâncare bună la masă.

Cum alegi cel mai bun scaun de bucătărie

Cu o ofertă foarte variată pe piață, nu ne mirăm dacă îți est greu să alegi o variantă care să fie potrivită pentru tine.

Ar putea să te ajute răspunsul la următoarele întrebări: Ce dimensiune trebuie să aibă scaunul? Din ce material trebuie să fie fabricat? Care este tipul de scaun care se potrivește spațiului meu? Care este stilul care se potrivește stilistic cu bucătăria?

Toate acestea sunt criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi un scaun bun.

Scaune de bucatarie tapitateVenim în întâmpinarea nevoilor tale și te scutim de treaba grea de a lua fiecare magazin și articol la puricat. Toate informațiile de care ai nevoie pentru a cumpăra scaunul de bucătărie ideal pentru tine, le găsești în acest ghid de cumpărături.

Pe rând, vom analiza fiecare aspect pe care trebuie să îl bifezi înainte să cumperi scaune pentru bucătărie. De asemenea, la final vei găsi câteva sugestii atent selecționate la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Astfel îți va fi și mai ușor să faci o alegere corectă în cel mai scurt timp.

Așadar, pentru a cumpăra cel mai bun scaun de bucătărie, citește cu atenție următoarele informații importante.

Tipul de scaun de bucătărie

Vei găsi mai multe tipuri de scaune de bucătărie pe piață. Va trebui să faci o alege în funcție de ce te interesează mai mult. Unele sunt mai estetice, în timp ce altele sunt mai practice.

Decizia va fi dictată de ceea ce cântărește mai mult pentru tine. Principalele tipuri de scaune pe care le vei găsi sunt: scaun convențional, scaun pliabil, scaun înalt pentru bar sau un simplu taburet.

Atunci când confortul este principala ta preocupare, și ai o bucătărie mare care îți permite asta, poți alege modele de scaun clasice. Acesta au un spătar impunător, și foarte des sunt tapițate cu piele.

Dacă acesta nu este cazul tău și spațiul este o problemă, îți trebuie ceva mai practic, chiar dacă va trebui să sacrifici puțin din confort. Scaunele pliante sunt o variantă bună pentru bucătăriile mici sau pentru garsoniere.

Acesta sunt avantajoase deoarece atunci când nu ai nevoie de ele, le poți aduce în forma compactă perfectă pentru depozitare într-un spațiu mic. Eviți astfel cu succes înghesuiala.

O tendință care se întâlnește des în apartamentele moderne este blatul de bucătărie înalt. Dacă acesta este folosit nu doar pentru a găti, ci și pentru a servi masa, ai nevoie de scaune mai înalte, cele tip bar fiind potrivite pentru această situație.

Atunci când ești în căutarea unei opțiuni rapide și ieftine, tabureții sunt mereu o alegere bună. Deși nu sunt foarte eleganți, sunt practici, putând fi depozitați direct sub masă.

Dimensiunea scaunului de bucătărie

Trebuie să ai în vedere mai mulți factori atunci când alegi dimensiunea unui scaun de bucătărie. De fapt, nu cauți o singură dimensiune, ci trebuie să fii conștient de dimensiunea potrivită pentru fiecare componentă a scaunului: șezut, picioare, spătar.

Deși este o piesă de mobilier relativ simplă, alegerea unui scaun potrivit poate deveni destul de complexă. După analizarea dimensiunilor îți vei da seama și câte scaune vor încăpea la masa ta.

Scaune de bucatarie din lemnNu ai vrea să cumperi 6 scaune și să îți dai seama că 4 nu încap la masă. Va trebui să ai în vedere mai întâi lățimea șezutului, după care înălțimea spătarului și înălțimea de la sol.

Iată cum să alegi  dimensiunea potrivită în fiecare caz:

  • Lățimea șezutului

Spre deosebire de alte tipuri de scaune, pentru cele de bucătărie se recomandă o lățime a șezutului mai mare. Aceasta deoarece atunci când ești așezat la masă, confortul este important, iar o lățime mai mare, înseamnă mai mult confort. Specialiștii recomandă scaunele cu un șezut cu dimensiunile între 38 cm și 48 cm lățime.

Totuși, în acest caz trebuie să se țină cont de dimensiunea mesei și numărul de locuri de care ai nevoie. Mesele pătrate sunt făcute, în general, astfel încât doar un scaun să aibă loc la fiecare latură.

Mesele dreptunghiulare sunt ușor mai complicate. Va trebui să lași un spațiu de 15 cm între scaune, pentru a crea un spațiu accesibil, și care să nu deranjeze alte persoane de la masă atunci când te ridici sau te miști la masă.

Pentru a aproxima cam câte scaune poți pune la masă, adaugă 15 cm la lățimea scaunului care te interesează, și apoi împarte la acest număr lungimea mesei.

Pentru a vizualiza mai bine, poți folosi bandă adezivă sau ziare pentru a simula prezența scaunelor la masă. De asemenea, trebuie să ții minte că modelele cu brațe sunt automat mai late decât cele simple.

  • Înălțimea spătarului

Atunci când alegi înălțimea spătarului trebuie să ai vedere spațiul de care dispui precum și proporționalitatea încăperii. Scaunele cu spătar scund ajută la crearea iluziei de spațiu.

Bucătăria ta va părea mai spațioasă dacă alegi un scaun cu spătar mic. Nu trebuie să îți faci griji în privința confortului. Atunci când iau masa, oamenii se lasă rareori pe spate.

Un spătar înalt este potrivit doar într-o bucătărie spațioasă, altfel ar da impresia de spațiu mic, înghesuit. Variantele potrivite se încadrează între 25 cm și 50 cm.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este înălțimea bucătăriei. Dacă tavanul este unul înalt, scaunele cu spătar înalt se potrivesc foarte bine, și invers.

De asemenea, scaunele cu spătar scund sunt egale, de cele mai multe ori, cu înălțimea standard a unei mese de bucătărie. Asta înseamnă că prin această alegere, vei îndrepta atenția asupra mesei, nu asupra scaunelor.

Atunci când folosești scaune cu spătar înalt, este bine să alegi modele cu spătar decorativ, deoarece acesta se va vedea cel mai pregnant de peste masă și poate fi un detaliu stilistic foarte apreciat.

  • Înălțimea șezutului

În alegerea dimensiunii potrivite va trebui să ții cont de înălțimea mesei și de înălțimea persoanelor care vor folosi scaunele în mod obișnuit.

Scaune si masa de bucatarieO înălțime standard a unei mese este în jur de 75 de cm. Asta înseamnă că un scaun cu o înălțime a șezutului de 45 cm – 50 cm este suficientă pentru a încuraja o poziție confortabilă la masă. Distanța dintre șezut și masă, ar trebui să fie între 20 cm – 25 cm pentru a permite un acces ușor la masă.

Dacă membrii familiei au o înălțime medie, un scaun cu o înălțime de 45 cm ar trebui să fie destul de bun. Dacă vorbim de o familie a cărei membrii au o înălțime peste medie, atunci va fi nevoie de scaune mai înalte, de 50 cm, pentru a se putea bucura de confort.

Materiale

Pentru început va trebui să alegi un material potrivit pentru cadrul scaunului. Acesta trebuie să fie un material trainic și rezistent la presiune și la uzură.

Iată care sunt variantele bune:

  • Scaun cu cadru din lemn

Dacă vrei un scaun din lemn trebuie să te asiguri că acesta este fabricat din lemn masiv de esență tare. Materialele suplinitoare care se folosesc deseori în fabricarea de mobilier, precum PAL-ul, nu sunt opțiuni recomandate.

Lemnul este o alegere cu care nu poți da greș. Asta deoarece este foarte versatil. Dacă este bine întreținut, își păstrează aspectul plăcut ani de zile, în plus, este foarte rezistent. Se potrivește foarte bine atât cu stilul clasic, cât și cu cel modern sau minimalist.

Mai mult decât atât, pot fi recondiționate, vopsite sau modificate cu ușurință pentru a li se schimba aspectul sau chiar scopul.

  • Scaun cu cadru din metal

Scaunele cu cadru din metal sunt din ce în ce mai populare. Acestea se potrivesc foarte bine în bucătăriile în stil industrial. Pentru a te bucura de rezistență și stabilitate însă, metalul trebuie să fie obligatoriu oțel și nimic altceva. Acestea sunt ușor de întreținut, și pot fi combinate cu tapițerie pentru a se potrivi cu orice decor.

  • Scaun cu cadru din plastic

Deși plasticul nu este nici pe departe un material care oferă stabilitate, rezistență sau confort, tot mai mulți cumpărători preferă scaunele din plastic datorită aspectului lor deosebit. Acestea se potrivesc foarte bine în bucătăriile amenajate în stil minimalist sau cromat. Sunt ușor de întreținut, dar mult mai firave decât un scaun din lemn sau metal.

Tapițeria scaunului de bucătărie

Tapițeria scaunului este un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare. Asta doar în cazul în care nu alegi niște scaune din lemn simple, cărora le poți atașa tu o pernuță pentru șezut după preferințele tale.

Dacă totuși alegi scaune tapițate ai de făcut o decizie atât în ceea ce privește materialul, cât și asupra modelului sau a imprimeului potrivit.

Pielea naturală sau sintetică este un material potrivit pentru scaunele de bucătărie. Asta deoarece sunt ușor de curățat, sunt confortabil și arată foarte bine.

Cele din piele sintetică vor fi mai ieftine și mai puțin rezistente, bineînțeles. Totuși, alege-le atunci când ai o bucătărie spațioasă, sau când ai o încăpere specială pentru servit masa, deoarece ținuta lor luxuriantă nu se potrivește în orice bucătărie.

Scaune de masa tapiterie din stofaMaterialele textile sunt o altă opțiune întrebuințată pentru tapițarea scaunelor de bucătărie. Aceasta poate fi din materiale naturale precum stofa de bumbac, catifeaua sau inul, sau din materiale sintetice.

Indiferent de alegerea ta, trebuie să te asiguri că materialul folosit pentru tapițerie a fost tratat în prealabil pentru a fi mai rezistent la pete, și pentru a fi ușor de curățat. Asta pentru ca este foarte probabil să ai accidente cu mâncarea în bucătărie și acestea să se păteze.

Stilul scaunului de bucătărie

  • Modern – Dacă îți place aspectul neted cu linii drepte, forme geometrice și culorile îndrăznețe, atunci scaunele de bucătărie în stil modern sunt alegerea potrivită pentru tine. În general, acestea sunt fabricate din metal și plastic, și au un finisaj lucios. Unele scaune moderne sunt tapițate, în timp ce altele sunt fabricate dintr-o singură bucată de material care este presată în forma unui scaun cu design aparte.
  • Tradițional – Atunci când vine vorba de scaune de bucătărie, stilul tradițional se referă la forme simple și lemn masiv. Nuanțele închise de lemn de mahon sau de nuc sunt variante populare, dar majoritatea scaunelor în stil tradițional sunt realizate din pin. Unele scaune tradiționale au spătarul îmbrăcat, ceea ce le conferă un aspect foarte elegant.
  • Rustic – Dacă ești fan al stilului rustic, s-ar putea ca cel mai mult să îți placă un scaun într-o nuanță naturală de lemn. Vei găsi multe modele care să corespundă acestui stil. De asemenea, scaunele vopsite în stil antichizat se potrivesc foarte bine într-un decor rustic.
  • Pretențios – Materiale luxuriante și modele asemenea, suprafețe care reflectă lumina sau o oglindesc, detalii ornamentale, toate acestea definesc stilul pretențios. Scaunele potrivite pentru acest stil sunt cele care sunt cât mai detaliate, sculptate și impozante. Materialele precum catifeaua și pielea sunt cele care vor oferi acestor scaune aspectul luxuriant.

Ce aspecte ar trebui să mai iei în considerare?

Ar trebui să te mai gândești dacă ai nevoie de un scaun special în orice fel.  Unele scaune au spătarul mai înalt. Acesta sunt potrivite dacă obișnuiești să petreci timp la masă după ce ai terminat de mâncat. Același lucru se poate spune și despre scaunele cu brațe. Totuși acestea tind să ocupe prea mult spațiu.

Dacă ai un spațiu restrâns, dar nu vrei tabureți sau scaune pliabile, alege scaune pe care să le poți depozita unul peste altul într-un loc în care să nu te încurce și să nu atragă atenția.

Dacă vrei să folosești scaunele și în alte spații, cum ar fi sufrageria sau terasa, este bine să optezi pentru scaune într-un stil versatil, dar din materiale ușoare pentru a fi ușor de manevrat.

Scaune de bucatarie de calitatePentru acest caz, variantele din plastic și metal sunt preferate. Pentru sufragerie însă, ai nevoie să alegi scaune care să aibă un aspect elegant care să sublinieze atmosfera plăcută și caldă din acest spațiu.

Preț și producători

După analizarea acestui ghid, probabil că poți să înțelegi mai bine de ce două scaune similare au un preț atât de diferit, și care dintre ele are un preț justificat.

În privința prețului, producătorul are un cuvânt important de spus, dar, dincolo de orice nume sonor, prețul ar trebui să fie justificat de folosirea unor materiale de calitate și tehnici de asamblare la standarde ridicate.

Trebuie să știi că producătorii care își respectă clienții colaborează cu magazine cunoscute. Așadar, ai mai multe șanse să găsești produse de calitate, în magazinele care au o reputație bună în acest sens.

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun scaun pentru bucătărie online. Aici există multe modele printre care îl vei găsi cu siguranță și pe cel mai potrivit pentru tine. De asemenea, reducerile și promoțiile sunt mult mai frecvente decât în magazinele fizice, deci ai foarte multe șanse să găsești un modelul favorit la cel mai bun preț.

Nu uita ca atunci când cumperi online este bine să verifici părerea altor cumpărători pe care o poți găsi în secțiunea de review. Experiența lor cu produsul respectiv te poate ajuta să îți dai seama dacă și se potrivește și ține, sau dacă vânzătorul a fost sincer în informațiile puse la dispoziție în descrierea produsului. Ai mai multe șanse astfel să nu te lași păcălit.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, poți alege cel mai bun scaun de bucătărie pentru locuința ta.

Cel mai bun scaun de bucătărie: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de scaune de bucătărie pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set 2 scaune Woodman Ashburn

Set 2 scaune Woodman AshburnWoodman – Reprezintă punctul de referință în lumea design-ului scandinav potrivit pentru orice locuință.
Mulțumită detaliilor sofisticate și a procesului de fabricare calitativ, Woodman este mereu în topul preferințelor.
Material: construcție și picioare din oțel, scaun și spate din placaj furniruit.
Dimensiuni: 49 x 49 x 82 x 47 cm (lungimea x adâncimea x înălțime x lățimea).
Înălțime spătar: 45 cm.
Greutate max. suportată: 100 kg.

Vezi detalii si pret

2. Scaun din lemn de stejar alb Unique Furniture Livo

Scaun din lemn de stejar alb Unique Furniture LivoBrandul Unique Furniture este una dintre perlele designului danez.
Creațiile lor sunt peste tot în lume, iar țara noastră nu este o excepție.
Materialele preferate includ lemnul de stejar, frasin, pin, lemn de sheesham și salcâm.

Material: stejar alb, poliuretan.
Dimensiuni: 54 x 82 x 46 cm (adâncimea x înălțime x lățimea).
Înălțime șezut: 47 cm.
Greutate: 6.65 kg.

Vezi detalii si pret

3. Scaun din metal tapitat K114 negru

 Scaun din metal tapitat K114 negruRealizat pe cadru de metal, tapitat cu piele ecologica, acest scaun modern este unul foarte rezistent.
Sezutul si spatarul ofera un confort ideal chiar si pentru perioade mai indelungate de timp.

Cadrul este realizat din metal cromat.
Tapiterie din piele ecologica rezistenta, usor de intretinut si curatat.
Greutate maxima admisa: 100 kg.
Dimensiuni: Latime: 44 cm – Adâncime: 54 cm – Înălţimea totala: 97 cm.

Vezi detalii si pret

4. Scaun din lemn masiv tapitat cu stofa gri CD-37

Scaun din lemn masiv tapitat cu stofa gri CD-37Cu un design minimalist acest scaun este alegerea ideala pentru bucatariile moderne.
Spatarul inalt si sezutul tapitat, cu spuma poliuretanica si stofa de calitate, ofera un confort sporit.
Cadrul este realizat din lemn masiv malaezian ce ofera stabilitate si durabilitate.
Tapiteria este confectionata din stofa rezistenta in timp.
Greutate produs: 4,4 kg – Înălţimea sezutului fata de sol: 44 cm.
Dimensiuni exterioare: 45 cm x 43 cm x 79 cm.

Vezi detalii si pret

5. Scaun din lemn masiv CD-57 alb

Scaun din lemn masiv CD-57 albCu un design minimalist acest scaun este alegerea ideala pentru bucatariile moderne.
Cadrul este realizat din lemn masiv malaezian ce ofera stabilitate si durabilitate.
Dimensiuni exterioare: Latime: 40 cm – Adâncime: 36 cm – Înălţimea totala: 85 cm.
Înălţimea sezutului fata de sol: 45 cm.
Greutate Suportată: 100 Kg
Stil : Scandinav – Culoare : Alb.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată