Cea mai bună masă de bucătărie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (37 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună masă de bucătărie? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă masa de bucătărie potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masa de bucatarieUna din activitățile preferate ale familiilor este aceea de a lua masa împreună. De fapt, numeroși psihologi, și nu numai, recomandă ca familiile să ia cel puțin o masă împreună pe zi, așezați și fără alte distrageri. Acest moment liniștit și intim, ajută familia să se apropie și duce la reducerea conflictelor.

De asemenea, atunci când ai musafiri, e o plăcere să îi așezi la o masă îmbelșugată. Toate aceste ocazii au nevoie de un obiect de mobilier capabil să faciliteze frecvența lor, iar acesta este o masă de bucătărie atractivă, și potrivită pentru întreaga familie.

Dacă vrei să afli unde au găsit alții mese de bucătărie frumoase la preț bun, precum și cum poți alege cea mai bună masă de bucătărie, citește cu atenție acest articol.

Top 3 mese de bucătărie recomandate

De ce să alegi cea mai bună masă de bucătărie?

Cea mai bună masă de bucătărie pentru tine ar trebui să fie una care să se încadreze în bugetul tău, să aibă o construcție solidă, să încapă bine în spațiul tău, și să aibă un stil pe care să îl iubești și peste ani.

Masa de bucătărie este probabil cel mai longeviv obiect de mobilier din casa cuiva, de aceea, chiar dacă nu te gândești că o vei folosi toată viața ta, trebuie să alegi una care să reziste cel puțin 10 ani de zile.

De asemenea, deși este un obiect cu o structură simplă, nu este cel mai ieftin mobilier, de aceea este necesar să faci o alegere de care să fii mulțumit, pentru a nu fi nevoit să faci o nouă investiție prea rapid.

Cum alegi cea mai bună masă de bucătărie

Dacă nu ai preferințe precise, nu știi exact ce s-ar potrivi în casa ta, sau ce face diferența dintre o masă ieftină și una scumpă, este cazul să te informezi foarte bine înainte de a lua orice decizie.

Răspunsul la următoarele întrebări de va ajuta: Ce dimensiune trebuie să aibă masa? Care formă ți se potrivește? Ce tip de suport este cel mai rezistent? Care stil este cel mai longeviv? Din ce material trebuie să fie construită?

Acestea sunt doar câteva criterii care te vor ajuta să identifici masa ideală pentru bucătăria ta. Cu o ofertă atât de bogată pe piață, nu ne mirăm că îți este greu să faci o alegere bună.

Dorim să te ajutăm să iei o decizie de care să fii mândru, de aceea am făcut noi munca de cercetare pentru tine, și am adunat în acest ghid de cumpărături toate secretele pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra o masă de bucătărie. De asemenea, la final vei găsi și câteva sugestii de mese la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a face cea mai bună achiziție, citește cu atenție informațiile următoare.

Tipul de masă

În funcție de nevoile tale și ale familiei tale, poți alege una din următoarele mese: masă convențională, extensibilă sau pliabilă.

 • Masă de bucătărie convențională

Masa de bucatarie conventionalaDacă ai o bucătărie spațioasă, poți instala o masă de bucătărie convențională. Bineînțeles, dimensiunile acesteia pot varia în funcție de cât îți permite spațiul din bucătărie sau de numărul de persoane care vor lua masa în același timp.

Aceasta este o opțiune bună dacă nu ai o mobilă de bucătărie cu blat, deoarece vei putea să o folosești atât atunci când pregătești mâncarea, cât și atunci când o servești.

Dacă optezi pentru această variantă, nu uita să iei măsurători precise. Trebuie să lași suficient spațiu între masă și perete, precum și coridoare de trecere, astfel încât să puteți sta așezați la toate laturile ei, și să nu te împiedice să te miști liber.

 • Masă de bucătărie pliabilă

Aceasta este o soluție potrivită pentru persoanele cu bucătărie îngustă. Aceasta nu va fi folosită pentru prepararea bucatelor, dar poate fi desfășurată atunci când membrii familiei iau masa.

În restul timpului, se va plia la perete, astfel vei putea folosi cât mai bine spațiul din bucătărie.

 • Masa de bucătărie extensibilă

Dacă ai o cameră de mese sau o bucătărie care are dimensiuni moderate, o masă extensibilă poate fi o variantă bună. Asta deoarece vei putea să îi ajustezi dimensiunile în funcție de nevoi.

În majoritatea timpului aceasta va fi folosită de membrii familiei în varianta compactă, iar atunci când ai musafiri, tot ce va trebui să faci este să adaugi segmentul auxiliar în centrul mesei pentru a o extinde.

Dimensiunile mesei de bucătărie

În alegerea dimensiunii ideale va trebui să ții cont de trei criterii care îți vor restrânge aria de căutare: numărul de locuri, dimensiunile bucătăriei, și dimensiunea mesei.

Iată cum poți face o alegere bună:

 • Numărul de locuri

Există un secret simplu pentru a alege dimensiunea potrivită a mesei în funcție de locuri. În primul rând, trebuie să te gândești la câte persoane folosesc de obicei masa în mod simultan. Acestea vor fi toți membrii familiei tale cu care împarți locuința. Apoi, la acest număr va trebui să mai adaugi 2 persoane.

Așadar, dacă familia ta este formată din 4 persoane, va trebui să adaugi încă 2 persoane, deci vei avea nevoie de o masă de 6 persoane. Astfel, dacă vei mai chema un cuplu la masă, vei putea să îi servești liniștit.

Dacă producătorul nu specifică numărul de persoane care pot fi așezate la masă, trebuie să ai vedere că fiecare loc trebuie să fie de aproximativ 55-60 de cm, chiar mai mare dacă scaunele sunt mai voluminoase.

 • Dimensiunea bucătăriei

Masa de bucatarie spatioasaDacă ai o bucătărie mare sau un spațiu special dedicat pentru a lua masa, atunci dimensiunea acesteia nu va fi un factor limitator pentru tine. Va trebui să te asiguri că masa poate fi plasată estetic, și practic astfel încât să ai mereu acces la orice latura a ei.

Poți alege din mai multe opțiuni, așadar alege-o pe aceea care îți surâde stilistic cel mai mult, și care se potrivește bine și cu restul corpurilor de mobilier sau cu stilul locuinței tale.

În schimb, dacă bucătăria ta este mică, ai nevoie de variante mai ingenioase care să îți permită să valorifici spațiul la maxim, dar și să poți sta confortabil la masă. În acest caz o masă rotundă, extensibilă sau pliabilă ar putea fi o opțiune salvatoare.

 • Dimensiunea mesei

Ne vom referi în mod special la lățimea mesei de bucătărie, deoarece acesta este un aspect care este deseori ignorat. În timp ce lungimea mesei de bucătărie va determina câte persoane pot sta la masă, lățimea va influența foarte mult confortul tău la masă, asta deoarece o masă mai lată, va oferi mai mult spațiu pentru veselă.

Este bine să te gândești la cât de mult îți place să încarci masa atunci când servești un fel de mâncare. Ce fel de farfurii și pahare vei folosi, dar și ce fel de tacâmuri. Dacă îți place să ai o masă bine aranjată care să fie atractivă și care să îți permită să plasezi în mijlocul ei felul de mâncare, atunci ai nevoie de o masă lată.

Dacă nu ești foarte pretențios în această privință și nu ai nevoie de o masă pentru multe persoane, una mai îngustă nu îți va ridica probleme. Iată cum poți interpreta dimensiunile:

70 cm: încărcare minimală
– 80 – 90 cm: încărcare normală
– peste 90 cm: masă foarte încărcată.

Forma mesei de bucătărie

În alegerea formei mesei va trebui să ții cont de forma camerei. O masă poate fi rotundă, ovală, dreptunghiulară sau pătrată. Măsura în care și se potrivește, depinde mult de forma camerei. Obiectivul tău trebuie să fie acela de a alege o masă care umple spațiul proporțional.

Dacă ai o cameră pătrată, ți se va potrivi o masă rotundă sau pătrată, iar dacă ai o cameră dreptunghiulară ți se va potrivi o masă ovală sau dreptunghiulară, dar nu invers.

Mesele pătrate sau dreptunghiulare sunt mai populare, deci îți va fi mai ușor să găsești o astfel de masă la dimensiunea și în stilul pe care îl dorești. Dar, o masă rotundă sau ovală îți va oferi mai mult spațiu pentru a te deplasa mai ușor, deoarece colțurile sunt tăiate.

Așadar, pentru o cameră dreptunghiulară mai mică, o masă ovală poate fi o variantă mai bună. Același principiu se aplică și în cazul unei camere pătrate mai mici și o masă rotundă.

Picioarele mesei de bucătărie

De obicei vei găsi trei tipuri de picioare: masă cu patru picioare simple, masă cu picioare cu suport și masă cu piedestal. Atunci când testezi o masă, este indicat să te asiguri că stai comod la ea și că picioarele tale nu se lovesc de picioarele mesei.

De asemenea, înălțimea ei trebuie să îți permită să stai comod, fără ca genunchii să ți se lovească de masă sau să nu poți să stai picior peste picior

Dacă vrei să ai posibilitatea să adaugi la masă mai mulți oaspeți decât în mod normal, trebuie să fii atent la lățimea picioarelor și modul în care sunt amplasate. În general, mesele cu picioare subțiri sau care au picioarele dispuse la colțurile ei, fac mai ușoară adăugarea unui scaun în plus.

De asemenea, o masă cu piedestal sau o masă cu suport pentru picioare care poate fi mai lungă, îți permite să înghesui mai multe scaune la masă.

Stilul mesei de bucătărie

Masa de bucatarie stil scandinavAi foarte multe opțiuni de stil pe piață, deci poți alege ceea ce crezi că se potrivește cel mai bine cu camera ta. Deși este important ca o masă să fie practică și funcțională, dar nici aspectul nu trebuie ignorat.

 • Masă în stil rustic
  Mesele în stil rustic sunt fabricate în general din lemn masiv, și are un aspect nefinisat. Picioarele sunt de cele mai multe ori în X sau doar două picioare cu aspect de piedestal. Este potrivită pentru spațiile convenționale, și potrivește într-o încăpere cu decor shabby-chic, industrial sau rustic.

 • Masă în stil clasic
  Mesele de bucătărie în stil clasic sunt făcute din lemn, cu picioare sculptate și au un finisaj lucios. Acestea se potrivesc foarte bine cu scaunele cu spătare din piele, dar și cu scaune în stil modern sau industrial. Cel mai bine arată totuși cu niște scaune tapițate.

 • Masă cu piedestal
  Aceste mese sunt concepute pentru a sta sprijinite doar pe un picior, în loc de patru așa cum sunt cele clasice. De regulă, blatul va fi rotund, și este o variantă potrivită pentru bucătăriile în stil vintage.

 • Masă în stil liniar
  Aceasta este o opțiune bună pentru încăperile în stil minimalist, deoarece liniile ei drepte cu unghiuri la fel de drepte, se potrivesc într-un decor curat și calm.

 • Masă în stil contemporan
  Mesele în stil contemporan forțează limitele designului convențional, de multe ori încorporând elemente sculptate, materiale neobișnuite sau elemente în tendințe.

Materialul mesei de bucătărie

Poți găsi mese de bucătărie într-o gamă largă de materiale, dar, având în vedere că vei folosi masa în fiecare zi cel mai probabil, cel mai important factor în decizia a îl va juca durabilitatea.

Iată care sunt cele mai frecvent folosite materiale pentru fabricarea unei mese de bucătărie:

Lemn

Lemnul este cea mai populară alegere. De asemenea, este un material durabil ce poate fi cu ușurință modificat, reîmprospătat sau schimbat cu vopsea sau pigmenți.

De fapt, patina de uzură pe care lemnul o capătă în timp este foarte apreciată în prezent, fiind considerată estetică, mai ales într-un decor industrial. Așadar, lemnul poate fi o investiție pe termen lung. De asemenea, este cea mai bună alegere pentru o masă de bucătărie, atunci când ai copii mici.

Furnir

Cel mai mare avantaj al mobilei din furnir este prețul. Mesele laminate sunt deseori mult mai ieftine decât lemnul masiv, marmura sau sticla. În plus, este un material non-poros, ceea ce înseamnă că nu se pătează ușor.

Cu toate acestea, spre deosebire de lemn, mesele din furnir, PAL sau MDF, nu pot fi recondiționate la fel de ușor în caz că s-au zgâriat, ciobit sau dezlipit.

Suprafața se poate coji de la căldura excesivă, deci este important să folosești o protecție pentru masă atunci când pui mâncare fierbinte pe ea.

Metal

Masa de bucatarie din metalMesele cu blat din metal se potrivesc în camerele cu decor industrial sau contemporan. Metalul este un material foarte durabil, dar este predispus la rugină și la zgârieturi.

Asta înseamnă că nu ar trebui să folosești soluții de curățare dure. Este recomandat să lustruiești suprafața mesei cu ulei de lămâie sau altă soluție pentru lustruit metalul.

Marmură

Acesta este un material care poate aducă o notă luxoasă în orice bucătărie. Totuși, pe cât de luxuriant arată, pe atât de multă grijă va trebui să ai de acest material deoarece este unul poros și se poate păta.

Trebuie să fii pregătit pentru a o îngriji corect și a manipula mâncarea cu vigilență. Chiar și cel mai simplu fel de mâncare vărsat pe acest material trebuie șters în maxim câteva minute, pentru a preveni pătarea permanentă.

Dacă ai copii mici, sau plănuiești să folosești masa pentru a servi foarte multe persoane, o masă din marmură se poate dovedi foarte greu de întreținut.

Sticlă

Mesele cu blat din sticlă oferă o estetică netedă, curată care se potrivește cu orice bucătărie modernă sau în stil contemporan. Sunt ușor de întreținut și foarte greu de pătat.

Deși există posibilitatea spargerii sub greutate sau forță mare, blaturile de masă din sticlă sunt fabricate azi la standarde înalte, ceea ce le face sigure. Chiar dacă sticla se crapă, nu ar trebui să se spargă în mii de bucățele.

Calitatea construcției

Poți verifica detalii care îți indică rezistența mesei. Cea mai bună masă de bucătărie este stabilă, solidă și foarte bine făcută. Finisajul ar trebui să reziste bine la uzură zilnică. Pentru a verifica rezistența mesei ar trebui să verifici totuși îmbinările.

Atunci când verifici masa în magazin, observă tipul de îmbinare. Mesele din lemn care au îmbinări tot din lemn, sunt cele mai bune opțiuni. Dacă observi multe șuruburi sau alte elemente de prindere, trebuie să știi că acestea slăbesc rezistența construcției. Cu cât este mai simplu, cu atât mai bine.

Masa de bucatarie fata de masa albaVerifică îmbinarea dintre blatul mesei și picioare. Dacă observi că acestea încep să se separe, vezi goluri sau masa se zgâlțâie când o miști, înseamnă că nu este o construcție bună. Nu te lăsa furat de prețuri foarte mici la unele mese. Îmbinările acesteia ar putea fi doar capse și lipici.

La suprafață, caută mese cu un blat neted și evită-le pe cele foarte texturate deoarece vor fi mai greu de curățat. De asemenea, asigură-te că spațiul dintre cele două părți de blat ale unei mese extensibile nu este prea mare, atunci când acestea sunt unite.

Alege un model cât mai simplu, chiar dacă este extensibil. De regulă, cu cât sunt mai multe părți mobile, cu atât sunt mai multe șanse să se defecteze masa.

Preț și producători

Toate aceste elemente discutate anterior pot influența prețul unei mese major. Acum însă, ai toate informațiile necesare pentru a verifica dacă o masă are un preț justificat sau nu.

Dacă vrei să găsești o masă de calitate ușor, caut-o într-un loc popular, cunoscu și vestit pentru produsele pe care le comercializează. Producătorii serioși colaborează doar cu magazine care își respectă clienții.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună masă de bucătărie online. Aici este cel mai probabil să găsești un model care se potrivește perfect cu nevoile bucătăriei tale.

De asemenea, reducerile și promoțiile sunt mai frecvente decât într-un magazin convențional, ceea ce înseamnă că poți găsi o masă foarte bună la un preț foarte mic.

Înainte de a cumpăra orice online nu uita să verifici secțiunea de a altor cumpărători, pentru a te asigura ce vei primi ceea ce aștepți, și că produsul nu are defecte pe care nu le poți anticipa online.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună masă de bucătărie pentru tine și familia ta.

Cea mai bună masă de bucătărie: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mese de bucătărie pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masa din lemn Nolan

Masa din lemn Nolan

Masa Nolan este un “must-have” al interioarelor originale si inedite, fiind o alegere excelenta pentru orice living sau bucatarie.
Este realizata din lemn masiv malaezian si MDF, avand o cromatica aparte.
Datorita materialelor din care este realizata, masa Nolan este rezistenta la umiditate si usor de intretinut, avand o capacitate de 4 persoane.
Lemn masiv malaezian, nedeformabil in timp, rezistent la umezeala si uz intens.
MDF-ul este un material dur si rezistent la umiditate, perfect pentru mesele de living si bucatarie.

Vezi detalii si pret

2. Masa din MDF si furnir “Arthur”

Masa din MDF si furnir "Arthur"Masa Arthur White, Dirty Oak se se integreaza perfect in casa dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.
Alege piese complementare care sa redefineasca stilul casei tale printr-o liniaritate eleganta si o simplitate desavarsita.
Adauga o pata de culoare si minimalist incaperii cu produsele Tavolinio.
Masa este realizata din MDF si furnir.
Dimensiuni masa:
Inaltimea mesei: 74cm – Latimea mesei: 90 cm – Lungimea mesei: 150 cm.

Vezi detalii si pret

3. Masa Combo Alba

Masa Combo Alba

Masa Combo este o masa cu linii fine, potrivite pentru bucatarie.
Combinatia de MDF si lemn masiv malaezian garanteaza calitatea si durabilitatea acestui produs.
MDF-ul asigura rezistenta la apa si deformare a produsului,dar si intretinerea facila a acestuia.
Masa Combo are o capacitate de 4 persoane si poate fi achizitionata pe combinatia de alb si stejar deschis.
Lemn masiv malaezian, nedeformabil in timp, rezistent la umezeala si uz intens.

Vezi detalii si pret

4. Masă House Nordic Vojens

Masă House Nordic VojensNordic House este un stil iconic, în conformitate cu minimalismul scandinav.
Cu mobilierul și accesoriile din lemn, ratan și alte produse naturale, stilul scandinav de design iese în evidență.
Acestea pot fi folosite individual, dar și în diferite combinații, alături de alte elemente caracteristice acestui stil.
Material: MDF, lemn arbore de cauciuc.
Dimensiuni: 120 x 75 x 70 cm (adâncimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 14 kg.

Vezi detalii si pret

5. Masă Symbiosis Jaune

Masă Symbiosis Jaune Mobilierul Symbiosis vine din Franța și aduce șarmul parizian chiar la dvs. acasă.

Luați loc și bucurați-vă de ceva bun.

Dimensiuni: 70 x 73.4 x 110 cm (adâncimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 16 kg.
Material: melamină, placaj.
Întreținere: se șterge cu o lavetă umedă.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată