Cel mai bun suport auto pentru bicicletă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (41 voturi, media: 4,88 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun suport auto pentru bicicletă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă suportul auto pentru bicicletă potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun suport auto pentru bicicletaProbabil unul din motivele pentru care iubești atât de mult mersul pe bicicletă, este posibilitatea de a parcurge distanțe însemnate, fără să ai nevoie de o mașină.

Cu toate acestea, știm cu toții că nu este posibil să călătorești mereu doar cu bicicleta, și că, uneori, este necesar să mergi cu mașina.

Pentru a te putea deplasa la fel de liber când ajungi la destinație, există posibilitatea de a lua bicicleta cu tine. Pentru a putea face acest lucru însă, ai nevoie de accesorii corespunzătoare, acestea fiind suporturile auto pentru bicicletă.

Dacă te întrebi unde au găsit alți iubitori de ciclism suport pentru biciclete la un preț bun, precum și cum poți alege cel mai bun suport auto pentru bicicletă, citește cu atenție acest articol.

Top 3 suporturi auto bicicletă recomandate

De ce să alegi cel mai bun suport auto pentru bicicletă?

Suportul auto pentru bicicletă este un accesoriu care îți permite să transporți bicicleta atașată de mașina ta, pentru un număr mare de kilometrii și în siguranță. Îți dorești cel mai bun suport auto pentru bicicletă, și nu orice model, din mai multe motive.

În primul rând, nu ai vrea să cumperi un suport care să nu fie calitativ, și din care să pierzi pe drum bicicleta. În al doilea rând, trebuie să alegi un tip de accesoriu care se potrivește atât mașinii tale, cât și modelului de bicicletă.

Altfel, transportul bicicletei ar putea să fie un eșec total. Deoarece nu vrei să se întâmple asta, este neapărat să fii foarte sigur pe alegerea ta.

Cum alegi cel mai bun suport auto pentru bicicletă

Documentarea în acest sens poate dura mult timp. Mai ales dacă este prima dată când vrei să cumperi un astfel de suport, sau dacă vrei să cumperi unul pentru o mașină sau o bicicletă nouă. De asemenea, s-ar putea să te simți copleșit de oferta de pe piață, care este mai bogată decât ai crede.

Cum știi că brandul de la care vrei să cumperi este de încredere? Ce tip de suport se potrivește cel mai bine pentru mașina sau bicicleta ta? Care sunt unele măsuri de siguranță și de securitate pe care trebuie să le ai în vedere? Află răspunsul la toate aceste întrebări în ghidul de cumpărături pe care l-am pregătit pentru tine.

Mai mult decât atât, la sfârșit îți vom arăta și cum poți găsi cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Așadar, pentru a achiziționa cel mai bun suport auto pentru bicicletă, citește cu mare atenție următoarele informații importante.

Numărul de biciclete

Suport auto biciclete pe carligCâte biciclete vei avea nevoie să transporți? Dacă vei merge cu familia în vacanță și toți membrii sau marea majoritate veți folosi bicicleta personală, atunci vei avea nevoie de un suport care să transporte între 2 și 6 biciclete. De cele mai multe ori, vei avea nevoie de un suport care se instalează pe plafonul mașinii.

Atunci când călătorești singur însă, sau ești singura persoană din grup cu o bicicletă, nu este înțelept să investești într-un sistem multiplu. O variantă mai practică și mai ieftină ar fi să investești într-un suport care poate susține o singură bicicletă.

Astfel de suporturi sunt și mai ușoare, fiind mai eficiente și în privința consumului de combustibil, deoarece faptul că îngreunezi automobilul adăugând o bicicletă va influența destul de mult și consumul de combustibil.

Măsuri de siguranță

Pentru a te asigura că bicicleta nu o sa îți zboare de pe mașină atunci când conduci, este bine să te interesezi cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le iei și pe care suportul trebuie să le poată asigura.

În primul rând, va trebui să acorzi atenție vitezei cu care vei circula. Este recomandat să nu depășești limita de 130 km/h și să limitezi cât mai mult viteza atunci când parcurgi un drum cu denivelări.

Va trebui să verifici anumite detalii legate de mașină înainte. Dacă intenționezi să instalezi un suport auto pentru mașină pe spate, trebui să te asiguri că se încadrează în capacitatea de remorcare a mașinii.

De preferat este cauți un suport care să fie cât mai ușor, deoarece orice greutate în plus va influența consumul de combustibil, viteza, funcționarea motorului, a suspensiilor și a caciurilor.

Trebuie să ai în vedere și drumul pe care vei circula. Deoarece bicicletele nu sunt protejate de mediul exterior, acestea se pot zgâria de crengi, și ești mereu în pericol când mergi prin păduri, pe teren accidentat sau sub poduri.

De asemenea, asigură-te că bicicleta va fi foarte bine fixată în suport și nu se zgâlțâie. Astfel vei reduce cât mai mult producerea unui accident nedorit.

Securitate

Siguranta prindere suport bicicleta autoEste important să te interesezi și asupra măsurilor de securitate pe care le integrează cel mai bun suport auto pentru bicicletă. Atunci când vei staționa, nu vrei ca bicicleta ta să fie ușor de furat.

Este foarte probabil să fi nevoit să campezi sau să petreci o seară la hotel, iar bicicleta ta fixată în suport, trebuie să fie suficient de securizată pentru a nu putea fi furată.

Cel mai bun suport auto pentru bicicletă este dotat cu un sistem de cabluri pentru securizare sau cu lacăte. Verifică trăinicia acestora la achiziție sau imediat după.

De asemenea, nu uita că și suportul în sine trebuie să fie securizat, deoarece și acesta poate fi o țintă a hoților. Sistemele cu prindere pe portbagaj sunt de regulă cele mai nerecomandate din acest punct de vedere.

Tipul de suport auto pentru bicicletă potrivit pentru tine

Tipologia suporturilor auto pentru bicicletă este stabilită în funcție de poziționarea acesteia pe mașină. Bineînțeles, vei alege un tip potrivit în funcție de tipul de mașină, buget, numărul și tipul de bicicletă.

Pe lângă cele trei și cele mai cunoscute tipuri de poziționare (pe plafon, pe cârlig sau pe portbagaj), mai există două tipuri pe care le vom menționa doar. Suportul auto care se instalează pe suportul de roată de rezervă care se află în spate, sau mai există un cadru special care se instalează în interiorul mașinii, dacă volumul acesteia permite acest lucru, evident.

  • Suport auto pentru biciclete instalat pe plafon

Este una din cele mai cunoscute și mai folosite metode. Două bare de susținere sunt montate pe plafonul mașinii, fie prin prinderea în două puncte pe plafon, fie prin prinderea pe tocul portierei sau pe jgheabul e apă. După montarea acestor bare cu ajutorul unor cleme din metal, se va monta și suportul de bicicletă.

Poți adăugă mai multe suporturi în funcție de numărul de bicicletă, în general având posibilitatea de a transporta maxim 6. Notează și faptul că va trebui să lași o distanță de 10-30 de cm între prima bară montată și parbriz. Acestea sunt reguli general valabile pentru fiecare tip de mașină.

Se aplică mai puțin în cazul SUV-urilor, deoarece acestea sunt mai mari și îți permit mai multe. Asigură-te că bicicleta va fi „dezbrăcată” de accesoriile adiționale înainte de a fi montată în suport, pentru ca acestea să nu fie pierdute pe drum.

Suport auto bicicleta plafonPrintre avantajele acestui tip de suport auto pentru bicicletă se numără ușurința în manevrare, faptul că este compatibil cu majoritatea modelelor de bicicletă, oferă o prindere sigură, și nu pune în pericol vizibilitatea altora în trafic. De asemenea, nu limitează cu nimic folosirea normală a mașinii, cum ar fi deschiderea ușilor.

În comparație cu alte modele, acestea sunt destul de ieftine și accesibile, iar dacă ai deja instalate barele pe mașină, investiția ta va fi și mai mică. Un alt avantaj este versatilitatea, deoarece ai posibilitatea să folosești aceste suporturi pentru a transporta și altceva în afară de biciclete: bagaje, caiac, grătar, etc.

Nu putem să nu menționăm și dezavantajele însă. Dacă ai o mașină înaltă, acest tip de suport nu este recomandat deoarece vei avea probleme cu intrarea în parcările subterane sau trecerea pe sub poduri. De asemenea, în condiții de vânt intensificat, bicicleta ta ar putea să tindă să e încline.  

Nu este recomandat acest tip de suport nici persoanelor cu o condiție fizică ce lasă de dorit. Asta deoarece montarea suportului, dar și a bicicletei va presupune un efort destul de însemnat din partea ta.

  • Suport auto pentru bicicletă cu montare pe cârlig

Este o variantă destul de comod de instalat, dar care pretinde mai multă atenție din partea ta. În primul rând, trebuie ca mașina ta să fie echipată cu un cârlig de remorcare, și trebuie să știi care este capacitatea de remorcare a acestuia.

Ar fi bine să cunoști și greutatea sau numărul de biciclete pe care vrei să le transporți altfel, deoarece cârligul va fi singurul punct de sprijin. Greutatea este astfel un factor decisiv. Tocmai de aceea, va trebui să acorzi o mai mare atenție sistemului de prindere și securizare a bicicletelor.

Vrei ca aceasta să fie strâns legată de suport, și să nu cumva să alunece deoarece riști nu doar să îți distrugi bicicleta, ci și să pui în pericol viața participanților la trafic. În acest caz, există pe piață două subtipuri de suporturi ce se montează pe cârlig.

Începem cu cea mai accesibilă variantă ca preț, și anume suportul pe care bicicletele stau mai degrabă suspendate, în sensul că nu există nici o bară de susținere dedesubt. Din această cauză, acest suport a primit apelativul de „umeraș”.

Montarea lui este destul de ușoară și urcarea bicicletelor de asemenea, mai ales că este un sistem rabatabil, deci îl poți și depozita și transporta cu ușurință. Dezavantajele se regăsesc în ceea ce privește siguranța în trafic. Plăcuța de înmatriculare, dar și luminile vor fi greu sau deloc vizibile, în funcție de câte biciclete ai ales să montezi (până în 4 biciclete).

De asemenea, bicicletele vin prinse foarte aproape una de alta, deci dacă nu vrei să se zgârie, alege să folosești acest suport doar pe distanțe relativ mici și cu mare grijă la viteză.

Al doilea subtip este mai costisitor dar și mai avantajos, atât în ceea ce privește siguranța la condus, cât și securizarea suportului în sine și al bicicletelor. Diferența este destul de mare. Bicicletele nu mai stau suspendate, ci sunt montate pe o platformă. Aceasta are locuri speciale pentru lumini care funcționează prin legare la instalația electrică a mașinii, dar și suport pentru plăcuța de înmatriculare.

Astfel vizibilitatea în trafic nu este o problemă. Încuietorile multiple, fac transportul bicicletelor cu mașina să fie foarte apărate împotriva hoților. În general vei găsi modele care susțin trei biciclete mari, care se pot monta în mod asemănător cu montarea pe suportul de plafon.

De asemenea, accesul la portbagaj nu îți va fi îngrădit, deoarece suportul este rabatabil, ba mai mult, permite așezarea bicicletelor în așa fel încât să nu se atingă una de alta.

În mare, aceste tipuri de suporturi sunt foarte apreciate de cei care preferă să îți folosească plafonul pentru a transporta altceva, sau pentru cei care nu pot depune efortul necesar pentru ridicarea bicicletelor pe plafon. În funcție de modelul ales, acesta poate sau nu să îți încurce vizibilitatea în spate a mașinii.

Suport biciclete cu montare pe haionDe asemenea, nu uita că va trebui să ții cont de adaosul de dimensiune atât din lungime cât și pe lățime. Pe de altă parte, te vei bucura de posibilitatea de a avea acces în parcările subterane, fără probleme. O situație cu care te-ai putea confrunta este murdărirea bicicletelor dacă parcurgi un teren noroios.

  • Suport auto pentru bicicletă cu prindere pe haion sau portbagaj

Acesta este cel mai ieftin tip de suport, cel mai ușor de transportat și de instalat. Este preferat de majoritatea șoferilor deoarece nu adaugă nimic la gabaritul mașinii, cel puțin nu în lungime. Poate fi instalat pe aproximativ orice tip de mașină.

Fixarea se face de regulă în 6 puncte: pe bara de protecție, pe portbagaj sau pe haion. Sistemul este compus din materiale moi, cauciuc și neopren, care nu influențează deloc vopseaua și nu cauzează zgârieturi la prindere.

Securizarea se face prin prinderea unei părți din suport sub ușa portbagajului sau a haionului. De asemenea, sunt foarte ușor de manevrat de către aproape oricine.

Dezavantajele apar din nou la vizibilitate. Este foarte probabil ca numărul mașinii să nu fie vizibil și nici geamul din spate nu va putea oferi gradul de vizibilitatea care ar fi necesar în mod normal. Pe timp de ploaie situația va fi chiar mai rea deoarece va trebui să demontezi în prealabil ștergătoarele.

Majoritatea șoferilor, recomandă acest sistem doar pentru a parcurge distanțe mici, tocmai din această cauză. De asemenea, nu vei avea acces nici la portbagaj cât tip suportul va fi instalat.

Producători

Deoarece ții foarte mult atât la bicicleta, cât și la mașina ta, precum și la siguranța ta și a altora în trafic, nu vei alege orice suport la întâmplare.

De asemenea, îți recomandăm să stai departe de modelele dubios de ieftine. Orientează-te înspre un brand care are o bună reputație. Cele mai populare în România sunt: Thule, Hakr, Saris, Cruz, Menabo.

Îți recomandăm să cumperi online, deoarece este foarte probabil să găsești cele mai bune produse la un preț imbatabil, plus că este mult mai comod așa. Nu uita că înainte de orice achiziție, este important să consulți și părerea altor utilizatori, pentru a te convinge că un produs este într-adevăr potrivit pentru tine.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun suport auto pentru bicicletă de pe piață.

Cel mai bun suport auto pentru bicicletă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de suporturi auto pentru bicicletă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Suport bicicleta THULE VeloCompact 927 pentru 3 biciclete

Suport bicicleta THULE VeloCompact 927 pentru 3 bicicleteMontare pe carligul de remorcare.
Montare usoara  de biciclete prin bratele detasabile.
Poate transporta biciclete cu ampatamente mari datorita suportului de anvelope extensibil.
Se poate accesa portbagajul autovehiculului oricand, datorita pedalei speciale de actionare a sistemului de inclinare a suportului.
Sistem de inchidere biciclete si sistem antifurt suport cu incuietoare incluse in pachet. Pre-asamblat, nu necesita scule speciale.

Vezi detalii si pret

2. Suport biciclete THULE ClipOn High 9105 S1 pentru 2 biciclete

Suport biciclete THULE ClipOn High 9105 S1 pentru 2 biciclete

Thule ClipOn High 9105 este un suport de 2 biciclete, cu montare rapida si pliabil, conceput pentru autoturismele cu caroserie hatchback sau break.
Pozitia ridicata de sustinere a bicicletelor mentine lampile stop si suportul numarului de inmatriculare vizibile.
Suprafetele de sprijin ale suportului pe capota masinii, cat si ale bicicletelor pe suport, sunt prevazute cu tampoane de cauciuc, pentru a se evita zgarierea suprafetelor de contact.
Se monteaza foarte usor pe hayon-ul masinii, prin simpla apasare a doua manere.

Vezi detalii si pret

3. Suport biciclete Cruz Cyclone pentru 2 biciclete

Suport biciclete Cruz Cyclone pentru 2 bicicleteSuport pentru biciclete cu montare pe carligul de remorcare pentru transportul a 2 biciclete, rabatabil si cu incuietoare antifurt.
Montaj usor pe carligul de remorcare.
Posibilitatea de a rabata pentru un acces usor la portbagajul masinii.
Greutate suport (Kg): 17
Greutate maxima suportata (Kg): 30

Vezi detalii si pret

4. Suport bicicleta Thule Free Ride 532 TH532002

Suport bicicleta Thule Free Ride 532 TH532002

Sistemul de prindere al cadrului bicicletei este compatibil cu majoritatea bicicletelor, al caror diametru de cadru, in zona de prindere, nu depaseste 70 mm.
Sinele de sprijin ale rotilor, ajustabile longitudinal, impreuna cu curelusele rapide de prindere a jantelor, fixeaza ferm pe pozitie rotile bicicletei.
Suportul este prevazut cu antifurt cu cheie, atat pentru prinderea pe barele transversale, cat si pentru securizarea bicicletei pe suport.
Sarcina maxima permisa pe acest suport este de 17 kg.

Vezi detalii si pret

5. Suport auto Peruzzo BdG 381 REAR CYCLECARRIER

Suport auto Peruzzo REAR CYCLECARRIERPeruzzo BdG 381 este un suport care se poate monta rapid pe maşină şi cu care puteţi să vă transportaţi bicicleta in siguranta.
Pentru transportarea unei singure biciclete.
Se potrivesc cadre de biciclete cu diametrul de pana la 60 mm.
Sistemul de prindere cu chingi are capetele de metal acoperite cu plastic pentru a va proteja vopseaua masinii.
Tampoanele confectionate din cauciuc cu camere de aer ofera un plus de siguranta masinii dumneavoastra.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată