Cel mai bun termometru cu infraroșu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (50 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun termometru cu infraroșu? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă termometrul cu infraroșu potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun termometru cu infrarosuDeoarece sunt ușor de folosit, rapide și nu presupun un contact direct cu pielea sau alte obiecte, termometrele cu infraroșu au devenit din ce în ce mai populare.

Acestea se pot folosi într-o gamă largă de domenii, nu doar în scop medical. Devin foarte practice, mai ales în contextul în care ai de luat temperatura mai multor persoane într-un interval redus de timp sau când, în domeniul în care lucrezi, trebuie să verifici des temperatura alimentelor sau a altor obiecte.

Dacă ești în căutarea unui astfel de dispozitiv, iată cum poți alege cel mai bun termometru cu infraroșu.

Top 3 termometre cu infraroșu recomandate

De ce să alegi cel mai bun termometru cu infraroșu?

Indiferent de scopul în care vrei să îl folosești, termometrele cu infraroșu au mai multe avantaje față de orice alt timp de termometru. Acestea iau temperatura suprafețelor fără a fi nevoie să le atingă.

În plus, nu trebuie să aștepți minute întregi până să primești un rezultat, acesta fiind afișat în câteva secunde. Au o aplicativitate mai mare, putând fi utilizate eficient și în domenii care nu au legătură cu medicina.

Pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje este necesar să alegi cel mai bun termometru cu infraroșu deoarece nu toate sunt la fel de eficiente.

Cum alegi cel mai bun termometru cu infraroșu

Înainte să investești într-un astfel de aparat, deoarece nu sunt cele mai ieftine de pe piață, este necesar să te interesezi ceva mai mult în privința criteriilor care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie.

Termometru cu infrarosu non-contactDiferențe legate de tipul de termometru cu infraroșu, design, intervalul de temperatură, precum și alte caracteristici și funcții speciale, pot influența mult prețul produsului, deci și alegerea ta.

Nu ai vrea să alegi un model în mod pripit și să constați că nu ești mulțumit de el sau să regreți că nu ai cercetat mai bine subiectul înainte.

Pentru a putea să alegi cel mai bun termometru cu infraroșu, îți recomandăm să citești acest ghid de cumpărături.

Am adunat aici toate informațiile pe care trebuie să le cunoști înainte de a face o achiziție, dar și alte detalii care să te ajute să înțelegi mai bine modul de funcționare al acestui dispozitiv. Astfel vei putea decide dacă o astfel de cheltuială este cu adevărat necesară în cazul tău sau dacă sunt alte opțiuni pe piață care te-ar servi mai bine.

La final, avem pregătită și o listă cu modele pe care le-am selectat cu  atenție pe baza criteriilor pe care ți le vom prezenta și ține în continuare. Așadar, iară ce nu trebuie să îți scape atunci când vrei cel mai bun termometru cu infraroșu:

Cum funcționează un termometru cu infraroșu?

În termeni cât mai simplii, cu cât este mai fierbinte un obiect cu atât va emite mai multă energie infraroșie.

Termometru cu infraroșu detectează această energie sau radiație infraroșie pe care o convertește în electricitate. Se calculează nivelul de electricitate produs astfel, și se deduce automat cât de fierbinte este acel obiect.

Noi percepem radiația infraroșie drept „căldură”, aceasta fiind una dintre multele forme de radiații din spectrul electromagnetic. Pentru a măsura nivelul de radiații infraroșii emise de un obiect sau persoană, aceste termometre folosesc niște lentile speciale pentru a focusa radiațiile. Procedeul este similar cu cel în care lentilele focusează lumina.

Lentilele termometrul focusează razele infraroșii într-un detector termofil, unde se face și conversia în electricitate. Această electricitate este apoi trimisă spre alt senzor care măsoară cantitatea de electricitate produsă și deduce temperatura obiectului scanat pentru a fi vizibilă utilizatorului.

Tipuri de termometre cu infraroșu

În funcție de tipul lentilelor, există mai multe variante de termometre cu infraroșu pe piață:

  • Termometru cu infraroșu fără lentile

Acestea sunt ieftine, ușor de folosit și ideale pentru medii mai reci. Sunt și mai mici atunci când sunt comparate cu alte tipuri de astfel de termometre.

Principala diferență este aceea că folosesc o pâlnie din material reflectorizant pentru a focusa razele infraroșii pe o zonă mică.

Design-ul în formă de pâlnie permite adaptarea rapidă a termometrului la diferite medii, fără să fie nevoie o perioadă de „odihnă” pentru ca aparatul să se obișnuiască cu temperatura ambientală și alți factori de mediu. Totuși, deoarece nu există o lentilă care să ofere protecție, le face o alegere nerecomandată pentru medii fierbinți.

Deși sunt ieftine, acestea nu sunt potrivite pentru citiri de la distanțe mari. Va trebui să fii destul de aproape de obiect pentru a putea detecta temperatura.

  • Termometre cu infraroșu cu lentile Fresnel

Termometru infraroșu bebelușiAcestea au o aplicabilitate mai mare în industria alimentară. Intervalul de temperatură pe care îl pot citi și afișa este mai restrâns. Sunt folosite în restaurante și pot fi achiziționate la un preț rezonabil.

În comparație cu alte modele însă, acest tip de termometru este mai versatil. Tind să aibă nevoie de puțin timp pentru a se adapta la diferite tipuri de medii atunci când le muți.

Lentila este fabricată din plastic și tinde să își schimbe forma atunci când este expusă la o temperatură mai joasă.

  • Termometru cu infraroșu cu lentile Mica

Acesta este cel mai scump tip de lentilă dintre toate cele analizate mai sus. Se folosesc în contexte industriale. Prețul mare este justificat de complexitatea lentilei, fabricată din sticlă minerală.

Totuși, materialul nu este cel mai rezistent. În comparație cu variantele de mai sus, aceasta este mai sensibilă și mai predispusă la deteriorare.

Avantajul este acela că pot citi temperatură cu o precizie uluitoare chiar și în medii cu temperaturi extreme. În plus, pot detecta cu ușurință temperatura corectă, chiar și de la o distanță considerabilă .

Intervalul de temperatură

Spectrul de temperatură pe care un astfel de termometru îl poate detecta și afișa poate să difere destul de mult. Acesta este un aspect important de care trebuie să ții cont, mai ales atunci când vrei să detectezi mai mult decât temperatura corpului uman.

Dacă vrei un termometru pe care să îl folosești pentru a detecta temperatura diferitelor obiecte din casă, atunci alege unul capabil să citească valori cuprinse între -50 și 550 de grade Celsius.

Pentru domenii mai specifice și utilizări mai avansate, este ideal să achiziționezi un model care poate detecta o temperatură de peste 800 de grade Celsius.

Te poți ghida mai rapid după tipul de termometru cu infraroșu. Cele fără lentile au cel mai îngust spectru de temperatură pe care îl pot detecta, în timp ce cele Mica au un spectru mai larg, putând fi folosite în medii cu temperaturi extreme.

Precizia

Este vital să alegi un termometru cu infraroșu care să fie cât mai precis, mai ales dacă lucrezi cu aparatură scumpă sau într-o bucătărie industrială unde precizia este esențială.

De exemplu atunci când folosești un astfel de termometru în contextul siguranței alimentare ai nevoie de detectări cât mai apropiate de adevăr de fiecare dată. Analizează foarte bine specificațiile fiecărui model. Cu cât acestea sunt mai specifice, cu atât sunt mai multe șanse ca acel model să fie mai precis.

Problema este că unele termometre de acest tip sunt afectate de temperatura mediului în care funcționează. Așadar, spre exemplu, dacă muți un astfel de termometru într-un mediu rece, imediat după ce l-ai folosit într-un mediu cald, va trebui să îi permiți acestuia să se adapteze la noile condiții de temperatură. Dacă omiți acest pas valoarea afișată nu va fi una corectă.

Termometrele fără lentile se adaptează mult mai repede decât celelalte tipuri, ceea ce le face o variantă bună pentru utilizatorul convențional.

De asemenea, termometrele cu infraroșu mai recente vor avea tehnologii avansate care permit să ajustezi emisivitatea și senzori de calitate superioară. Astfel rezultatele afișate vor avea o mai mare acuratețe.

O scurtă privire la modelele de pe piață ne face să ne dăm seama că cele profesionale au o acuratețe mai mare de ±1%, în timp ce variantele mai ieftine au o precizie în jurul valorii de ±2%.

Emisivitate

Display lcd termometru fara atingereAcest indice se referă la nivelul de reflectivitate al unei suprafețe. Fiecare material are o emisivitate diferită. Pentru a detecta temperatura corect, ai nevoie de un termometru IR care poate fi reglat la emisivitatea potrivită.

Dacă verificarea temperaturii face parte din job-ul tău, trebuie să alegi un termometru cu infraroșu care are o emisivitate ajustabilă. Pentru cele de calitate superioară, vei putea ajusta acest indice între 0.10 și 1.00.

Majoritatea termometrelor cu infraroșu sunt reglate pentru a funcționa la o emisivitate fixă de 0.95. Această valoare este ideală pentru a citi temperatura suprafețelor solide precum pereți, metale etc. Dezavantajul este acela că îți va fi imposibil să scanezi alte materiale precum sticlă, lichide, și suprafețe uleioase, fără să ajustezi emisivitatea.

Raportul distanță-locație

Acest raport se referă la diametrul zonei scanate de pe care se detectează temperatura. În termeni simplii, cu cât vei ține termometrul la o distanță mai mare față de zona pe care vrei să o scanezi, cu atât senzorii vor prelua temperatura de pe o suprafață mai mare.

Multe termometre IR au un raport distanță-loc de 12:1. Asta înseamnă că, atunci când ții termometrul la o distanță de 12 inch de suprafața pe care vrei să scanezi, termometrul va detecta temperatura pe care o are 1 inch de pe suprafață, care este și focusat de lentile.

Dacă multiplici această distanță, să zicem, de 4 ori, deci la 48 inch, termometrul va lua temperatura unei zone de 4 inch. Totuși, la o distanță atât de mare, valorile afișate nu vor mai fi la fel de precise. Este mereu indicat să fii cât mai aproape de țintă posibil.

Design

În general, este mai bine să optezi pentru design mai robust. Termometrele No-lens și cele cu lentile Fresnel tind să fie fabricate din plastic durabil, ceea ce este suficient să protejeze termometrul în caz de lovituri sau căzături.

Cele cu lentile Mica au nevoie de o carcasă mai rezistentă, precum și o husă pentru transport. Este ușor să spargi lentilele, iar un design robust va preveni acest lucru să se întâmple.

Ecran

Este de preferat să alegi un termometru cu infraroșu cu ecran luminat. Astfel îți va fi mai ușor să citești temperatura atunci când este noapte.

Este o funcție deosebit de practică mai ales pentru părinții care vor să ia temperatura celor mici în timp ce aceștia dorm, fără a fi nevoie să îi trezească.

Viteza de citire

Utilizari termometru cu infrarosiiAcest indice se referă la durata de timp de care un termometru are nevoie pentru a procesa informațiile detectate și a le afișa pentru utilizator. Modelele care au o viteză de citire mai mare sunt mai bune din aproape toate punctele de vedere.

Alege unul care poate face acest lucru în doar câteva secunde.

Funcția de memorare

Acesta nu este un criteriu important pentru majoritatea utilizatorilor convenționali. Totuși, posibilitatea de a stoca temperaturile înregistrate într-o bază de date integrată este practică pentru cei care vor să scaneze același obiect în mod repetat și să observe cum evoluează temperatura acestuia. Astfel poți detecta tendința temperaturii sau fluctuațiile neobișnuite.

Unde găsești cel mai bun termometru cu infraroșu?

Fiind atât de convenabile și de simplu de utilizat, aceste termometre sunt din ce în ce mai prezente pe piață. De aceea, este ușor să le găsești în diverse magazine și farmacii.

Înainte de a alege un model care te atrage, fă cercetări în legătură cu producătorul. De asemenea, caută acele dispozitive care vin cu garanție.

Dacă și producătorul are o reputație bună pe piață, cel mai probabil vei fi făcut o alegere bună și vei obține un produs de care să te poți folosi fără probleme ani de zile chiar.

Concluzii

Mulți utilizatori au găsit cel mai bun termometru cu infraroșu online. Și tu ai mari șanse să găsești modelul ideal pentru tine, deoarece oferta este mai mare, și poți găsi mai multe modele pe care să le analizezi ușor într-un interval mult mai scurt de timp decât dacă le-ai căuta într-un magazin clasic.

Nu uita să verifici mereu părerea altor utilizatori. Astfel vei putea să eviți o achiziție nefericită, deoarece aceștia își lasă adesea părerea în secțiunea de review a produsului, semnalând anumite erori sau probleme.

Acum că ai parcurs toate aceste informații ești mai pregătit să alegi cel mai bun termometru cu infraroșu.

Cel mai bun termometru cu infraroșu: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de termometre cu infraroșu care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Termometru digital profesional infrarosu UNI-T UT305R

Termometru digital profesional infrarosu UNI-T UT305RDomeniu de temperatura: 32 ℃ ~ 42,9 ℃ (89,6 ℉ ~ 109,2 ℉)
Ecran LCD: TN LCD – Precizie: ± 0,3 ℃ (0,6 ℉).
Distanta optima de masurare: 5 ~ 10cm.
Repetabilitate: 0,3 ℃ (0,6 ℉).
Timp de raspuns: ≤250ms (95% din citire).
Raspuns spectral: 8μm ~ 14μm.
Oprire automata.

Vezi detalii si pret

2. Termometru digital profesional cu infrarosu CTR228PRO

Termometru digital profesional cu infrarosu CTR228PROProiectat pentru masurarea temperaturii, compensarea dinamica a temperaturii ambientale si temperatura obiectelor.
Sonda de temperatura cu infrarosu de inalta sensibilitate.
Indicator de afisare a culorilor  – Indicator “Hi” / “Lo” si “Err”.
Posibilitate de comutare intre Celsius si Fahrenheit.
2 moduri de masurare: Masurarea temperaturii corporala sau a obiectelor.
Corectarea temperaturii – Inregistrarea valorilor masurate.
Inchidere automata dupa 20 de secunde de neutilizare.

Vezi detalii si pret

3. Termometru de frunte profesional EasyPix ThermogGun TG2

Termometru de frunte profesional EasyPix ThermogGun TG2Spre deosebire de produsele mai ieftine care folosessc un senzor “industrial” de acuratete slaba, ThermoGun TG2 foloseste un senzor cu precizie de tip medical in masurarea temperaturii.
Senzor Japonez de precizie medicala – Citirea precisa a temperaturii.
Functie de memorie cu pana la 32 de masuratori – Functia de alarma.
Distanta de masurare: <2.5cm.
Intervalul de variatie a temperaturii: Corp 32°C – 42.9°C, Obiecte 0°C – 100°C.

Vezi detalii si pret

4. Termometru cu infrarosu non-contact de mare precizie IT-122

Termometru cu infrarosu non-contact de mare precizie IT-122

Pornire rapida – Optiunea de masurare : frunte / obiect.
Timp de masurare: 0.5 s – Alarma pentru febra!
Distanta de masurare: pana la 15 cm.
Mediul de functionare: 15-35 ℃ ≤ 85% umiditate.
Obiectele: 0-118 ℃ (32 ℉ -244 ℉).
Temperatura corporala: 32-42.9 ℃ (85.9 ℉ -109.2 ℉).
Memorie: 32 – Precizie: ± 0,2 ℃.

Vezi detalii si pret

5. Termometru copii Berrcom JXB-178 cu infrarosu

Termometru copii Berrcom JXB-178 cu infrarosu6 functii intr-un singur termometru: masurarea temperaturii corporale, masurarea temperaturii obiectelor, masurarea temperaturii lichidelor, inclusive a apei din cadita, masurarea temperaturii camerei.
Design modern cu forma anatomica ce permite o utilizare usoara si intuitiva.
Ecranul LCD de mari dimensiuni, in 3 culori, usor de citit.
Mod silentios pentru o masurare fara zgomot in timpul somnului.
Utilizare multipla prin 3 moduri de masurare : mod corporal, mod obiecte si mod ambient (camera).

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată