Cuprins
- 1 Top 3 boxe pentru PC recomandate
- 2 De ce să alegi cele mai bun boxe PC?
- 3 Cum alegi cele mai bun boxe pentru PC?
- 4 Cele mai bune boxe pentru PC: recomandări
Cum alegi cele mai bune boxe pentru PC? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă boxele pentru PC potrivite nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
În timp ce orice laptop sau calculator are un sistem audio încorporat, acele difuzoare nu sunt nicidecum suficiente pentru a te bucura de muzica preferată sau de un film bun.
Desigur, poți auzi beep-uri sau semnalul emis atunci când apare o eroare, dar atunci când vrei să te bucuri cu adevărat de un sunet bun ai nevoie să atașezi cele mai bune boxe PC.
Atunci când vrei să te destinzi la calculator, ai nevoie de cel mai bun sistem audio.
Află în acest articol unde au găsit mulți utilizatori mulțumiți boxe pentru calculator la un preț foarte bun, dar și cum poți alege cele mai bun boxe PC pentru tine.
Top 3 boxe pentru PC recomandate
- Boxe active
Audioengine A5+ - Low-end-ul boxelor A5 + este un bas real, foarte aproape de muzica inregistrata initial. De la rap la clasic pana la filme, veti obtine un bas strans, puternic,care va va face sa zambiti – indiferent de nivelul volumului.
- Vezi detalii si pret
- Boxe Q Acoustics 3010i, Carbon Black
- Q Acoustics 3010i este o boxa de raft cu design slim din oferta de baza de boxe Q Acoustics, proiectate sa livreze un sunet minunat in locuinta dumneavoastra, dintr-un design compact, concentrandu-se pe raportul putere/marime.
- Vezi detalii si pret
- Boxe Logitech 5.1 Z906, 500W RMS
- Putere (RMS) 500 W – Un sunet puternic ce poate zgudui casa dumneavoastra si intreg cartierul. Auziti toate detaliile din jur- de la vuietul unei multimi la pasi – din coloanele sonore codificate in Dolby Digital sau DTS.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cele mai bun boxe PC?
Atunci când îți alegi boxele pentru calculator este bine să nu faci o alegere la întâmplare, deoarece s-ar putea să nu te satisfacă deloc sau să apară probleme destul de rapid după achiziție.
Deși par toate la fel, boxele pentru PC sunt din ce în ce mai performante reușind să redea un sunet cât mai curat chiar și la un volum mare. Dacă este prima dată când îți cumperi astfel de boxe, este probabil să nu știi ce să cauți.
Cele mai bun boxe pentru PC îți vor oferi un sunet ireproșabil ani de zile, fără să apară defecțiuni majore. În schimb, o alegere neinspirată va înceta să funcționeze rapid. Cum poți face cea mai bună alegere atunci?
Cum alegi cele mai bun boxe pentru PC?
Oferta de pe piață este foarte bogată, și uneori te-ai putea simți copleșit de diferența de preț dintre două produse care par la fel.
Ce face diferența dintre boxele scumpe și cele ieftine, și cât de mult ar trebui să cheltuiești pe cele mai bun boxe PC? Care este sistemul de sunet care este potrivit nevoilor tale?
Contează dacă îmi iau boxe mai mari sau mai mici? Care sunt alți parametrii de care trebuie să țin cont? Ai nevoie să afli răspunsul la toate aceste întrebări înainte de a alege boxele pentru computerul tău.
Pentru a te asigura că ești foarte bine informat, te invităm să citești cel mai complex articol din online pe tema aceasta. Ghidul de cumpărături pe care l-am pregătit te va ajuta să iei rapid o decizie pe care nu o vei regreta.
Vei afla toate criteriile pe care trebuie să le verifici, dar îți oferim și o listă cu recomandări pentru a identifica rapid cele mai bune oferte raport calitate/preț de pe piață.
Așadar pentru a cumpăra cele mai bune boxe pentru PC, citește cu atenție următoarele informații importante.
Sistemul de sunet
Ai posibilitatea de a alege dintre mai multe tipuri de sisteme audio. Acestea se diferențiază prin numărul de boxe și prin prezența sau absența unui subwoofer. Cel mai adesea vei găsi următoarele tipuri de sisteme audio: 2.0, 2.1, 5.1, unde prima cifră reprezintă numărul de boxe, iar a doua prezența unui subwoofer.
Iată mai detaliat cum funcționează fiecare.
Boxe pentru PC 2.1
Acestea sunt cele mai frecvente modele pe care le vei găsi atunci când vei căuta o pereche de boxe pentru PC. Acestea sunt și cele mai bune variante pentru un buget redus, sunt ușor de instalat și oferă o calitate a sunetului decentă. Boxele 2.1 includ două boxe normale și un subwoofer cu rolul de a amplifica bass-ul.
Boxe pentru PC 2.0
Acestea sunt asemănătoare cu modelul analizat mai sus, cu diferența că nu este inclus un subwoofer. De obicei faptul de a avea un subwoofer este mai avantajos deoarece oferă un bass mai puternic și mai clar.
Cu toate acestea, un sunet puternic s-ar putea să nu fie ceea ce cauți, mai ales dacă locuiești împreună cu colegi de apartament, stai la cămin, sau ai părinți conservatori. În acest caz cele mai bune boxe pentru PC sunt cele 2.0.
Un alt motiv pentru care ai putea alege acest sistem este spațiul. Subwoofer-ul trebuie plasat pe podea. Deși nu are o dimensiune foarte mare, dacă ești foarte înghesuit, mai bine alegi o variantă 2.0.
Boxe pentru PC 5.1
Este format din 5 boxe propriu-zise, 2 în față, 2 în spate și una în centru, și bineînțeles un subwoofer. Acest sistem poate oferi un sunet mai puternic și superior împreună cu o experiență audio mai amplă decât în cazul sistemelor 2.1 sau 2.0.
Datorită amplasamentului, sunetul te învăluie ceea ce asigură o audiție mai clară și mai realistă. Sunt variante care imită sistemele home cinema, și sunt recomandate mai ales dacă joci multe jocuri video.
Dacă alegi această variantă, trebuie să te asiguri că placa de bază suportă sisteme 5.1, astfel te vei putea bucura de o experiență deosebită atunci când vei juca jocuri video. De asemenea, trebuie să iei în considerare și caracteristicile camerei în care ai computerul.
Dacă ai o cameră dedicată pentru PC sau pentru gaming, și ai libertatea de a da volumul cât de tare vrei, boxele acestea pot construi cadrul perfect pentru o experiență unică de joc.
Dacă folosești o placă de sunet separată și nu cea de bază pentru audio, tot trebuie să verifici compatibilitatea, dar cele moderne funcționează cel mai adesea cu astfel de sisteme.
Boxe pentru PC 7.1
Dacă ai camera potrivită și bugetul necesar, un sistem 7.1 ar fi cea mai bună alegere pentru un home cinema sau pentru bârlogul tău pentru gaming.
Trebuie să te asiguri că placa de bază și cea de sunet suportă acest sistem și tot ce mai rămâne este să îți transformi camera în cadrul pentru cea mai intensă experiență vizionând un film cu efecte speciale sau jucând jocurile preferate.
Puterea boxelor
Printre parametrii pe care va trebui să îi verifici se numără și puterea efectivă. Înainte de a intra în subiect însă, trebuie să știi că vei găsi toate specificațiile tehnice menționate pe cutia produsului sau în descrierea produsului listat online. Problema este că producătorii deseori exagerează valorile, așadar după ce le vei verifica încearcă să faci o audiție de test sau urmărește review-uri online din surse de încredere.
Mulți au impresia că dacă boxele pot atinge un volum foarte ridicat, acestea sunt cele mai bune. Volumul însă nu este nici pe departe parametrul pe care să îți bazezi alegerea. Nu te va mulțumii cu nimic dacă vei putea atinge mulți decibeli, dar sunetul va fi distorsionat. Așadar, calitatea sunetului este mult mai importantă. Un sistem de boxe bun trebuie să păstreze echilibrul între notele înalte, mijlocii și bass, fără a pierde din vedere detaliile sonore.
Puterea se calculează în root mean square (RMS). Acest indice reprezintă capacitatea boxelor de a emite sunet. Oricât de mare ar fi această valoare în descriere, trebuie să te aștepți la ceva mai puțin de îndată ce vei pune în funcțiune boxele, deoarece parte din putere se pierde prin căldură.
De asemenea, trebuie să verifici compatibilitatea cu placa de sunet. Dacă sistemul tău sonor are o putere mult peste cea a plăcii de sunet, vei obține într-adevăr un sunet puternic, dar neclar, ceea ce te va nemulțumii cu siguranță. În plus, vei pierde energie extra prin căldură.
Dacă ești fericitul deținător al unui PC ultra performant, te sfătuim să alegi un sistem audio pe măsură. Boxele cu RMS mai mare de 100 W sunt o alegere potrivită.
Impedanță
Impedanța este o caracteristică care se află în raport de invers proporționalitate cu amperajul boxelor. Totul depinde de măsura în care îți place sau nu bass-ul. Dispozitivele cu impedanță mai mare au un amperaj mai mic. Asta înseamnă că boxele vor consuma mai puțin curent electric, dar bass-ul nu va fi ușor perceptibil.
La polul opus se află boxele cu impedanță mică. Așa cum ne așteptăm, consumul de energie va fi mai mare și bass-ul va fi mai puternic, dar acest detaliu poate fi deranjant pentru unii.
Banda și spectrul de frecvență
Aceștia sunt alți doi parametrii pe care trebuie să îi iei în considerare. Banda de audiofrecvență trebuie să fie capabilă să acopere întreg spectrul audio ce poate fi perceput de urechea umană, adică frecvențe între 20 Hz și 20.000 Hz.
Spectrul de frecvență se referă la tonalități, sau la redarea frecvențelor joase, medii sau înalte. Cea mai frecventă problemă apare atunci când boxele nu pot reda clar frecvențele joase (bass). În descrierea produsului poți căuta spectrul de frecvență, acesta trebuind să înceapă de la -10 dB.
Numărul de decibeli
Numărul de dB indică gradul de sensibilitate al boxelor pentru PC. Sensibilitatea este importantă deoarece este responsabilă de volumul pe care boxele în pot atinge. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât volumul va fi la rândul său mai puternic. Va trebui să te gândești la ce vei folosi în realitate boxele.
Dacă ai nevoie de ele pentru petreceri acasă, atunci trebuie să cauți ceva cu o valoare minimă de 88-91 dB. Dacă ești în căutarea unor boxe pentru filme sau jocuri video, orice cu o valoare mai mică va fi destul de bun.
Conectori
Conectivitatea este un alt aspect pe care trebuie să îl verifici obligatoriu. Modul de conectare poate fi de două tipuri. Prima variantă este aceea a sistemului jack de 3,5 mm, iar a doua ar fi aceea a USB-ului.
Oricare variantă ai alege-o, trebuie să verifici că este compatibilă cu computerul tău. Unele computere mai vechi nu au suficiente porturi USB ca să îți încapă și boxele. Dacă alegi un model cu conectare prin USB, s-ar putea sa fii nevoit să cumperi și un adaptor pentru jack.
Tot aici putem menționa și numărul de intrări. Unele boxe permit formarea unei singure conexiuni audio, limitându-te să asculți doar sunetul generat de computer.
Dacă vei vrea să asculți și alte surse audio, caută un sistem care are mai multe intrări. În prezent, majoritatea boxelor pentru PC oferă cel puțin încă o intrare jack suplimentară pentru a putea conecta un alt dispozitiv cum ar fi un tableta sau smartphone-ul.
Dacă partea de cabluri nu te încântă deloc, există posibilitatea de a cumpăra boxe pentru PC Bluetooth. Acestea funcționează cu acumulatori, deci va trebui să le reîncarci din când în când.
Sunt o variantă bună dacă vrei să iei boxele cu tine, sau pur și simplu să le muți dintr-o cameră în altă. Condiția este ca PC-ul tău să poată realiza o conexiune Bluetooth.
Butoane
Cele mai simple boxe pentru PC nu sunt dotate cu niciun fel de buton, poate doar cu cel de pornire/oprire, întreg controlul volumului făcându-se din computer. Este de preferat însă să alegi sisteme care îți oferă posibilitatea să ajustezi volumul de la boxe.
Cele mai bune boxe pentru PC îți oferă posibilitatea să controlezi detalii precum bass-ul sau frecvențele foarte înalte. Astfel poți personaliza sunetul pentru a funcționa cât mai bine în mediul în care ai amplasat boxele.
Dacă boxele pe care vrei să le alegi includ acest tip de butoane, asigură-te că sunt ușor accesibile. Nu ar trebuie să fie pe subwoofer sau în spatele boxelor, ci mai degrabă pe stânga sau dreapta boxei, pe un panou de control sau pe o telecomandă.
Material
Materialul din care este realizată boxa trebuie să fie unul calitativ. Corpul boxelor trebuie să fie robust și rezistent pentru a rezista bine la eventualele șocuri. Trebuie să ai în vedere și faptul că materialul din care este emis sunetul, poate influența mult calitatea acestuia.
De aceea, cele mai bune boxe pentru PC sunt acelea fabricate din lemn. Lemnul este un material ușor, dar foarte robust și deosebit de rezistent. În plus, are capacitatea de a transmite sunetul mai clar și mai autentic, ceea ce constitui un avantaj foarte mare în comparație cu cele din plastic sau metal.
Nu în ultimul rând, boxele din lemn pur și simplu arată mult mai bine, și se vor integra perfect în aproape orice tip de decor fără a deranja ochiului.
Dimensiune
Dimensiunea contează deoarece cu cât boxele sunt mai mari, cu atât volumul emis este mai puternic. Și în acest aspect trebui să ții cont de nevoile tale. Dacă ești în căutarea unor simple boxe de birou, atunci nu va trebui să cauți prea mult.
O pereche de boxe 2.0 îți vor fi mai mult decât suficiente. Dacă pretențiile tale în ceea ce privește volumul și calitatea cresc, atunci este cazul să investești mai mult într-un sistem audio mai voluminos.
Lungimea cablului
Dacă alegi un model cu conectori, atunci lungimea cablului te va interesa cu siguranță deoarece de ea va depinde în mare măsură modul în care vei putea să îți amplasezi boxele lângă computer sau prin încăpere.
Este bine ca lungimea cablului de conectare să aibă minim 1 m, în timp ce cablul de alimentare trebuie să măsoare cel puțin 2 m. Din nou, dacă nu vrei să îți bați capul cu variantele cu cablu, poți oricând să alegi una wireless.
La ce trebuie să fii atent când testezi boxele pentru PC?
Dacă ai posibilitatea de a face o audiție înainte de a le cumpăra, atunci ar trebui să știi și la ce să fii atent. În primul rând, ar trebui să asculți cum este redat sunetul atunci când volumul este la maxim. Dacă sunetul este „răgușit” sau distorsionat, ar putea reprezenta o problemă.
Apoi trebuie să verifici sunetele de frecvență înaltă. Acestea nu ar trebui să fie stridente. Sunetele de frecvență medie se pot verifica redând voci feminine sau masculine, ori un cântec la saxofon. Dacă ești un amator al bass-ului, asigură-te că subwoofer-ul nu începe să tremure atunci când sunetul jos este puternic.
Producători
Când vine vorba de tehnologie și de o investiție generoasă, este bine să stai departe de orice brand necunoscut. Orice ofertă la un preț extraordinar de bun cu aceleași criterii de performanță cu o alternativă de brand dar mult mai scumpă, este cel mai probabil o scamatorie.
De multe ori, acolo unde parametrii înalți de performanță sunt asociați cu un preț redus, vorbim de costuri de fabricare mici și de materiale de proastă calitate, ceea ce înseamnă că boxele tale se vor defecta în scurt timp.
Alege mereu de la un brand de renume deoarece acești producători depun mereu eforturi pentru a fabrica produse la standarde de calitate care să satisfacă pretențiile clienților, păstrând astfel o reputație pe care nu riscă să o piardă. Printre cele mai recomandate branduri disponibile în România se numără: Serioux, Logitech, Genius, Gembird, nJoy.
Îți recomandăm să cumperi cele mai bune boxe pentru PC online. Aici vei găsi cu siguranță variantă care să ți se potrivească fără a fi necesar să te deplasezi și să pierzi timp prin magazine fizice.
De asemenea, este foarte probabil să găsești boxele pe care le doreai la un preț foarte bun, deoarece reducerile și ofertele speciale sunt mai frecvente online. Boxele vor fi livrate în siguranță direct la tine acasă.
Înainte de a te decide să cumperi un model, asigură-te că verifici părerile altor cumpărători. Astfel vei putea să îți faci o imagine mai amplă și mai realistă asupra produsului, putând decide dacă este sau nu potrivit pentru nevoile tale reale.
Acum că ai citit cu atenție toate aceste informații ești gata să alegi cele mai bune boxe pentru PC de pe piață.
Cele mai bune boxe pentru PC: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de boxe pentru PC care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Boxe active Audioengine A5+
Low-end-ul boxelor A5 + este un bas real, foarte aproape de muzica inregistrata initial.
De la rap la clasic pana la filme, veti obtine un bas strans, puternic,care va va face sa zambiti – indiferent de nivelul volumului.
Sunet clar, complet si puternic, care umple orice camera.
Difuzoarele A5 + sunt construite cu componente audioengine personalizate: woofere din fibra de aramida, tweetere din matase si amplificatoare de putere incorporate invelite in dulapuri reglate cu precizie si lucrate manual.
2. Boxe Q Acoustics 3010i, Carbon Black
Obiectivul oricarei boxe grozave este sa produca un sunet deschis, iar Q Acoustics 3010i ofera acest lucru in ciuda dimensiunii compacte.
Q Acoustics 3010i este o boxa de raft cu design slim din oferta de baza de boxe Q Acoustics, proiectate sa livreze un sunet minunat in locuinta dumneavoastra, dintr-un design compact al incintei.
Se mandreste cu un sunet care umple incaperea cu driverele de 4″ si 0.9″ de precizie, concentrandu-se pe raportul putere/marime.
3. Boxe Logitech 5.1 Z906, 500W RMS
Putere (RMS) 500 W – Un sunet puternic ce poate zgudui casa dumneavoastra si intreg cartierul.
Auziti toate detaliile din jur- de la vuietul unei multimi la pasi – din coloanele sonore codificate in Dolby Digital sau DTS.
Subwoofer puternic – Cei 165 Watti si bass-ul puternic aduc la viata muzica, filmele si jocurile dumneavoastra.
Intrari digitale si analogice – Consola de control intuitiva
4. Boxe 2.0 Edifier R1280T, 42W
R1280T au imbinat un aspect retro cu un sentiment modern, cu difuzoare 2.0.
Productia fidela a sunetului si performanta R1280T sunt visul oricarei persoane pasionate de muzica.
Personalizati-va experienta de ascultare cu butoanele pentru bas, inalte si volum pe difuzorul activ.
Este inclusa o telecomanda cu dimensiuni compacte.
Va permit sa va conectati la mai multe dispozitive audio utilizand intrarile RCA duale.
5. Boxe 2.1 Logitech Multimedia Speakers Z333
Sunet puternic, profund si clar pentru muzica, filme si jocuri. Z333 ofera o putere muzicala de 80W si 40W RMS.
Experimentati un bas intens cu ajutorul difuzorului de 5 inch.
Telecomanda poate fi plasata astfel incat sa aveti acces facil la volum si alimentare. Puteti asculta in mod privat folosind jack-ul pentru casti.
Puteti ajusta nivelul sunetului produs de subwoofer fara a schimba volumul satelitilor.