Cea mai bună imprimantă laser

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (11 voturi, media: 4,91 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună imprimantă laser? Ce caracteristici și funcții trebuie să aibă imprimanta multifuncțională potrivită nevoilor tale. Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna imprimanta laserDeși ne-am aștepta ca nevoie documentelor tipărite să fie din ce în ce mai mică, adevărul este că necesitatea unui aparat care să permită printarea documentelor este din ce în ce mai necesară în aproape fiecare locuință.

Iar dacă e rezonabil să ne gândim că o imprimantă în fiecare locuință nu este necesară, cu siguranță o imprimantă bună este obligatorie în orice birou care se respectă.

Unul din cele mai recomandate tipuri de imprimantă disponibile la ora actuală pe piața din România este imprimanta cu laser. Folosind o tehnologie în continuă dezvoltare, cea mai bună imprimantă cu laser te poate ajuta să îți desfășori munca mai rapid, fără a fi nevoie să pierzi timpul și resursele stând la cozi sau bătând orașul în căutarea unui xerox. Citește acest articol pentru a afla cum alegi cea mai bună imprimantă  laser.

De ce să alegi cea mai bună imprimantă laser?

Cele două tipuri principale de imprimante potrivite și pentru domiciliu existente pe piață sunt cele cu jet de cerneală sau tuș, și cele care funcționează pe baza tehnologiei cu laser.

Dintre acestea două, imprimanta laser tinde să câștige din ce în ce mai mult teren, atât pe post de imprimantă de domiciliu, cât și în rolul de imprimantă de birou sau imprimantă ce poate fi folosită într-un magazin de papetărie sau un copy-center.

Pe piață este o gamă variată de imprimante laser, acestea deosebindu-se prin dimensiune, performanță și funcții. Majoritatea imprimantelor laser disponibile pe piață îndeplinesc mai mult decât rolul unui dispozitiv periferic de ieșire.

O imprimantă poate fi în același timp un scanner și un aparat xerox, ceea ce o transformă într-un aparat multifuncțional.

Cum alegi cea mai bună imprimantă laser

Imprimanta laser rapida si compactaDiversitatea modelelor și a opțiunilor de pe piață pot face foarte dificilă alegerea celei mai bune imprimante cu laser. Pentru a face cea mai bună investiție, fără a fi necesar să plătești în plus, este necesar să fii bine informat înainte.

De exemplu, trebuie să știi din timp dacă vrei o imprimantă monocromă sau color, dacă ai nevoie de o imprimantă multifuncțională, sau dacă o imprimantă simplă este suficientă pentru nevoile tale.

Pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere am pregătit un ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea să faci cea mai bună achiziție, încă de la prima încercare.

De asemenea, suntem dispuși să îți arătăm și unde găsești cele mai bune oferte de pe piață, cu cel mai bun raport calitate/preț. Așadar, pentru a cumpăra cea mai bună imprimantă laser, ține cont de următoarele informații importante.

Capacitatea de tipărire

Capacitatea de tipărire este un indice bun cu în legătură cu eficiența imprimantei. Deși o imprimantă cu laser este în general bună, este totuși bine să verifici câțiva parametrii pentru a te asigura că te va putea servi chiar și în cele mai solicitante sarcini. Astfel te vei asigura că achiziționezi cea mai bună imprimantă laser.

Urmărește așadar care este capacitatea imprimantei verificând trei parametrii: capacitatea de stocare exprimată în MB (megabytes), numărul de pagini printate pe minut (ppm), precum și capacitatea de alimentare cu hârtie. Cu cât acești parametrii vor avea valori mai mari, cu atât mai eficientă se va dovedi imprimanta.

Orientativ, o imprimantă laser bună ar trebui să aibă cel puțin 16 MB capacitate de memorare, să fie capabilă să printeze 20 de pagini pe minut și să permită o alimentare cu hârtie de cel puțin 150 de coli.

Această combinație de caracteristici indică clar o imprimantă bună, atât pentru domiciliu, dar și pentru a fi folosită în birouri în scop profesional.

Formatul hârtiei suportat

Imprimanta laser viteza de tiparireÎnainte de a cumpăra o imprimantă de orice fel este esențial să verifici ce format de hârtie suportă pentru tipărire. Toate imprimantele laser, indiferent de performanțe sau producători îți vor permite să imprimi pe hârtie în format A4.

Cu toate că în majoritatea cazurilor nu va fi necesar să folosești alte formate de hârtie, mai ales dacă îți dorești o imprimantă pentru domiciliu, dacă ești în căutarea unei imprimante pentru birou, este foarte probabil să ai nevoie să scoți la imprimantă documente și pe alte formate de hârtie.

Cea mai bună imprimantă cu laser îți permite să folosești hârtie de tip A4, dar și A5, A6 sau B5, precum și alte formate des întâlnite precum letter, executive, etc.

Consumabile

Din nefericire consumabilele vor fi cele care îți vor da cea mai mare bătaie de cap, indiferent de modelul de imprimantă pe care în alegi. În cazul imprimantei laser este nevoie să refaci plinul de cerneală la o anumită perioadă te timp.

Pentru ca procesul de reîncărcare să nu îți dea mari bătăi de cap, și să nu îți cauzeze nici defecțiuni, este necesar să le alegi cu grijă. Alege mereu consumabile originale care să fie compatibile cu modelul de imprimantă ales.

Dacă ai mai avut o imprimantă până acum știi cu siguranță cât de frustrant este atunci când apar probleme la reîncărcare, sau când imprimanta nu funcționează, deși nivelul de cerneală este plin.

Acesta este motivul pentru care trebuie să te asiguri că vei cumpăra o imprimantă cu adevărat de calitate, care să îți permită reîncărcarea facilă și adecvată a nivelului de cerneală. Sfatul nostru este să alegi mereu o imprimantă de la un producător cu renume.

Astfel este foarte probabil să găsești cu ușurință reîncărcabile compatibile cu modelul de imprimată pe care dorești să îl cumperi. Nu cumpăra niciodată de la o companie no-name.

Amintește-ți că o imprimantă nu îți este de nici un folos dacă nu ai posibilitatea să o reîncarci cu ușurință.

Compatibilitatea cu sistemul de operare

Pentru a funcționa, orice imprimantă inclusiv cea laser trebuie să poate fi instalată pe un computer. Acesta este motivul pentru care trebuie să verifici compatibilitatea imprimantei cu sistemul de operare pe care îl folosești.

Consumabile imprimanta laserEste obligatoriu ca imprimanta să fie compatibilă cu sistemul de operare Windows. Acest sistem de operare este încă cel mai popular în România și funcționează pe majoritatea dispozitivelor de calcul.

Cu toate acestea cea mai bună imprimantă laser va avea compatibilitate și cu alte sisteme de operare. Mac OSX și Linux câștigă din ce în ce mai mult teren în fața sistemului de operare Windows, de aceea investiția într-o imprimantă care să aibă compatibilitate extinsă este una înțeleaptă pentru viitor.

Ce funcții trebuie să aibă cea mai bună imprimantă laser?

  • Imprimare – în mod evident, o imprimantă laser trebuie să fie capabilă să îți ofere o imprimare de calitate. Asta înseamnă implicit că trebuie să aibă o rezoluție bună. Orientează-te înspre o imprimantă cu o rezoluție între 300 și 600 dpi.
  • Imprimare duplex – această funcție îți permite să imprimi în mod automat față/verso, fără să fie necesar să întorci tu foaia sau să îți faci griji pentru poziționarea corectă a acesteia.
  • Xerox – o imprimantă laser multifuncțională îți permite să faci copii xerox. Acest lucru este posibil fără să fie nevoie ca imprimanta să fie conectată la un PC.
  • Fax – cea mai bună imprimantă laser îndeplinește și rolul unui fax. Deși aceste aparate se folosesc mai rar acum în unele birouri și instituții fax-ul încă este posibil să mai fie necesar.
  • Scanner – Funcția de scanare îți permite să introduci în calculator orice document sau imagine ai vrea. Aceasta poate fi salvată ca și fotografie, ca document PDF, sau în cazul celor mai performante, ca document de poate fi supus editări textuale.
  • Printare fotografii – o imprimantă laser cu o rezoluție mare îți poate permite să printezi fotografii la o calitate satisfăcătoare. Ține minte că în acest caz vei avea nevoie de hârtie specială pentru fotografii.
  • Imprimare color sau monocromă – dacă intenționezi să imprimi doar documente scris, sau nu ai neapărată nevoie ca documentele să fie printate color, o imprimată laser monocromă este suficientă pentru tine. Aceasta se va găsi și la un preț de achiziție mai bun, iar cerneala neagră este mai ieftină și mai ușor de găsit decât cea color. Imprimanta color îți va permite să imprimi documente sau fotografi color, dar fi pregătit să plătești ceva mai mult pentru o astfel de imprimantă.
  • Conectivitate în rețea – dacă vei folosi imprimanta într-un birou unde se lucrează la mai multe computere, sau ai mai multe computere în casă și vrei să poți imprima de la fiecare dintre ele, caută o imprimantă care să îți permită să o conectezi la mai multe dispozitive. Cele mai performante modele permit această conectare prin WI-FI.

Producători

Faptul de a cumpăra o imprimantă laser de la o companie cu o reputație bună și un renume în producerea de imprimante, reprezintă o garanție a calității. Întrucât acești producători sunt conștienți că trebuie să păstreze standarde de calitate pentru a nu dezamăgii clienții, își dau silința pentru a produce mereu aparate de calitate.

Orientându-te înspre astfel de branduri ai mai multe șanse să faci o investiție bună. Printre cele mai bune branduri disponibile pe piața din România se numără: HP, Canon, Brother, Samsung, Lexmark.

De asemenea, indiferent de producător, alege mereu o imprimantă care are cel puțin 2 ani garanție. Astfel vei putea să rezolvi fără cheltuieli suplimentare orice defect de fabricație sau defecțiune pe care nu ai cauzat-o direct.

Îți recomandăm să cumperi o imprimantă online. Vei găsi mult mai repede modelul potrivit și vei găsi prețuri și promoții mult mai bune decât într0un magazin tradițional.

De asemenea, ai posibilitatea de a consulta părerea altor cumpărători. Astfel vei putea să îți dai seama de calitatea reală a produsului, având perspectiva unei persoane care a testat produsul.

În acest mod vei avea la dispoziție toate informațiile necesare și cu siguranță nu vei face o investiție pe care să o regreți mai târziu, sau de care să nu te poți bucura pentru o lingă perioadă de timp.

Cea mai bună imprimantă laser: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva imprimante laser care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Multifunctionala Laser alb-negru Brother MFC-L2700DN

Multifunctionala Laser alb-negru Brother MFC-L2700DN Multifunctionalul Brother MFC-L2700DN ofera imprimare la calitate inalta pentru birouri.
Integreaza functii profesionale pentru a indeplini toate nevoile unui birou.
Imprimati, copiati, scanati sau trimiteti faxuri, beneficiind in acelasi timp de functii ce economisesc timp si bani.
Retea cablata – Viteza de impriamre de 24ppm
Imprimare duplex automata – Tava de 250 de coli

Vezi detalii si pret

2. Imprimanta laser monocrom Canon i-SENSYS LBP6030W

Imprimanta laser monocrom Canon i-SENSYS LBP6030WImprimanta laser monocrom, cu conectivitate Wi-Fi si mobila.
Imprimati cu usurinta de pe dispozitive inteligente cu aplicatia Canon Mobile Printing.
Imprimari monocrome rapide, de inalta calitate, la viteza de 18 pagini pe minut.
Fara timp de asteptare pentru imprimare cu tehnologia Quick First Print.
Design elegant, de dimensiuni reduse, pentru optimizarea oricarui birou.
Rezolutii de imprimare de pana la 2400 x 600 dpi, cu rafinare automata a imaginii.

Vezi detalii si pret

3. Multifunctional laser monocrom HP LaserJet Pro MFP M130nw

Multifunctional laser monocrom HP LaserJet Pro MFP M130nwFaceti totul simplu, cu cel mai mic MFP LaserJet de la HP – echipat cu cartuse de toner JetIntelligence.
Imprimati documente profesionale de la o gama de dispozitive mobile,iar in plus, scanati, copiati si economisiti energie cu un MFP wireless conceput pentru eficienta.
Imprimati pana la 22 de pagini pe minut, primele pagini fiind gata in numai 7,3 secunde.
Contribuiti la economisirea energiei cu tehnologia HP Auto-On/Auto-Off.

Vezi detalii si pret

4. Imprimanta laser monocrom Samsung SL-M2026W

Imprimanta laser monocrom Samsung SL-M2026WEchipata cu un procesor la 400 MHz si cu o memorie standard de 8 MB pentru a imprima 20 de pagini pe minut.
Interfata: Hi-Speed USB 2.0 – Wireless 802.11b/g/n.
Viteza de printare alb/negru: 20 ppm.
Rezolutie la printare alb/negru: 1200 x 1200 dpi.
Printare prima pagina: 8,5 sec.alb/negru.
Volum maxim de pagini lunar (A4): 10000.

Vezi detalii si pret

5. Imprimanta Laser HP laserjet pro M102A mono

Imprimanta Laser HP laserjet pro M102A mono Faceti totul simplu cu un HP LaserJet Pro accesibil, echipat cu cartuse de toner JetIntelligence. Produceti constant documente profesionale, de la o imprimanta laser compacta, conceputa pentru eficienta.
Viteza de imprimare pana la 23 de pagini pe minut.
Imprimati primele pagini in numai 7,3 secunde.
Echipata cu tehnologia HP Auto-On/Auto-Off si tehnologia Instant-on.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată