Cel mai bun aspirator cu sac

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (13 voturi, media: 4,95 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aspirator cu sac? Ce funcţii şi caracteristici trebuie să aibă aspiratorul cu sac potrivit nevoilor tale? Citeşte ghidul nostru şi alege informat.

De ce să alegi cel mai bun aspirator cu sac?

Cel mai bun aspirator cu sacÎn urmă cu aproximativ 50 de ani a fost inventat primul model de aspirator clasic. De-a lungul timpului, acesta a fost îmbunătăţit devenind tot mai confortabil şi mai ergonomic. Producătorii echipează aceste dispozitive cu noi funcţii suplimentare şi caracteristici, cu filtre de calitate şi motoare cu o sonoritate redusă.

Modelele care se găsesc astăzi în magazine sunt pline de strălucire şi originalitate şi se găsesc într-o gamă foarte variată. Ele pot curăţa covoarele şi tapiţeriile şi orice tip de suprafaţa datorită sistemului de filtrare şi a tipului de colectare a prafului.

Cum alegi cel mai bun aspirator cu sac

Atunci când alegi un aspirator, indiferent de tehnică, ar trebui să te ghidezi în primul rând după parametrii tehnici şi să determini calitatea şi funcţionalitatea, preţul şi design-ul. Fiecare tip de aspirator are propriile sale caracteristici inerente. Care sunt acestea şi cum să alegi cel mai bun aspirator cu sac vei afla în cele ce urmează.

Cota de aspiratoare de pe piaţa este în continuă creştere, iar aspiratoarele cu sac înlocuiesc cu succes aspiratoarele cu recipient din material plastic pentru colectarea prafului.

Consumatorii sunt deseori nemulţumiţi de aspiratoarele cu recipient deoarece produc zgomot, trebuie golite, ceea ce implică inhalarea de alergeni şi nu constituie un element de igienă, cele mai bune aspiratoare cu sac câştigând prioritate.

Avantajul aspiratoarelor cu sac este acela că sunt mult mai igienice decât aspiratoarele cu recipient. Sacul care poate fi din hârtie sau din pânză constituie un depozit de praf şi datorită structurii sacului poate reţine foarte bine particulele de praf pentru a proteja sistemul de filtrare şi implicit motorul.

Sacii de praf sunt dotaţi cu o supapă care se închide în momentul eliminării pentru înlocuire, evitând astfel contactul cu utilizatorul.

Aspirator cu sac sau cu recipient?

De obicei aspiratoarele cu sac au o putere de aspirare mult mai mare decât aspiratoarele cu recipient din plastic. La aspiratoarele cu sac, filtrele au o durată de viaţa mult mai mare şi evident se schimba mai rar în timp ce la aspiratoarele cu recipient filtrele sunt aproape întotdeauna necesare.

Dezavantajul recipientelor din plastic este acela că nu sunt igienice, în timp ce aspiratoarele cu sac nu lasa posibilitatea de a lua contact cu praful. Acestea se scot pur şi simplu şi se înlocuiesc cu altele noi.

Aspirator cu sac

Aspirator cu sac performantAspiratorul cu sac are capacitatea de a aspira praful direct în sac, care poate fi confecţionat din material textil sau din hârtie. Avantajul este acela că nu există niciun contact cu murdăria.

Singurul dezavantaj la aspiratorul cu sac este mirosul, deoarece aerul încălzit trece prin sac emanând un miros neplăcut. Însă dacă utilizezi pungi speciale cu filtru de carbon care absorb mirosul, ai rezolvat problema.

Aspirator cu recipient

Aspiratorul cu recipient, la prima vedere pare mult mai economic deoarerce nu necesită cumpărarea sacilor, însă implica întotdeauna cumpărarea filtrelor.

Acestea au o clasă de eficienta energetică destul de bună, sunt uşor de utilizat, însă necesita curăţare după fiecare utilizare.

Filtrele aspiratorului

După umplerea pungii, puterea aspiratorului este redusă semnificativ şi prin urmare scade eficienţa de curăţare. De aceea această trebuie schimbată înainte de timp fără a aştepta semnale de la sistem.

Acest lucru avantajează filtrul de evacuare, deoarece nu există riscul ca praful să iasă din sac şi să deterioreze filtrul de evacuare. Deoarece cele mai multe modele sunt echipate cu filtru Hepa, sarcina acestuia este de a suporta o sarcină cât mai mare de praf şi de a nu permite trecerea lui către motor.

Funcțiile aspiratorului

Multe aspiratoare, în plus faţă de duzele tradiţionale sunt echipate cu accesorii opţionale şi funcţii electronice, uneori foarte utile în procesul de curăţare a spaţiilor. Sistemele de control vacuum pot fi mecanice, electronice sau o combinaţie a acestora, în care panoul de control poate fi amplasat frontal sau pe mânerul tubului telescopic.

Elementele funcţionale includ, de asemenea, o varietate de duze şi perii cu care poţi aspira şi curata mobila tapiţata şi covoarele. Modul de depozitare a prafului şi reziduurilor extind funcţionalitatea aspiratorului. Cel mai bun aspirator, după toate constatările este cel cu sac, în defavoarea celui cu recipient din plastic.

Cel mai bun aspirator cu sac prezintă un mâner pentru transport şi un cablu de alimentare destul de lung pentru a putea aspira aproape toată casa.

Puterea de absorbție

Putere de absorbtie aspirator cu sacPe piaţa există modele de aspiratoare cu sac catalogate ca fiind cele mai bune, deoarece acestea pot aspira eficient fără a-şi pierde puterea. În general aspiratorul cu sac este unul dintre cele mai performante, deoarece poate păstra particulele de praf în interiorul sacului, nepermiţând opturarea filtrului.

Astfel se menţine o putere mai mare de aspirare în timpul întregului proces de curăţare. În cazul în care puterea de absorbţie este de 875 de waţi, se creează un flux puternic care lucrează cu o viteză de 32000 de rotaţii pe minut, creând o putere de aspirare de 800 waţi.

Service și garanție

Garanţia aparatelor electrocasnice este de cel puţin 12 luni de la data cumpărării. Plângerile cu privire la calitatea produselor sau a componentelor sale sunt realizate exclusiv în timpul perioadei de garanţie şi în cazul în care există o defecţiune de fabricaţie. Acest lucru se face la service-urile cu care magazinul are încheiat un contract de parteneriat.

Cel mai bun aspirator cu sac: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva aspiratoare cu sac care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aspirator cu sac MIELE C1 Power Line

Aspirator MIELE C1 Power LinePentru manevrabilitate usoara, aspiratorul este dotat cu 3 rotile cu pivotare lina la 360°
Reglare electronica a puterii de aspirare prin selector rotativ cu 6 trepte.
Motor POWER – Tub telescopic din inox
Indicator de inlocuire a sacului de praf.
Regim de functionare silentios.
Sistem de blocare pentru duza de pardoseala si maner.

Vezi detalii si pret

2. Aspirator cu sac Philips Power Life FC8453/91

Aspirator cu sac Philips Power Life FC8453/91Capul de aspirare TriActive aplica 3 actiuni de curatare dintr-o singura miscare.
S-bag de 3 litri – capacitatea mare a sacului de praf de la Philips inseamna ca trebuie sa schimbati sacul de praf mai rar.
Maner ergonomic foarte lung pentru utilizare comoda.
Tubul usor din aluminiu al aspiratorului este confortabil de utilizat si transportat.
Tubul telescopic din 2 piese poate fi reglat cu usurinta la inaltimea preferata de dumneavoastra.

Vezi detalii si pret

3. Aspirator cu sac Samsung VCC54E1H31

Aspirator cu sac Samsung VCC54E1H31Samsung utilizeaza filtrarea HEPA pentru a asigura cel mai curat aer evacuat atunci cand aspirati.
Sistemul de instalare in doua sensuri permite utilizatorului sa monteze teava pe aparat in timpul curatarii si dupa aceasta.
Control pe maner -Capacitate colectare: 2.5 l
Putere: 1500 W – Putere de aspirare: 380 W
Lungime cablu: 6 m

Vezi detalii si pret

4. Aspirator cu sac Bosch BGL2B132

Aspirator cu sac Bosch BGL2B132Controlul facil al performantei utilizand butonul rotativ.
BigCapacity: Capacitate mare a sacului în ciuda dimensiunii compacte a aspiratorului.
Inlocuirea mai rara a sacului si costuri mai mici datorita volumului mare al sacului de 3,5 litri.
Perie pentru pardoseli dure – potrivită pentru o curatare usoara a pardoselilor sensibile.
Filtru igienic PureAir pentru aer evacuat mai curat.

Vezi detalii si pret

5. Aspirator cu sac Dirt Devil Popster

Aspirator cu sac Dirt Devil Popster Aspiratorul Popster are un design special al compartimentului pentru praf ce dispune de un profil unic cu striatii, care permite desfacerea uniforma a sacului, asigurand mentinerea performantei de aspirare, chiar si pe masura ce sacul se umple cu praf.
Aspiratorul beneficiaza de motoare extrem de eficiente ce utilizeaza o cantitate redusa de energie.
Capacitate colectare 1.5 l – Raza de actiune 7.5 m
Recomandat pentru mochete si podele dure.

Vezi detalii si pret

6. Aspirator cu sac Daewoo RC-224L

Aspirator cu sac Daewoo RC-224L

Perie eficienta – suprafata de absorbtie va fi mai mare iar zonele greu accesibile vor fi mai usor de curatat.
Tub telescopic – veti avea o raza de actiune mai mare si veti putea ajunge in locurile greu accesibile fara a mai fi nevoie sa va aplecati.
Furtun rotativ 360 grade – veti putea folosi cu o mai mare usurinta aspiratorul Daewoo.
Capacitate colectare: 3 l – Putere: 1400 W – Lungime cablu: 5 m

Vezi detalii si pret

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată