Cuprins
- 1 Top 3 biciclete fitness recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună bicicletă fitness?
- 3 Cum alegi cea mai bună bicicletă fitness
- 4 Cea mai bună bicicletă fitness: recomandări
Cum alegi cea mai bună bicicletă fitness? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă bicicleta fitness potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Cu toții ne dorim un corp de care să fim mândri, iar atunci când nu îl avem însă, există o rețetă simplă care ne ajută să obținem unul: exerciții și o alimentație sănătoasă, în combinație cu multă voință și răbdare.
Dacă mersul la sală nu este pentru tine, sau pur și simplu vrei să reduci din cheltuieli, și îți dorești un mijloc de a face mișcare în mod eficient la tine acasă, o bicicletă fitness poate fi soluția ideală.
Existând de decenii pe piață, este aproape imposibil să nu recunoști o bicicletă fitness când vezi una, cu toate acestea, alegerea celei mai bune poate fi mai dificilă decât ai crede.
Așadar, în acest articol vei afla cum poți alege cea mai bună bicicletă fitness care să te ajute să obții corpul la care visezi.
Top 3 biciclete fitness recomandate
- Bicicleta exercitii fitness KETTLER CYCLE R
- Bicicleta de recuperare Cycle R prezinta un scaun cu o pozitie confortabila si sigura ce asigura un antrenament optim.
- Vezi detalii si pret
- Bicicleta magnetica FitTronic 601B
- O bicicleta cu design modern, cu reglare a rezistentei la pedalare in 8 trepte, avand o pedalare lina si silentioasa.
- Vezi detalii si pret
- Bicicleta fitness KLARFIT Epsylon Cycle
- Nivelul de rezistență ideal: rezistență HiLevel cu 24 nivele. Sistem de frânare magnetică cu volantă de înaltă calitate.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună bicicletă fitness?
Avantajele faptului de a face exerciții la tine acasă, în comparație cu faptul de a exersa la o sală de sport, sunt evidente. În primul rând, faci o mare economie dacă nu plătești lunar un abonament la sală, fără ca măcar să știi dacă vei merge de suficiente ori încât să merite banii.
Mai mult decât atât, faptul de avea un aparat de antrenament la tine acasă, cum este și bicicleta fitness, te scutește de mersul la sală suportând traficul, sau de întoarcerea de la sală, tot transpirat și cu un aspect neatractiv. De asemenea, dacă ai probleme cu articulațiile, o astfel de bicicletă ar putea fi potrivită pentru tine.
Pe scurt, o bicicletă fitness te ajută să faci mai facil exerciții într-un context convenabil, poți executa exerciții cardio cu o rată de eficiență sporită, sunt confortabile, sigure, și îmbunătățesc forța în picioare și starea de sănătate generală.
Cum alegi cea mai bună bicicletă fitness
Toate aceste avantaje le poți obține doar dacă achiziționezi cea mai bună bicicletă fitness care se potrivește nevoilor tale. Deoarece este u tip de produs binecunoscut, oferta de pe piață este copleșitoare și ai putea să fii surprins de cât de mult timp o sa îți ia să te hotărăști.
Pentru a petrece mai puțin timp stând pe un scaun și documentându-te, și mai mult timp făcând exerciții, noi am făcut munca grea în locul tău și am conceput acest ghid de cumpărături care să te ajute să găsești rapid bicicleta de fitness pe care să o folosești din plin.
La sfârșitul articolului nu doar că vei avea un bagaj de cunoștințe suficient pentru a te putea orienta ușor printre listele cu produse, dar vei putea să identifici foarte rapid cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, dacă vrei să afli cum poți face cea mai bună alegere, citește următoarele informații importante.
Tipul de bicicletă fitness
Bicicletă staționară fitness
Și acest tip de bicicletă poate fi despărțit în mai multe subtipuri în funcție de construcție și de poziția corpului în timpul pedalării.
Bicicletele care permit pedalarea dintr-o poziție verticală sunt mai accesibile ca preț. Acesta este și motivul pentru care sunt o alegere mai populară. Deși prezintă multe avantaje în ce privește pierderea în greutate, acestea sunt potrivite mai degrabă pentru a întării doar musculatura picioarelor, influențând doar într-o măsură prea mică alte grupe de mușchi.
Dar, dacă vrei să o folosești pentru a pierde kilograme în plus poți folosi o astfel de bicicletă cu succes. Asta deoarece vei reuși să arzi același număr de calorii, de care ai scăpa dacă ai folosi o bicicletă eliptică. Varianta verticală îți permite să ai aceiași poziție pe care ai avea-o în mod normal atunci când pedalezi o bicicletă normală.
Dezavantajul principal este acela că zona de șezut, fiind identică cu cea a unei biciclete normale, poate deveni foarte incomodă la un moment dat, deci este posibil să nu poți folosi aparatul atât de mult timp pe cât ai vrea.
De asemenea, dacă ai probleme cu zona lombară sau te confrunți cu dureri de spate, aceasta bicicletă nu va face altceva decât să îți agraveze starea.
Tot un tip de bicicletă verticală cu un preț ușor mai mare însă, este bicicletă fitness cu roți spinner, adică roți care efectiv se rotesc în timpul pedalării. În general, acest tip de bicicletă permite executarea unui program de mișcare mai intens, iar experiența pedalării se apropie mult mai are de cea a pedalării unei biciclete clasice.
Bicicleta staționară orizontală, este potrivită pentru persoane care se află în perioada de recuperare, sau preferă o poziție mai comodă și confortabilă în timpul executării exercițiilor. Este potrivită pentru cei care au o greutate foarte mare, sau cei care se confruntă cu dureri articulare ori probleme cu spatele.
Poate fi folosită și ca un aparat pentru încălzirea mușchilor în vederea exercițiilor ulterioare. Aceasta permite executarea pedalării din poziție de șezut, iar scaunul este prevăzut cu un spătar. Fiind o variantă atât de confortabilă, îți permite să te relaxezi în timp ce faci mișcare.
Poți urmări serialul preferat la TV sau chiar să joci un joc video în timp ce pedalezi. Bineînțeles, și acestea sunt ceva mai costisitoare, și un alt dezavantaj este acela că ai nevoie de mai mult spațiu pe podea pentru depozitare.
Bicicletă fitness eliptică
Acest tip de bicicletă înlocuiește mișcarea rotativă a pedalelor cu o mișcare oscilantă. Este practic un aparat care supune corpul la ceva mai mult efort fizic, combinând conceptul de bandă de alergat cu cel al bicicletei eliptice. Este preferată de utilizatorii care își doresc să lucreze la un nivel ridicat mai multe categorii de mușchi.
În timp ce bicicleta staționară lucrează doar mușchii picioarelor, și oarecum abdomenul, bicicleta eliptică lucrează și mușchii spatelui. Dacă este vorba de o bicicletă cu brațe mobile, în mod evident și mușchii brațelor vor fi stimulați într-o măsură mai însemnată.
Dacă deci vrei să obții aceleași rezultate pe care le-ai avea în urma alergării pe o bandă fitness, această bicicletă fitness te poate ajuta cu siguranță. În ceea ce privește arderea caloriilor, așa cum am menționat mai sus, numărul de calorii consumate este aproximativ același ca în cazul unei biciclete staționare.
Totuși efortul resimțit va fi mai mare. În cazul folosirii ambelor biciclete va trebui să lupți cu plictiseala și monotonia mișcărilor, deci perseverența și voința sunt calități pe care trebuie să le îmbraci înainte de antrenament.
Sistemul de frânare
Sistemul de frânare sau cel de setare a rezistențelor este unul din cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere în alegerea unei biciclete fitness ideale.
Frânarea cu volantă
Cel mai simplu tip de frânare sau de rezistență este cel natural cu volantă. Practic o volantă de 3-20 de kilograme este cea care este pusă în mișcare odată ce vei începe să pedalezi.
Dezavantajul este acela că nu ai trepte de rezistență, și dacă scapi în mișcare pedalele, acestea vor continua să se învârtă în gol, riscând să te rănești.
Frânare mecanică
De data aceasta vorbim despre un volant mult mai ușor, între 5 și 10 kg, care este dotat cu trepte de rezistență ce pot fi reglate fie în timpul exercițiului, fie înainte de exercițiu.
Modele care necesită setarea rezistenței înainte de pedalare, sunt modele pur mecanice, în timp ce modelele care îți permit reglarea rezistenței în timpul exercițiului folosesc un sistem electric.
Un astfel de model va cere și mai mult efort din partea ta, și vei putea să execuți mai multe tipuri de exerciții sau stiluri de pedalare în funcție de rezistență. Marele dezavantaj este acela că datorită frecării mecanice produce un zgomot neplăcut.
Frânare magnetică
Acesta este un sistem de frânare care folosește forța electro-magnetică pentru a modifica rezistențele. Rezistența la pedalare se va seta, nu în funcție de ritmul de pedalare, ci din buton. Astfel ori de câte ori vei vrea să modifici rezistența va trebui să faci acest lucru accesând acest buton.
Marele avantaj este acela că nu au nevoie de o întreținere deosebită, spre deosebire de cele cu frânare mecanică, și sunt foarte silențioase. Toate bicicletele tip spinner pe care le-am menționat la primul punct, sunt dotate cu acest sistem de frânare, și intră în categoria bicicletelor fitness performante.
Frânare cu fluid
Acesta este un sistem rar întâlnit la noi, scump și care se folosește cel mai adesea atunci când vrei să convertești o bicicletă normală într-una staționară. Volantul este înlocuit cu o elice care este scufundată într-un ulei ce are proprietate dea a-și mări gradul de vâscozitate odată cu gradul de temperatură mai ridicat.
Cu alte cuvinte, pe măsură ce vei pedala mai mult și vei genera astfel energie calorică, rezistența se va intensifica datorită vâscozității uleiului. Deși nu produc zgomot și oferă o experiență de pedalare cât mai apropiată de cea reală, sunt prea scumpe și prea greu de întreținut pentru un utilizator convențional.
Frânare cu aer
Funcționează cam pe același principiu ca și cele cu frânare fluidă, doar că în loc de ulei, elicea folosește aerul pentru a crește rezistența pe măsură ce ritmul pedalării devine din ce în ce mai alert.
Este un model silențios care nu are nevoie de o întreținere pretențioasă, și care oferă o experiență de pedalare veritabilă, uneori cureaua fiind înlocuită cu un lanț de bicicletă. Cu toate acestea, este foarte scump și destul de rar de găsit.
Dimensiuni și greutate
Detalii legate de dimensiuni și greutatea bicicletei precum și greutatea ta nu trebuie ignorate. În primul rând va trebui să verifici dimensiunea bicicletei și să o compari cu înălțimea ta.
Caută în descrierea produsului în ce măsură se poate ajusta și pentru ce utilizator este destinată în funcție de dimensiune. Nu ai vrea să te trezești cu un model prea mic în care să îți lovești genunchii în timpul pedalării.
De asemenea, verifică spațiul pe care aparatul îl va ocupa din cameră, pentru a te asigura că ai unde în plasa astfel încât să faci ușor exercițiile dorite.
Nu uita și de dimensiunea pedalelor sau a suprafața pentru picioare prezentă la bicicletele eliptice. Acestea trebuie să fie antiderapante, să aibă o dimensiune pe care piciorul să poată fi plasat corect, și chiar să fie dotate cu bretele de susținere ajustabile.
Trebuie să verifici stabilitatea bicicletei, deoarece nu ai vrea să te accidentezi în timpul unui exercițiu. Dacă o ai în față încearcă să o miști. Dacă se zgâlțâie îți poți lua gândul de la ea.
Dacă o cumperi online, verifică greutatea bicicletei. Cu cât este mai grea cu atât îți va oferi mai multă stabilitate. Dacă alegi un model mai greu asigură-te că este dotat cu roți pentru deplasare, altfel îți va fi foarte greu să o miști dintr-un loc în altul.
Nu în ultimul rând, verifică greutatea maximă pe care o poate suporta ca nu cumva să alegi un model al cărui prag să îl fi depășit.
Brațele bicicletei
Fixe
Specifice bicicletei fixe staționare, acestea se aseamănă de multe ori cu un ghidon de bicicletă normală. De cele mai multe ori prezintă diferite curburi, care îți permit să poziționezi mâinile diferit, astfel încât să poți schimba poziția în timpul pedalării, stai să îți odihnești mâinile obosite. Asigură-te că au o formă ergonomică ce permite un grip puternic.
Mobile
Acestea sunt specifice modelelor eliptice. Scopul lor este acela de a permite și lucrarea brațelor în timpul exercițiului, dar specialiștii spun că efortul nu este suficient pentru a se vedea și rezultate, deci faci doar o cheltuială în plus pe care o poți evita fără regrete.
Ecran și senzori
Începând cu modelele cu frânare mecanică, cam toate bicicletele sunt dotate cu un ecran sau cu un computer de bord. În primul rând, acesta trebuie să ofere informații legate de numărul de kilometrii, viteză, timpul petrecut, precum și numărul de calorii arse.
Cu cât este mai performantă bicicleta cu atât sunt mai multe șanse să dai peste un ecran cu computer de bord. Acesta este dotat cu programe de antrenament din cele mai variate. Poți deci să execuți mai multe tipuri de exerciții: încălzire, viteză/sprint, rezistență, forță.
De asemenea, vei avea posibilitatea de a selecta un nivel de rezistență special care să imite diferite trasee din viața reală: traseu accidentat cu denivelări, pedalare în amonte sau coborâre pe pantă, etc. Cu cât sunt mai multe astfel de programe cu atât bicicleta este mai bună, dar va cosa și mai mult.
Dacă este dotată și cu senzori, aceasta se va asigura că execuți exercițiile corect și că ai o stare optimă în timpul exercițiilor. Cu alte cuvinte va putea să îți indice nivelul de hidratare, volumul de aer expirat, pulsul și tensiunea. Apoi va putea să afișeze alerte când ceva nu este în regulă.
Producători
Pentru a te asigura că alegi un astfel de aparat care te va ajuta într-adevăr să obții rezultatele dorite și care nu se va defecta rapid, îți recomandăm să te ferești de modelele care sunt dubios de ieftine, de la branduri de care nu ai mai auzit. Orientează-te înspre modele fabricate de producători cu renume și o reputație bună precum: Kettler, X-Fact, Toorx.
Dacă vei decide să cumperi online, sfaturile din acest ghid îți vor fi de mare folos, și vei putea să găsești mult mai rapid un produs potrivit. De asemenea, înainte de a cumpăra orice, verifică părerea altor utilizatori pentru a putea să anticipezi mai bine dacă bicicleta respectivă ar fi potrivită pentru nevoile tale sau nu.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să alegi cea mai bună bicicletă fitness.
Cea mai bună bicicletă fitness: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de biciclete fitness care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Bicicleta exercitii fitness KETTLER CYCLE R
Bicicleta de recuperare Cycle R prezinta un scaun cu o pozitie confortabila si sigura ce-i asigura oricarui utilizator un antrenament optim.
Design-ul ghidonului si al cadrului fac accesul pe bicicleta mult mai usor.
Ccomputerul de antrenament Push’n’Turn asigura o manevrare facila a echipamentului.
Masurare puls: Senzori incorporati in manere.
Sistem de franare: Magnet (motorizate).
2. Bicicleta magnetica FitTronic 601B
Bicicleta magnetica FitTronic 601B este o bicicleta cu design modern, cu reglare a rezistentei la pedalare in 8 trepte, avand o pedalare lina si silentioasa.
Computerul si ecranul LCD sunt proiectate pentru o operare cat mai usoara si afiseaza: timp, viteza, distanta, caloriile arse, ritmul cardiac.
Bicicleta 601B are o volanta de 9 kg si este proiectata sa rezista pana la 120 kg greutatea utilizatorului.
Senzor de puls la maner – Ghidon reglabil pentru un confort sporit.
Pedalare in ambele sensuri – Roti pentru transport sau depozitare.
3. Bicicleta fitness KLARFIT Epsylon Cycle
Nivelul de rezistență ideal: rezistență HiLevel cu 24 nivele.
Funcția MagResist: sistem de frânare magnetică cu volant de înaltă calitate.
Șa ergonomică cu padding extra moale și spătar de sprijin.
Pedale anti-alunecare cu curele reglabile pentru picior.
Construcție stabilă cu mâner / balustrade sigure.
Capacitatea de încărcare: max. 120 kg.
Suport pentru tabletă – Materiale: oțel, plastic dur.
4. Bicicleta Fitness Klarfit X-Bike XBK700 Pro
Ergometru cu calculator de antrenament pentru monitorizarea și organizarea sesiunii de antrenament.
Monitor integrat pentru ritm cardiac – Rezistență reglabilă în 8 trepte.
Reglarea optimă a înălțimii datorită înălțimii șei reglabile în 7 trepte.
Șa ergonomică cu padding extra moale și spătar de sprijin.
Pedale anti-alunecare cu curele reglabile pentru picior.
Capacitatea de încărcare: max. 100 kg.
5. Bicicleta magnetica Energy Fit KPR61500
Gama: uz casnic.
Sistem de franare magnetic.
Volanta: 4 kg.
8 trepte de rezistenta.
Functii calculator: scan, timp, viteza, puls,distanta, calorii.
Sa reglabila pe inaltime.
Greutate maxima suportata: 100 Kg.