Cel mai bun aparat fitness multifuncțional

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (40 voturi, media: 4,85 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aparat fitness multifuncțional? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă aparatul fitness multifuncțional potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun aparat fitness multifunctionalExercițiul fizic este, sau ar trebui să fie, un aspect foarte important din viața fiecăruia. Este esențial pentru o bună sănătate, atât fizică, cât și psihică.

Din nefericire, există multe motive plauzibile care ne împiedică să facem cât de multă mișcare am vrea sau ar trebui. Munca, responsabilitățile familiale, sau limitările impuse de o boală, ne pot îngreuna.

Atunci când nu poți să ajungi la sală, poate fi o idee bună să aduci sala la tine, achiziționând un aparat fitness multifuncțional. Acest aparat complex este pregătit să te ajute să lucrezi fiecare zonă a corpului, integral sau izolat, astfel încât tu să poți ajunge să te bucuri de corpul pe care ți-l dorești.

Află din acest articol de unde și cum poți alege cel mai bun aparat fitness multifuncțional.

Top 3 aparate fitness multifuncționale recomandate

De ce să alegi cel mai bun aparat fitness multifuncțional?

Aparatele fitness multifuncționale sunt alegerea ideală pentru a putea să te păstrezi în formă, pentru a tonifia o gamă largă de mușchi sau pentru a crește masa musculară acasă.

Pentru oricine vrea să facă exerciții și să devină mai puternici acasă, un aparat fitness multifuncțional le oferă mediul perfect pentru a reuși asta.

Vei putea face exerciții cardio, exerciții pentru brațe, picioare, și exerciții cu greutăți care te vor ajuta să îți dezvolți mușchii.

Cum alegi cel mai bun aparat fitness multifuncțional

Aparat fitness Multi TowerAparatele fitness multifuncționale sunt special concepute pentru a-ți permite să execuți un număr mare de exerciții, toate pe același aparat fitness, din confortul propriei case.

Pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje, împreună cu corpul la care visezi, este necesar să te asiguri că achiziționezi cel mai bun aparat fitness pentru tine.

Cum poți face asta? Ei bine, este necesar să fii foarte bine informat. Care este tipul de aparat fitness multifuncțional potrivit pentru nevoile tale? Ce tipuri de exerciții trebuie să îți permită să faci cel mai bun aparat? Ce alte caracteristici importante ar trebui să verifici?

Răspunsul la toate aceste întrebări, și nu numai, te pot ghida spre a cumpăra un produs de care să fii mulțumit. De aceea, te invităm să citești cu atenție acest ghid de cumpărături.

Te vom ajuta să afli toate criteriile de selecție de care să ții cont, dar îți vom prezenta și câteva aparate fitness multifuncționale, care sunt disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Iată care sunt aspectele la care trebui să fii atent:

Tipul de aparat fitness multifuncțional

Fiecare model de aparat fitness multifuncțional variază în diferite aspecte. Foarte rar vei putea vedea două aparate aparținând unor branduri diferite care sunt la fel.

Totuși, acestea urmează convenții similare ce variază în funcție de locul în care te vei antrena și care sunt obiectivele tale.

  • Aparat fitness multifuncțional pentru începători

Acestea sunt cele mai simple structuri, ideale pentru începători, deoarece reușesc să îți ghideze mișcările într-o manieră sigură. Acestea au de asemenea mai puține greutăți decât un model profesional. Este bine totuși să alegi un aparat care are un total de minim 50 kg în greutăți, pentru a putea lăsa loc de progres.

Pentru a-ți permite să lucrezi toate grupele de musculatură, aparatele fitness pentru începători sunt dotate cu un aparat pentru spate, aparatul pentru piept, aparatul pentru picioare, și aparatul tip canotaj, precum și alte componente utile.

Este ideal ca aparatul să vină și cu câteva accesorii detașabile, pe care le poți utiliza pentru a varia antrenamentul. Astfel, orice începător are baza pentru a dezvolta mușchi și a tonifia corpul.

Trebuie să știi însă că modelele pentru începători nu îți vor permite să dezvolți foarte multă masă musculară, și nu sunt destinate pentru utilizare intensă. Nu vei putea executa exerciții complexe, nu vei putea practica un număr foarte mare de exerciții pentru aceiași grupă musculară, și nu vei putea atașa greutăți din fontă.

  • Aparat fitness multifuncțional, model intermediar

Dacă simți că ai nevoie de mai multe greutăți și de mai multe tipuri de exerciții pentru a face antrenamentul mai palpitant, atunci trebuie să faci un upgrade către categoria intermediară.

Aceste modele au multe dintre caracteristicile gamei pentru începători dar au mai multe greutăți, începând de la 65 kg. Aceasta este principala diferență.

Greutățile vor fi încadrate mereu într-un suport în cazul modelelor intermediare. De asemenea, acestea ar trebui să îți permită să execuți o gamă mai largă de exerciții, prin opțiuni de ajutare a aparatului pentru piept și a altor elemente de pe aparatul fitness. În plus, vine cu mai multe accesorii care te ajută să variezi tipul și nivelul de dificultate al exercițiilor.

  • Aparat fitness multifuncțional profesional

Aparat fitness multifunctional pentru acasaAceste modele avansate includ un număr mai mare de greutăți, între 80 și 100 de kg. De asemenea, îți permit să lucrezi mai bine zone ale corpului specifice, incluzând un aparat de greutăți pentru picioare și pentru umeri.

De asemenea, designul acestora este mai adaptat corpului tău, componentele fiind ajustate astfel încât să urmeze un tipar care este mai sănătos pentru corpul tău.

Spre deosebire de modelele de mai sus, acestea lucrează mai fin, cablurile și mânerele mișcându-se cu mai mare fluiditate. Astfel vei putea să îți tonifiezi musculatura, dar și să o dezvolți. De asemenea, vei putea să îți dezvolți forța, deoarece există și modele care includ un sac de box.

Sunt potrivite pentru antrenament intens de 6 ori pe săptămână, iar unele modele permit utilizarea de către mai multe persoane simultan. Spre deosebire de alte modele, acestea vor ocupa cu siguranță mult mai mult spațiu.

Dimensiuni

Aparatele de fitness multifuncționale sunt renumite pentru versatilitatea lor, dar cu siguranță nu pentru faptul că sunt compacte. Dacă vrei un asemenea aparat trebuie să știi că, indiferent de model, acesta va ocupa mult spațiu.

Cea mai deranjantă dimensiune este înălțimea care măsoară în medie 2 metrii. Ar fi destul de dezamăgitor să începi să asamblezi aparatul fitness multifuncțional și să îți dai seama că trebuie să dai o gaură în tavan.

Verifică așadar atât dimensiunile aparatului cât și ale spațiului în care vrei să îl așezi.

Greutăți și rezistență

Vei alege greutățile pe care vrei ca aparatul să le suporte, în funcție de obiectivele personale. Dacă obiectivul tău este tonifierea mușchilor, ești tânăr, sau vrei doar să fii în formă, îți ajunge un grup de maxim 50 de kilograme.

Dacă vrei să îți mărești forța și să dezvolți masă musculară însă, vei avea nevoie de greutăți ce depășesc pragul de 60 kg.

Uneori, în descrierea produsului, ai putea întâlni această frază: greutăți de 60kg cu rezistență de 100 kg. Ce înseamnă asta? Ei bine, se referă la rezistența opusă de cabluri scripeți. Asta îți permite să lucrezi cu greutăți de doar 60 kg și să depui același efort ca și când ai ridica 100 kg.

Materialul greutăților poate fi oțel, fontă sau acestea pot fi umplute și acoperite cu o carcasă din vinil. Alegerea va depinde de preferințele tale, deoarece, în realitate, toate te vor ajuta să obții aceleași rezultate.

Grupa de mușchi antrenată

Modelele pentru începători se concentrează pe dezvoltarea musculaturii superioare. Astfel, zonele precum membrele inferioare sau alte grupe musculare vor fi neglijate.

Modelele mai scumpe îți permit să lucrezi grupe de musculatură mai specifice și se vor concentra și pe zona picioarelor, cu stații diferite pentru gambe și pentru coapse sau fesieri.

Numărul de stații

Stațiile se referă la aparatele individuale care îți permit să faci exerciții specifice, toate fiind incluse în aparatul fitness multifuncțional. Cu cât numărul acestora este mai mare, și complexitatea acestora mai mare, în sensul că îți permit ajustarea parametrilor, cu atât modelul ales va costa mai mult.

De asemenea, un număr mai mare de stații va însemna posibilitatea de a lucra mai multe grupe de musculatură diferite. Dacă ești interesat să faci exerciții pentru anumiți mușchi, asigură-te că aparatul pe care îl cumperi are stația destinată acelor tipuri de exerciții.

Cabluri și scripeți

Cablu si scripeti aparat fitnessCel mai bun aparat fitness multifuncțional va avea multe componente care acționează cu ajutorul cablurilor și a scripeților. Drept urmare, vrei să te asiguri că acestea sunt calitative și în stare bună.

De regulă, într-o sală de sport normală, acestea fac foarte mult zgomot. Deși acolo nu ți se va părea deranjant, nu vrei ca acest zgomot să se audă și în apartamentul tău. Vei putea să deranjezi foarte tare membrii familiei care locuiesc cu tine, sau chiar vecinii de apartament.

Pentru a nu te confrunta cu această problemă, asigură-te că aceste componente sunt îmbrăcate într-un material de protecție. Cel mai folosit este nailonul. Astfel nivelul de zgomot este diminuat și aceste componente vor avea o rezistență îndelungată la uzură.

Greutatea maximă suportată

Un parametru care se referă la greutatea utilizatorului. Este un criteriu pe care trebui să îl verifici deoarece acest parametru este un indiciu pentru întreaga calitate a construcției. De asemenea, îți poți da seama dacă aparatul este potrivit pentru tine.

De regulă, orice aparat care poate susține o persoană de mai mult de 130 kg este un aparat fitness robust și de calitate pe care îl poți cumpăra fără frică.

Ajustabilitate

O bancă fixă poate fi foarte dureroasă, deoarece nu toate corpurile sunt la fel, și cel mai probabil, vei avea nevoie de ajustări. Dacă nu ești poziționat și aliniat corect în aparatul de fitness multifuncțional, poți ajunge să lucrezi mușchi pe care nu îi dorești, sau chiar să te accidentezi.

Aparatele fitness multifuncționale nu se potrivesc la fel pentru toată lumea, de aceea este crucial ca acestea să aibă cât mai multe opțiuni de ajustare. Cele mai bune au chiar și un spătar ajustabil, care să te oblige să păstrezi o postură corectă în timpul exercițiilor.

Asamblare

Probabil asamblarea unui astfel de aparat te intimidează mai mult decât faptul de a face exerciții pe el. De aceea este bine să alegi un model care se asamblează ușor.

Poți să îți dai seama de gradul de dificultate, consultând instrucțiunile de asamblare. Acestea ar trebui să fie puse la dispoziție de producător, în descrierea produsului sau pe pagina web a producătorului.

Dacă nu le poți găsi online, contactează producătorul pentru a-i cere instrucțiunile. Alteori, producătorul ar putea include în preț asamblarea aparatului de către profesioniști, caz în care ai scăpa de bătăi de cap.

Instrucțiuni pentru exerciții

Dacă ești începător, este necesar să ai la dispoziție un manual sau diferite imagini și scheme care să îți indice cum poți folosi corect toate stațiile de pe aparatul fitness, dar și care sunt exercițiile pe care le poți practica.

Verifică acest aspect înainte de a comanda modelul dorit.

Tapițerie

Tapiterie aparat fitness multifunctionalProbabil nu este primul criteriu care îți vine în minte, dar precis este unul ce merită verificat.

Este dificil să te bucuri de un antrenament în timp ce zona spatelui sau a fesierilor este în durere, deoarece tapițeria este prea subțire și poți simții structura tare a aparatului. Grosimea tapițeriei trebuie să fie de cel puțin 5 cm.

Ce accesorii și funcții are cel mai bun aparat fitness multifuncțional?

  • Manual de utilizare – care trebuie să includă detalii despre întreținere, asamblare, și executarea corectă a exercițiilor.
  • Suport pentru prosop și sticlă – acestea sunt opțiuni care nu sunt obligatorii, dar dacă sunt prezente la un aparat, reprezintă un indiciu bun al calității.
  • Bare pentru susținerea discurilor – fac mai ușoară și mai sigură executarea exercițiilor cu greutăți.
  • Mânere de odihnă – Un aspect necesar în cazul executării exercițiilor la banca de împins cu bara de la piept. Mânerele pot fi ajustabile pe înălțime, și au rolul de a sprijinii bara cu greutăți.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun aparat de fitness multifuncțional online. Așa vei avea posibilitatea de a consulta o gamă mai mare de modele și să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor și obiectivelor tale.

De asemenea, online ofertele speciale și reducerile sunt mai frecvente, ceea ce înseamnă că ai șansa de a te bucura de un astfel de echipament la un preț foarte bun. Nu uita să consulți și părerea altor utilizatori înainte de a cumpăra orice produs online.

Ești gata acum să cumperi cel mai bun aparat fitness multifuncțional pentru antrenamentul tău intens.

Cel mai bun aparat fitness multifuncțional: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de aparate fitness multifuncționale care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aparat multifunctional fitness Orion EON J2

Aparat multifunctional fitness Orion EON J224 exercitii diferite posibile.
Potrivit pentru antrenarea tuturor grupelor majore de muschi: spate, piept, brate, picioare.
Scripeti rezistenti cu rulmenti ABEC 7 capsulati.
Protectie in jurul greutatilor – Sistem de selectie rapida a greutatilor.
Sezut si spatar confectionate din materiale confortabile.
Bureti si mansoane din cauciuc pentru un plus de confort.
Design modern – Greutatea maxima a utilizatorului: 150kg.

Vezi detalii si pret

2. Aparat fitness multifunctional Sporter 7005A

Aparat fitness multifunctional Sporter 7005AGreutati incorporate: 68 kg – Greutatea maxima a utilizatorului: 110kg;
Extensie pentru picioare, Bare tractiuni, Banca abdomene incorporata.
Invelis protector pentru greutati – Dispozitiv pentru antrenarea bicepsilor.
Cabluri din otel impletit acoperite cu cauciuc; diametru: 5 mm.
Sistem de selectie rapida a greutatilor.
Sezut si spatar confectionate din materiale confortabile.
Bureti si mansoane din cauciuc pentru un plus de confort.

Vezi detalii si pret

3. Aparat fitness multifunctional Fittronic HG500

Aparat fitness multifunctional Fittronic HG500 Aparat multifucntional cu 4 posturi de lucru.
Nenumarate exercitii la primul post de lucru unde aveti si banca suport pentru tras la piept.
Postul al doilea de lucru compus din banca de abdomene, bara, si gantere.
Postul al treilea de lucru este suport pentru lucrarea abdomenului.
Postul al patrulea de lucru este special destinat flotarilor.
Greutati incluse 65 kg.
Banca are incluse 2 greutati de 1,5 kg.

Vezi detalii si pret

4. Aparat Multifunctional TECHFIT MXT-650

Aparat Multifunctional TECHFIT MXT-650

Este un sistem Multifunctional construit calitativ si de inalta performanta.
Structura sistemului are o greutate de 134 kg, din teava rectangulara de otel 50 x 70 mm, tratare dubla cu pulbere epoxi, rezistenta la zgarieturi.
Este construit in asa fel incat antrenamentele sa fie efectuate fara probleme.
Statia multifunctionala va oferi o miscare foarte fluida, datorita sistemului de scripeti si roti de transmisie cu rulmenti cu bile.
Greutate maxima suportata: 120 Kg.

Vezi detalii si pret

5. Aparat Multifuncțional Home Gym Compact DOMYOS

Aparat Multifuncțional Home Gym Compact DOMYOSPolivalență – Lucraţi musculatura întregului corp în siguranţă.
Compact, ocupă puțin spațiu, odată ce se pliază mânerele și scaunul.
Reglabil – Greutăţi reglabile din 5 în 5 kg, până la 60 kg.
Stabilitate – 2 picioare reglabile la spate, pentru a asigura stabilitatea produsului.
Polivalență – Scaun reglabil (3 niveluri de înălţime), escamotabil.
Accesorii: Bară latissimus (bară de tracţiune pe verticală) – Mâner de tracţiune – Chingă de gleznă – Cablu extensie scripete.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată