Cel mai bun aparat de vâslit

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (43 voturi, media: 4,91 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aparat de vâslit pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aparat de vâslit potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun aparat de vaslitDrumul spre obținerea corpului pe care îl dorești poate să fie destul de dificil, dar atunci când te ajuți de tehnici de exerciții și aparate potrivite, îl poți obține chiar la tine acasă.

Dacă mersul și venitul de sală nu este pe placul tău, ai putea să iei în considerare achiziționarea unui aparat de exerciții care să își permită să îl folosești la tine acasă.

Spre deosebire de alte aparate de fitness care lucrează doar o anumită grupă de mușchi, un aparat de vâslit este capabil să îți pună la muncă tot corpul. Este necesar să îl alegi  în funcție de rezultatele pe care intenționezi să le obții.

Dacă nu ești sigur de unde ai putea să cumperi un astfel de aparat sau cum să îl alegi pe cel potrivit, citește în continuare acest articole pentru a afla cum poți să alegi cel mai bun aparat de vâslit.

Top 3 aparate de vâslit recomandate

De ce să cumperi cel mai bun aparat de vâslit?

Așa cum am amintit, aparatul de vâslit care imită mișcările făcute în canotaj, antrenează o gamă largă de grupe musculare. Totul, de la brațe, la picioare, spate și abdomen, este pus în mișcare în cadrul acțiunii de vâslit. Astfel, un exercițiu intens, poate să îți ofere rezultatele dorite într-un timp mult mai scurt decât dacă ai folosi un alt tip de aparat.

Un astfel de aparat este ideal pentru tonifierea mușchilor, exerciții de fitness sau de pierdere în greutate. Un al avantaj al acestui aparat este faptul că e blând cu articulațiile, deci bărbați și femei de toate vârstele îl pot folosi în siguranță.

De asemenea, este un instrument de exercițiu potrivit pentru cei care vor să se antreneze în perioada de recuperare.

Cum alegi cel mai bun aparat de vâslit

Pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje, este important să alegi cel mai bun aparat de vâslit, iar această alegere nu poate să se facă în grabă. Pe lângă faptul că este o investiție destul de însemnată financiar și cu destul de multe riscuri, înainte de a cumpăra o astfel de mașinărie, trebuie să te cunoști în primul rând foarte bine pe tine, apoi spațiul de care dispui, precum și tipul de aparat care ar fi mai potrivit pentru tine, nu pentru prietenii tăi.

Ce dimensiune ar trebui să aibă aparatul? Este dimensiunea standard potrivită pentru tine? Care este tipul de rezistență cel mai bun? Cât de mult contează programele de exerciții? Cât este rezonabil pentru tine să investești?

Răspunsul la toate aceste întrebări importante îl vei găsi în acest ghid de cumpărături, special conceput pentru a te ajuta să faci cea mai bună investiție. La sfârșit, vei fi pregătit să alegi cel mai bun model, chiar online, și vei cumpăra un aparat de vâslit la cel mai bun raport calitate preț de pe piață.

Așadar, pentru a nu te confrunta cu regretul unei investiții nefericite, citește cu atenție următoarele informații importante.

Tipul de rezistență

Aparat de vaslit rezistenta aerUnul din cele mai importante aspecte de luat în considerare este tipul de rezistență, deoarece de acesta depinde atât confortul cât și eficiența exercițiilor la aparat.

Există practic 4 tipuri de rezistență: hidraulică, la apă, la aer sau rezistență magnetică. În continuare le vom analiza pe fiecare în parte.

  • Rezistența hidraulică

Aparatul de vâslit cu rezistență hidraulică este cel mai ieftin aparat de acest fel, fiind de obicei mic, compact, și funcționează pe bază de cilindrii hidraulici. Nu sunt în general cele mai calitative variante, și sunt predispuse la apariția defecțiunilor din cauza uzurii, atunci când sunt folosite cu regularitate și în regim intens.

De asemenea, ajustarea rezistenței este destul de anevoioasă. Unele modele presupun răsturnarea aparatului cu susul în jos pentru a putea schimba rezistența, ceea ce incomodează exercițiul, și este posibil să nu ai mereu chef să faci acest pas.

Cu toate acestea, dacă ești începător,  acesta este cel mai bun model pentru acasă. Fiind mai mici, sunt și mai simplu de depozitat.

  • Rezistența la aer

Aparatele de vâslit care folosesc rezistența la aer sau la vânt pot fi destul de zgomotoase, dar asigură un regim de antrenament plăcut, fluid și intuitiv. Cele mai bune astfel de modele sunt dotate cu un sistem de rezistență intuitivă, care se ajustează în funcție de viteza și de intensitatea cu care mimezi acțiunea de vâslire.

Cât despre modul de funcționare, acestea sunt dotate cu un ventilator. Pe lângă asigurarea rezistenței, acesta va ventila și aerul din jurul tău, făcând ca sesiunea de exerciții să fie mai confortabilă. De asemenea, în comparație cu alte tipuri de rezistență, acesta este încă un model accesibil ca preț.

  • Rezistență magnetică

Spre deosebire de multe alte modele, în general cu rezistență la aer, aparatele de vâslit cu rezistență magnetică, au de cele mai multe ori un sistem de rezistențe predefinit. Cu alte cuvinte, rezistența nu mai este intuitivă, ci poți selecta diferite trepte de rezistență, fie manual folosind un buton, fie electronic, selectând opțiunile de pe un ecran LDC.

În general, acestea sunt foarte silențioase, și oferă un antrenament plăcut și confortabil, ceea ce poate să le ridice prețul destul de mult.

Sistemul costă într-un cablu care este conectat la o piesă de stabilitate. Modele sunt de regulă foarte ușoare, ceea ce le face facil de depozitat.

  • Rezistență la apă

Dacă ești un căutarea unui parat care să îți ofere cea mai veritabilă experiență de vâslit, acesta este cel potrivit pentru tine. Acest aparat folosește un recipient cu apă dispus frontal, care este dotat cu palete în interior, ce se rotesc creând un sunet realistic în timpul vâslitului. Este un sistem foarte eficient, deoarece opune rezistență la fiecare mișcare.

O sesiune de antrenament poate să dureze între 30 și 40 de minute, asta deoarece este destul de ușor de folosit și asigură un antrenament lin și plăcut. Dezavantajul apare la întreținere. Apa din recipient trebuie schimbată cu regularitate.

De asemenea, aparatul este destul de greu, deci va trebui să te gândești foarte bine înainte unde îl vei amplasa, deoarece sunt puține șanse să îl mai muți vreodată. 

Componentele aparatului de vâslit

  • Scaunul

Este o componentă importantă, deoarece de stabilitatea pe care o vei avea în el, va depinde în mare măsură corectitudinea executării exercițiilor. Un scaun ideal trebuie să fie suficient de mare pentru a-ți asigura o poziție confortabilă.

Aparat de vaslit pentru acasaDacă este prea mic, pe lângă disconfortul cauzat, vei avea dificultăți în executarea corectă a exercițiilor, și poți chiar să te accidentezi sau să îți forțezi articulațiile sau mușchii, exercițiul rezultând în durere. De asemenea, scaunul trebuie să alunece ușor pe șină. Nu ar trebui să te determine să depui mai mult efort decât cel impus de rezistență.

Înălțimea scaunului este și ea destul de importantă. Dacă ești o persoană tânără, cel mai probabil acest aspect nu te va afecta deloc. Dacă ai însă probleme cu mobilitatea, mai ales cu genunchii, ai putea să iei în considerare achiziționarea unui aparat de vâslit cu un scaun mai înalt. Asta deoarece îți va fi destul de greu să cobori și să te ridici de pe un scaun care este aproape la nivelul podelei.

De asemenea, nu uita să verifici cât de confortabil este scaunul. Sugestia noastră este să cumperi un aparat cu scaun buretat din care să nu aluneci, pentru a nu apărea dureri posterioare pe durata desfășurării exercițiilor.

  • Șina de rulare

Trebuie să fie confecționată dintr-un material foarte rezistent la uzură, deoarece va fi expusă la frecare foarte frecvent. Verifică și dimensiunea acesteia. Picioarele trebuie să fie într-o poziție relaxată, cu genunchii ușor flexați în repaus, și nu întinse perfect. Dimensiunea șinelor este responsabilă în mare măsură de poziția ta în timpul exercițiului.

  • Suportul pentru picioare

Și acesta trebuie să aibă o dimensiune potrivită. Asigură-te că alegi un aparat care îți permite să ajustezi suportul pentru picioare. Asta deoarece este posibil ca tălpile tale să fie mai lungi decât dimensiunea standard. În general însă, ai posibilitatea să ajustezi suportul pe lungime.

De asemenea, acesta trebuie să fie dotat cu bretele care să fie destul de lungi pentru a cuprinde toată talpa piciorului. Materialul din care sunt confecționate bretelele trebuie să fie unul flexibil care să permită o anumită mobilitate a tălpii, în timpul exercițiilor.

  • Mânerul

Fiind elementul care declanșează sistemul de rezistență și face posibilă eficiența exercițiului, este neapărat să îl verifici înainte de achiziție. În primul rând, trebuie să știi că acesta poate să fie de două tipuri. Unele aparate au două mânere dispuse lateral, în timp ce, cele mai multe, au un singur mâner dispus în centrul aparatului.

Un cablu sau un lanț rezistent, leagă mânerul de sistemul de rezistență. Înainte de a începe un exercițiu verifică trăinicia acestui lanț sau cablu, concentrându-te la eventualele semne de șubrezenie.

Mânerul propriu-zis trebuie să aibă o formă ergonomică. Atunci când îl prinzi trebuie să fie confortabil de ținut în mână, fără a cauza dureri sau să te jeneze. Te asemenea grip-ul trebuie să fie suficient de puternic pentru a fi sigur că nu vei scăpa mânerul, riscând să te accidentezi.

Modul în care vei prinde mânerul va influența mult grupa de mușchi pe care o vei lucra. Dacă prinderea se va face cu podul palmei în sus, vei lucra mai mult zona bicepșilor, în timp ce dacă îl vei ține invers, vei lucra mai mult zona spatelui.

Ecran și programe de antrenament

Computer antrenament aparat de vaslitChiar și cele mai ieftine modele sunt dotate în prezent cu un ecran LCD. Cu toate acestea, unele sunt mai bune decât altele. Modelele mai ieftine vor veni dotate cu un ecran de mici dimensiuni pe care vor fi indicați doar anumiți parametri de bază.

Modelele mai performante vor fi dotate însă cu un ecran mai mare ca dimensiune, și care va afișa o gamă largă de parametrii și de detalii care te vor ajuta să optimizezi programul de antrenament. Cu cât sunt mai bine iluminate, cu atât sunt mai ușor de citit.

Și poziția ecranului este un factor de luat în considerare. Aparatele care au ecranul dispus în zona suportului de picioare pot fi destul de greu de văzut, mai ales dacă mânerul folosește o bandă magnetică în loc de lanț. Nu este deloc convenabil să fii nevoit să faci pauze în timpul exercițiilor pentru a verifica datele de pe ecran. O variantă mult mai bună ar fi aparatele care au dispus ecranul intr-o zonă paralelă cu capul.

Vorbind despre parametrii și programe de antrenament, pe ecran pot fi afișate detalii precum: programul ales, numărul de vâsliri, tipul de exercițiu executat, numărul de calorii arse, timpul petrecut într-o sesiune, ritmul cardiac etc. Dacă ești genul de persoană care își monitorizează progresul, poți opta pentru un aparat care îți permite să exporți într-o bază de date sau pe alt dispozitiv datele despre antrenament.

De asemenea, poți alege un aparat care să îți permită conectarea la o aplicație de fitness de exemplu. Dacă vrei să faci exerciții mai variate, alege un aparat cu mai multe programe de antrenament. Unele programe pot să îți ofere provocări noi, setând rezistența pentru a putea mima vâslitul în amonte, de viteză etc.

Dimensiune și greutate

Așa cum probabil te aștepți, modelele mai ieftine de aparate de vâslit sunt mai ușoare și ocupă mai puțin spațiu, De asemenea, îți permit să le depozitezi ușor într-o poziție care să nu ocupe mult spațiu. Uneori se pot chiar plia. Pe de altă parte, modele mai performante, sunt mai solide, și ocupă mult mai mult spațiu.

Aparat de vaslit pliabilDe asemenea, de cele mai multe ori, nu se pot plia pentru a putea fi depozitate cu ușurință. Când verifici dimensiunea aparatului și o compari cu spațiul de care dispui, nu uita că spațiul efectiv de care vei avea nevoie pentru executarea exercițiilor va fi mereu ceva mai mare.

În privința greutății, dacă cântărești mai puțin de 100 de kilograme, nu vei avea probleme prea mari în găsirea unui aparat potrivit, deoarece cam toate suportă până în 100-150 de kilograme. Dacă ai greutate mai mare, fie din cauza grăsimii sau din cauza unei mese musculare bogate, modele mici sau medii nu sunt potrivite pentru tine, și va trebui să optezi pentru un aparat de mari dimensiuni.

Dacă nu ai un spațiu exclusiv pentru sport, dar vrei un aparat de vâslit, alege unul dotat cu roți, pe care să îl muți cu ușurință, și care să nu zgârie podeaua în timpul deplasării.

Preț și producători

Prețul unui astfel de aparat va varia mult în funcție de programele de antrenament cu care este dotat, de dimensiune și de calitatea materialelor.

Dacă simți că ești gata să te pui pe treabă pentru o perioadă mai lungă de timp, îți recomandăm să te pregătești pentru o investiție însemnată. Modele care sunt mai accesibile ca preț își fac treaba, dar nu la fel de eficient, plus că defecțiunile apar mult mai rapid.

De asemenea, pentru a avea garanția unui produs de calitate, ferește-te de firmele no-name care scot pe piață aparate la prețuri dubios de bune, și orientează-te spre branduri cu o bună reputație. Printre cele mai bune se numără: Kettler, Nordic Track, Techfit, DHS, Master Sport, WaterRower.

Îți recomandăm să cumperi online, unde te vei putea bucura de avantajele reducerilor și promoțiilor de neratat. Mulți cumpărători preferă să comande online, deoarece pot consulta foarte clar specificațiile unui produs, găsesc prețuri foarte avantajoase, și au posibilitatea să returneze produsul dacă nu sunt mulțumiți.

Înainte de a cumpăra online însă, consultă părerea altor utilizatori, pentru a putea să îți dai seama mai bine, dincolo de laudele producătorului, dacă produsul este sau nu potrivit nevoilor tale specifice.

Astfel, având la dispoziție toate aceste informați, ești gata să alegi cel mai bun aparat de vâslit de pe piață.

Cel mai bun aparat de vâslit: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de aparate de vâslit care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aparat de vâslit cu apă Capital Sports Flow M2

Aparat de vâslit cu apă Capital Sports Flow M2Aparatul de vâslit cu apă CAPITAL SPORTS Flow M2 combină design și manevrabilitate de înaltă calitate cu o experiență incredibil de naturală.
Rezistența naturală la apă: reglarea de WaterFlow Technology în funcție de nivelul de umplere și forța aplicată în 6 niveluri cu o capacitate de 14 litri max.
Totul sub control: afișaj LCD pentru a monitoriza performanța, distanța, caloriile, mișcările vâslei pe minut și multe altele
Economisirea spațiului și mobilitate: depozitare compactă în poziție verticală și ușor de deplasat cu roți.

Vezi detalii si pret

2. Aparat de vaslit HORIZON OXFORD 6

Aparat de vaslit HORIZON OXFORD 6Sine de aluminiu de cea mai buna calitate, rezistenta magnetica si banda de transmisie a aparatului de vaslit se adapteaza miscarilor naturale silentioase.
Scaun ergonomic bine finisat, se adapteaza la o mare varietate de utilizatori, chiar si pentru antrenamentul de rezistenta.
Consola iluminata ofera feedback amplu asupra datelor de antrenament, butoane pentru modificarile programului, reglarea inaltimii si a unghiului
20 de nivele de rezistenta magnetica
Include conexiune ViewFit si Polar pentru detectarea ritmului cardiac

Vezi detalii si pret

3. Aparat de vâslit magnetic Capital Sports Stream M1

Aparat de vâslit magnetic Capital Sports Stream M1Oferă un antrenament articular foarte eficient și blând pentru sportivi de până la 2 m înălțime și 150 kg în greutate.
Rezistent: MagResist oferă o rezistență magnetică în 8 etape.
Economisirea spațiului și mobilitate: depozitare verticală compactă și roți pentru mutare.
Antrenament cu divertisment: suport pentru calculatoare și suport pentru tablete pentru datele de fitness sau pentru divertisment cu muzică sau videoclipuri.
Forță: cadru solid din aluminiu cu bara de alunecare de 105 cm.

Vezi detalii si pret

4. Aparat de vaslit KETTLER FAVORIT

Aparat de vaslit KETTLER FAVORITAparatul de vaslit FAVORIT este un dispozitiv care antreneaza intreg corpul.
Sina de rulare din aluminiu combinata cu sistemul de rulmenti si scaunul ergonomic iti confera un exercitiu cat mai eficient.
Computer antrenament – Afisare continua pentru 5 functii, display variabil automat (optiune on/off).
Viteza cadenta cu semnal acustic (optiune on/off ).
Sistem franare: Cilindru hidraulic – Sarcina maxima: 130 kg.
Sistem de actionare: brate de vaslit (se pot pivota in exterior).

Vezi detalii si pret

5. Aparat vaslit REEBOK GR

Aparat vaslit REEBOK GR

Cu 16 niveluri de rezistenta si o volanta de 6 kg, GR Rower ofera 12 antrenamente pre-setate pentru a rula cardio provocatoare.
Ajutand sa va impoziteze atat rezistenta, cat si muschii, GR Rower ofera o rotatie lina pentru performante perfecte la fiecare miscare.
Dotata cu un ecran LCD de 4.5 ”, consola incorporata ofera programe de cursa, recuperare si HRC.
Evidentierea statisticilor cheie in timp ce vaslesti pentru o performanta optima.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată