Cea mai bună bancă multifuncțională fitness

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (31 voturi, media: 4,94 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună bancă multifuncțională fitness? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă banca multifuncțională fitness potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna banca multifunctionala fitnessPentru cei pasionați de fitness, dar care nu au timp să meargă la sală cât ar vrea de des, un aparat precum o bancă multifuncțională îi poate ajuta să se bucure de exercițiile preferate în propria locuință, ori de câte ori au chef.

Această soluție s-ar putea să îți surâdă și ție. Vei putea să te menții în formă și să te bucuri de corpul pe care îl dorești. Pentru a te putea bucura de beneficiile complete ale unui astfel de echipament este esențial să îl alegi pe cel mai bun.

Iată în acest articol care sunt criteriile care te vor ajuta să alegi cea mai bună bancă multifuncțională fitness.

Top 3 bănci multifuncționale fitness recomandate

De ce să alegi cea mai bună bancă multifuncțională fitness?

O bancă multifuncțională este un echipament fitness care îți permite să faci cu ajutorul unui singur echipament, o serie de exerciții țintite pentru diferite grupe de musculatură.

Vei putea folosi o astfel de bancă atât pentru a face abdomene, precum și pentru exerciții de rezistență cu haltere, exerciții de biceps cu aparatul Scott, exerciți pentru spate sau picioare, precum și altele. Este un aparat complex care și-a dovedit eficiența în timp.

Cum alegi cea mai bună bancă multifuncțională fitness

Banca fitness multifunctionalaÎnainte de a cumpăra o astfel de bancă multifuncțională pentru exerciții însă, trebuie să te asiguri că va fi potrivită pentru tine. Aceste echipamente pot costa destul de mult, chiar dacă sunt destinate uzului în locuința proprie. De aceea nu ai vrea să investești mult într-un aparat doar pentru a-ți da seama că nu îți place să faci exerciții pe acesta.

Printre întrebările pe care trebuie să ți le pui se numără: care este obiectivul meu? Ce tip de bancă multifuncțională mă va ajuta să îl ating? Ce exerciții îmi va permite să fac? Care este dimensiunea potrivită? Ce greutate suportă? Este ajustabilă? Este comodă?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care trebuie să găsești răspuns înainte de a cumpăra o bancă multifuncțională. Noi am pregătit pentru tine acest ghid de cumpărături care conține îndrumări clare și sfaturi de la specialiști pentru a te ajuta să cumperi cea mai bună bancă multifuncțională fitness.

De asemenea, la final îți prezentăm sugestiile noastre de echipamente de acest tip, disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Care este obiectivul tău?

Primul pas spre a găsi banca multifuncțională perfectă pentru tine este acela de a stabili care este obiectivul tău și care sunt așteptările tale de la un astfel de echipament.

Asta deoarece vei avea nevoie de tipuri diferite de bănci multifuncționale fitness dacă vei vrea să dezvolți masă musculară, dacă vei vrea să tonifiezi mușchii sau pur și simplu să devii mai puternic.

Tipuri de bănci multifuncționale fitness

  • Bancă multifuncţională fitness ajustabilă

Acesta este posibil cel mai versatil model dintre toate. Trebuie să ştii însă că, la fel ca în cazul aparatelor multifuncţionale fitness, este puţin probabil să găseşti modele similare la producători diferiţi.

Clasificarea se face pe baza caracteristicilor comune, dar de regulă, aceeași bancă multifuncţională va fi diferită de la un producător la altul.

Băncile multifuncționale fitness ajustabile sunt foarte bune pentru a fi folosite în diferite scopuri, de la creșterea de masă musculară, la tonifiere. De obicei spătarul se poate ajusta pentru a sta la un unghi perpendicular cu șezutul, înclinat, paralele cu șezutul, sau mai jos de acesta.

Este un echipament eficient de folosit cu o pereche de gantere. De asemenea, acestea se pot poziționa sub un suport pentru haltere, astfel făcând exerciții pentru piept și umeri.

Dacă nu ești sigur care sunt obiectivele tale, și ai nevoie de o bancă fitness care se poate adapta nevoilor tale, aceasta este cea mai flexibilă opțiune.

Poate fi utilizată atât de către începători, cât și de către utilizatori avansați, pentru a lucra o gamă largă de grupe musculare. Nu sunt recomandate pentru greutăți foarte mari, sunt foarte robuste.

  • Bancă multifuncțională fitness cu suport pentru haltere

Banca fitness greutatiAcest echipament este format dintr-o bancă ce poate fi fixă sau ajustabilă, la care este atașat un suport pentru haltere. Astfel, vei știi că ești aliniat corect pentru exerciții, fără să fii tu cel care decide unde să poziționezi banca sub un astfel de suport.

Majoritatea modelelor includ și o stație pentru exercițiile mâinilor, precum și o stație pentru picioare. Astfel ai posibilitatea de a practica o gamă variată de exerciții pe același aparat. Acestea sunt recomandate pentru dezvoltarea musculaturii în partea superioară a corpului, dar și pentru dezvoltarea puterii.

Nu sunt făcute pentru a fi combinate cu gantere, nici pentru exercițiu intens pentru partea inferioară a corpului. De asemenea, nu sunt recomandate pentru tonifiere.

  • Bancă multifuncțională fitness pentru abdomen și exerciții de bază

Dacă scopul tău este acela de a avea un abdomen plat și ferm, poate chiar un „six pack”, aceasta este banca fitness potrivită pentru tine. Acestea sunt concepute special pentru exerciții ca abdomene pentru abdomenul inferior și superior, dar și pentru extensii (zona lombară).

Aceste bănci sunt construite pentru acest scop, și nu prea pot fi folosite pentru altceva. De asemenea, trebuie să îți faci o încălzire zdravănă înainte să folosești acest aparat, pentru a evita accidentele.

Dimensiunea băncii fitness

Ai spațiul necesar pentru un asemenea echipament? Va încăpea? Dimensiunea ar trebui să fie printre primele lucruri pe care le verifici atunci când cauți cea mai bună bancă multifuncțională fitness. Dimensiunile pot varia foarte mult, de aceea vei găsi cu siguranță una care va fi potrivită pentru spațiul tău.

Dacă spațiul este o problemă pentru tine, există modele pliabile. Totuși, acestea sunt renumite pentru șubrezenia lor, deci dacă vrei un model pliabil, fii pregătit să alegi unul mai scump care este fabricat din materiale mai rezistente.

De asemenea, este bine să verifici dacă dimensiunile băncii sunt potrivite pentru corpul tău. Este important ca înălțimea băncii să fie bună. Nu prea înaltă, nici prea scundă. Standardul este undeva între 43 și 45 de cm.

Și lățimea băncii este importantă. Cele mai multe modele au o lățime între 25 și 30 de cm. În general, este bine să stai departe de modelele care au o lățime de 30cm. Banca fitness nu trebuie să fie un pat.

Trebuie să îți permită să îți miști membrele cu un nivel de libertate mare. Băncile prea late nu îți vor permite să te miști liber. Dacă totuși crezi că vrei ceva mai lat, găsești și opțiuni de 35cm.

Dimensiunea spătarului merită de asemenea verificată. Unele bănci au un spătar mai lat sau mai lung. Un spătar îngust nu va fi problematic pentru femei și pentru adolescenți, dar poate fi o problemă pentru utilizatorii cu spate mai lat, în special atunci când ridică greutăți mari.

De asemenea, oamenii înalți ar putea descoperii că unele bănci sunt pur si simplu prea scurte pentru a le oferi suport pentru cap și zona lombară în același timp. În general, băncile cu spătar mai lung sunt o alegere mai bună.

Greutatea băncii fitness

Banca multifunctionala fitness pentru acasaBăncile fitness multifuncționale mai ușoare sunt mai facil de mutat și sunt adesea, mai ieftine. Totuși, structura acestora nu este la fel de solidă și de rezistentă. Acestea sunt bune pentru utilizare acasă, dar nu sunt suficient de bune pentru a fi folosite într-o sală de sport.

Greutatea suportată

Vorbim de greutatea utilizatorului precum și de greutatea ganterelor sau a discurilor de haltere. Acest lucru trebuie verificat neapărat deoarece ar fi trist să ajungi la nivelul de putere pe care îl dorești, doar ca să afli că nu poți progresa deoarece nu poți folosi greutăți mai mari.

Asigură-te că greutatea ta, plus greutatea halterelor pe care dorești să le folosești se încadrează în limitele aparatului. De regulă, este bine să alegi unul care are o rezistență cât mai mare la presiune.

De asemenea, acest indicator este un indiciu important pentru calitatea totală a băncii fitness. O valoare de la care ar trebui să începi este 100 kg pentru utilizator și 100 kg pentru greutățile de antrenament.

Ajustabilitate

Cea mai bună bancă multifuncțională fitness este una care se ajustează. Acestea nu ocupă mai mult spațiu decât una fixă și îți oferă mai multe variante de exercițiu. Este bine să verific cât de multe opțiuni de ajustare are modelul în care ești interesat.

Cel puțin, spătarul ar putea să se fie poziționat într-o poziție înclinată și una plană. Este foarte bine să ai și un unghi înclinat înspre podea, și unul perpendicular cu șezutul. Iată care sunt principalele utilizări și beneficii ale fiecărei poziții:

  • Unghi paralel: Este bun pentru tot felul de exerciții și pentru utilizare în general, cu accent pe zona centrală a pieptului.
  • Unghi înclinat cu orientare ascendentă: Este bun pentru exerciții ce vizează zona superioară a pieptului, în combinație cu haltere.
  • Unghi înclinat cu orientare descendentă: Țintește zona inferioară a pieptului.
  • Unghi perpendicular: Recomandat pentru exerciții pentru umeri.

Tapițeria

Deși s-ar putea să nu fie primul lucru la care te gândești atunci când vrei să alegi cea mai bună bancă multifuncțională fitness, acest aspect este foarte important.

Dacă echipamentul pe care îl folosești are bureți subțiri, vei simții structura echipamentului în spate și în șezut pe toată durata exercițiilor. Asta îți va tăia concentrarea, performanța exercițiilor va scădea și poți ajunge să te rănești.

Tapițeria trebuie deci să fie de cel puțin 5 cm grosime, pentru a putea să folosești confortabil banca de exerciții.

De asemenea, aceasta ar trebui să se simtă fermă, dar confortabilă în același timp. Dacă este prea moale sau prea groasă, nu vei avea stabilitatea de care ai nevoie, mai ales atunci când ridici greutăți grele.

Tapițeria nu trebuie să se deformeze din cauza utilizării repetate, dar nu alege nici un model cu tapițerie prea tare, deoarece s-ar putea să o găsești inconfortabilă.

Materialul de suprafață ar trebui să fie ușor de curățat și rezistent. Pentru a rezista mai mult, unele zone vulnerabile trebuie tapițate cu strat dublu de material, așa cum sunt colțurile sau marginile.

Verifică și dacă materialul de suprafață poate fi detașat pentru a fi curățat profesional sau pentru a fi reparat.

Spații de depozitare

Banca multifunctionala pentru abdomeneEste minunat atunci când o bancă fitness multifuncțională îți oferă spațiu de depozitare pentru discurile de greutăți și pentru barele de haltere. Imaginează-ți doar cât de rău ar arăta și cât de nepractic ar fi să ai împrăștiate discuri de greutăți, gantere și bare peste tot în încăpere.

De asemenea, îți va fi mai ușor să ridic greutăți din zone special concepute, decât să trebuiască să le ridici pe toate de pe jos. Dacă ai de ales între două modele, alege mereu modelul care oferă spațiu de depozitare.

De asemenea, unele modele vin dotate cu roți pentru a face transportarea și mutarea băncii mai ușoară. Bineînțeles, orice adiție specială la o bancă fitness multifuncțională se va reflecta în prețul final, așadar, asigură-te că acestea îți sunt necesare înainte de a decide să faci achiziția.

Suportul pentru bară

Pentru exercițiile de piept și umeri, o bancă multifuncțională fitness cu suport pentru bară este o opțiune foarte bună. Unele suporturi vor avea o înălțime fixă. Acestea sunt de regulă în gama de produse low-end.

Modelele mai scumpe au înălțime ajustabilă cu mai multe spații pentru suportul barelor. Aceste modele ajustabile pe înălțime sunt mai bune deoarece îți permit să te aliniezi corect pentru executarea exercițiilor cu greutăți.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună bancă multifuncțională online. Așa vei reuși cu siguranță să găsești un model care este potrivit pentru tine, chiar dacă este prima dată când cumperi așa ceva. În plus, ai mari șanse să găsești un preț foarte bun, deoarece ofertele speciale și reducerile sunt mai frecvente online.

Înainte de a cumpăra orice produs online, este recomandat să verifici părerea altor utilizatori. Dacă aceasta este disponibilă, o vei găsi în secțiunea review. Astfel poți să îți dai seama dacă produsul are defecte sau dacă nu corespunde cu descrierea furnizată de producător. Eviți deci o investiție pe care este posibil să o regreți. Dacă părerile sunt bune, poți comanda produsul fără griji.

Acum că ai parcurs toate aceste informații importante, ești gata să cumperi cea mai bună bancă fitness pentru exerciții.

Cea mai bună bancă multifuncțională fitness: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de bănci fitness multifuncționale care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Banca fitness multifunctionala DHS 6310

Banca fitness multifunctionala DHS 6310Banca de antrenament este un echipament care arata ca o banca normala, dar care este conceputa pentru exercitii cu greutati si / sau exercitii abdominale.
Banca de antrenament poate avea un design diferit: orizontal fix, inclinat fix, fixat in pozitia pliata, cu pozitie reglabila, cu doua sau mai multe pozitii reglabile etc.
Banca poate fi prelungita la picioare (3 nivele de reglare).
Banca Scott cu 4 nivele de reglare – Scaun cu 4 nilvele de reglare – Spatar cu 6 nivele de reglare.

Vezi detalii si pret

2. Banca multifunctionala, ajustabila, ZOCO BODY

Banca multifunctionala, ajustabila, ZOCO BODY

Zona abdomenului se poate lucra cu o varietate de exercitii atat pentru partea superioara, inferioara dar si oblici.
Recomandat pentru antrenamente intense dar si pentru tonifiere si intretinere. Se poate folosi acasa dar si sali de sport si centre sportive.
Aparatul este stabil pe podea, zona pentru talpa piciorului impiedica alunecarea, este prevazut cu role pentru o deplasare rapida si usoara.
Este construit din otel, tratat impotriva coroziuni si vopsit.

Vezi detalii si pret

3. Bancă bodybuilding cu grad de înclinare/declinare DOMYOS 900

Bancă bodybuilding cu grad de înclinare/declinare DOMYOS 900Produs conceput pentru bodybuilding – Banca asigură confort în timpul antrenamentului pentru pectorali și abdomen.
Durabilitate – Sarcină: 250 kg (utilizator + greutăţi).
Polivalență – 7 inclinări (-15°, 0°, 15°, 30°, 45°, 60°, 80°).
Confort – Spumă groasă și spătar ce asigură mai mult confort în timpul practicii.
Rotiţe pentru deplasare.

Vezi detalii si pret

4. Banca multifunctionala pliabila Fittronic B500

Banca multifunctionala pliabila Fittronic B500Banca pliabila multifucntionala Fittronic B500 este ideala pentru antrenamentele la domiciliu avand posibilitate de ajustari individuale.
Este fabricata dintr-un material rezistent ce ofera o stabilitate in timpul exercitiilor.
De asemenea este construita in asa fel incat atunci cand nu o folositi sa o puteti plia pentru a ocupa un spatiu redus.
Spatar ajustabil – Puteti lucra musculatura spatelui, bratelor, abdomenului si picioarelor. Se pot atasa 100 kg la haltera – 35 la picioare – 35 la fluture.

Vezi detalii si pret

5. Bancă bodybuilding Pliabilă și Înclinabilă DOMYOS 500

Bancă bodybuilding Pliabilă și Înclinabilă DOMYOS 500Durabilitate – Sarcină maximă: 220 kg (utilizator + greutăţi).
Polivalență – Poziție abdomene, 4 reglări pentru spătar 0, 30, 45,80° & 2 pentru scaun.
Compactare – 20 cm înălțime odată pliată (pliere în mai puțin de 30 de secunde).
Confort – Spate rigid şi spumă confortabilă.

Stabilitate – Picior prevăzut cu un capac din cauciuc pentru terenuri neregulate.
Montaj în mai puțin de 30 de minute.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată