Cea mai bună cadă de baie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (37 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună cadă de baie pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă cada de baie potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna cada de baie pentru acasaPentru mulți oameni, modalitatea preferată de relaxare este faptul de a face o baie caldă cu multă spumă, săruri de baie sau alte produse menite a le înfrumuseța această experiență.

Pentru ca o astfel de experiență să fie cu adevărat relaxantă, ai nevoie de un spațiu corespunzător și de o cadă potrivită. Fiind un element atât de important într-o cameră de baie, suntem siguri că nu vei cumpăra primul model de cadă care îți va ieși în cale.

Cea mai bună cadă de baie trebuie să se potrivească perfect spațiului pe care îl ai, să fie aspectuoasă și funcțională, precum și suficient de spațioasă pentru tine.

Dacă te întrebi unde au găsit alții o cadă de baie ieftină, precum și cum poți găsi cea mai bună cadă de baie pentru tine, găsești răspunsul în acest articol.

Top 3 căzi de baie recomandate

De ce să alegi cea mai bună cadă de baie?

Indiferent că spațiul din camera de baie este sau nu generos în cazul tău, este necesar să te gândești foarte bine cum îl vei împărții, astfel încât toate elementele importante: chiuveta, toaleta, precum și cada de baie și dușul să aibă loc.

Cada de baie poate să îți ofere momente de relaxare sau de disconfort maxim, acesta fiind doar unul din motivele pentru care ar trebui să cântărești bine decizia de a cumpăra una.

De asemenea, cada de baie este un obiect mare are poate deveni punct focal într-o baie. În acest caz, aspectul acesteia poate conta foarte mult. Ai putea ajunge la concluzia că o cadă cu un design clasic nu este suficient de aspectuoasă pentru tine și că ai prefera ceva mai decorativ.

Indiferent de preferințele personale, doar cea mai bună cadă va putea să îndeplinească rigorile pretențiilor tale.

Cum alegi cea mai bună cadă de baie

Cada de baie asimetrica cu montaj pe coltDin nefericire, multe experiențe negative legate de achiziționarea unei căzi de baie, pornesc de la faptul că cel care o cumpără nu este informat.

Deoarece nu vrem să treci printr-o astfel de experiență, iată la ce întrebări ar trebui să găsești răspuns înainte să cumperi o cadă de baie: Din ce material trebuie să fie fabricată? Ce tip de cadă de baie mi se potrivește? Cum o voi instala? Care este dimensiunea ideală? Am nevoie de funcții speciale?

Răspunsul la toate aceste întrebări, și nu numai reprezintă criterii importate în selectarea celei mai bune căzi de baie.

Pentru a face procesul de documentare în vederea unei achiziții mai ușor pentru tine, am pregătit un ghid de cumpărături pe care te îndemnăm să îl parcurgi cu atenție.

Dezvoltăm în acest articol toate detaliile pe care trebuie să le bifezi înainte de a lua o decizie. De asemenea, am pregătit și o listă cu câteva modele pe care le poți găsi chiar acum pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.

Așadar, pentru a face o achiziție bună din prima, iată la ce trebuie să acorzi atenție:

Tipul de cadă

 • Cadă de baie standard

Cel mai cunoscut tip de cadă de baie nu aduce nimic special, dar își face treaba. Acestea au de regulă aceiași dimensiune, deci dacă înlocuiești o cadă veche de același tip, ți-ar putea fi foarte ușor să îi găsești un înlocuitor aproape identic.

Sunt și cele mai accesibile modele ca preț, iar pentru majoritatea oamenilor, minimul pe care îl oferă este mai mult decât suficient. Pentru cei care vor ceva în plus pentru un preț pe măsură, modelele de mai jos ar fi mai potrivite.

 • Cadă de baie adâncă

Sunt mai adânci decât varianta clasică, construite cu scopul de a-i permite utilizatorului să se bucure de o baie mai lungă. Unele căzi mai adânci sunt și mai largi sau mai lungi decât modelele convenționale, astfel poți să încape mai bine în ele chiar și o persoană înaltă sau corpolentă. Cu toate acestea sunt cu mult mai scumpe decât variantele obișnuite.

 • Cadă de baie cu masaj

Aceste căzi speciale sunt dotate cu instalații ce propulsează jeturi de apă în zona grupelor mari de musculatură, atunci când persoană stă în cadă. Forța de la aceste jeturi de apă, oferă o experiență relaxantă asemănătoare cu un masaj, și poate fi eficientă în reducerea durerilor la persoanele care au dureri musculare sau articulare. Acestea au un preț mai mare decât modelele analizate anterior.

O variantă asemănătoare sunt căzile cu mai multe jeturi de apă, care creează senzația de sifonare. Astfel hidromasajul este mai delicat și mai relaxant.

De asemenea, poți găsi pe piață o cadă cu aceste două opțiuni care este în forma clasică, sau care este adâncă. Combinații de tipologii există, iar dacă nu te poți hotărî, ai posibilitatea de a alege o variantă combinată.

 • Cadă de baie pentru seniori sau persoane cu handicap

Atunci când necesitatea depășește pretențiile legate de decor sau funcții speciale, apar soluții convenabile. Deoarece persoanelor cu dizabilități sau înaintate în vârstă nu au sau nu mai au vigoare, faptul de a se urca și de a ieși dintr-o cadă normală poate fi destul de dificil.

Din acest motiv există cadă cu poartă care îi permite unei astfel de persoane să intre în cadă fără prea mult efort. Bineînțeles, aceste modele sunt mai scumpe.

Tipul de instalare

Cada de baie montaj centralÎn alegerea tipului de cadă în funcție de modul în care o vei instala, vei fi limitat de condițiile pe care ți le impune spațiul. Iată care sunt opțiunile tale:

 • Cadă încastrată

Acesta este cel mai cunoscut tip de cadă. De regulă se instalează între trei pereți, de obicei peretele din spate și cei laterali. Are o singură fațetă finisată, și este dotată cu opțiunea de a adăuga robinete și un cap de duș.

Aceasta este de obicei cea mai accesibilă opțiune, și în cele mai multe cazuri va fi cea mai convenabilă opțiune și în privința spațiului, mai ales dacă vrei să înlocuiești cada veche cu una nouă.

O altă variantă de cadă încastrată este aceea care are atât laturile între pereți, cât și partea din față îmbrăcată în tencuială și faianță. Astfel se păstrează doar cuva căzii.

Instalarea unui asemenea model poate să te coste mai mult decât altele, întrucât ai nevoie de experți care să fixeze bine cada. Astfel cada va părea este o extensie a podelei și se va încadra perfect în decorul băii.

Bineînțeles, mai există cada de baie tip piscină, care se montează în podea și unde este nevoie de un proces de instalare mai complex.

 • Cadă de baie cu stativ

Acest tip de cadă este realizată în așa fel încât să nu aibă nevoie să se sprijine de vreun perete pentru a putea fi folosită în siguranță. Acestea pot fi dotate cu picioare, sau pot fi așezate pe un suport capabil să susțină greutatea căzii.

Sunt potrivite pentru băile mari și luxoase, deoarece ocupă mult spațiu, din moment ce nu pot fin înghesuite într-un colț de baie. Dacă ai spațiul și bugetul necesar însă, aceasta este o opțiune foarte stilată pentru baia ta.

 • Cadă de colț

Căzile de colț sunt în general sub formă triunghiulară, și se instalează într-un colț al camerei cu scopul de a economisi spațiu. Acestea sunt populare în rândul persoanelor care au o baie mică, dar își doresc o cadă spațioasă.

Au o formă diferită decât ceea ce ai avut probabil până acum în baie, deci dacă nu ai mai folosit niciodată una de acest tip, asigură-te că mergi să o vezi în magazin pentru a-ți face o idee mai clară în privința ei.

Forma căzii de baie

Forma căzii de baie poate diferi și ea destul de mult. Am menționat deja mai sus cada dreptunghiulară, cea cu care suntem cu toții obișnuiți. Acesta este cel mai popular model și cel mai ușor de găsit. Apoi căzile de colț au o formă triunghiulară. Ambele modele se potrivesc foarte bine într-o baie mică.  

Pe lângă acestea, mai există următoarele forme mai rar abordate:

 • Cadă de baie ovală – Aceasta este de regulă cada cu picioare. Acestea au o formă rotundă și simetrică, similară cu un bazin de apă. Aspectul modern al acestor căzi creează un efect plăcut în contrast cu geometria ascuțită a băii.
 • Cadă de baie înclinată – Pentru aceia care își doresc ceva diferit, o cadă de baie înclinată este ușor mai înaltă într-o parte, cu scopul de a-ți oferi o susținere mult mai bună pentru gât și spate în timp ce faci baie. O poți găsi într-o varietate de dimensiuni, sub formă ovală sau dreptunghiulară deopotrivă.

Materialul căzii de baie

Cada de baie pe coltAi de luat în considerare doi factori atunci când alegi materialul pentru cea mai bună cadă de baie: prețul și confortul.

Fiecare material se simte diferit la atingere, deci dacă ai posibilitatea, testează opțiunile înainte de a alege un favorit.

 • Fibra de sticlă – cel mai ieftin material este obținut prin ranforsarea unor straturi de plastic, care sunt turnate în forma unei căzi de baie. Materialul este durabil, dar predispus la ciobire în urma șocurilor puternice, și este un material poros. Asta înseamnă că va absorbi apa de fiecare dată, ceea ce va duce în cele din urmă la degradarea materialului, acesta devenind instabil.
 • Porțelan – Cada din porțelan este construită îmbrăcând fontă sau oțel într-un strat de porțelan emailat. Drept rezultate, aceste căzi de baie sunt foarte durabile, nu sunt poroase, ceea ce înseamnă că apa nu le va funcționa durabilitatea. Stratul de porțelan este destul de delicat totuși, ceea ce înseamnă că rezistența la lovituri puternice este scăzută. Trebuie să ai grijă să nu scapi ceva greu pe cadă, sau vei rămâne cu niște urme destul de urâte.
 • Acrilic – Similar cu fibra de sticlă, materialul acrilic este format dintr-un amestec de petro-chimicale, stabilizatori, rășină și vopsea. Aceste materiale sunt turnate pentru a rezulta forma unei căzi de baie. Este un material ușor și disponibil pe piață într-o varietate de stiluri și dimensiuni. Este o alegere populară atât pentru cada încastrată, cât și pentru cea de sine stătătoare. E rezistent la ciobiri și lovituri puternice.
 • Ceramică – Deși nu este o opțiune foarte populară, poți găsi o cadă din ceramică într-o varietate de stiluri. Dezavantajul este însă acela că ceramica are nevoie de o întreținere migăloasă, pentru a evita deteriorarea severă a acesteia.
 • Marmură sau granit sau lemn – atunci când ai un buget generos și pretenții estetice, poți opta pentru o cadă de baie din granit sau marmură, care va avea un aspect spectaculos. O cadă din lemn va avea același efect pretențios. Cu toate acestea, în favoarea esteticii vei pierde avantajul întreținerii ușoare și a durabilității.

Dimensiunea căzii de baie

Cada de baie poate avea dimensiune mică, medie sau extinsă. După ce măsori camera iată cum poți face o alegere bună:

 • Baie mică de 4 – 6 mp: o cadă mică de 80 x 80 cm sau de 100 x 100 cm.
 • Baie medie de cel puțin 6 mp: cadă convențională sau de colț de 150 x 150
 • Baie mare – cadă pentru două persoane

Producători

Un indiciu foarte bun al calității unei căzi poate fi producătorul. Un brand care are deja o reputație bună, va continua să producă marfă de calitate pentru a se ridica la standardele cu care și-a obișnuit clienții fideli.

Așadar, faptul de alege de la un brand cunoscut poate însemna o alegere înțeleaptă. Printre cele mai apreciate pe piața din România menționăm: Fibrocom, Kring, Cersanit, Aquavit.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună cadă de baie online. Aici vei avea mai multe șanse să găsești rapid un model care să aibă toate facilitățile de care ai nevoie.

De asemenea, ofertele speciale, reducerile și promoțiile sunt mai frecvente și mai substanțiale online, ceea ce înseamnă că ai putea să îți cumperi un astfel de produs la preț mai bun decât dintr-un magazin tradițional.  În plus, poți returna produsul dacă nu te mulțumește pe deplin.

Înainte de a face o astfel de achiziție online, nu uita să consulți părerea altor cumpărători. Review-ul acestora te poate ajuta să îți dai seama dacă produsul este calitativ, dacă se potrivește cu nevoile și cu baia ta, sau dacă producătorul a fost sincer în ceea ce privește fotografiile și descrierea din pagina produsului.

Având la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună cadă de baie.

Cea mai bună cadă de baie: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de căzi de baie pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Cada Sanotechnik Marbella cu hidromasaj

Cada Sanotechnik Marbella cu hidromasajCada Sanotechnik colectia Marbella are dimensiunea de 170x75x42 cm si este compusa din 5 duze laterale, prin care cada este alimentata cu un amestec revigorant de aer-apa.
Sistemul este pus in functiune si oprit prin intermediul unui intrerupator pneumatic.
Jetul este reglat cu ajutorul unui reglator de presiune integrat, montat la nivelul intrerupatorului combinat.
Volumul de apa este de 130/ L.

Vezi detalii si pret

2. Cada Centrala Ideal Standard Connect Air din Acril

Cada Centrala Ideal Standard Connect Air din AcrilBeneficiile materialului acril:
– Duritatea si rezistenta suprafetei la zgarieturi.
– Acrilul mentine temperatura constanta a apei pentru o perioada de timp mai indelungata.
– Placerea de utilizare ca rezultat al atingerii netede si calde a suprafetei.
– Usor de pastrat curata, datorita suprafetei netede, neporoase, rezistenta la contactul cu agentii de curatare.
Dimensiuni: L.169xA.78xH.55cm.

Vezi detalii si pret

3. Cadă acrilică asimetrica de colț Roca Waitara

Cadă acrilică asimetrica de colț Roca WaitaraCada de baie in forma asimetrica cu model antialunecare incorporat, confectionata din material acrilic cu montaj pe colt, avand dimensiunile interioare 1390 x 500 x 420 mm.
Structura de instalatie este pe picioare (se achizitioneaza separat).

Forma: Semirotunda asimetrica.
Montaj: Incastrat, Langa perete.

Vezi detalii si pret

4. Cada asimetrica Besco Praktika 140 x 70 cm acrilica

Cada asimetrica Besco Praktika 140 x 70 cm acrilicaCada asimetrica Besco Praktika are un design nou, elegant, ce asigura in acelasi timp confortul optim, iar stratul protector antibacterian care usureaza intretinerea si curatarea cazii, fiind foarte fin la atingere. 
Lungimea este de 1400 mm si latimea de 700 mm in varianta pe partea dreapta sau stanga, picioarele fiind incluse.

Forma: Semirotunda asimetrica.
Montaj: Pe colt.

Vezi detalii si pret

5. Cada de baie Kring Siena 170x70x39cm

Cada de baie Kring Siena 170x70x39cmCada din acril antibacterian permite pastrarea indelungata a temperaturii apei, fiind rezistenta, durabila, rigidia, nu se decoloreaza si nu isi pierde atractivitatea deoarece este colorata in masa.
Ramforsare din fibra de sticla si pardosea dubla, care beneficiaza de o garantie de 10 ani.
Varianta montaj: stanga/dreapta.
Modalitate instalare: sifon+suport+panou frontal/lateral; incastrabila.
Volum: 140 l.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată