Cea mai bună cabină de duș pentru acasă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (49 voturi, media: 4,73 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună cabină de duș pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă cabina de duș potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna cabina de dusDe cele mai multe ori, cada de baie este asociată cu relaxarea, în timp ce cabina de duș este un spațiu pentru puțin mai multă energie.

Cu toate acestea, multe persoane preferă să facă duș în loc să folosească cada, considerând acele momente chiar relaxante.

Dacă te numeri printre aceste persoane, cabina de duș este foarte importantă pentru tine. Va trebui deci să alegi un model care să se potrivească cu baia ta, cu preferințele tale, și care să îți ofere confortul optim atunci când o folosești.

Alegerea nu este tocmai ușoară, de aceea, dacă te întrebi unde au găsit alți cumpărături cabine de duș ieftine, dar și cum poți alege cea mai bună cabină de duș, citește acest articol cu atenție.

De ce să alegi cea mai bună cabină de duș?

Cabina de duș nu este numai locul în care te speli. Pentru omul modern acest spațiu a devenit mult mai mult. Poate fi locul care trebuie să se integreze perfect în rutina de dimineață a mofturoșilor.

Poate fi locul în care relaxarea este la ea acasă dacă este dotată cu un sistem de hidromasaj, sau poate fi spațiul de joacă al împătimiților de tehnologie, care se pot bucura de aplicații smart direct din cabinele de duș ultra-moderne.

Alegerea potrivită trebuie să ți se potrivească personal, dar să placă și ochiului, deoarece va ocupa o parte însemnată din baia ta.

Top 3 cabine de duș recomandate

Cum alegi cea mai bună cabină de duș

O cabină de duș aleasă la întâmplare, îți va da cel mai probabil, bătăi de cap, de la instalare până la nivelul de confort și la estetica acesteia. Un cumpărător responsabil se informează foarte bine înainte, pentru a se asigura că știe să identifice cea mai bună cabină de duș, fără a se lăsa păcălit de strategiile de marketing.

Cabina de dus cu hidromasajVrei să interpretezi corect fiecare afirmație a producătorilor? Atunci ai nevoie să consulți acest ghid de cumpărături.

În acest articol bine documentat vei putea să afli: Cum poți alege dimensiunea potrivită la cabina de duș? Care este forma ideală pentru baia ta? Ce sistem de deschidere a ușilor este bun? Din ce materiale trebuie să fie confecționată? Care sunt accesoriile de care ai nevoie?

Răspunsul la aceste întrebări și nu numai sunt criterii de selecție importante pe care orice cumpărător trebuie să le cunoască. Studiind acest articol vei fi gata să identifici cel mai bun produs la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Iată care sunt detaliile care trebuie să fii atent:

Tipul de cabină de duș

 • Cabină de duș prefabricată

Cel mai ușor îți va fi să găsești o astfel de cabină de duș. Acestea au prețuri accesibile, care variază în funcție de funcțiile suplimentare. Sunt ușor și simplu de instalat, atâta timp cât ai ales dimensiunea foarte atent.

De asemenea, acestea nu sunt foarte grele, ceea ce le face ușor de transportat și de manevrat. De obicei sunt dotate cu o sticlă tratată special pentru a fi ușor de curățat și de întreținut. În plus, deoarece este deja verificată de producător, ușile vor avea închidere etanșă în majoritatea cazurilor, ceea ce înseamnă că apa va rămâne în cabină.

Deși poți găsi astfel o mare varietate de modele, există și unele limitări. Nu poți personaliza o astfel de cadă. Așa cum ai văzut-o online sau în magazinul fizic, așa va arăta și la tine în baie.

Deci dacă ai fi vrut ceva mai personalizat, o cabină de duș prefabricată nu e pentru tine. Dimensiunea ar mai putea fi un obstacol. Acestea sunt disponibile la dimensiuni standard, iar baia ta e foarte probabil să nu fie construită la aceleași dimensiuni.

Și un alt dezavantaj este volumul acestora care le-ar putea face greu de manevrat și de introdus în casă, mai ales pe ușile înguste de apartament. Dacă ești îngrijorat din acest considerent, alege o cabină de duș prefabricată, dar care se poate livra în mai multe piese.

 • Cadă și cabină de duș – 2 în 1

Dacă nu ai spațiu pentru o cabină de duș, dar nu ești prieten nici cu ideea de perdea de duș, kiturile de montare pe cadă sunt pentru tine. Aceste kituri de duș, sunt montate pe marginea căzii, formând astfel un paravan care induce senzația de cabină de duș.

Aceste kituri sunt ușor de găsit la prețuri accesibile. În plus sunt ușor de instalat. Poți găsi modele pliabile, mobile, sau fixe.

 • Cabină de duș cu perete fix

Cabina de dus cu montare pe coltAcestea sunt formate din două piese: un perete fix și o ușă. Această cabină este o soluție de compromis între varianta prefabricată și cea la comandă. Ai mai mult control asupra dimensiunii pe care o dorești.

Cabina va fi montată într-un colț, ceea ce înseamnă că două laturi vor fi formate din pereții băii. Este o variantă foarte bună pentru băile care nu sunt spațioase.

 • Cabină de duș „walk-in”

Acesta este un model mai recent, cu o estetică modernă, sofisticată și minimalistă. Practic e vorba de unul sau doi pereți de sticlă, care delimitează zona de duș.

Cabina este dotată cu un prag care previne împrăștierea apei peste tot în baie. În mod normal, acest model este disponibil pe comandă, ceea ce înseamnă că îl vei putea personaliza.

Dimensiunea cabinei de duș

Dimensiunile sunt deosebit de importante atunci când alegi cabina de duș, iar pentru a le alege bine, trebuie să măsori corect baia, și să nu faci alegeri după aproximări ochiometrice.

Orientativ, te poți ghida după următoarele date generale:

 • La o baie de 3 mp – cabină cu prag de 80×80 cm
 • Baie de 4 – 5 mp – cabină cu prag de 90×90 cm
 • Baie de 6 mp – ai deja mai multe opțiuni, printre care cabina de baie de colț, sau cea dreptunghiulară sunt potrivite.

Înălțimea cabinei de duș poate varia de la un model la altul. Trebuie să ții cont de acest aspect mai ales dacă ești o persoană înaltă, deoarece asta înseamnă că și para de duș va fi montată destul de sus.

În aceste condiții, înălțimea minimă trebuie să fie de 200 cm, dar dacă ești mai înalt, și tavanul îți permite, alege o variantă mai înaltă.

Forma cabinei de duș

După ce ai luat o decizie în ceea ce privește dimensiunea, este timpul să te gândești la forma pe care o preferi. Forma cabinelor de duș este ghidată după forma cădiței sau a pragului de colectare a apei. Pe piață vei găsi cabine de duș pătrate, dreptunghiulare, rotunde sau semi-rotunde, precum și forme atipice cum ar fi cea pentagonală.

Forma pătrată este o variantă accesibilă ca preț și prietenoasă cu spațiul. Ceva mai scump vei găsi varianta dreptunghiulară, potrivită pentru băile mari. Ambele variante sunt potrivite estetic pentru o baie decorată în linii geometrice, poate chiar în stil minimalist.

Dacă vrei să economisești cât mai mult spațiu posibil însă, o cabină de duș de colț în formă rotunjită, este ideală. Aceasta va și schimba estetica unei băi, făcând-o mai caldă și mai romantică, ceea ce se potrivește cu un decor clasic.

Materialul cabinei de duș

Cabina de dus din sticla securizataCabina de duș poate fi alcătuită din mai multe materiale, dar pereții, una din cele mai importante părți, sunt fabricați din sticlă securizată. Poți găsi variante transparente, semitransparente sau decorate.

Sticla securizată cu desene este o variantă la mare căutare în prezent, care poate adăuga detalii importante estetic.

Este important să fii atent la grosimea sticlei. Iată care sunt variantele de grosime:

 • 4 mm – Aceasta este grosimea minimă pe care trebuie să o aibă sticla pentru cabina de duș. Astfel ai calitate la un preț rezonabil.
 • 6 mm – Această variantă oferă durabilitate, siguranță și este foarte trainică. Este o variantă de mijloc, la un preț puțin mai mare decât varianta anterioară.
 • 8 mm – Dacă ești în căutarea unei opțiuni superioare calitativ, o cabină de duș cu o sticlă de 8 mm este cea mai bună, dar și cel mai scumpă. Extrem de dură și de durabilă, se va încadra perfect în orice baie luxoasă.

Profilul în care este montată sticla este un alt material care te-ar putea interesa. Acesta poate fi din aluminiu sau poate fi cromat. Sunt destul de similare atât la preț cât și la aspect, cu diferența că aluminiul este ușor mai mat.

Sistemul de deschidere al ușilor

 • Cabină de duș cu ușă în balamale

Acest tip de ușă permite cea mai mare deschidere pentru orice variantă de cabină de duș. De asemenea, se permite o închidere completă a cabinei și un nivel de accesibilitate mare. Deschiderea se face în exterior, deci asigură-te că nimic nu stă în calea ușii.

 • Cabină de duș cu ușă pivotantă

Această ușă este mai potrivită pentru băile cu spațiu limitat. Permite o deschidere bună în exterior, cu diferența că o porțiune din latura opusă a ușii, va intra în interiorul cabinei. Asta o face o variantă atât de prietenoasă cu spațiul.

 • Cabină de duș cu ușă glisantă

Și această opțiune este aleasă tot pentru a salva cât mai mult spațiu posibil, atunci când ai o baie mică, dar vrei o cabină de duș mai spațioasă. Aceasta este făcută din două panouri panouri care se suprapun, unul fix și unul mobil. Ai avantajul că apa nu se scurge în exterior de pe ușă atunci când ieși din duș.

 • Cabină de duș cu ușă pliabilă

O ușă pliabilă este formată din două părți ambele mobile care se deschid în interior. Este varianta perfectă pentru atunci când nu vrei ca ușa să se deschidă în cabina de duș, dar nici în exterior, și este ideală pentru cabinele dreptunghiulare. Ușile se deschid interior și se pliază, fiind deschise complet lângă perete, astfel că nu te vor încurca deloc.

Cada dușului

Aceasta poate varia în funcție de adâncime. O cadă prea îngustă poate crește riscul ca apa să iasă pe lângă uși dacă se adună mai multă, în timp ce una mai adâncă va face intrarea în cabină mai dificilă.

Cabina de dus cu cada acrilicaAr trebui să fii mai atent la materialul acesteia, care poate fi:

 • Ceramică – Se folosește același material ca în cazul unor lavoare de baie sau a unor căzi. Adesea sunt foarte calitative și grele. Sunt recomandate pentru familiile numeroase care folosesc din plin baia.
  Deși sunt mai durabile și mai grele decât alte praguri de duș, ceramica este un material răcoros la atingere, este mai scump, iar opțiunile de design sunt limitate.

 • Piatră – Un material pe bază de piatră amestecat cu rășină este turnat într-o formă de cadă de duș. Aceste cădițe sunt o soluție de mijloc între cele din ceramică și cele din material acrilic.
  Sunt rezistente la uzură și mai puternice decât variantele din acrilic. Sunt avantajoase ca preț și calde la atingere. De asemenea, sunt disponibile într-o gamă mai variată de design-uri.

 • Acrilic – Acestea sunt ușoare și mai flexibile în materie de design. Sunt cea mai ieftină variantă de pe piață, dar nu sunt la fel de rezistente ca alternativele. Faptul că sunt ușoare le face mai ușor de instalat, iar faptul că sunt calde la atingere, le face mai confortabile.

Producători

Un indiciu important al calității celei mai bune cabine de duș poate fi producătorul. Nu alege o cabină de duș de la un producător necunoscut sau care pare dubios. Ghidează-te după producători care sunt cunoscuți pentru calitatea excelentă a produselor pe care le comercializează.

Astfel ai cele mai mari șanse să găsești o cabină de duș de care să fii foarte mulțumit și peste ani. Printre cei mai buni de pe piața din România menționăm: Roltechnik, Belform, HydroCabin, Sanotechnik.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună cabină de duș online. Astfel vei putea să găsești o gamă mai variată de produse din care să găsești cabina ideală pentru baia ta.

Este o variantă mai rapidă și, uneori, chiar mai ieftină de a face cumpărături, deoarece promoțiile și ofertele speciale sunt mai frecvente online.

Înainte de a face orice achiziție online, verifică părerea altor cumpărători. Dacă aceasta a fost pozitivă sunt multe șanse să ai o experiență asemănătoare, același lucru fiind valabil și în caz contrar. Nu uita că poți returna produsul în termen de 14-30 de zile, dacă nu ești mulțumit.

Ai acum toate șansele să alegi cea mai bună cabină de duș.

Cea mai bună cabină de duș: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de cabine de duș pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Cabina de dus semirotunda cu usi batante, Radaway Torrenta PDD

Cabina de dus semirotunda cu usi batante, Radaway Torrenta PDDCabina de dus semirotunda Radaway confera bailor un aspect distinct.
Eleganta si moderna din punct de vedere estetic, practica si usor de ingrijit in utilizarea zilnica.
Sticla securizata de culoare grafit este de 6 mm invelita intr-un strat de protectie Easy-Clean prin care se permite curatarea usoara a cabinei de dus avand o inaltime de 1850 mm.
Aceasta este alcatuita din doua usi cu deschidere batanta spre exterior iar inchiderea lor se realizeaza prin banda magnetica care asigura etansarea cabinei.

Vezi detalii si pret

2. Cabina de dus cu usi glisante Crown SLP 9911 A

Cabina de dus cu usi glisante Crown SLP 9911 ADimensiuni: 215 x 90 x 90 cm.
Protectie electrica – Lumina pe plafon – Lumini ambientale.
Cadita acril sanitar – Rame aluminiu satinat.
Sticla termorezistenta securizata 6mm.
Panou control cu Radio FM.
Duze jet acupunctura – Jet dus pe plafon.
Duze jet dus – Dus multifunctional.

Vezi detalii si pret

3. Cabina de dus patrata Sanotechnik, cu hidromasaj

Cabina de dus patrata Sanotechnik, cu hidromasajCabina de dus patrata este o cabina completa cu cadita joasa si hidromasaj.
Partile frontale sunt din sticla securizata de 4 mm, cu tenta gri.
Lateralele sunt si ele din sticla securizata de 5mm vopsita gri.
Este alcatuita din usi culisante pe role duble, metalice cromate, profile din aluminiu, manere duble din abs cromat, duze hidromasaj.
Baterie cu dubla comanda si un set de dus cu bara reglabila pe inaltime.
Are un dispersor fix pe laterala din sticla, plus etajera din sticla.

Vezi detalii si pret

4. Cabina dus patrata SanSwiss Ocelia OCEAC

Cabina dus patrata SanSwiss Ocelia OCEACProdusele SanSwiss indeplinesc cele mai inalte standarde de tehnologie, functionalitate si confort.
Usile de dus SanSwiss Ocelia OCEAC, sunt fabricate din sticla transparenta si securizata de 5 mm, acoperita cu tehnologia AquaPerle standard.
Modul de deschidere este prin culisare, cu inchidere magnetica, profilul este crom slefuit lucios.
Latimea de acces este de 397 mm pe fiecare latura, iar cota limita pentru cadita de 90×90 cm este de 880-900 mm.

Vezi detalii si pret

5. Cabina dus Walk-In Radaway Classic 80 cm

Cabina dus Walk-In Radaway Classic 80 cmCabina pentru dus, face parte din colectia Walk-In Classic, are lungimea de 800 mm si inaltimea de 2000 mm.
Este fabricata din sticla transparenta, securizata cu grosime de 6 mm. Profilul este de culoare crom.
Culoare sticla: Transparent.
Grosime sticla: 6 mm.
Culoare profil: Crom.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată