Cel mai bun paravan pentru cadă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (44 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun paravan pentru cadă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă paravanul pentru cadă potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun paravan pentru cadaAtunci când nu ai o baie foarte mare, dar nu poți nici decide dacă vrei o cadă sau o cabină de duș, există o soluție de compromis din ce în ce mai preferată de majoritatea cumpărătorilor.

Elegant, modern și stilat, un paravan pentru cadă poate transforma în câteva secunde o simplă cadă într-o cabină de duș. Având un aspect mult mai bun decât o perdea de duș, un astfel de paravan poate contribui enorma la aspectul estetic al băii tale.

Mulți cumpărători mulțumiți au găsit un astfel de produs la un preț foarte bun cu ajutorul nostru. Află de unde, dar și cum poți alege și tu cel mai bun paravan pentru cadă.

Top 3 paravane de cadă recomandate

De ce să alegi cel mai bun paravan pentru cadă?

Una dintre cele mai ingenioase soluții se economisire a spațiului din baie este paravanul de duș pentru cadă.

Paravanele pentru cadă sunt o alternativă elegantă la perdelele de duș care acum sunt depășite. Spre deosebire de perdele, aceste paravane oferă o protecție mai bună împotriva stropirii cu apă prin toată baia.

Acestea sunt atât practice, cât și stilate, și sunt de regulă transparente, îmbunătățind foarte mult vizual încăperea și creând iluzia de spațiu.

Acestea sunt rezistente și durabile, nu se demodează, sunt igienice și foarte aspectuoase, deci ai toate motivele pentru a opta pentru ele.

Cum alegi cel mai bun paravan pentru cadă

O alegere bună însă o poți face doar atunci când ești un cumpărător informat.

Paravan pentru cada cu parte batantaPentru a face o alegere de care să fii mulțumit, este important să găsești răspuns la întrebările: Ce tip de paravan este cel mai potrivit pentru baia și pentru cada mea? Ce dimensiune trebuie să aibă? Din ce material să fie fabricat? Cât de greu sau ușor este de întreținut? Care sunt unele norme de siguranță la care trebuie să fiu atent?

Răspuns la toate aceste întrebări și nu numai, vei găsi în acest ghid de cumpărături special conceput pentru a răspunde cât mai bine nevoilor tale.

Vei găsi aici un ghid detaliat cu aspecte pe care să le verifici înainte de a face o achiziție, astfel asigurându-te că banii tăi se duc pe calitate și că faci o achiziție bună din prima.

Te invităm să citești articolul până la final, acolo unde vei găsi o listă de produse special selectate de noi conform criteriilor de calitate analizate mai jos.

În acest fel vei reuși să găsești cel mai bun paravan de cadă pentru tine, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață și într-un timp foarte scurt.

Așadar, pentru a face o investite de care să fii mulțumit, te invităm să citești cu atenție următoarele informații importante.

Tipul de paravan pentru cadă

Vom clasifica paravanele pentru cadă în funcție de tipul de deschidere și închidere.

 • Paravan pentru cadă dintr-un singur panou

O singură bucată de sticlă pe post de paravan este cea mai întâlnită variantă pe piață. Acestea sunt alcătuite dintr-un panou singular, prins într-un sistem de balamale care îi permite astfel să fie manipulat.

Acestea sunt foarte ușor de întreținut, și nu au multe îmbinări, zone în care se poate dezvolta mucegai. Acestea sunt disponibile atât în varianta cu ramă, cât și fără.

 • Paravan pentru cadă cu dublu panou

Un astfel de paravan are balamale în centrul sau pe marginea panoului, permițând astfel ca acesta să fie deschis în mai multe moduri. Sunt foarte practice pentru băi mai mici unde nu există spațiu pentru ca un paravan dintr-un panou unic să fie deschis.

Un paravan cu două panouri este de regulă mai lung, ceea ce este ideal pentru căzile mai mari sau pentru utilizatorii care au nevoie de mult spațiu la duș.

 • Paravan pentru cadă pliant

Un astfel de paravan este o soluție foarte bună de salvare a spațiului. Este format din mai multe panouri care se pliază concentric pentru a se închide.

Acest design nu necesită spațiu liber în afara zonei de duș, și asigură un acces ușor în cadă. Este ideal pentru băile mici folosite de copii și de persoane în vârstă.

 • Paravan cu ușă glisantă

Și acesta este un model de paravan din două panouri, cu diferența că acestea se deplasează pe un sistem glisant. Este o variantă foarte bună pentru băile mici, unde nu există suficient spațiu pentru deschidere pe balamale.

Forma paravanului pentru cadă

Paravan cada forma rotunjitaVei observa pe piață multe diferențe și în ce privește forma paravanului. Iată ce trebuie să știi despre fiecare:

 • Formă pătrată – Acesta este tipul standard de paravan pentru cadă care are un design stabil. Este disponibil în diferite dimensiuni, deci poți găsi ceva care se potrivește băii tale.
 • Formă curbată – Acest design este curbat în partea de sus, dar marginea este dreaptă jos. Aspectul acestor paravane este unul foarte curat, delicat, și se potrivește foarte bine într-o baie contemporană.
 • Forma literei D – Acestea sunt curbate atât sus cât și jos. Se potrivesc foarte bine cu o cadă în formă de P.

Dimensiunile paravanului pentru cadă

Dimensiunea paravanului va depinde de dimensiunea căzii de baie și de instalația pentru duș. Dacă îți place ca jetul de apă de la duș să fie unul puternic, vei avea nevoie de un paravan mai mare care să protejeze podeaua băii de apă. Paravanele pentru cadă se măsoară în centimetrii și de regulă au o dimensiune între 140 cm și 150 cm în lungime.

Dacă ai o cadă în formă de P, cel mai bine este să alegi un paravan în formă de D, iar dacă ai o cadă în formă de L, ai nevoie de un paravan mai scurt.

Grosimea paravanului este un alt aspect care trebuie verificat. Aceasta variază între 3mm și 8 mm. Este important de notat faptul că un paravan mai gros va fi mai greu. Acesta va avea un aspect mai luxuriant, dar ar putea să pună o presiune mai mare pe balamale.

Pe de altă parte, paravanele mai subțiri, par a fi mai șubrede, dar în realitate, sunt la fel de eficiente. Paravanele care au peste 6 mm grosime tind să fie cea mai recomandată opțiune.

Spațiul din baie ar trebui de asemenea luat în considerare. Dacă spațiul pentru duș este mic, ar trebui să optezi pentru un paravan fără ramă, cu sticlă transparentă, acesta creând iluzia de spațiu. Dacă spațiul nu este o problemă, poți alege un paravan cu ramă sau doar parțial înrămat, cu sticlă clară sau fumurie.

Sistemele de deschidere pivotante și cele cu balamale, sunt mai potrivite pentru băile care au spațiu mai mare.

Materialul paravanului pentru cadă

Materialul este un alt indiciu al calității, un criteriu care poate influența prețul paravanului, dar și un element care ține de siguranța utilizatorilor. Iată opțiunile:

 • Sticlă termorezistentă

Sticla este cel mai utilizat material pentru paravanele pentru cadă, dar trebuie să fie un tip special de sticlă, pentru a corespunde standardelor specifice de siguranță.

Asta înseamnă că sticla trebuie să fie tratată și concepută pentru uz casnic. Grosimea trebuie să fie între 3 mm și 8 mm, și, în caz de spargere, aceasta trebuie să se spargă în bucăți mici pătrate.

Trebuie să fi conștient și de greutatea sticlei. Cu cât este mai groasă, cu atât este mai grea, deci balamalele trebuie să fie la fel de rezistente.

Există mai multe tipuri de finisaje din care poți alege:

  • Transparent: va crea iluzia de spațiu abundent
  • Cu model: pentru un plus de intimitate și efet decorativ
  • Opac: sau texturat pentru a asigura mai multă intimitate.
 • Acril

Paravanul de cadă din acril este cea mai bună variantă ca raport calitate/preț de pe piață. Totuși, acestea au dezavantajul de a nu fi la fel de durabile ca cele de sticlă.

Este mai predispus la depuneri de calcar, dar este încă o alternativă foarte bună la sticla termorezistentă. Este și mai ușor decât sticla.

 • Materialele ramei

  • Aluminiu – Dacă îți dorești ceva de înaltă calitate, aluminiul oferă un aspect modern și stilat băii tale. De asemenea, este disponibil în mai multe finisaje.
  • Crom – Ramele cromate le găsești în cadrul paravanelor de mijloc ca preț. Este o variantă care arată bine, dar stropii de apă vor fi foarte vizibili după ce se usucă pe astfel de rame, deci va trebui să le cureți mai mereu.
  • PVC – Aceasta este cea mai ieftină variantă, disponibilă chiar și în tonuri ce imită metalul. Dacă vrei un aspect curat și simplu, alege o ramă din PVC perfect albă sau neagră.

Instalare și întreținere

Paravan cada sticla securizataFaptul de a instala singur un paravan pentru cadă poate fi foarte dificil, deci recomandăm să iei legătura cu un profesionist dacă nu ești sigur pe abilitățile tale. Dacă vrei totuși să faci singur treaba, asigură-te că cumperi ceva ușor de instalat.

Panourile din acril sau sticlă termorezistentă nu au nevoie de o întreținere foarte dificilă. Dar depinde de tine să previi depunerile de calcar, și poți face asta curățându-le cu regularitate.

După fiecare duș, este foarte indicat să ștergi foarte bine paravanul. Poți folosi hârtie absorbantă, sau alt material absorbant, precum și un dispozitiv pentru spălarea geamurilor. Asta va prevenii depunerea calcarului.

Poți chiar să folosești din când în când puțin oțet, pe care îl vei șterge foarte bine după aplicare. Mai poți folosi produse special dedicate igienei băii care luptă împotriva calcarului.

Dacă nu vrei bătăi de cap cu întreținerea, poți alege o sticlă ce a fost special tratată pentru a împiedica urmele lăsate de stropii de apă, și pentru a respinge depunerile de calcar. Astfel nu va trebui să mai speli paravanul după fiecare utilizare.

Siguranță

Pentru familiile în care există copiii mici, siguranța unui astfel de paravan trebuie să fie garantată de producător. Asigură-te că poate elementele de susținere și de îmbinare sunt rezistente și foarte trainice.

Dacă vrei poți opta pentru un panou pentru cadă ce poate fi dat la o parte atunci când copiii sunt în baie, cum ar fi un paravan cu deschidere în exterior până în perete.

Este mai vine să alegi un paravan cu colțuri rotunjite, iar marginea paravanului, dacă optezi pentru unul fără ramă, trebuie să fie foarte bine șlefuită pentru a se tăia cei mici în ea.

Ce accesorii trebuie să aibă cel mai bun paravan pentru cadă?

Modele mai scumpe sunt dotate cu accesorii speciale:

 • Bară pentru prosoape – astfel nu va trebui să mergi ud prin toată baia pentru a ajunge la prosoapele de pe ușă.
 • Rafturi – care îți permit să le folosești pentru depozitarea produselor de duș.
 • Mâner – care poate fi atât practic, mai ales dacă ai mereu mâna udă atunci când vrei să deschizi sau să închizi panoul.

Preț și producători

Prețul unui paravan pentru cadă poate varia în funcție de multe aspecte. În primul rând, un paravan din sticlă termorezistentă va fi mai scump decât unul din acril. Paravanele fără ramă sunt mai scumpe decât cele cu ramă.

Confortul se plătește, deci soluțiile prietenoase cu spațiul tind să fie mai scumpe. De asemenea, variantele care au elemente decorative sau sunt mate, sunt mai costisitoare. La fel este și în cazul în care vrei un paravan din sticlă colorată.

În privința producătorilor, alege-i pe aceia care au cea mai bună reputație. Fă-ți timp pentru a te interesa în legătură cu modul în care produc produsele și care sunt standardele lor de calitate.

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun paravan pentru cadă online. Aici este locul în care ai cele mai multe șanse să găsești un model care să se potrivească cu așteptările pe care le ai în ceea ce privește, aspectul, funcționalitatea și calitatea paravanului.

În plus ai mai multe șanse să găsești ceva la preț bun, deoarece ofertele speciale sunt mai frecvente online, ceea ce înseamnă că ai mari șanse să găsești ceva la reducere. În plus, e mult mai comod să faci cumpărături astfel, produsul fiind livrat direct la tine acasă, având posibilitatea de a-l returna gratuit în termen de 14 zile.

Înainte de a face orice tip de achiziție online, verifică părerea altor cumpărători. Poți să îți dai seama astfel dacă merită sau nu să cumperi produsul. Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun paravan de duș pentru baie.

Cel mai bun paravan pentru cadă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de paravane de cadă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Paravan de cada Besco Ambition 3

Paravan de cada Besco Ambition 3Fabricat din sticla transparenta termo-securizata, paravanul pentru cada Ambition 3, cu grosimea de 4 mm, profil cromat ce poate compensa imperfectiunile peretelui.
Este un model universal putand fi montat atat pe partea stanga cat si si pe partea dreapta, iar raza de ajustare este de 360°.
Material: Sticla securizata.
Latime: 1235 mm.
Inaltime: 1390 mm.

Vezi detalii si pret

2. Paravan cada batanta, RAVANA model BALI incolor

Paravan cada batanta, RAVANA model BALI incolorPeretele de cada cu balama automata de inox, calitate top, are avantajul ca nu se prinde de marginea cazii, si nici de perete cu profil si ca urmare poate fi curatat si intretinut igiena cazii/baii cu usurinta sub/langa paravan.
Balamaua automata de calitate, elegant, lucios crom, are deschidere de 180 de grade.
Pe partea de jos a paravanului de cada exista garnitura siliconica pentru blocarea apei.

Vezi detalii si pret

3. Paravan cada pivotant 180° SanSwiss Solino

Paravan cada pivotant 180° SanSwiss SolinoParavanul pentru cada SanSwiss face parte din colectia Solino, pivoteaza la 180⁰.
Paravanul este dintr-o bucata, are latimea de 750 mm, inaltimea de 1500 mm, profil slefuit lucios, iar sticla este transparenta.
Aceasta are o grosime de 6 mm si o acoperire cu strat de protectie anti-calcar Aquaperle.
Paravanul pentru cada de baie este simetric si poate fi montat atat pe partea dreapta cat si pe partea stanga.

Vezi detalii si pret

4. Paravan cada Radaway Idea Black PNJ

Paravan cada Radaway Idea Black PNJParavanul este dintr-o bucata, are latimea de 500 mm, inaltimea de 1500 mm, profil de culoare negru mat iar sticla este transparenta.
Aceasta are o grosime de 6 mm si o acoperire cu un strat EasyClean de protectie cu proprietati hidrofuge care mentine curata suprafata si permite intretinerea usoara a acesteia.
Profilul compensator se poate regla intre 500-510mm.
Material: Sticla securizata.

Vezi detalii si pret

5. Paravan cada 70×140 cm RAVANA ELEGANCE

Paravan cada 70x140 cm RAVANA ELEGANCEParavan sticla securizata de 6 mm
Clema decorativa inox 100%, luciu oglinda – de calitate top.
Profil inox 2 cm la baza sticlei.
Garnitura de silicon pentru etanseizare.
Alegeti aceasta solutie pentru o curatenie impecabila! Nu trebuie gaurita cada.
Produsul este ambalat in ambalaj potrivit pentru a putea fi livrat prin curierat.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată