Cuprins
Cum alegi cea mai bună pompă de sân în 2023? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă pompa de sân potrivită pentru tine? Citește ghidul nostru și alege informat.
Când ești proaspătă mămică unul din principalele lucruri care te preocupă este alăptarea celui mic. Alăptarea este unul din aspectele cele mai importante care influențează dezvoltarea bebelușului, și suntem siguri că vrei doar ce este mai bun pentru micuțul tău.
Laptele mamar conține substanțe cruciale în asigurarea formării unui bun sistem imunitar al celui mic, și cu siguranță nu vrei să îl privezi de așa ceva. Cu toate acestea, alăptarea nu este mereu una ideală. Uneori lactația trebuie stimulată, alteori ai putea să te afli în situația în care ești nevoită să depozitezi laptele de la sân atunci când nu poți hrăni bebelușul imediat.
Dacă nu vrei să îl privezi pe bebeluș de laptele mamar atât de prețios, și vrei să ai și grijă de sănătatea sânilor tăi, îți recomandăm să folosești o pompă de sân. Dacă vrei să afli de unde și cum alegi cea mai bună pompă de sân, citește acest articol în continuare.
Top 3 pompe de sân recomandate
- Pompa de san electrica Philips Avent SCF395/11
- Pompa electrica de san Philips Avent mentine debitul de lapte la un nivel optim si se adapteaza usor la dimensiunea si forma mamelonului tau.
- Vezi detalii si pret
- Pompa de San Electrica Dubla WOWSTEP 200 Pro
- Pompa de san WowStep este duala si o poti folosi la un san sau simultan la ambii. Extragerea laptelui este mai eficienta prin stimulare concomitenta.
- Vezi detalii si pret
- Pompa de san electrica Lorelli Save Your Time
- Pompa de alaptare cu suport de masare si capac, diafragma din silicon si 2 supape interioare din silicon. Recipient gradat ( biberon ) din plastic de 180 ml cu suport.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună pompă de sân?
În primele luni după naștere relația dintre mamă-bebe se consolidează prin alăptare. Specialiștii recomandă alăptarea bebelușului pentru cel puțin 6 luni. Dar știi cu siguranță că alăptarea vine cu provocări.
Este posibil ca lactația să trebuiască să fie stimulată. În acest sens, o pompă pentru sân se dovedește foarte eficientă. De asemenea, pentru situațiile în care mama este plecată mai mult timp, dar nu vrea să priveze bebelușul de efectele benefice ale laptelui, poate folosi o pompă pentru a extrage laptele.
Și în cazul în care alăptatul se dovedește a fi foarte dureros, extragerea laptelui cu o pompă de sân și hrănirea nou-născutului la biberon mai apoi, se poate dovedi o soluție mult mai confortabilă. Indiferent de motiv, pompa pentru sân este un instrument util pentru fiecare proaspătă mămică.
Cum alegi cea mai bună pompă de sân
Pe piață există mai multe variante de pompă pentru sân, care se deosebesc destul de mult în funcție de preț. Cum poți să o alegi pe cea mai bună? Este important să fii foarte bine informată. Sănătatea celui mic, dar și sănătatea sânilor tăi este în joc, așadar trebuie să alegi cu mare atenție.
De asemenea, vorbim despre un produs pe care îl vei folosi doar în primele luni după naștere. De aceea nu îți dorești un produs foarte scump, deoarece nu îl vei putea folosi mult timp.
Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie am pregătit un ghid de cumpărături. Acest tip de articol conține toate criteriile după care trebuie să te orientezi în alegerea celui mai bun produs. La sfârșit vei putea să alegi cea mai bună pompă de sân de pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.
Așadar, în alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.
Tipul
Modul de acțiune al unei pompe de sân de bazează pe aspirație. Pâlnia care se atașează de sân va extrage laptele prin canalele de lactație și va depozita laptele direct în recipientul colector. Astfel vei putea hrăni nou-născutul cu lapte atunci când vei putea. În funcție de modalitatea de sucțiune se disting două tipuri de pompe de sân: electrice și manuale.
Pompă de sân electrică
Pompele de sân electrice sunt mai rapide și mai eficiente. Acestea pot funcționa cu fir, conectate la priză, sau pe bază de acumulatori sau baterii. Varianta cu baterii este cea mai preferată de către mămici. Aceasta deoarece este foarte portabilă, iar mama poate să o folosească și la locul de muncă, atunci când nu își permite să stea în concediu de maternitate.
De aceea, când mama este în deplasare și nu are acces la o priză, este convenabilă varianta care funcționează pe bază de acumulatori. De aceea cea mai bună pompă de sân este cea care are cea mai mare autonomie a bateriei și cea care presupune cel mai scurt timp de încărcare a acumulatorului.
Pompă de sân manuală
Un astfel de dispozitiv este mult mai prietenos la preț, deci dacă ești în căutarea celei mai ieftine variante, aceasta este cu siguranță aceea.
Este o pompă potrivită pentru folosire ocazională la domiciliu, asta pentru că va implica ceva mai mult efort din partea ta și va necesita întreaga ta atenție. Mămicile o preferă deoarece imită cel mai bine modul de hrănire al bebelușilor.
De asemenea, este un aparat mai silențios. Îți oferă mai mult control asupra pompări, astfel poți ajusta o frecvență și o intensitate a pompării care să fie atât eficientă cât și foarte confortabilă.
Design
Procesul de pompare nu trebuie să fie unul obositor, din contră acesta trebuie să de poată integra cât mai ușor în rutina zilnică. De aceea design-ul trebuie să favorizeze o utilizare cât mai facilă și mai eficientă.
În acest sens este bine să urmărești detaliile ergonomice. Un mod de asamblare intuitiv și foarte rapid este de asemenea un lucru de dorit. Împreună cu posibilitatea de a igieniza și steriliza recipientele cu mare ușurință, aceste aspecte legate de design pot face diferența dintre o pompă de sân ideală și una pe care nu o vei folosi.
Ambele tipuri de pompe, atât cele electrice cât și cele manuale, trebuie să îndeplinească anumite aspecte ce țin de design.
În cazul pompei electrice, vei observa că modele sunt destul de ușor de folosit și nu sunt obositoare. Există variante care îți permit aspirarea laptelui din ambii sâni în mod simultan, salvând astfel mult timp. Urmărește acele pompe de sân care sunt foarte silențioase.
Cel mai probabil va trebui să le folosești și pe timp de noapte, și vrei să poți face acest lucru nestingherită și fără a-i deranja pe ceilalți din locuința sau chiar să trezești copilul.
Astfel de modele sunt ușor de recunoscut, incluzând un monitor LCD pentru a monitoriza cât mai bine procesul.
Modelul manual presupune mai multă implicare din partea utilizatoarei. Manipularea mânerului de pompare poate deveni obositoare pentru mamă, de aceea este important ca design-ul să permită pomparea laptelui dintr-o poziție cât mai confortabilă.
De asemenea, metoda de asamblare și de curățare trebuie să fie foarte ușoară în ambele forme: manuală și electrică. Asamblarea trebuie să fie intuitivă și compactă. Nu vrei ca pompa să ocupe mult spațiu sau să fie greu de manevrat din cauza dimensiunii sau a greutății.
De asemenea, pâlnia de colectare, dar și tetinele biberoanelor trebuie să imite cât mai bine forma anatomică a sânului.
Material
Indiferent de tipul de pompă, ambele trebuie fabricate dintr-un material de înaltă calitate și foarte rezistent. De asemenea, acesta trebuie să fie sigur atât pentru mamă cât și pentru nou-născut.
Un material de calitate trebuie să fie suficient de rezistent pentru a face față schimbărilor bruște de temperatură, precum și expunerii la temperaturi ridicate. Acest lucru se va întâmpla atunci când va trebui să speli și sa sterilizezi pompa, ceea ce se va întâmpla destul de des.
De fapt, este foarte probabil să trebuiască să schimbi unele piese deoarece se vor uza din cauza sterilizării zilnice. Asigură-te deci că vei găsi pe piață piese de rezervă. Cele mai frecvente variante de pe piață sunt cele fabricate cu polipropilena care este un polimer dur.
Mare atenție însă la o substanță care se poate regăsi în compoziția recipientelor de colectare sau a pompei de sân. Bisfenol A este o substanță care s-a dovedit periculoasă și care poate fi transmisă bebelușului prin laptele care este colectat în recipientul de colectare al pompei.
Ce funcții trebuie să aibă cea mai bună pompă de sân?
În general, pompele de sân electrice dispun de unele funcții foarte practice precum:
- Viteza de pompare – unele modele îți permit să ajustezi viteza de pompare în așa fel încât procesul să fie cât mai confortabil.
- Memorie – un sistem de memorare al setărilor pe care le-ai făcut se dovedește foarte practic și prietenos cu timpul. Astfel nu va mai fi necesar să ajustezi viteza de fiecare dată cât folosești pompa.
- Ecran LCD – pentru a fi mai ușor să vizualizezi setările pe care le faci, cea mai bună pompă de sân este dotată cu un ecran luminos.
Producători
Este puțin probabil să găsești pe piață produse de acest gen care să fie periculoase sau ineficiente, asta pentru că e genul de produs care este verificat cu mare atenție de către autorități. Cu toate acestea, alegând un produc care aparține unui brand de top, ai mai mari șanse să te bucuri de ceva calitativ și foarte confortabil, și care să fie sigur pentru tine și bebe.
În general diferențele de preț sunt impuse de existența funcțiilor suplimentare care pot fi foarte practic. Este cel mai probabil să găsești cea mai bună pompă de sân la una din următoarele companii: Philips, Medela, Beaba sau Tommee Tippee.
Îți recomandăm să comanzi online. Mai ales dacă ești foarte aproape de momentul nașterii, îți este mult mai ușor și confortabil să găsești oferte foarte convenabile ca preț online.
De asemenea, online poți găsi opiniile altor mămici cu privire la un anumit produs. De aceea, înainte de a cumpăra o pompă de sân, recomandăm consultarea acestor review-uri. Astfel îți poți face o imagine completă asupra unui produs și îți va fi mult mai ușor să te hotărăști.
Având la dispoziție toate aceste informații, ești pregătită să alegi cea mai bună pompă de sân.
Cea mai bună pompă de sân: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de pompe de sân care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Pompa de san electrica Philips Avent SCF395/11
Pompa electrica de san Philips Avent mentine debitul de lapte la un nivel optim si se adapteaza usor la dimensiunea si forma mamelonului tau.
Perna de masaj din silicon moale si adaptabila, de marime universala – Colecteaza-ti laptele fara a te apleca.
Tehnologie Natural Motion pentru un debit rapid al laptelui.
Experienta personalizata, 8 + 16 niveluri de setare.
Functie de memorare – Functie de pauza/pornire.
2. Pompa de San Electrica Dubla WOWSTEP STEP 200 Pro
Pompa de san WowStep este duala si o poti folosi la un san sau simultan la ambii.
Extragerea laptelui este mai eficienta prin stimulare concomitenta.
Pompa dispune de 4 moduri de functionare. Fiecare mod de functionare este ajustabil pe 9 niveluri de intensitate.
Dispozitivele de extragere sunt prevazute cu cupe din silicon moale, cu model tip fagure.
Ecranul LCD iti indica durata sedintei de pompare, modul de functionare, nivelul de intensitate si statusul bateriei.
3. Pompa de san electrica Lorelli Save Your Time
Pompa de alaptare cu suport de masare si capac, diafragma din silicon si 2 supape interioare din silicon.
Unitate de comanda cu afisaj LCD si cu buton de on/off, butoane +/- pentru reglarea vitezelor gradului de vacuum, si butonul de regim care are 2 functii: regim de masaj si regim de pompare.
Recipient gradat ( biberon ) din plastic de 180 ml cu suport.
Tetina silicon 0+, cu capac.
4. Pompa de san electrica Kidscare KC103
15 nivele de aspiratie si 3 frecvente ale pompei pentru o extractie eficienta.
10 nivele de stimulare si 3 frecvente ale pompei pentru o extractie confortabila.
Setarile pompei poate imita suptul normal al bebelusului.
Motor silentios – Afisaj LCD.
Cupa din silicon pentru masaj ce se muleaza perfect pe san pentru o utilizare corecta.
Compozitie pompa: Polipropilena si silicon.
5. Pompa de san manuala U-Grow U1052-MBP
Ușor de folosit și curățat.
Mâner cu suprafață aderentă, ergonomic.
Pomparea se realizeaza la interval de 2-3 secunde.
Conține: pompă, biberon.
BPA free.