Cel mai bun lavoar (chiuvetă) pentru baie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,92 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun lavoar pentru baie? Ce Proprietăți și caracteristici trebuie să aibă lavoarul pentru baie potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun lavoar chiuveta de baieA venit timpul să îți renovezi baia? Fie că vrei să faci o schimbare radicală, fie că doar vrei să schimbi câteva piese care nu mai sunt funcționale, este foarte posibil ca un nou lavoar pentru baie să fie pe lista ta de cumpărături.

Și, dacă tot vorbim de renovarea băii, sau de construirea uneia de la zero, este firesc să îți dorești să achiziționezi doar cele mai bune produse, deci și cea mai bună chiuvetă de baie pe care ți-o poți permite conform bugetului tău.

Misiunea poate fi destul de grea, mai ales în contextul abundenței de pe piață.

Tocmai de aceea am pregătit acest articol care te va ajuta să găsești cel mai bun lavoar pentru baie, la cel mai bun preț pentru tine.

Top 3 lavoare recomandate

De ce să alegi cel mai bun lavoar pentru baie?

Atunci când cumperi lavoar pentru baie potrivit, încăperea va căpăta un aer proaspăt, făcând-o să arate stilată, în loc de îmbătrânită. Asta deoarece lavoarul este un punct focal în aproape orice baie.

De asemenea, lavoarul este o investiție pe termen lung. Ești conștient că te vei folosi zilnic de acest obiect, îl vei curăța temeinic frecvent, așa că vrei să reziste.

Schimbarea lavoarului nu este doar costisitoare, ci și anevoioasă, în sensul că s-ar putea să ai nevoie de specialiști pentru a o instala corect, se va crea mult praf și chiar gălăgie.

Nu este o experiență prin care vrei să treci prea rapid, deci achiziționarea lavoarului nou, trebuie să fie un succes din prima.

Cum alegi cel mai bun lavoar pentru baie

Chiuveta de baie cu montaj pe blatAșa cum am amintit însă, oferta de pe piață este atât de abundentă încât ar putea să fie copleșitor să iei o decizie care să fie prietenoasă nu doar cu bugetul tău, dar și cu preferințele tale estetice, cu spațiul din baie sau cu funcționalitatea lavoarului.

Cea mai bună chiuvetă de baie trebuie aleasă abia după ce te-ai informat suficient de bine în legătură cu avantajele și dezavantajele fiecărui tip de lavoar, de material, precum și gama de dimensiuni.

Probabil te întrebi unde poți găsi informațiile necesare pentru a lua o decizie corectă. Ei bine, tot ce va trebui să faci este să parcurgi cu atenție acest ghid de cumpărături.

Facem noi munca grea de cercetare pentru tine, astfel adunând toate informațiile necesare pentru a cumpăra un lavoar de baie de care să fii mulțumit. Mai mult, am scanat și ofertele de pe piață, iar la final am selectat câteva produse care corespund criteriilor de calitate pe care le vom discuta mai jos.

Astfel îți va fi mai ușor să alegi cel mai bun lavoar de baie la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Tipul lavoarului pentru baie

Pe piață există mai multe tipuri de lavoare care diferă atât în funcție de aspect, cât și în funcție de modul de instalare. Iată cum poți să îl alegi pe cel ideal pentru tine:

 • Lavoar pentru baie încastrabil

Și acesta poate fi de două feluri: cu margine sau fără margine. Lavoarele încastrabile cu margine sunt au o margine rotunjită și finisată, care rămâne deasupra blatului.

Acest tip de lavoar este cel mai ușor de instalat deoarece poate fi înlocuit fără a degrada blatul. De asemenea, poate fi fabricat din sau folosit împreună cu orice tip de material, ceea ce îl face foarte adaptabil pentru orice stil de baie.

Lavoarul încastrabil fără margine, este scufundat total sub blat. Aceste chiuvete au o dimensiune care corespunde cu gaură făcută în centrul blatului.

Asta înseamnă că, de cele mai multe ori, aceasta vine la set împreună cu blatul și masca de chiuvetă, iar atunci când vei vrea să schimbi doar lavoarul, poate fi o provocare să găsești unul care să aibă dimensiunea potrivită.

 • Lavoar pentru baie cu piedestal

Acestea sunt lavoare care nu au nevoie de alt suport, în afară de o coloană îngustă poziționată sub chiuvetă. Aceste tipuri de lavoare nu au nevoie de o mască, fiind în continuare foarte estetice. Este un tip de chiuvetă excelentă pentru băile mici, în care spațiul de podea este esențial.

Totuși, este potrivit doar într-o baie care nu are nevoie de mult spațiu de stocare, deoarece nu vrei mai putea să te folosești de spațiul de sub chiuvetă, ca atunci când aceasta are o mască.

 • Lavoar pentru baie înalt

Lavoarele înalte stau deasupra blatului, astfel încât fundul lavoarului este la același nivel cu suprafața blatului. Această instalare poate fi complet deasupra blatului, sau ocazional, lavoarul este ușor adâncit în blat.

Chiar și atunci, va rămâne destul de mult spațiu pe blat, pe care îl poți folosi după bunul plac. Acest tip de lavoar poate fi fabricat din materiale variate, cele mai populare fiind: ceramica, sticlă, piatră.

Este o variantă bună pentru o baie în stil contemporan, putând să îi ofere chiar un aer luxos.

 • Lavoar pentru baie tip consolă

Aceste lavoare sunt montate în perete și sunt sprijinite pe două sau patru picioare. De obicei, nu sunt însoțite de o suprafață asemănătoare unui blat, sau aceasta este foarte mică.

Țeava de scurgere precum și alte componente ale instalației sunt expuse, ceea ce face acest lavoar o opțiune bună pentru băile în stil industrial. Faptul de a asorta robinetul cu materialul din care este realizată chiuveta este o idee bună pentru un aspect coerent.

 • Lavoar pentru baie montat în perete

Lavoar de baie freestandingAcest tip de lavoar este instalat direct în perete, ideal pentru băile mici, deoarece se salvează mult spațiu de podea. Acestea nu au mască sau blat.

Acest tip de chiuvetă poate avea țevile de instalație expuse, având posibilitatea de a achiziționa un braț special sau un suport de perete, cu rol de a le ascunde.

 • Lavoar pentru baie de colț

Pentru băile de oaspeți sau cele foarte mici, o variantă de colț poate fi foarte potrivită într-un spațiu atât de restrâns. Găsești modele care se montează direct în perete, sau care vin cu o mică mască de lavoar.

Materialul lavoarului de baie

Și în privința materialelor varietatea este foarte mare. Pe lângă aspect, iată ce ar trebui să știi despre fiecare:

 • Lavoar din ceramică

Vorbim despre porțelan sau argilă refractară, ambele materiale fiind foarte populate pentru lavoarele de baie. Acestea sunt mai ieftine decât variantele din fontă spre exemplu, fiind totuși o investiție care merită.

Ambele materiale sunt rezistente la pete, mucegai și bacterii, și sunt foarte ușor de curățat. Totuși, aceste materiale se pot ciobi sau pot crăpa în urma unui șoc mecanic. De asemenea, instalarea sitei de scurgere prea strâns, poate cauza crăpături sau fisuri în email.

Același efect îl pot avea și lichidele foarte fierbinți, ceea ce nu ar trebui să fie o problemă pentru o baie. Când sunt spălate, nu ar trebui folosiți detergenți duri, tocmai pentru a le proteja smalțul.

 • Lavoar din Metal

Un alt material foarte popular pentru lavoar este fonta, îmbrăcată în porțelan bineînțeles. Aceasta este cea mai puternică și cea mai costisitoare variantă, deoarece se presupune că ar trebui să reziste o viață întreagă.

Acest lavoar este foarte rezistent, și poate fi și estetic. Atenție la porțelan însă. Dacă acesta se ciobește și fonta este expusă la umezeală și aer, poate ruginii și poate fi compromisă.

Un alt metal îmbrăcat în porțelan poate fi oțelul. Acesta nu este la fel de rezistent și de greu ca fonta, ceea ce îl face mult mai ieftin. Poate fi o variantă foarte bună pentru baie, dar evită un astfel de lavoar pentru bucătărie.

 • Lavoar din Acrilic

Lavoarele pentru baie din material acrilic sunt realizate dintr-o combinație de plastic, fibră de sticlă și rășină. Este o variantă accesibilă ca preț și foarte variată în materie de stil, fiind disponibilă într-o gamă largă de culori și modele.

Sunt ușoare ceea ce le face ușor de instalat. Sunt rezistente la pete și la rugină, și pot fi polizate pentru a corecta micile zgârieturi. Totuși, sunt sensibile la căldură, așa că nu sprijinii placa de păr pe chiuveta din acrilic.

 • Lavoar din Inox

O variantă populară pentru bucătărie, a început să fie din ce în ce mai abordată și în baie. Probabil cel mai durabil material, nu se va crăpa, nu se va ciobi, deși s-ar putea îndoi, dar e foarte probabil să dureze o viață întreagă.

Se poate zgâria atunci când este curățat prea dur și, pentru a-i păstra luciul, trebuie spălat cu regularitate.

 • Lavoar din Cupru și alamă

După inox, cuprul și alamă sunt cele mai populare metale pentru lavoarul de baie. Acestea sunt renumite pentru frumusețea lor, în special cuprul, care dezvoltă o patină deosebită în timp.

Studiile arată că bacteriile nu rezită mai mult de câteva ore pe cupru sau alamă, ceea ce le face o soluție anti-microbiană naturală. Totuși, curățarea și întreținerea corespunzătoare, sunt cheia pentru un lavoar rezistent din aceste materiale.

 • Lavoar din Sticlă

Unele din cele mai neobișnuite materiale, pot face ca un lavoar să capete un aspect estetic încântător. Sticla termorezistentă este unul din cele mai întâlnite materiale pentru lavoarele înalte.

Este dură, și ar trebuie să reziste fără probleme într-o baie pentru adulți. Totuși, obiectele grele sau ascuțite care cad în chiuvetă o pot ciobi sau chiar sparge.

De asemenea, este foarte sensibilă la petele cauzate de apă, săpun sau pasta de dinți, ceea ce înseamnă că va trebui să o cureți frecvent.

 • Lavoar din Piatră

Un lavoar pentru baie din piatră este foarte aspectuos și foarte durabil. Piatra naturală este grea, deci acest tip de lavoar nu poate fi montat în orice tip de mască de chiuvetă, cel mai probabil având nevoie de suport suplimentar, ceea ce va însemna o cheltuială în plus.

Pentru a preveni pătarea, trebuie tratate cu o soluție specială de astupare a porilor, și trebuie curățată doar cu detergenți ușori și apă sau detergenți non-abrazivi care conțin ceară.

O variantă mai ieftină este materialul compozit, care nu are nici complexitatea nici durabilitatea pietrei naturale, dar este un material non-poros, mai ușor de întreținut.

Dimensiunile lavoarului

Lavoar de baie tip bolDimensiunea lavoarului trebuie să fie aleasă în funcție de spațiul de care dispui în baie. E lesne de înțeles că atunci când ai o baie mică, lavoarul ideal va fi cât mai mic, poate chiar o variantă de colț care se potrivește la o garsonieră sau un apartament mic.

Dacă, în schimb, ai o baie cu spațiu din belșug, poți alege fără probleme un lavoar cu o capacitate medie sau chiar mare. Totuși, scopul tău este acela de a stabilii un echilibru între dimensiunea băi și cea a chiuvetei, nu neapărat să alegi cel mai mare model.

Între muchia lavoarului și peretele opus, trebuie să existe o distanță de cel puțin 1 m² pentru a te simți confortabil în baie. Dacă ai spațiul necesar și această necesitate (ai o familie numeroasă), poți opta pentru un lavoar cu două bazine.

Ce accesorii trebuie să aibă cel mai bun lavoar pentru baie?

Caută acele oferte care îți oferă și accesorii importante împreună cu chiuveta. Asta te va scuti pe tine de treaba de a găsi accesorii care să fie compatibile cu lavoarul pe care îl dorești.

Aceste accesorii sunt bateria de lavoar, precum și sifonul, esențial pentru scurgerea corespunzătoare a apei.

Mai ales dacă alegi o piesă suspendată, asigură-te că sifoanele sunt cromate, altfel acestea vor avea un aspect foarte inestetic.

Producători

Producătorul este un indiciu foarte important al calității. Cu cât acesta este de mai mult timp pe piață și are o reputație bună, cu atât produsele fabricate de acesta sunt mai de încredere.

Printre cei mai apreciați producători de pe piața din România se numără: Cersanit, Pyramis, Ideal Standard, Kring Smart.

Este foarte probabil să găsești doar online modelul de lavoar pentru baie pe care ți-l dorești, aici oferta fiind mai bogată și mai diversificată.

De asemenea, ai multe șanse să găsești un produs ideal la un preț foarte bun, deoarece reducerile online sunt foarte frecvente.

Totuși, atunci când comanzi online trebuie să fii precaut, deci consultă părerile altor cumpărători listate în secțiunea de review. Nu cumpăra dacă descrierea sau fotografia produsului pare să fie dubioasă, deoarece s-ar putea să nu corespundă cu realitatea.

Având la dispoziție toate informațiile de mai sus, acum ești pregătit acum să cumperi cel mai bun lavoar pentru baia ta.

Cel mai bun lavoar pentru baie: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de lavoare pentru baie care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Lavoar (chiuveta baie) freestanding Sanotechnik WS02

Lavoar (chiuveta baie) freestanding Sanotechnik WS02Lavoarul cu picior Sanotechnik este unic pentru forma sa deosebita, fiind fabricat din marmura artificiala, dintr-o singura bucata.
Acesta este destinat bailor exclusiviste din zona rezidentiala sau comerciala.
Lavoarul are o latime de 45 cm ,adancime 45 cm si inaltime 83 cm.
Se amplaseaza direct pe pardoseala, fiind de sine statator.
Volum: 9 l.
Greutate: 51 Kg.

Vezi detalii si pret

2. Lavoar Rak Ceramics Moon 55×35 cm

Lavoar Rak Ceramics Moon 55x35 cmLavoarul face parte din colectia Moon realizat din ceramica de culoare alba, cu montaj incastrat in blat nu este prevazut cu orificiu pentru preaplin si baterie.
Dimensiuni: 550x350x130 mm.
Nu se poate monta prins pe perete ci doar pe blat, necesitand o baterie inalta cu montaj pe blat.
Recomandam montajul cu sifon estetic si cu ventil pentru lavoare fara preaplin.

Vezi detalii si pret

3. Lavoar oval Ideal Standard Connect incastrat

Lavoar oval Ideal Standard Connect incastratLavoarul face parte din gama Ideal Standard, colectia Connect ce se poate monta incastrat in blat.
Fiind un lavoar ingust de 380 mm, este ideal pentru baile de dimensiuni mici.
Este prevazut cu un orificiu pentru preaplin si unul pentru scurgere, astfel bateria neavand un orificiu pentru baterie, aceasta se ataseaza pe blat.
Material: Ceramica.
Latime: 38 cm – Lungime: 55 cm.

Vezi detalii si pret

4. Lavoar Kolo Traffic 60 x 48 cm suspendat

Lavoar Kolo Traffic 60 x 48 cm suspendatLavoarul din gama Kolo face parte din colectia Traffic ce ofera eleganta prin liniile sale moderne.
Acesta este prevazut cu orificiu pentru baterie si preaplin.
Montajul se realizeaza pe mobilier.
Recomandam utilizarea cu un sifon estetic si cu ventil pentru lavoare cu preaplin.
Setul de fixare este inclus si are dimensiunile: 600 x 480 mm.

Vezi detalii si pret

5. Lavoar (chiuveta baie) Ideal Standard Strada

Lavoar (chiuveta baie) Ideal Standard StradaLavoar din ceramica de culoare alba, cu 1 gaura centrala pentru baterie si preaplin.
Se poate monta atat pe blat cat si pe perete.
Se poate monta pe blat dar cu conditia sa fie fixat obligatoriu si pe perete (intrucat nu este finisat pe latura din spate).
Bateria se comanda separat.
Dimensiuni: 50×42 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată