Cea mai bună umbrelă de grădină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,96 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună umbrelă de grădină? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă umbrela de grădină potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna umbrela de gradinaSezonul cald este ideal pentru a petrece mai mult timp afară, relaxându-te singur sau bucurându-te de compania prietenilor.

Totuși, momentele petrecute afară nu vor fi deloc plăcute dacă trebuie să stai în soarele dogoritor. Chiar dacă ai amenajat un spațiu cu mobilă de grădină, nu vei putea să stai confortabil dacă nu vei avea o umbră potrivită.

Atunci când aceasta nu poate fi oferită în mod natural de către copaci, o umbrelă de grădină poate fi o soluție practică la îndemâna oricui.

Dacă te afli în această situație, și ai nevoie de un astfel de produs, află din acest articol unde au găsit majoritatea cumpărătorilor umbrele la un preț bun, dar și cum poți alege cea mai bună umbrelă de grădină pentru tine.

Top 3 umbrele de grădină recomandate

De ce să alegi cea mai bună umbrelă de grădină?

Cea mai bună umbrelă de grădină poate constitui adăpostul ideal împotriva soarelui, chiar la tine în curte. În funcție de modelul pe care îl vei alege, aceasta va fi un refugiu doar pentru tine, sau pentru tine și invitații tăi.

Pentru a te putea bucura de confortul pe care îl cauți, trebuie să stabilești foarte clar ce așteptări ai de la umbrela ta pentru grădină sau terasă. Doar așa vei putea să alegi un model potrivit.

Dacă nu ești suficient de bine informat, ai putea face o achiziție nefericită. Umbrela ar putea fi fabricată din materiale de proastă calitate, poate avea o dimensiune insuficientă sau poate să nu te protejeze corespunzător.

Cum alegi cea mai bună umbrelă de grădină

Un cumpărător responsabil se va informa bine înainte pentru a se asigura că investiția lui va fi bine direcționată.

În alegerea unei umbrele bune trebuie să ții cont de materialele din care este realizată, modul de funcționare, modul de amplasare și modelul acesteia, precum și eventualele funcții speciale care vor ridica prețul acesteia.

Umbrela de gradina cu picior lateralTotuși, știm că, cu o ofertă atât de bogată pe piață, poate fi destul de dificil să iei o decizie având certitudinea că ai ales bine. Uneori pare că nu îți poți explica diferența de preț dintre două umbrele care sunt foarte asemănătoare.

Pentru a te ajuta în demersul tău de a achiziționa un produs calitativ, am compus acest ghid de cumpărături pe care te îndemnăm să îl parcurgi cu mare atenție. La final, te așteptăm să consulți lista noastră de umbrele de grădină, selectate conform criteriilor de calitate analizate mai jos, disponibile la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Iată care sunt aspectele care ar trebui să conteze în alegerea ta.

Tipul umbrelei de grădină

Prima decizie pe care trebuie să o iei este tipul de umbrelă pe care îl dorești. Acesta va fi influențat de spațiul pe care îl ai în grădină sau curte, precum și de mobilierul pe care l-ai instalat acolo. În plus, gustul tău personal va juca un mare rol în alegerea ta. Există foarte multe tipuri de umbrelă pe piață, dar le putem include în două mari categorii:

 • Umbrelă de grădină centrală

Principala caracteristică a acestor umbrele este prezența unei bare centrale, care susține umbrela fiind sprijinită de o bază. Această bară poate fi una solidă și singulară, sau poate fi vorba de două bucăți conectate, în acest caz fiind vorba de o umbrelă telescopică.

Acestea pot fi utilizate fie cu o bază fixă, fie cu una mobilă. Acesta este cel mai întâlnit stil de umbrelă pentru grădină și continuă să fie preferat de cumpărători de foarte mult timp.

Acest tip de umbrelă poate oferi o protecție bună împotriva razelor de soare, dar reflexii sau raze difuze de ultraviolete te pot încă afecta. În această categorie există și variațiuni:

  • Model convențional – formă simplă octogonală cu margini simple. Unele umbrele de acest tip sunt prevăzute cu zone de ventilație, pentru a asigura o atmosferă răcoroasă sub ele.
  • Umbrelă pe jumătate – un astfel de model constă într-o jumătate de umbrelă, un semicerc, asemănător cu o marchiză, poate fi amplasată lângă un perete.
 • Umbrelă de grădină laterală

Umbrela de gradina lateralaUmbrelele laterale sunt sprijinite de o bară laterală, care poate fi de multe ori arcuită. Copertina este susținută dintr-o parte și de deasupra, ceea ce îi permite să atârne în siguranță peste o varietate de piese de mobilier, inclusiv peste un set de masă și scaune.

Principalul avantaj este acela că pot oferi o umbră pe o suprafață mare, fără ca o bară centrală să obstrucționeze spațiul central. Acest aspect este în mod deosebit practic atunci când masa ta nu are o gaură pentru umbrelă, sau când vrei să o instalezi peste un jacuzzi.

Multe astfel de umbrele se pot roti pentru a putea oferi o umbrire completă în orice moment al zilei, ceea ce le face chiar mai versatile. Totuși, umbrelele laterale au nevoie de o bază mai solidă și sunt, în general, mai scumpe.

Dimensiunile umbrelei de grădină

Vorbim despre dimensiunea copertinei dar și de cea a barei de susținere:

 • Diametrul umbrelei

Dimensiunea umbrelei va depinde de mai mulți factori. De cât spațiu dispui? Care este bugetul tău? Care este suprafața pe care o vrei umbrită?

Toate aceste considerente trebuie luate în calcul înainte de a cumpăra o umbrelă de grădină. Dacă vei alege o umbrelă prea mare aceasta va afecta echilibrul estetic și confortul din grădina ta.

Umbrela ar trebui să se extindă, în mod normal, peste masa din grădină cu aproximativ 60 cm pe fiecare parte. Dacă ai o masă rotundă cu un diametru de 1,2 m, ai nevoie de o umbrelă cu diametrul de 2,4 m.

Dacă nu ești sigur de măsurătorile sau alegerea ta, recomandarea specialiștilor este să alegi o umbrelă cu un diametru de cel puțin 4 m.

 • Dimensiunea barei de susținere

Pentru a te asigura că umbrela va fi stabilă, diametrul barei este o dimensiune pe care trebuie neapărat să o verifici. Cu cât va fi mai groasă, cu atât stabilitatea umbrelei va fi mai mare.

Înălțimea umbrelei este un alt criteriu important. Vrei ca aceasta să fie suficient de înaltă pentru ca invitații mai înalți să nu se lovească în ea, sau să trebuiască să se aplece pentru a putea sta sub ea.

În general, umbrela de grădină trebuie să aibă o înălțime de cel puțin 2 metri. Desigur, poți opta pentru o umbrelă cu înălțime ajustabilă, astfel îți va fi ușor să o deschizi și să o închizi, precum și să o adaptezi la o înălțime potrivită pentru cei din jur.

Materialul umbrelei de grădină

Faptul de a alege materialul umbrelei este o altă decizie foarte importantă. De calitatea materialului va depinde protecția pe care ți-o poate oferi împotriva strălucirii soarelui. Umbrela de grădină poate fi fabricată din mai multe materiale.

Iată care sunt cele peste care vei da cel mai adesea:

 • Acrilic – Este un material foarte apreciat pentru elementele de decor sau mobilier exterior. Este rezistent la intemperii și își păstrează intensitatea culorii peste ani. Oferă un grad mare de protecție UV, rezistă la mucegai, respinge apa, și este ușor de curățat cu apă și săpun. Prețul ar putea fi mai mare, deoarece este un material premium.
 • Poliester – este un material cu o culoare bogată și se simte rafinat la atingere. Caracteristicele sale sunt comparabile cu cele ale acrilicului, doar că are un preț mai rezonabil. De asemenea, își pierde culoarea mai rapid.
 • Polietilenă – Este un material dens care oferă o protecție bună împotriva razelor UV. Culoarea va rezista bine, dar materialul este semi-transparent. Rezistă la mucegai, dar nu se comportă bine expus la apă. Partea bună este că e cea mai ieftină variantă de pe piață.

Forma umbrelei de grădină

Umbrela gradina rezistenta UVAlegerea formei umbrelei de grădină trebuie să o faci în funcție de: forma mesei și spațiul pe care vrei să îl umbrești, limite ale spațiului exterior și preferințele personale.

 • Rotundă – Dacă masa sau zona pe care vrei să o umbrești este simetrică, o umbrelă rotundă (octogonală sau hexagonală), este o alegere bună. Acestea au și un model tradițional, care ajută la crearea unui spațiu cald și primitor. De asemenea, dacă ai vegetație în jur, o umbrelă rotundă nu va impune tăierea crengilor.
 • Pătrată – Umbrelele pătrate sunt o altă alegere evidentă pentru spațiile simetrice, oferind în același timp un nivel maxim de umbrire. Sunt potrivite pentru grădinile mobilate în stil modern, oferind un aspect elegant și rafinat. Combinată cu o arhitectură paralelă a curții sau a terasei, se creează un echilibru estetic foarte plăcut.
 • Dreptunghiulară – Pentru mesele ovale sau mai lungi, cele mai bune umbrele sunt cele dreptunghiulare. O umbrelă rotundă sau pătrată pentru a umbri un spațiu atât de mare, ar putea fi copleșitoare. O umbrelă dreptunghiulară ar fi o soluție mai bună, de obicei fiind una cu bară laterală.

Baza umbrelei

După ce ai luat o decizie în privința tipului de umbrelă și a dimensiunii acesteia, va trebui să alegi tipul de bază de care ai nevoie. Faptul de a face o alegere bună este crucial pentru a asigura stabilitatea umbrelei.

Aceasta trebuie să poată sta dreaptă în condiții bune de vreme, și să nu își ia zborul atunci când bate vântul. Fie că este o umbrelă cu suport central sau lateral, oricare dintre ele poate avea o bază mobilă sau fixă.

 • Bază mobilă

Atunci când se gândesc la umbrele de grădină, majoritatea persoanelor își imaginează o bază mobilă pentru susținerea umbrelei.

Chiar dacă sunt grele, acestea pot fi mutate dintr-un loc în altul destul de ușor, unele fiind dotate chiar cu roți pentru a înlesni acest proces. Majoritatea bazelor mobile au o formă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară, fiind fabricate din fier, beton sau piatră.

Există și variante din carcasă de plastic, pe care va trebui să o umpli cu nisip sau apă pentru a-i da greutate. Majoritatea producătorilor pun la dispoziție o gamă variată de finisaje, astfel încât acestea să se potrivească cu restul grădinii tale, sau cu mobilierul de grădină.

Dacă ai o masă de grădină cu o gaură pentru umbrelă, va trebui să măsori bine baza, pentru a te asigura că încape bine dedesubt.

 • Bază fixă

O bază fixă este utilizată atunci când diametrul umbrelei este mare, vânturile tind să fie puternice și precipitațiile mai însemnate. Acestea nu sunt portabile.

Se prind într-o locație unică printr-un kit de atașament care poate varia în funcție de tipul suprafeței de care va fi prinsă umbrela. Iată câteva tipuri de montaj:

  • Montare în podea – acesta este cel mai ușor și mai întâlnit tip de montaj. Aceste kituri îți permit să montezi ușor baza umbrelei în beton sau lemn masiv. Sunt foarte potrivite pentru mesele care au gaură pentru umbrelă, deoarece nu va ocupa mult spațiu sub masă.
  • Montare în perete – Acest tip de bază este potrivit doar pentru umbrelele laterale care sunt special concepute pentru montaj vertical. Poți opta pentru un astfel de model atunci când spațiul este limitat.
  • Montare în sol – Aceste baze sunt montate direct în pământ, și pot fi fixate prin turnarea de beton în jurul bazei. În mod normal, acest tip de montare este utilizat doar pentru umbrelele mici, și nu este recomandat dacă ai pământ moale sau nisipos.

Sistemul de deschidere

Umbrele de gradina diferite culoriVei găsi pe piață umbrele care au sistem de deschidere/închidere cu manivelă sau cu buton. Cele mai bune umbrele de grădină sunt cele care se manipulează prin manivelă.

Acestea sunt foarte ușor de folosit, nu necesită mult efort și poți controla nivelul deschiderii umbrelei. În schimb, cele cu buton au mai multe șanse de defectare, și nu sunt la fel de eficiente.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună umbrelă de grădină online. Astfel vei avea mai multe șanse să găsești un model care să se potrivească cu preferințele tale, precum și cu nevoile impuse de spațiu, pe care le ai în grădina ta.

De asemenea, prețurile sunt adeseori mult mai bune online, datorită reducerilor și promoțiilor frecvente. Nu uita să verifici părerea altor utilizatori înainte de a comanda un produs.

Poți să îți dai seama astfel dacă produsul este ceea ce cauți, dacă este la fel ca în fotografie sau dacă ceea ce a spus producătorul despre el, este adevărat. Poți evita astfel o achiziție nefericită.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să cumperi cea mai bună umbrelă de grădină.

Cea mai bună umbrelă de grădină: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de umbrele de grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Umbrela de soare Timor Luxe, Madison

Umbrela de soare Timor Luxe, MadisonBucurati-va de spatiul exterior, fara a fi deranjati de soare, cu aceasta umbrela Timor Luxe de la Madison, pe care o puteti monta in gradina sau in curtea interioara.
Dispune de un mecanism de deschidere cu manivela, usor de utilizat.
Aceasta umbrela de lux are o cupola realizata din poliester 100%, cu un invelis din poliamida (PA), fiind usor impermeabila si rezistenta la decolorare, pentru cel putin 2000 de ore de expunere la soare.
Diametru: 400 cm.

Vezi detalii si pret

2. Umbrelă de grădină Timpana Kingston

Umbrelă de grădină Timpana Kingston Protejați-vă de soarele canicular sau de o ploaie ușoară de vară în timp ce va bucurați de un cocktail delicios, cu ajutorul umbrelei de grădină Timpana Kingston.
Este reglabilă, ușor de montat și se învârtește în jurul axei sale, fiind perfectă pentru masa dreptunghiulară din aceeași colecție.
Dimensiuni: 193 cm (înălțime).
Greutate: 10 kg – Diametru: 3 m.
Material: poliester, aluminiu.

Vezi detalii si pret

3. Umbrela de soare vidaXL, iluminare LED, stalp metalic

Umbrela de soare vidaXL, iluminare LED, stalp metalicAceasta umbrela de soare eleganta este o alegere perfecta pentru a crea umbra si pentru a va proteja de razele UV daunatoare ale soarelui.
La apusul soarelui, LED-urile alimentate cu energie solara vor lumina automat spatiul exterior.
Are diametrul de 300 cm si este fabricata din poliester rezistent la raze UV.
Stalpul metalic robust, spitele (8) si baza incrucisata asigura stabilitate si durabilitate umbrelei.
Mecanism cu manivela pentru deschidere si inchidere.

Vezi detalii si pret

4. Umbrelă de soare pentru grădină ADDU Parasol

Umbrelă de soare pentru grădină ADDU Parasol Cu o grădină sau terasă perfectă, mobilierul de calitate merge mână în mână.
Noi votăm brandul ADDU, deoarece produsele lor sunt durabile, calitative și au un design grozav.
Dimensiuni: 300 x 250 x 300 cm (lungimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 4.8 kg.
Material: oțel, poliester.
Grosime bară: 37 mm.

Vezi detalii si pret

5. Umbrela de plaja Kring

Umbrela de plaja Kring

Umbrela de plaja Kring este solutia ideala pentru proprietarii de plaje, terase, dar se potriveste perfect si la curte.
Atat spitele, cat si coada umbrelei sunt realizate dintr-un metal de calitate superioara si vopsite alb.
Inaltime : 220 cm.
Deschiderea umbrelei : 220 cm (partea superioara a umbrelei – deschidere de 100 cm).
Diametrul tevii : 3.2 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată