Cei mai buni clăpari de ski pentru adulți

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (40 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cei mai buni mai buni clăpari de ski pentru adulți? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă clăparii de ski potriviți pentru tine? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cei mai buni clapari de skiPentru amatorii de ski sau alte sporturi asociate cu zăpada, iarna este anotimpul ideal în care își pot demonstra abilitățile, în care pot exersa și se pot distra pe pârtie.

Fie că ești schior de performanță sau doar îți place să aluneci pe zăpadă cu o viteză impresionantă, nu trebuie să îți neglijezi echipamentul.

Cu precădere, pune accent pe alegerea pe care o faci în materie de clăpari de ski, un element foarte important cu ajutorul căruia poți să transpui intențiile corpului în schiuri, astfel ca tu să poți obține rezultatele dorite.

Cu siguranță că nu te vei simți la fel de comod în clăpari precum în șlapi, însă caută o pereche care să ți se potrivească perfect din toate punctele de vedere. Informează-te corespunzător și ia în calcul cele mai importante criterii de selecție pentru clăparii de ski pe care urmează să îi achiziționezi.

De ce să alegi cei mai buni clăpari de ski?

Simplu! Pentru că altfel nu poți schia. Clăparii reprezinta unul din elementele esențiale ale echipamentului de ski.

În plus, dacă îi cumperi și nu îi închiriezi de pe pârtie așa cum te gândești că ți-ar fi mai simplu să procedezi, vei fi mai mulțumit la capitolul igienă, dar și la capitolul finanțe, pentru că îți vei amortiza costul total după o iarnă de schiat in week-enduri, dacă faci un calcul la final.

Cum alegi cei mai buni clăpari de ski?

În alegerea celei mai bune perechi de clăpari de ski trebuie să ții cont de mai multe aspecte care vor influenta într-o anumita măsură experiența pe care o vei avea în utilizarea acestora.

Așadar, pentru a găsi perechea de clăpari potrivită cu tine, ține cont în alegerea ta de aspectele de mai jos.

Nivelul tău de experiență

Clapari ski in zapadaÎn primul rând, ghidează-te după nivelul de experiență pe care îl ai. Dacă ești începător, atunci vei schia foarte prudent la început, cu o viteză mică, pe pârtiile special amenajate pentru începători. De aceea, este indicat să alegi un model confortabil, dintr-un material mai moale și mult mai flexibil.

Dacă ești schior profesionist sau ai câteva ierni de experiență la activ în domeniul schiatului, te poți orienta către o pereche de clăpari adecvați.

Confortul

Confortul resimțit în urma încălțării clăparilor este de asemenea un criteriu foarte important. După ce ai ales perechea de clăpari care îți place, ține cont sa fie comodă și piciorul să alunece din prima încercare.

Degetele trebuie să ajungă ferm până în vârful acestuia, însă nu trebuie să le îndoi. Ține cont că nu este bine nici să alegi o pereche de clăpari prea lejeri la proba – aceștia trebuie să țină piciorul strâns fără senzații neplăcute de jenă sau arsură.

Mărimea clăparilor de ski

Mărimea clăparilor se calculează în funcție de mărimea încălțămintei purtată în mod obișnuit iarna, de sex, de vârstă, însă cel mai bine este să măsori lungimea totală a tălpii, de la călcâi la vârful degetului cel mai lung.

Ține cont de faptul că, în general, șoseta clăparului din interior se va comprima după primele câteva purtări. Ceea ce este deosebit la clăparii de damă spre deosebire de cei pentru bărbați este forma construită diferit, fiind mult mai țuguiați de la vârf spre călcâi.

Lățimea clăparilor este un criteriu foarte important în alegerea acestora- poate fi largă, medie sau îngustă și trebuie măsurată în zona în care piciorul este cel mai lat atunci când stă pe pământ. În descrierea clăparilor o poți recunoaște ușor, fiind exprimată în milimetri.

Alege cea mai apropiata lățime de dimensiunile tale, pentru confort și control. Profesioniștii știu că lățimea trebuie să fie cât mai îngustă, dar ajustată după preferințe, în funcție de traseele abordate, dacă sunt mai dificile.

Materialele și designul

Clapari ski de calitateMaterialele și greutatea clăparilor te pot ajuta să iei decizia potrivită. Alege clăpari din materiale bune, care rezistă în timp, cu o greutate adecvată nivelului la care te încadrezi.

Materialele de căptușeală ale clăparilor moderni corespund chiar și celor mai mari exigențe, așadar aceștia nu vor strânge piciorul chiar dacă schiorul nu are ciorapi de schi adecvați în picioare. O pereche de clăpari perfectă este aceea care nu lasă frigul și umezeala să intre, grație materialelor din care este confecționată.

Designul poate fi un criteriu suficient de important pentru schiori, deoarece asortarea clăparilor la echipamentul de schi contează foarte mult.

De asemenea, este recomandat să alegi un model care are mai multe clape de închidere, realizate din aliaje în intregime și să eviţi modelele cu o singură clapă, pentru a putea fi mai bine reglați pe picior.

În ceea ce privește accesoriile, clăparii de ski pot include la achiziționare o geantă de transport, astfel încât să poată fi ținuți și transportați în condiții optime.

Dacă sunt reglabili, atunci clăparii aleși de tine sunt perfecți, pentru că vei dori să îi strângi, să îi poți lărgi, să îi ajustezi, în funcție de propriile tale nevoi, de dificultatea traseului și de stratul de zăpadă.

Terenul și tipul de zăpadă

Terenul și tipul de zăpadă sunt criterii importante în alegerea clăparilor care, deși nu pot fi preconizate dinainte, dacă schiorul cunoaște bine locul și pârtia frecventată, perioada din an în care merge acolo, poate lua în calcul și aceste aspecte.

Ele influențează modul în care se aleg clăparii, astfel că pentru competiții sunt ideali clăparii rigizi, similar si pentru un teren cu o suprafață tare și uniformă și o zăpadă variabilă, iar pentru pârtiile de începători, modelele mai moi.

Anatomia clăparilor

Clapari de ski performantaPărțile componente (anatomia) clăparilor trebuie luate în calcul înainte de a lua o decizie de achiziţionare. Este vorba de căptușeală, de talpă (iar specialiștii recomandă clăparii cu tălpi interschimbabile), branțuri, catarame ( cele micro-reglabile permit ajustarea mai precisă).

Flexul este echivalent cu indexul de flexibilitate al clăparilor, reprezentat de un număr cuprins între 50 și 150. Flexul recomandat pentru începători este mai moale, cuprins între valorile 60-80, pentru intermediari flexul trebuie să depășească valoarea de 110, iar pentru profesioniști, indicați sunt clăparii de ski cu flex de peste 130.

Brand și preț

Brandul este un criteriu de selecție și în cazul clăparilor, ca și în orice alt tip de încălțăminte sau echipament sportiv. Este indicat să cauți clăpari marca Nordica, Atomic, Dalbello, Tecnica, Head sau Ressignol.

Nu în ultimul rând, clăparii de ski pot fi aleși și în funcție de bugetul cumpărătorului și de prețul acestora. Nu trebuie să uiți că îți vei amortiza cheltuiala încă din prima iarnă în care nu vei mai fi nevoit să îi închiriezi la fiecare ieșire pe pârtie.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cei mai buni clăpari de ski pentru adulți.

Cei mai buni clăpari de ski pentru adulți: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de clăpari de ski pentru adulți care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Clapari ROSSIGNOL Track 80W

Clapari ROSSIGNOL Track 80WTRACK 80 W combină versatilitatea pentru pârtia de schi cu performanța tradițională alpină într-o formă “mai largă” de 104 mm.
Dispunând de tehnologia unică a senzorilor Matrix, o ușoară incaltare si descaltare și o căptușeală OptiSensor cu izolație Wintherm®, noii clapari TRACK oferă o împachetare optimă a piciorului, o căldură și un suport pentru confortul și versatilitatea de zi cu zi.
Greutate 1.650 kg / clapar – Indicele Flex 80.
Tehnologie BUCKLES DIAGONALE – Reglare 4 MICRO.

Vezi detalii si pret

2. Clapari Salomon Quest Acces pentru femei

Clapari Salomon Quest Acces pentru femeiRecomandat pentru schiori incepatori si intermediari
3 clape aluminiu microreglabile
Hike & Ride – ofera libertate maxima de miscare
Captuseala Thermic-fit detasabila
Flex 60
Latime 104mm

Vezi detalii si pret

3. Clapari schi Fischer Zephyr 11 Vacuum

Clapari schi Fischer Zephyr 11 Vacuum Manseta si captuseala claparului sunt pregatite pentru sistemele de termo formare.
Neoprenul elastic asigura o asezare optima in sectiunea degetelor si ofera o izolare termica excelenta.
Claparul dispune de un sistem de incaltare rapid si confortabil.
Ajustare perfecta la 80 ° C pentru anatomia piciorului ,pentru impulsurile de control directe si mai ales pentru destindere, printr-o considerabila elasticitate.

Vezi detalii si pret

4. Clapari schi Head Challenger 120

Clapari schi Head Challenger 120Clapar gama performanta. Optiunea optima intre performanta si confort.
Ciorap interior: Perfect FIT HP liner, HP frame footbed, 40 mm velcro strap.
Clape: 4 clape micro-ajustabile, cu reglaj foarte fin al circumferintei interioare, din aliaj metalic extrem de rezistent la temperaturi scazute, profil foarte jos, 2 clape prevazute cu ajustare de inchidere.
Flex index : 120.

Vezi detalii si pret

5. Clapari schi Head Allday I-Type 10

Clapari schi Head Allday I-Type 10

Carcasa: PU/SL.
Ciorap: Sport frame footbed, curea velcro 35 mm.
Clape: 1 clapa lata micro reglabila, din aliaj metalic; 2 clape cu prindere comuna.
Features: Bi-Inj. power control frame, Integrated AutoSkiWalk, SoftWalk heel + grip system.
Flex index :70 – Viteza: medie.
Suprafata rulare indicata: versatila, pista, off pista.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată