Cele mai bune patine de gheață

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (33 voturi, media: 4,99 din 5)
Încarc...

Cum alegi cele mai bune patine de gheață? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă patinele de gheață potrivite nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cele mai bune patine de gheataUna dintre părțile bune legate de iarnă este faptul că te poți bucura de activități sportive foarte distractive. Patinajul este una dintre aceste activități.

Este una deosebită deoarece, de îndată ce ai învățat să îți păstrezi echilibrul pe gheață, poți să te bucuri de o libertate aparte, împreună cu o viteză care îți va ridica nivelul de adrenalină.

Pentru a te bucura de cea mai prețioasă senzație pe gheață împreună cu familia sau cu prietenii, este necesar să alegi cele mai bune perechi de patine de gheață.

Află din acest articol cum poți face această selecție rapid și în avantajul buzunarului tău.

Top 3 patine de gheață recomandate

De ce să alegi cele mai bune patine de gheață?

Patinele de gheață nu sunt simple perechi de încălțăminte cu o lamă pe talpă. Acestea sunt special gândite pentru a-ți permite să te bucuri la maxim de experiența patinajului.

Perechea perfectă te va ajuta să te adaptezi rapid la mediul înghețat pe care va trebui să te deplasezi, scăzând cât mai mult posibil riscul de accidentare.

O pereche de patine de gheață care nu are dimensiunea potrivită pentru tine, care nu este concepută pentru activitatea în care vrei să le antrenezi și care nu este construită din materiale de calitate, poate crește riscul de accidentare.

Asta înseamnă că nu te vei putea bucura de patinaj pe gheață și, cel mai probabil, patinele pe care le-ai cumpărat vor sfârși pe undeva prin garaj sau pod.

Cum alegi cele mai bune patine de gheață

Patine de gheata patinaj artisticNu vrei ca acest lucru să ți se întâmple, de aceea te sfătuim să te informezi foarte bine înainte de a lua o decizie în acest sens. Nu uita că există mai multe tipuri de patine pe piață, iar tu trebuie să alegi modelul potrivit, în funcție de modul în care ai de gând să le folosești.

De asemenea, va trebui să ții cont de experiența ta cu acest sport. Modele profesionale pot fi destul de scumpe, dar dacă nu îți va fi drag să le folosești, s-ar putea să fi făcut o investiție mare în zadar, când aveai posibilitatea de a alege un model mai ieftin pentru o perioadă de probă și acomodare firească.

Găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cele mai bune patine de gheață, în acest ghid de cumpărături. Îți vom dezvălui toate secretele de care trebuie să ții cont pentru ca banii tăi să meargă pe ceva sigur.

De asemenea, am pregătit și câteva sugestii de produse, selectate pe baza criteriilor pe care le vom prezenta mai jos. Dacă le vei lua în calcul, s-ar putea să te bucuri de cele mai bune oferte de pe piață, la un raport calitate/preț excelent.

Tipuri de patine de gheață

Pe piață există mai multe tipuri de patine de gheață. Este important să le alegi pe acelea care se potrivesc cu nivelul tău de experiență în domeniu, dar și cu scopul în care vrei să le folosești.

Astfel, vei găsi modele pentru copii, pentru scop recreațional, pentru patinaj artistic și pentru hochei.

 • Patine de gheață pentru copii

Atunci când alegi patine pentru copilul tău, trebuie să ai în vedere activitatea pe care acesta o preferă, dacă vrea să exerseze pentru hochei sau patinaj artistic sau vrea doar să se distreze pe gheață.

Va trebui să ai în vedere vârsta acestuia, deoarece dimensiunile patinelor sunt exprimate, în această perioadă, în funcție de vârstă.

De asemenea, copiii mai mici au nevoie de patine cu lamă dublă și o bază solidă. Acestea sunt mai sigure și mai confortabile pentru cel mic.

În plus, pe lângă faptul că este necesar să alegi o mărime potrivită și o pereche confortabilă de patine, o atenție deosebită trebuie acordată gradului de stabilitate pe care perechea îl poate oferi pentru gleznele celui mic. Pentru ca gleznele să nu îi „fugă”, este necesar ca materialul din care sunt fabricate să aibă un anumit nivel de duritate.

Întreținerea patinelor este, din nou, o sarcină care va cădea pe părinte. Alege patine de gheață cu lamă detașabilă pentru ca mentenanța lor să fie mai ușoară.

De asemenea, atât părintele, cât și copilul trebuie să știe că patinele vor fi incomode la început, ceea ce înseamnă că cel mic va putea să aibă beșici de la primele purtări, după care situația se va îmbunătății.

 • Patine de gheață recreaționale

Patinele de gheață recreaționale tind să aibă un model mai simplificat la șireturi, ceea ce le face mai rapid și mai ușor de încălțat și de scos din picioare. Sunt concepute în principal pentru patinaj pentru distracție.

Acestea pot să te ajute să exersezi pentru a deveni un patinator profesionist, dar vei observa că mișcările complexe nu pot fi executate cu o astfel de pereche de patine.

De asemenea, este puțin probabil să aibă rezistența necesară pentru a face față săriturilor și piruetelor.

 • Patine de gheață pentru patinaj artistic

Patinajul artistic pretinde sărituri, piruete și întoarceri rapide într-o coregrafie care trebuie executată cu precizie. Drept rezultat, patinele pentru patinaj artistic trebuie să fie foarte flexibile și, dacă este posibil, din piele.

Lamele trebuie să fie foarte ascuțite pentru a te ajuta să fi foarte precis în mișcări. Fiecare lamă acoperă total baza patinei, dar este ușor alungită în față, ceea ce permite executarea mai ușoară a săriturilor și a piruetelor.

 • Patine de gheață pentru hochei

Patine de gheata pentru hockeyÎn timp ce patinele pentru patinaj artistic sunt construite pentru viteză și grație, cele de hochei sunt modelate pentru a face față presiuni fizice foarte mari cu care se confruntă jucătorii, întrucât hocheiul este un joc de contact.

Patinele nu sunt concepute pentru a încălța glezna jucătorului foarte bine, ca la patinajul artistic. În schimb, sunt mai plate și mai zvelte, fără să aibă o prelungire în față.

Sunt mai ușoare, dar oferă o stabilitate mai mare, lamele fiind rotunjite în spate.

 • Patine de gheață de viteză

Patinajul de viteză presupune o mișcare foarte rapidă a picioarelor pentru a depăși oponenții. Așadar, patinele de viteză au lame foarte lungi și subțiri, care se întind în ambele capete ale patinei.

De asemenea, multe dintre acestea sunt concepute în așa fel încât lama să nu fie atașată de călcâi. Astfel, lama nu va săpa în gheață, ceea ce ar încetini deplasarea.

Acestea nu sunt recomandate începătorilor, deci trebuie să le eviți, dacă nu vrei să mergi special pe această nișă.

Componentele patinelor de gheață

Pentru a înțelege mai bine punctele la care trebuie să fii atent atunci când alegi o pereche de patine, este bine să înveți puțin despre componentele acestora:

Cizma patinelor de gheață trebuie să fie:

 • Ușor rigidă cu întărituri în zona gleznelor pentru a susține piciorul în timp ce faci trucuri pe gheață, precum întoarceri, piruete și sărituri.
 • Înălțimea acesteia trebuie să se termine fix deasupra gleznei, pentru a-ți oferi un nivel sigur de flexibilitate, confort și viteză.
 • Pentru a fi confortabile și durabile, sunt fabricate din materiale
 • Interiorul trebuie să fie căptușit cu materiale textile care au rolul de a păstra piciorul și gleznele la o temperatură plăcută.
 • În funcție de scopul pentru care le dorești, călcâiul poate avea susținere suplimentară sau nu.

Iată ce trebuie să știi despre lamă:

 • Lama patinelor este fabricată din oțel carbonat și îmbrăcat în crom. Astfel sunt mai durabile, mai trainice, ascuțite și continuă să arate bine și după mult timp.
 • Majoritatea lamelor au o grosime de 4 mm, dar în funcție de preferințe, vârstă și nivelul de experiență, poți găsi lame mai subțiri sau mai groase.
 • Lamele de patină sunt ușor curbate pentru a forma un arc.

Dimensiunile patinelor de gheață

Alegerea unei perechi de patine care să îți vină perfect este foarte importantă. Dacă acestea nu îți vin bine, ai putea ajunge să îți rănești foarte rău picioarele sau chiar altă parte a corpului dacă vei cădea pe gheață.

Iată cum trebuie să îți măsori piciorul:

 • Pe o suprafață plană, așază un liniar sau un metru de croitorie, cu unul dintre capele lângă un perete.
 • Stai drept pe instrumentul de măsurare, cu călcâiul lângă perete.
 • Măsoară lungimea tălpii de la capătul celui mai lung deget, până la călcâie.
 • Folosește instrumentul de măsurare pentru a determina apoi cea mai lată parte a piciorului tău.

Sistemul de închidere

Patine de gheata cu inchidere mixtaSistemul de închidere al patinelor poate fi cu șireturi, cu curele sau catarame. Uneori, poți găsi modele hibrid în care aceste opțiuni de închidere sunt combinate.

Patinele pentru patinaj artistic vor avea mereu închiderea cu șiret. Asta deoarece aspectul cizmei este foarte important. Totuși, acestea nu sunt recomandate pentru începători, deoarece șiretul nu oferă aceiași stabilitate pe care o poate aduce în închidere cu capse sau curele.

Pentru începători sau cei care vor să facă hochei, este înțelept ca prima pereche de patine să aibă închidere cu curele sau catarame. Aceasta este o variantă recomandată și pentru copii.

Aspecte pe care să le verifici când probezi patine de gheață

Cum îți poți da seama dacă patinele pe care le vei sunt de calitate sau nu? Ține minte că o pereche bună de patine de gheață trebuie aleasă în funcție de nivelul de experiență pe care îl ai și în funcție de buget.

Așadar, unele elemente s-ar putea să nu fie necesare pentru un amator, dar esențiale pentru un profesionist. În ceea ce le privește, când vine vorba despre patine de gheață, prețul dictează calitatea.

Iată care sunt aspectele la care să fii atent:

 • Căptușeala trebuie să fie gândită în așa fel încât să țină piciorul cald, dar nu ar trebui să fie una stufoasă care să te facă să transpiri în exces. Materialul trebuie să fie puternic, confortabil și ușor.
 • Materialul din care este făcută cizma trebuie să permită încălțarea ușoară a piciorului.
 • Căptușeala trebuie să poată să absoarbă umezeala.
 • Prezența unui ștaif din piele în zona călcâiului.
 • Gleznele trebuie să fie bine susținute, dar fără a sacrifica flexibilitatea piciorului.
 • Lamele trebuie să fie trainice, ușoare și bine ascuțite.

Set sau cizma și lame separate?

Cu excepția cazului în care ești un expert, se recomandă să cumperi o pereche de patine care are cizma și lama deja atașată. Dacă ești un patinator profesionist, atunci poate fi o idee mai bună să cumperi lamele separat.

Dacă lama nu vine atașată de cizmă, trebuie să le prinzi corect. Lama trebuie să stea fixă, fără să se miște nici măcar puțin. De asemenea, zona în care trebuie atașate, trebuie să fie fix pe mijlocul tălpii cizmelor. Dacă acestea nu sunt plasate la centru, piciorul ar putea aluneca înăuntru sau în exterior și riști să îți sucești glezna.

Ce accesorii trebuie să aibă cele mai bune patine pe gheață?

 • Protecții pentru lame – mai ale pentru patinele de hochei sau patinaj artistic. Astfel ascuțișul lamei nu va fi deteriorat de altă suprafață cu excepția gheții.
 • Instrument pentru ascuțirea lamelor
 • Perie pentru curățarea cizmei
 • Soluție pentru impermeabilitatea patinelor

Producători

În domeniul sportiv, producătorii de renume sunt foarte atenți ca produsele pe care le scot pe piață să fie unele foarte bune. Asta pentru că performața și sănătatea celui care le folosește, poate depinde de calitatea lor.

Cele mai bune branduri producătoare de patine de gheață sunt: Head, Fila, Spartan Sport.

Patinele produse de aceste branduri sunt fabricate la standarde înalte de calitate pentru a se ridica la nivelul de așteptări setat de clienții fideli.

Concluzii

Este o idee bună să cumperi cea mai bună pereche de patine online, dacă nu ai timp să mergi în magazine fizice de specialitate și să alegi o pereche cu ajutorul profesioniștilor.

Consultă lista de mai jos și acordă atenție review-urilor altor utilizatori. Coletul va fi livrat la tine acasă prin curier.

Odată ajunse acasă, probează patinele și inspectează-le ca atunci când ai fi într-un magazin. Dacă nu îți vin bine sau nu ești mulțumit de ceea ce ai primit, poți returna gratuit produsul și fără explicații suplimentare.

Suntem siguri că după aceste sfaturi, vei reuși să găsești perechea de patine de gheață potrivită pentru tine sau pentru copilul tău. Astfel te vei putea bucura din plin de acest sport de iarnă foarte amuzant.

Cele mai bune patine de gheață: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de patine de gheață care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Patine Fila Justin pentru barbati

Patine Fila Justin pentru barbatiPatine hockey barbati.
Aspect denim – captuseala Thinsulate pentru caldura.
Structura interioara anatomica ce asigura o sustinere laterala si stabilitate ridicata.
Heat Refelective Foot Bed – caldura sporita.
Lama hockey: 52 – 55 HRC, 3,5 m grosime.
Tip inchidere: Siret, Velcro.

Vezi detalii si pret

Patine pentru femei Fila Eve LogoUn model pentru entuziastii patinajului artistic care combina aspectul, confortul, usurinta si materialele la perfectie.
Siret pentru prindere optima cu inchidere cu carlige rapide.
Lama din otel inoxidabil de 3,5 mm grosime, 52 – 55 HRC, forma specifica pentru patinaj artistic.
Structura ergonomica cu material exterior din vinil ranforsat.
Captuseala din blana sintetica cu intaritura pentru glezna si brant anatomic captusit cu feltru.

Vezi detalii si pret

3. Patine pentru femei Roces Paradise W

Patine pentru femei Roces Paradise WSe adreseaza atat incepatoarelor cat si patinatoarelor de nivel mediu.
Design placut – Constructie ranforsata pe zona gleznei.
Siret pentru prindere optima.
Lama este fabricata din otel carbon.
Exterior din piele sintetica.
Interior anatomic din nylon – Talpa din PVC.
Evaluarea rigiditatii: 20.

Vezi detalii si pret

4. Patine pentru adulti Roces Hockey RH4

Patine pentru adulti Roces Hockey RH4Patinele Mens Roces RH4 Hockey pe gheață sunt dotate cu o parte superioară din nylon ranforsat.
Limbă din pâslă și o umplutură anatomică
Sistem de închidere cu șireturi pentru o potrivire sigură și confortabilă.
Lamă de hochei din oțel carbon.
Izolate termic.
Rezistente la apă.

Vezi detalii si pret

5. Patine pentru copii X-Fact Magic Boy 2.0

Patine pentru copii X-Fact Magic Boy 2.0Incheietura stabila.
Libertate de miscare optima.
Inchidere rapida cu blocare de siguranta.
Marime reglabila prin apasare buton.
Lama otel.
Pantof interior moale.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată