Cei mai buni ochelari de schi

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (36 voturi, media: 4,92 din 5)
Încarc...

Cum alegi cei mai buni ochelari de schi? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă ochelarii de schi potriviți nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cei mai buni ochelari de schiDacă ești un iubitor al sporturilor de iarnă, abia ai așteptat acest anotimp pentru a le putea practica. Iarna, pârtiile sunt pline de împătimiți ai schiului sau ai snowboard-ului.

Din păcate, puțini sunt cei care își iau toate măsurile de siguranță în acest context. Chiar dacă suntem obișnuiți cu ochelarii de soare, mai degrabă vara, și iarna avem nevoie să ne protejăm ochii, mai ales atunci când suntem pe pârtie.

Dacă ești conștient de acest lucru și îți dorești un echipament de schi complet, iată în acest articol cum poți alege cei mai buni ochelari de schi.

Top 3 ochelari de schi recomandați

De ce să alegi cei mai buni ochelari de schi?

La altitudini mari, temperatura poate fi imprevizibilă. Atunci când soarele este pe cer, strălucirea lui este amplificată datorită altitudinii. Cu cât urci mai sus, cu atât acțiunea razelor UV este mai puternică.

În plus, lumina este reflectată pe zăpada albă, ceea ce o amplifică. În schimb, dacă este înnorat sau ninge, vei avea nevoie de o pereche de ochelari care să îți permită să păstrezi un câmp vizual clar.

Cei mai buni ochelari de schi îți vor proteja ochii, fără să lase zăpada să intre între rame, vor îmbunătății contrastul în cazul unei furtuni de zăpadă și vor preveni orice deteriorare pe care soarele ar putea-o cauza.

Cum alegi cei mai buni ochelari de schi

Ochelari de ski lentila oglindaAșadar, pentru a te asigura că vei schia protejat, trebuie să te informezi înainte de a cumpăra o pereche de ochelari pentru sporturile de iarnă.

Deoarece oferta de pe piață este atât de bogată și de diversificată poate fi ușor să faci o alegere greșită. Spre exemplu, ai putea alege eronat dimensiunea ochelarilor, culoarea acestora sau forma lor.

Pentru a te asigura că nu cheltuiești bani aiurea, este necesar să îți faci temele din timp. Noi am pregătit acest ghid de cumpărături, tocmai pentru a răspunde la toate nedumeririle pe care le-ai putea avea.

La final, vei fi pregătit să selectezi rapid și ușor, cea mai bună pereche de ochelari schi, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Forma lentilelor ochelarilor de schi

O pereche de ochelari de schi poate să aibă lentile în două forme: cilindrice sau sferice.

 • Ochelari de schi cu lentile clindrice

Acestea au o singură curbură orizontală. Asta înseamnă că sunt curbate în laterale, dar nu și de sus în jos. Acesta este un design care se regăsește în cazul ochelarilor de schi ieftini. Asta pentru că sunt mai ușor de produs decât varianta sferică.

În plus, mulți se gândesc și la estetică. Aspectul acestor ochelari este preferat în detrimentul celor cu lentilă sferică. În general, calitatea optică a lentilelor cilindrice este considerată inferioară celor sferice, distorsionând imaginea, mai ales în zona periferică a lentilei.

Totuși, calitatea acestor modele a crescut considerabil în ultimii ani, și dacă este preferata ta, vei reuși să găsești variante la un preț bun pe piață.

 • Ochelari de schi cu lentile sferice

Lentilele sferice au o curbură orizontală, dar și una verticală. Te poți gândi la ele ca o bucată decupată dintr-o sferă. Ideea din spatele alegerii acestui design, este aceea că mimează forma ochiului, astfel oferind o imagine mai corectă optic, cu un câmp vizual fără distorsiuni.

De fapt, această formă permite un câmp vizual mai mare, și o vedere periferică mai clară. În plus, vederea încețoșată este semnificativ redusă, în comparație cu ochelarii cilindrici.

În ceea ce privește aspectul lor, acestea seamănă cu o pereche de ochelari spațiali, având o alură futuristică, mai ales când culoarea lor este una intensă, reflectorizantă, iar ramele au un design modern.

În plus, din cauza faptului că între ochi și lentile poate pătrunde un volum mare de aer, se reduce încețoșarea enervantă a lentilelor. Din păcate, sunt mai scumpe de produs, ceea ce face și acești ochelari de schi mai costisitori.

Dimensiunea ochelarilor de schi

În general nu ar trebui să îți fie greu să selectezi o dimensiune a ochelarilor bună. Totuși, este bine să ai în minte câteva reguli.

Dimensiunea ramei ochelarilor trebuie să corespundă cu cea a capului tău. Așadar, dacă porți o cască de protecție mică vei avea nevoie de o ramă mică la ochelari și invers.

 • Ochelari de schi cu ramă mică

Acestea sunt potrivite pentru copii sau tineri, dar și pentru adulții cu fețe mici.

 • Ochelari de schi cu ramă medie

Dimensiunea medie la rame este potrivită pentru marea majoritate a adulților. De asemenea, majoritatea ochelarilor sunt unisex, cu excepția schemei de culori, deci aceiași dimensiune poate fi potrivită atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

 • Ochelari de schi cu rama mare sau oversize

Ochelari ski peste cascaÎn cazul acestora, dimensiunea nu afectează doar confortul tău atunci când porți ochelarii, dar producătorii au în vedere această categorie pentru a-i oferi utilizatorului un câmp vizual mai mare.

Practic, dacă vei purta o astfel de pereche de ochelari, vei avea o lentilă mai mare, iar rama nu te va încurca prea mult la vedere. Totuși, nu ar trebui să alegi o astfel de pereche dacă nu îți vine bine sau dacă nu este compatibilă cu dimensiunea căștii.

Acest stil de ochelari este foarte bun pentru cei ce se dau cu placa, deoarece aceștia au nevoie de o bună vedere periferică.

De asemenea, dacă ești un împătimit al trucurilor pe zăpadă, alege o pereche de ochelari cu o ramă subțire. Astfel vei putea fixa mai bine pământul cu privirea atunci când ești în aer, astfel calculând o aterizare mai bună.

 • Ochelari de schi OTG

Aceștia sunt ochelari meniți a fi purtați peste perechea de ochelari de vedere cu dioptrii. Este o opțiune mult mai ieftină decât dacă ai cumpăra o pereche de ochelari de schi cu dioptrii. Ramele acestor ochelari sunt mai adânci decât cele normale și au canale pentru brațele ochelarilor tăi de vedere.

Cu această pereche de ochelari de schi, ochelarii tăi de vedere nu ar trebui să se miște în interior și nu ar trebui să simți presiune sau disconfort la nas sau tâmple.

Este important să îi probezi înainte de a te decide să îi cumperi sau să îi păstrezi, mai ales dacă rama ochelarilor tăi de vedere este una mare.

Confort

Atunci când vine vorba de confortul ochelarilor de schi, dimensiunea joacă un rol foarte important, dar acesta nu este singurul aspect.

Iată alte detalii de care să ții cont:

 • Spumă

Spuma ochelarilor de schi trebuie să se plieze pe curbura naturală a feței, fără a aplica presiune. Nu ar trebui să existe spații libere între spumă și fața ta, prin care ar putea pătrunde vântul sau zăpada. Pe tot perimetrul ochelarilor, contactul cu pielea ta ar trebui să fie unul fix.

Dacă ochelarii sunt inconfortabili sau îți pișcă pielea, probabil nu sunt potriviți pentru tine. Dacă fața ta are o formă plată, caută ochelari cu atributul „Asian fit”. Aceștia sunt prevăzuți cu mai multă spumă pentru podul nasului.

 • Curele

Ochelarii de schi au o curea ajustabilă, care include o clapă sau o cataramă. Asta te ajută să ajustezi foarte bine ochelarii pe capul tău, strângând sau lărgind cureaua.

Dacă ai strâns cureaua la maxim și ochelarii tot sunt prea largi, aceea nu este o pereche bună pentru tine. Atunci când porți o șapcă sistemul de închidere sau de ajustare al curelei nu ar trebui să exercite presiune asupra capului tău.

De asemenea, ține minte că curelele mai largi sunt mai confortabile și mai ușor de ajustat, dar sunt și mai stabile.

 • Compatibilitatea cu casca de protecție

Trebuie să te asiguri că ochelarii de schi și casca de protecție, se potrivesc ca și când ar fi fost fabricate împreună. Acest lucru îți oferă confort și protecție.

Cum îți dai seama dacă acestea sunt compatibile? Ei bine, între punctul de întâlnire al ochelarilor cu casca nu ar trebui să existe spațiu deloc.

Dacă există astfel de spații, pielea expusă poate să sufere de arsuri solare sau deteriorări din cauza frigului.

Majoritatea producătorilor propun variante compatibile de ochelari și căști de protecție, deci este o idee bună să le alegi de la același producător. Astfel, împreună vor oferi și o ventilație optimă.

De asemenea, asigură-te că atunci când le porți, casca nu împinge în jos ochelarii. Pielea ta nu ar trebui să simtă presiune sau să fie pișcată. Alegerea trebuie făcută în funcție de forma capului și a feței tale.

Funcționalități speciale ale lentilelor

Ochelari schi lentile protectiePe lângă tipul de lentilă și culoarea acesteia, producătorii de ochelari de schi adaugă funcționalități speciale, cu rolul de a te proteja mai bine și de a face experiența purtării ochelarilor mai plăcută. Iată care aspecte ar trebui să îți atragă atenția:

 • Protecție UV

Aproape toate perechile de ochelari de schi moderne sunt dotate cu protecție UV, chiar și cele mai ieftine. Este important ca procentul de protecție să fie de 100%.

Deoarece acțiunea razelor UV este mai puternică pe măsură ce altitudinea crește, ai nevoie de protecție pentru ca acestea să nu deterioreze retina și să eviți oboseala ochilor.

 • Lentile mirror

Un strat pe exteriorul lentilelor are rolul de a reflecta mare parte din lumină. Dacă un nivel scăzut de lumină va pătrunde la ochi înseamnă că nu va trebui să te confrunți cu acea strălucire supărătoare a luminii iar claritatea viziunii tale va fi mai bună. În plus, acestea au un aspect foarte apreciat. Totuși, în condiții de lumină slabă afară, acestea nu sunt recomandate.

 • Lentile polarizate

Atunci când lumina se reflectă pe anumite suprafețe, are tendința de a fi reflectată la intensitate mai mare. Lentila polarizată acționează ca un filtru pentru lumina verticală, anulând strălucirea supărătoare a luminii mai eficient decât o lentilă mirror.

Astfel te vei bucura de imagini mai clare cu un contrast mai bun. Lentilele polarizate sunt grozave pentru sporturile pe zăpadă reducând oboseala oculară.

 • Lentile duble

Acestea creează o barieră termică care reduce încețoșarea lentilei semnificativ, în comparație cu o pereche de ochelari de schi cu o lentilă unică. De aceea, aceasta este o caracteristică obișnuită pentru majoritatea perechilor de ochelari de schi moderne.

 • Strat anti-ceață

Un tratament chimic este aplicat pe interiorul lentilei cu scopul de a reduce tendința ochelarilor de a se aburi. Unele straturi sunt mai durabile decât altele.

Asigură-te că citești clar instrucțiunile producătorului deoarece întreținerea necorespunzătoare a ochelarilor poate duce la ștergerea acestui strat.

Ventilație

Toate perechile de ochelari de schi au un sistem de ventilație. Acesta este deosebit de important pentru a împiedica lentilele să se aburească, astfel asigurându-ți o vedere clară.

Totuși, cei mai buni ochelari de schi au o ventilație mai bună decât alte perechi. Ce este foarte e important este să verifici acest aspect când încerci să potrivești ochelarii cu casca de protecție. Aceasta din urmă, nu trebuie să acopere spațiul necesar pentru ventilație.

Ce înseamnă VLT?

Este posibil să găsești termenul VLT în descrierea unor ochelari de schi. Acesta este o abreviere pentru Visible Light Transmision, și se referă la cantitatea de lumină căreia i se permite să treacă prin ochelari.

Aceasta se controlează folosind diferite culori sau pigmenți pe lentila ochelarilor. Ideal este să cumperi o pereche de ochelari cu mai multe lentile interschimbabile.

Cele în culori deschise au o valoare VLT mai mare deoarece mai multă lumină trece prin ele. Galben, auriu, bronz, verde sau rozaliu, toate au un VLT mare și sunt potrivite pentru atunci când cerul este înnorat.

Cele închise la culoare au o valoare VLT mai mică, mai puțină lumină pătrunzând prin lentile. Aici se încadrează cele maro, gri sau cupru, perfecte pentru zilele însorite pe pârtie.

Lentilele fără pigment, cele perfect transparente, sunt bune doar pentru schiat pe timp de noapte.

Concluzii

Ține cont de părerea altor cumpărători și caută acele produse care au cele mai multe review-uri pozitive. Astfel nu riști să cumperi o pereche de ochelari de schi nepotrivită. Acordă o atenție deosebită și producătorului.

În general, cei care au un renume în domeniu, scot pe piață doar produse de calitate superioară. Printre cei mai buni se pot aminti: Head, Uvex, POC.

Poți achiziționa cei mai buni ochelari de schi online. Trebuie doar să fii foarte atent la descrierea produsului și să îți restrângi căutarea doar la ceea ce este potrivit pentru tine.

Cei mai buni ochelari de schi: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de ochelari de schi care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Ochelari schi Salomon LO FI Sigma

Ochelari schi Salomon LO FI Sigma

Tehnologie personalizata Custom ID – lentile cu schimbare rapida si camp vizual amplificat.
CustomFit – se potriveste orcarei anatomii.
Compatibil OTG – Ventilatie Airflow system.
Lentile: cilindrice. Tehnologie SIGMA – maresc contrastul in zapada, avand astfel vizibilitate excelenta in conditii de lumina nefavorabila si ofera o protectie de 100% impotriva razelor ultraviolete.
Spuma AdvancedSkin ActiveDry – mentine pielea uscata.

Vezi detalii si pret

2. Ochelari schi Head Horizon Rebels

Ochelari schi Head Horizon RebelsOfera confort suprem si protectia ochilor – Protectie a razelor UV 400.
Sistem anti-aburire – Camp vizual maxim.
Model compatibil cu toate modelele de casca HEAD.
Lentila policarbonat (siguranta maxima).
Sistem rapid de schimbare a lentilei.
Spuma de densitate dubla, tip microfleece, dispusa cadru, pe interiorul lentilei.
Straturi de silicon – Curea de prindere ajustabila.

Vezi detalii si pret

3. Ochelari schi copii Bolle Explorer OTG Shiny Black

Ochelari schi copii Bolle Explorer OTG Shiny BlackCarbo-Glas ofera o mai buna protectie a lentilei.
P-80 ofera o vedere mai buna pe ceata.
Flow-Tech venting ajuta la o ventilatie mai buna a ochelarului.
Lentile duble.
Protectie UV.
Rama din spuma dubla de inalta densitate.
Prindere cu silicon.

Vezi detalii si pret

4. Ochelari ski Bolle TSAR, Red Vermillon

Ochelari ski Bolle TSAR, Red Vermillon Bolle introduce ochelarii unisex cu tehnologia integrata B-Flex care permite o asezare rapida si usoara in zonele nasului si a obrajilor.
Tehnologie B-Flex – Vizibilitate larga.
Ventilare Flow-Tech – Sistem Forestay.
Curea siliconizata – Lentile duble.
P80 + anti-ceata.
Suprafata anti-zgarieturi.

Vezi detalii si pret

5. Ochelari de schi copii Montana MG14 Smoke

Ochelari de schi copii Montana MG14 SmokeOchelarii de schi MG14 Smoke / silver mirror de la Montana sunt speciali pentru copii (unisex).
Ochelarii de schi Montana au sticla dubla anti-ceata.
Ochelarii dispun de lentile de acoperire anti-zgariere.
(Soare si zapada) cu protectie UV 400.
Triplu stratificat.
Curea moale elastica anti-alunecare.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată