Cel mai bun aparat foto instant

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (40 voturi, media: 4,88 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aparat foto instant? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă camera foto instant potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna camera foto instantAstăzi este mai ușor ca oricând să imortalizezi orice moment folosind un aparat foto pe care îl porți mereu la tine: telefonul tău.

Totuși, chiar dacă poți face fotografii oricând și le poți posta pe social media pentru a fi admirate de toți, este posibil să îți dorești ca unele să fie imprimate pe hârtie.

Nostalgicii își aduc aminte de vremea în care singura modalitate de a vedea ce ai fotografiat era developarea imaginilor pe hârtie.

Ei bine, cu un aparat foto instant, vei putea avea o poză cu imaginea pe care ai surprins-o în doar câteva secunde de la momentul în care ai apăsat pe buton. Iată cum poți alege cel mai bun aparat foto instant din acest articol.

Top 3 camere foto instant recomandate

De ce să alegi cel mai bun aparat foto instant?

Un aparat foto instant este capabil să imprime imaginea pe care ai surprins-o pe loc. Asta înseamnă că nu ai nevoie de un alt aparat pentru a imprima imaginea așa cum ar fi necesar în cazul unui aparat DSLR.

Acestea mai sunt cunoscute și ca aparate foto polaroid, deoarece Polaroid este cel mai cunoscut brand din domeniu. Pentru a le putea folosi, ai nevoie de film instant. De îndată ce ai instalat toate consumabilele în aparat, poți începe să iei instantanee.

Cum alegi cel mai bun aparat foto instant

Camera foto instant Zero InkPentru a alege cea mai bună astfel de cameră, este necesar să înțelegi că nu toate sunt la fel. Având în vedere că nu este o investiție care să reprezinte o necesitate, va trebui să fii cu atât mai atent la modul în care îți cheltuiești banii.

Aceste aparate foto sunt utilizate în special pentru divertisment, de aceea ai nevoie de cel mai bun aparat foto instant pentru a te putea bucura de imaginile pe care le surprinzi.

De asemenea, dacă la capitolul calitate aparatul nu stă prea bine, vei fi dezamăgit, întrucât fiecare poză va fi imprimată de îndată ce ai apăsat butonul.

Care este tipul de aparat foto instant potrivit pentru tine? Ce opțiuni de control imagine trebuie să aibă? Cât de scumpe sunt consumabilele? Cât de mare trebuie să fie lentila? Ce dimensiune vrei să aibă pozele?

Toate aceste întrebări trebuie să își găsească un răspuns, înainte de a face o achiziție. Află din acest ghid de cumpărături răspunsul la toate nedumeririle pe care le ai.

Astfel, la final, te poți folosi de lista pe care am pregătit-o pentru tine, pentru a selecta cel mai bun aparat foto instant, la cel mai bun raport calitate/preț.

Tipul de aparat foto instant

Aparatele foto instant pot veni în formă clasică sau una digitală.

  • Aparat foto instant clasic

Acestea sunt cele mai ieftine de pe piață, dar pot fi destul de incomod de folosit. Asta deoarece nu prea ai cum să controlezi ce anume este imprimat.

Calitatea imaginii va depinde de nivelul de pricepere pe care îl ai în a stabili setările necesare pentru surprinderea unei fotografii focalizate, cu lumină bună și fără distorsionări.

Totuși, în momentul în care ai apăsat butonul de declanșare și ai făcut fotografia, imaginea se imprimă automat pe hârtie. Dacă nu ești fericit cu rezultatul obținut, înseamnă că ai făcut o risipă de film.

  • Aparat foto instant digital

Variantele mai moderne ale acestei camere foto sunt mai costisitoare, dar mult mai convenabil de utilizat. Majoritatea sunt dotate cu un sistem de transfer digital al fotografiilor, ceea ce înseamnă că acestea vor ajunge automat pe telefonul tău sau le vei putea distribui pe social media direct de pe cameră.

Un alt avantaj major este acela că, înainte de a decide dacă ești mulțumit sau nu de calitatea unei fotografi, o vei putea vedea pe un ecran incorporat. Dacă aceasta nu îți place, ai posibilitatea de a o șterge. Astfel vei imprima doar imaginile bune și nu vei mai face risipă de resurse importante.

Un alt sistem de clasificare al camerelor foto instant se bazează pe măsura în care poți schimba sau nu lentilele aparatului. Astfel există modele SLR sau compacte.

  • Aparat foto instant SLR

Fotografii polaroid tiparite instantSLR este o abreviere a unui termen din engleză: single-lens-reflex. Practic, achiziționând un astfel de aparat ai posibilitatea de a schimba obiectivul cu unul mai mare sau mai mic, pentru a obține fotografii mai bune. Acestea sunt dotate și cu un vizor care îți permite să privești prin lentile, nu doar pe ecranul aparatului.

Acestea sunt cele mai durabile și fiabile tipuri de aparate foto instant. Oferă control manual pentru a putea schimba lentilele oricând apare această nevoie.

Acestea au o dimensiune mai mare, sunt mai grele și pot fi mai incomode. Modelele vechi sunt mai greu de utilizat deoarece nu oferă suport digital, iar expunerea este greu de controlat.

  • Aparat foto instant compact

Așa cum sugerează și numele, camerele foto instant compacte sau o dimensiune mică și sunt făcute pentru a fi transportate ușor. În ceea ce privește opțiunile de control însă, există câteva limitări și restricții.

Acestea sunt recomandate amatorilor care își doresc fotografii imprimate, dar nu sunt interesați să învețe concepte foto. Sunt concepute pentru utilizatorul convențional, de aceea calitatea construcției și performanța aparatului este una medie. De asemenea, nu ai posibilitatea de a schimba lentilele.

Tipul de lentile

Lentilele pot fi retractabile sau nu. Cele retractabile sunt o variantă superioară. Deși sunt cunoscute pentru că atrag praful, cu un bun program de curățare această problemă dispare.

În comparație cu cele fixe, acestea capturează mai multă lumină, ceea ce permite obținerea unor imagini mai luminoase. Se pot defecta și mai ușor, sistemul de retractare fiind destul de sensibil.

Așa că trebuie să ai grijă când pui camera în geantă sau în spații strâmte pentru a deteriora acest mecanism.

Dacă ți se pare complicat să lucrezi cu acest tip de lentile, cele fixe te vor ajuta să obții imagini foarte bune, de asemenea, dar nu sunt la fel de versatile.

Apertura

Se referă la controlul cantității de lumină care pătrunde prin lentile. Acestea sunt notate cu litera „f”. O cameră cu o apertură mare, va putea să surprindă imagini mai luminoase. Unei aperturi mari  îi aparțin valori f-stop mai mici, printre care: f/1.4, f/2, f/2.8, f/4, f/5.6, f/8.

În schimb o valoare f-stop mare corespunde cu o apertură mică. Obiectivele cu apertură mică vor scoate imagini mai întunecate. Valorile la care să fii atent sunt: f/11, f/16 și f/22.

De asemenea, camerele cu apertură mare sunt ideale pentru a fotografia imagini la o distanță mică, deoarece blurează fundalul, scoțând în evidență subiectul. Camerele cu apertură mică, sunt potrivite pentru a fotografia peisaje.

ISO

ISO se referă la controlul expunerii și sensibilitatea senzorului camerei la lumină. O viteză ISO mică, între 50 și 800, este recomandată deoarece este mai puțin probabil ca imaginea să apară cu granulație sau neclară.

Totuși, fotografiile au tendința de a apărea mai întunecate. Vitezele ISO mari, de peste 800, sunt folosite pentru a obține imagini mai luminoase, dar cu zgomot și o calitate mai mică a imaginii.

Viteza obturatorului

Este un parametru direct legat de ISO. Practic, stabilește durata în care lumina pătrunde în aparatul foto instant. Valorile mici ale vitezei obturatorului  permit obținerea unor imagini mai luminoase, dar calitatea lor poate să scadă mult.

Acestea pot fi blurate sau subiectul surprins în mișcare poate apărea ca o urmă de lumină și nimic mai mult. Vitezele mai mari controlează mai bine lumina, ceea ce duce la obținerea fotografiilor mai clare.

Bliț

Camera foto instant PolaroidBlițul este un element foarte important pentru o cameră foto instant. Atunci când este folosi în mod potrivit, te poate ajuta să faci cele mai spectaculoase fotografii.

Totuși, dacă nu ai multă experiență, îți poate distruge instantaneele. De aceea, asigură-te că cumperi un dispozitiv ce îți permite dezactivarea blițului atunci când nu vrei să îl folosești.

Blițul poate să fie integrat în carcasa aparatului, sau poate să fie retractabil. Poți controla când anume să folosești blițul la un model retractabil. Acesta poate să apară atunci când apeși declanșatorul sau când deschizi aparatul. În cazul acestor camere foto, blițul este situat la o distanță mai mare față de lentile.

De asemenea, caută în descrierea produsului termenul „autoflash”. Aceste blițuri calibrează automat cantitatea de lumină necesară pentru a fi emisă. Astfel nu vei mai obține fotografii cu supra-expunere, dacă nu dorești asta.

Bateria

Acumulatorii pot fi reîncărcabili sau clasici de tip AA. Vei face alegerea în funcție de preferințele personale. Bateriile normale pot fi găsite cu ușurință în magazine și nu costă mult. Totuși, va trebui să ai mereu rezerve la tine.

Acumulatorii reîncărcabili tind să îți restrângă variantele, în sensul că, deseori, ești limitat la un anumit producător sau un anumit tip de cameră. Acesta sunt și mai scumpe, dar sunt o investiție pe termen lung, pe care nu o vei înlocui ani de zile.

Indiferent de timpul de baterie pe care îl vei alege, asigură-te că modelul îți permite acces ușor pentru a scoate bateriile la nevoie.

Consumabile

Pentru o astfel de cameră foto vei avea nevoie de o hârtie specială pe care să îți imprimi imaginile. Acestea sunt consumabile ce pot consta mai mult sau mai puțin, de aceea trebuie să fii atent atunci când le alegi.

Astfel, atunci când selectezi modelul de aparat foto instant, asigură-te că este compatibil cu mai multe tipuri de film sau hârtie pentru imprimare.

Trebuie să poți alege fie între hârtie clasică cu celebrele margini albe, fie hârtie cu margini colorate sau diferite modele. Dacă marginile vor avea un design deosebit, acestea pot complimenta frumos orice imagine ai surprinde, dar prețul lor poate fi mai ridicat.

Verifică și capacitatea de imprimare a camerei. Unele modele au mai mult loc pentru hârtii foto decât altele, deci vei avea nevoie de mai multe sau mai puține reîncărcări.  Cele mai convenabile te lasă să scoți cel puțin 20 de fotografii dintr-o rezervă.

Tot la acest capitol putem menționa și dimensiunea fotografiei. Cel mai bun aparat foto instant îți va permite să imprimi atât poze landscape, cât și tip portret. Aparatele care printează poze tip portofel, sunt mai potrivite pentru portrete sau fotografii macro. Cele care pot să imprime în format wide, sunt grozave pentru peisaje sau grupuri largi de oameni.

Calitatea materialelor

Majoritatea aparatelor de acest gen au o carcasă din plastic, ce nu pare foarte trainică. Totuși, modelele mai noi stau mai bine la acest capitol.

Majoritatea producătorilor înțeleg acum necesitatea de a folosi materiale mai trainice pentru a construi astfel de aparte foto, deci dacă vrei un model durabil, caută unul cât mai recent.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun aparat foto instant?

  • Hartie camera foto instantMod de fotografiere: cel mai bun aparat foto instant trebuie să îți permită să selectezi un mod de fotografiere pe care îl preferi dintre: normal, alb-negru, înnorat, noapte etc.
  • Alertă baterie – vei primi un avertisment când bateria este pe punctul de a se epuiza.
  • Alertă terminare hârtie foto
  • Memorie internă – astfel vei putea stoca imaginile pe care vrei să le printezi mai târziu sau vrei să le transferi pe un alt dispozitiv.
  • WI-FI sau Bluetooth – astfel te vei putea conecta cu telefonul tău.

Producători

Este important să cumperi aparatul foto instant de la un producător cu renume dacă vrei imagini de calitate. Fii atent să nu cumperi un aparat de la un brand no-name, deoarece acesta s-ar putea defecta rapid sau calitatea imaginilor ar putea lăsa de dorit. Cele mai bune branduri de pe piață sunt Polaroid sau Fujifilm. Acestea se străduiesc să fabrice camere foto instant la standarde superioare pentru a-și păstra clienții mulțumiți și o bună reputație.

Concluzii

Dacă te-ai hotărât, este o idee bună să comanzi cel mai bun aparat foto instant online. Aici vei găsi mai multe modele, mai noi sau mai vechi, și îl vei putea alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

De asemenea, este probabil să găsești prețuri mai bune. Nu uita să verifici părerea celorlalți utilizatori care au cumpărat același model. Astfel, poți evita o achiziție proastă.

Acum că ai parcurs aceste informații ești mult mai pregătit pentru a alege cel mai bun aparat foto instant. Astfel, vei putea să admiri mereu fotografiile favorite.

Cel mai bun aparat foto instant: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de camere foto instant care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Camera Foto Instant Polaroid Originals OneStep2

Camera Foto Instant Polaroid Originals OneStep2 Cu doar cateva butoane si un design simplu, intuitiv, este suficient de usor pentru un copil sa foloseasca.
De fiecare data cand apasati declansatorul, miile de reactii chimice se aprind, pentru a crea o imagine reala, complet unica.
Compatibil cu filmele instant i-Type si Polaroid 600.
Vizor optic – Distanta focala fixa de 106 mm – Blit incorporat.
Functie self-timer – Acumulator incorporat Li-ion.

Vezi detalii si pret

2. Camera foto instant Fujifilm Instax mini 9

Camera foto instant Fujifilm Instax mini 9Oglinda pentru selfie – Puteti verifica incadrarea in fotografie cu ajutorul oglinzii de langa obiectiv.
Lentila ce permite fotografierea de la distante foarte mici de pana la 35 cm.
Ajustarea luminozitatii la marcajul modului Hi-Key va permite sa faceti fotografii cu luminozitati diferite.
Operare simpla pentru imagini instantanee.
Diafragma: f/2 – Distanta focala: 350 mm.

Vezi detalii si pret

3. Aparat foto instant Canon ZoeMini C

Aparat foto instant Canon ZoeMini CZambiti si faceti un selfie cu functia de fotografiere si imprimare instantanee – solutia de buzunar perfecta pentru fotografii distractive, oriunde v-ati afla.
Cu oglinda reflectorizanta pentru selfie, tehnologie Zink™ impotriva petelor si imprimate autocolante, este imprimanta portabila cu aparat foto instantaneu care va ajuta sa profitati la maximum de orice moment.
Cu aparatul sau foto de 5 megapixeli, slotul pentru card Micro SD si tehnologia Zink, este tot ce aveti nevoie pentru fotografii din mers.

Vezi detalii si pret

4. Camera foto Instant Polaroid Snap, 10MP

Camera foto Instant Polaroid Snap, 10MPCamera foto instant Polaroid Snap captureaza spontaneitatea si distractia renumitelor camere instant Polaroid intr-un pachet usor si compact.
Trei moduri de culoare: Normal, Alb/Negru si un Ton Sepia Vintage.
Imprimare cu sau fara marginea clasica Polaroid.
Modul “Cabina Foto” preia rapid 6 fotografii pe parcursul a 10 secunde.
Imaginea se imprima automat imediat ce a fost capturata.
Imprimari color pe o suprafata de 2×3 inch.

Vezi detalii si pret

5. Camera Foto Instant Kodak Printomatic

Camera Foto Instant Kodak PrintomaticAparatul foto PRINTOMATIC cu senzor imagine de 5 megapixeli, surprinde si imprima automat fotografiile color sau alb-negru direct din camera foto.
Camera iti permite sa faci o noua fotografie in timp ce fotografia precedenta este printata.
De asemenea, este echipata cu un senzor de lumina care va activa automat blitul in situatii de lumina slaba. 
Camera Kodak Printomatic printeaza fotografii de 5 x 7 cm, ele sunt imprimate pe hartie foto KODAK ZINK, sunt rezistente la apa, la rupere si auto adezive.

Vezi detalii si pret

6. Camera foto instant Fujifilm Instax mini 70

Camera foto instant Fujifilm Instax mini 70Utilizarea modului pentru Selfie vei beneficia de luminozitatea optima dar si de distanta potrivita pentru portrete.
Puteti verifica frame-urile folosind oglinda de langa lentile.
Mini 70 surprinde fundaluri luminoase, precum si subiecte stralucitoare chiar si in scene intunecate. Blitul de inalta performanta calculeaza automat luminozitatea inconjuratoare si regleaza viteza obturatorului in consecinta, fara setari speciale.
Hi-Key Mode – Folosind acest mod poti captura diferite nuante de culoare ale pielii.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată