Cea mai bună bancă de grădină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (43 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună bancă de grădină? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă banca de grădină potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna banca de gradinaRelaxarea de care te bucuri când petreci timp în propria grădină, parcă nu poate fi comparată cu nimic. Pentru a te putea bucura cu adevărat de timpul pe care îl petreci în această zonă, ai nevoie de un mobilier potrivit.

O piesă foarte importantă este banca de grădină. Aceasta îți va permite să te așezi pentru a te relaxa în timp ce admiri vegetația încântătoare, sau atunci când citești o carte.

Pentru ca un astfel de obiect de mobilier să te servească mult timp însă, este nevoie să fii atent la alegerea pe care o vei face.

Află din acest articol cum să alegi cea mai bună bancă de grădină și de unde au cumpărat-o alții la un preț foarte bun.

Top 3 bănci de grădină recomandate

De ce să alegi cea mai bună bancă de grădină?

Banca de grădină este un obiect de mobilier exterior care are un mare rol practic, dar și unul estetic.

Curtea sau grădina ta, pur și simplu va arăta automat mai bine dacă vei plasa în ea o bancă aleasă corect. Atunci când cauți un astfel de produs, este bine să nu cumperi prima variantă pe care o găsești.

Asta pentru că vrei să te poți bucura de o bancă rezistentă la factorii exteriori de mediu, care să aibă un preț justificat, o dimensiune corectă și care să poată să îți ofere cu adevărat confortul pe care îl cauți.

Cum alegi cea mai bună bancă de grădină

Banca de gradina din beton si lemnUn utilizator prost informat, va avea mari șanse să rămână cu o bancă pentru grădină care se va deteriora din primul an de utilizare, care este greu de întreținut, nu are o dimensiune potrivită, sau pur și simplu, strică aspectul general al decorului exterior.

Oferta de pe piață este foarte abundentă, ceea ce ar putea fi copleșitor pentru tine. Mai ales dacă ai un buget limitat, ar putea fi dificil să îți dai seama care este cel mai bun model pe care îl poți cumpăra cu banii de care dispui, în așa fel încât să nu fie necesar să repeți achiziția în următorul an.

Pentru a te ajuta să iei o decizie înțeleaptă financiar, am decis să alcătuim acest ghid de cumpărături pe care îl punem la dispoziția ta în mod gratuit.

Citește-l cu atenție pentru a afla cum poți să cumperi cea mai bună bancă pentru grădină din prima.

Spațiu și dimensiune

În alegerea băncii perfecte pentru grădina ta, va trebui să ții cont de dimensiunile spațiului exterior de care dispui. Banca trebuie aleasă în consecință, în așa fel încât să încapă acolo unde o dorești, dar și să ții cont de estetica spațială generală.

Cu alte cuvinte, dacă ai o grădină mai degrabă mică, alege o bancă de mici dimensiuni, iar în cazul în care ai una mare, procedează invers.

O bună regulă pe care trebuie să o ai în minte, este că banca ar trebui să ofere un spațiu suficient de amplu pentru membrii familiei și să poată suporta fără probleme greutatea a doi adulți.

Din fericire, vei găsi pe piață opțiuni pentru orice dimensiune. Cele mai comune sunt variantele pentru 3 persoane. Producătorul poate alege să le listeze astfel sau să treacă mai degrabă dimensiunea în centimetri: 120-150 cm.

 • Adâncimea șezutului

Există și câteva criterii de confort care se leagă de dimensiuni. Așa este, spre exemplu, cazul adâncimii șezutului. Când stai așezat, genunchii nu ar trebui să te doară. Aceștia ar trebui să cadă relaxați în jos.

Pentru ca acest lucru să poată fi posibil, ai nevoie de o zonă de șezut lată de aproximativ 35-50 de centimetri. Este de preferat ca adâncimea să fie mai mare dacă vei adăuga și perne pentru spătar.

 • Înălțimea șezutului

O altă dimensiune importantă este înălțimea șezutului. Din aceleași considerații legate de confort, aceasta ar trebui să nu depășească 50 cm, dar nici să nu fie mai joasă de 45 cm.

Din nou, genunchii nu ar trebui să fie suspendați în aer, dar nici prea îndoiți. În caz contrar, nu te vei putea bucura de timpul pe care îl petreci pe băncuță.

 • Înălțimea spătarului

Înălțimea spătarului va influența și ea confortul de care te vei putea bucura. Cel mai mult ar trebui să te îngrijoreze înălțimea minimă. Nu vrei un spătar prea scund deoarece spatele nu va primi suportul de care are nevoie, va fi încordat și nu te vei putea bucura.

Așadar, caută acele bănci cu spătare care au cel puțin 50 cm înălțime. Nu îți face griji dacă spătarul este ușor prea înalt și ajunge la cap. În acest caz poți corecta disconfortul folosind pernuțe pentru spătar.

 • Înclinația spătarului

De asemenea, nu cumpăra niciodată o bancă ce are spătarul complet drept. Vrei să te relaxezi, nu să stai la masă. Spătarul trebuie să fie ușor înclinat.

Unghiul ar trebui să fie cu 30 de grade peste 90 pentru a te putea bucura de confort. Desigur, dacă alegi o bancă pentru masa de grădină, atunci este bine să alegi un spătar în unghi de 90 de grade.  

Materiale

Materialul utilizat pentru construirea și designul băncii de grădină va determina rezistența acesteia, dar va influența destul de mult și prețul final.

Iată care sunt principalele variante de pe piață pe care le poți alege:

 • Bancă de grădină din lemn

Dacă îți dorești o grădină în stil rustic sau pur și simplu preferi stilul natural, lemnul este cel mai potrivit material pentru mobilierul de exterior.

Banca de gradina din lemn naturLemnul de calitate destinat utilizării pentru mobilierul exterior, trebuie să aibă cât mai puține noduri, iar linia fibrelor să fie cât mai consistentă. Astfel se va evita crăparea prematură a lemnului din cauza uzurii.

Părțile lemnoase trebuie unite folosind șuruburi placate cu zinc sau din oțel inoxidabil. Aceste șuruburi îți vor permite să le reglezi din nou, să le mai strângi în cazul în care legăturile se slăbesc cu trecerea timpului.

Cele mai bune tipuri de lemn sunt următoarele:

Cedru sau pin: Aceste tipuri de lemn capătă o patină gri pe măsură ce îmbătrânesc, dacă nu sunt tratate cu lac sau vopsite. Dacă sunt bine întreținute, vor rezista ani de zile afară. Cât despre preț, pinul este mai ieftin decât cedrul.

Tec: Acest lemn provine de la un copac de origine tropicală, ceea ce îl face alegerea ideală pentru mobilierul de exterior, deci și pentru cea mai bună bancă pentru grădină. Chiar și atunci când este expus la elemente violente ale naturii, tecul poate rezista fără probleme cel puțin 50 de ani.

Calitatea vine și la un preț justificat mai mare. Dacă faci această alegere costisitoare, dar foarte rezistentă, asigură-te că faci tot posibilul pentru a-i prelungi viața cât mai mult, făcându-i anual tratamente cu ulei. Astfel îi vei păstra culoarea roșiatică naturală.

Lemn natural – provine din crengile copacilor și nu rezistă bine la provocările ridicate de spațiul exterior.

 • Bancă de grădină din metal

Multe modele foarte ornamentale de bănci de grădină sunt fabricate din metal.

La fel ca în cazul lemnului, nici acest material nu este scutit de provocările spațiului exterior, de razele UV și umiditate. Chiar dacă pare indestructibil, acesta trebuie să fie tratat corect pentru a rezista.

De asemenea, înainte de a face o astfel de alegere, gândește-te dacă se potrivește cu estetica pe care ai ales-o pentru grădina ta.

Iată ce ar trebui să știi despre fiecare tip de metal în parte:

Aluminiu extrudat: băncile din acest material sunt ușoare, dar nu la fel de rezistente ca cele din aluminiu turnat.

Aluminiu turnat: este un pic mai greu decât materialul menționat anterior și are un design atractiv cu forme deosebite. Este și mai scump.

Fier ornamental: Băncile care sunt realizate astfel, duc spre stilul victorian. Acestea sunt foarte grele, ceea ce le face mai rezistente la vânt.

Metal în stil retro: Astfel de bănci au un aspect modern, stilat, și sunt disponibile la un preț moderat.

 • Bancă de grădină din plastic sau rășină

Băncile de grădină care sunt fabricate din plastic sau PVC sunt ușoare, rezistente la apă, rezistente la putrezire și accesibile financiar.

Băncile făcute din rășină care imită aspectul ratanului, sunt considerate de calitate superioară, în ceea ce privește aspectul și durabilitatea, dar sunt mai scumpe. Verifică rășina pentru a fi rezistentă la acțiunea razelor solare, pentru a nu se decolora în timp.

 • Bancă pentru grădină din piatră sau beton

Băncile fabricate din aceste materiale sunt foarte solide și trainice. Sunt extrem de grele și foarte dificil de mutat, dar pot fi lăsate afară în orice anotimp, fără absolut nici-o problemă. Nu au nevoie de întreținere specială și oferă un aspect luxos oricărei grădini.

 • Bancă pentru grădină din materiale reciclate

Există și producători care sunt foarte preocupați de sănătatea mediului înconjurător. Din dorința de a limita cât mai mult risipa, au fabricat mobilier din materiale reciclate.

Dacă ești un împătimit al grijii pentru mediu, atunci aceste variante vor fi pe placul tău. Cele mai populare modele au fost realizate din paleți, plastic reciclat, șipci din lemn sau cărămizi.

Stil, modele și accesorii

Deși în mod tradițional o bancă nu este altceva decât un corp lung din scânduri sprijinit pe patru picioare, băncile de grădină de azi sunt disponibile în diverse forme și modele:

 • Banca de grădină cu spătar

Banca de gradina din metalExistă și bănci de grădină fără spătar. Acestea nu sunt la fel de vizibile și sunt o prezență mai discretă în orice grădină. Totuși, cele cu spătar sunt mult mai confortabile.

 • Bancă de grădină cu spațiu de depozitare

Unele modele sunt dotate cu un fel de cufăr, chiar sub șezut. Sunt opțiuni bune, mai ales dacă ai un spațiu exterior de mici dimensiuni și vrei să păstrezi ordinea.

Spațiul de depozitare în plus poate fi folosit pentru orice dorești, dar este recomandat să păstrezi acolo, perne, pături, cărți sau reviste, ori alte obiecte pe care le folosești atunci când te relaxezi în acest mod.

 • Bancă de grădină rotundă

Puține lucruri sunt mai plăcute, decât faptul de a te odihni la umbra unui copac într-o zi caniculară. Există acum multe modele de bănci care au o formă circulară, tocmai pentru a putea fi plasate împrejurul unui copac.

Legați copacul preferat din grădina voastră, asigurați-vă că are un diametru mai mic decât circumferința interioară a băncii și alegeți un model favorit.

 • Bancă de grădină cu tavă retractabilă

Cum ar fi să poți transforma o bancă de trei persoane în două scaune? Acest lucru este posibil cu acest model. Partea din mijloc poate fi trasă în sus atunci când se dorește asta, sau poate juca rolul de șezut în restul timpului.

La accesorii mai putem aminti și prezenta unei pergole, în cazul unora dintre modele. Aceste modele sunt foarte decorative. De fapt, mulți le folosesc pentru a planta în apropiere trandafiri cățărători sau alte plante care au această proprietate, construind astfel un ornament vegetal foarte atractiv.

Set sau piesă simplă?

Băncile pentru grădină pot fi piese simple sau pot face parte dintr-un set cu masă. Decizia îți aparține, dar trebuie să ții cont de câțiva factori pentru a lua o hotărâre mai rapid.

În primul rând, gândește-te la ce vrei să folosești banca. Dacă ai nevoie de una pentru a primite mai multor prieteni să servească masa la aceiași masă, atunci un set ar fi mai potrivit.

De asemenea, această alegere poate fi bună și dacă vrei să fii sigur că toate elementele din grădină se asortează și arată bine.

Dacă aceste aspecte însă nu se află pe lista ta de interese, atunci este mai bine să alegi piese singulare.

Cu sau fără mânere?

Mânerele pot fi utile deoarece îți pot permite să te întinzi pe bancă. Practic mânerul va juca rolul unui mic spătar.

Astfel, doar dacă vei avea perne potrivite, vei putea sta întins confortabil pe bancă în timp ce stai pe telefon sau citești cartea preferată. Dacă aceste aspecte nu te interesează însă, poți alege fără probleme o bancă fără mânere.

Concluzii

Este o idee bună să cauți cea mai bună bancă de grădină online. În acest fel vei găsi cu siguranță un model pe placul tău, deoarece există disponibile mai multe modele decât în magazinele fizice.

În plus poți monitoriza mult mai bine prețurile, pentru a profita de oferte. Nu uita să verifici și părerea altor utilizatori înainte de a face o achiziție. Astfel vei putea cumpăra cea mai bună bancă de grădină pentru tine.

Cea mai bună bancă de grădină: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de bănci pentru grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Banca pentru gradina si terasa “City”, lemn, maro natur

Banca pentru gradina si terasa "City", lemn, maro natur

Banca pentru gradina si terasa City este realizata din lemn masiv de rasinoase si poate fi finisata in mai multe nuante, cu lacuri profesionale pentru exterior de cea mai buna calitate, rezistente la intemperii si raze UV.
Banca este foarte confortabila, rezistenta si stabila, gandita pentru a oferi momente lungi de relaxare pentru intreaga familie.
Datorita designului sau, banca se potriveste in orice loc din gradina sau de pe terasa.

Vezi detalii si pret

2. Banca in jurul copacului, Fier Forjat, Stil Rustic

Banca in jurul copacului, Fier Forjat, Stil RusticAceasta banca de copac combina stilul, durabilitatea si confortul si va reprezenta un design mereu la moda in gradina dvs.
Banca este fabricat din otel acoperit cu pulbere, facandu-l rezistent la intemperii, are un diametru interior de 70 cm, ceea ce permite ca copacii sa mai creasca.
Banca rotunda la 360 ° – XXL: Ø: 160cm.
Robust – Scaun confortabil
Otel acoperit cu pulbere – Design rustic cu picioare curbate.

Vezi detalii si pret

3. Banca cu lada depozitare maro Keter Hudson

Banca cu lada depozitare maro Keter HudsonPrincipalul atu al bancii Keter Hudson il reprezinta multifunctionalitatea acesteia: poate fi utilizata atat ca banca de gradina pentru doua persoane cat si ca spatiu pentru depozitare.
Suporta o greutate de pana 300 Kg, iar in interior puteti sa depozitati jucarii pentru copii, paturi, perne cat si echipament pentru recreatie.
Este realizata din polipropilena, material de inalta calitate, rezistent la actiunile razelor UV, a factorilor atmosferici si a rozatoarelor.

Vezi detalii si pret

4. Banca de gradina, cu spatar din metal turnat, 2 locuri

Banca de gradina, cu spatar din metal turnat, 2 locuriBanca va complimenta orice gradina sau curte interioara cu decoratiunile sale ornamentale si stilul romantic, fiind pur si simplu indispensabila in noptile de vara caldute.
Realizata dintr-un cadru din otel si spatar din fier turnat de calitate superioara, aceasta banca pentru gradina este foarte durabila si rezistenta la intemperii.
Lucrarea detaliata adauga un accent clasic oricarei gradini sau spatiu exterior.
Dimensiuni: Inaltime: 85 cm – Lungime: 127 cm – Latime: 60 cm.

Vezi detalii si pret

5. Banca de gradina Emy pentru 2 persoane, Natur

Banca de gradina Emy pentru 2 persoane, NaturBanca de gradina Emy pentru 2 persoane cu perna inclusa.
Are dimensiunile: 1250 x 810 x 450 mm.
Are un aspect frumos cu design clasic, creaza o atmosfera rustica in gradina sau alte spatii in aer liber.
Banca este fabricata din lemn molid slefuit, NETRATAT.
Feroneria si instructiunea de montaj se afla in cutie, se monteaza in circa 15-20 de minute.
Capacitatea max: 150 kg (2 persoane).

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată