Cel mai bun polizor de banc

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (23 voturi, media: 4,78 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun polizor de banc? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă polizorul de banc potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun polizor de bancUn dispozitiv foarte apreciat în domeniul construcțiilor, a reparațiilor, amenajărilor interioare sau bricolaj, este polizorul de banc. Pentru o persoană care se gândește să achiziționeze un astfel de aparat, contează foarte mult ca munca pe care o face să fie de bună calitate, astfel încât să poată fi apreciată.

Dar, calitatea muncii sale, depinde foarte mult de calitatea uneltelor sau dispozitivelor pe care le întrebuințează. De aceea, indiferent că ești amator sau profesionist, suntem siguri că vrei să achiziționezi nu orice aparat, ci cel mai bun polizor de banc.

Dacă vrei să afli unde găsesc cei mai pricepuți meseriași polizoare de banc la preț bun și de mare calitate, dar și cum poți să faci și tu o alegere bună, citește în continuare acest articol.

De ce să alegi cel mai bun polizor de banc?

Polizorul de banc este o variantă stabilă și mult mai puternică a polizorului unghiular. Acest dispozitiv este folosit pentru ascuțirea, polizarea sau lustruirea obiectelor din diverse materiale.

Fiind un aparat foarte puternic și destul de masiv, acesta are și un preț considerabil. Tocmai de aceea nu îți poți permite să alegi unul la întâmplare. Este de asemenea important, să cunoști bine necesitățile tale, pentru a alege un polizor de banc adaptat nevoilor tale.

S-ar putea să constați că nu ai nevoie de un model profesional și că nu e nevoie să scoți prea mulți bani din buzunar, sau din contră, ai putea ajunge la concluzia că ai nevoie de mai multe informații pentru a identifica cu exactitate cel mai bun polizor de banc pentru profesioniști.

Cum alegi cel mai bun polizor de banc

Deoarece oferta de pe piață este destul de generoasă, ar putea să îți fie greu sau să îți ia mai mult timp decât este necesar pentru a alege cel mai bun aparat pentru tine.

Pentru a te ajuta, am întocmit acest ghid de cumpărături, care îți va permite să identifici toate criteriile care recomandă un polizor de banc foarte bun. Atâta timp cât vei acorda atenție informațiilor ce vor urma, vei putea să identifici rapid cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a face cea mai bună alegere, analizează următoarele aspecte importante.

Puterea polizorului

Polizor de banc profesionalSe măsoară în watti (W) și poate fi cuprinsă între 250W și 1000W. La fel ca în cazul majorității aparatelor de acest gen, modelele se împart în trei trepte de putere, limitată, moderată și ridicată. Alegerea o vei face în funcție de măsura în care ai de gând să folosești un polizor de banc.

Astfel dacă ai de când să folosești polizorul ocazional, mai mult pentru ascuțirea obiectelor, decât pentru șlefuire și lustruire, un model care are o putere de 250W-400W este suficient pentru tine, și nici nu te va costa foarte mult. Nu are rost să dai mai mulți bani, în cazul în care nu o să folosești foarte mult un astfel de dispozitiv.

Atunci când vrei să folosești mai des un polizor de banc pe lângă casă, și crezi că îl vei folosi mai des pentru a meșteri tot felul, îți recomandăm un model cu o putere moderată de 400W-800W.

Iar, în cazul în care ești profesionist și ai nevoie de un model care îți permită să soliciți din plin motorul, ai nevoie de un polizor cu o putere de 800W-1000W. Acesta îți garantează că vei putea să îl folosești pentru perioade lungi de timp fără probleme.

Numărul de rotații pe minut

Rotațiile pe minut sau turația polizorului va fi aleasă în funcție de modul în care te gândești să îl folosești cel mai des. În primul rând, trebuie să ai în vedere că un polizor de banc bun trebuie să vină echipat cu două rotoare, fiecare îndeplinind o sarcină diferită.

Una din roți va fi practică pentru o polisare mai agresivă, iar cealaltă va fi potrivită pentru acțiuni de finisare foarte precise. Dacă anticipezi că vei avea în principal nevoie să finisezi și să lustruiești suprafețe, cel mai bine este să cauți un polizor cu o turație cât mai mare.

Polizor de banc pentru slefuireÎn această situație specialiștii îți recomandă să alegi valoarea maximă de rotații pe minut în cazul unui polizor de banc, și anume 3500RPM.

Dacă nu ai nevoie să execuți lucrări de finisaj foarte precise, un polizor de banc cu o turație mai mică poate fi mai potrivit pentru tine. Acesta este în mod deosebit recomandat dacă ai de gând să folosești polizorul pentru ascuțire.

O viteză de rotație mare nu este recomandată în această situație, deoarece ar produce multe scântei și nu ai reuși să ai o vizibilitate suficient de bună.

Materialul și dimensiunile roților

Cel mai bun polizor de banc se va livra cu roțile potrivite deja incluse în pachet. Acest lucru este recomandat deoarece vei vedea care este dimensiunea ideală a roților ce vor fi folosite pentru polizorul tău. Având în vedere că ambele roți sunt acoperite de o apărătoare ce lasă la vedere o mică porțiune cu care să lucrezi, trebuie să te asiguri că diametrul acestora nu depășește diametrul carcasei de protecție.

Mărimea roților, va determina și ce tip de materiale vei prelucra precum și care sunt acțiunile pe care le poți efectua. Dimensiunea roților poate fi cuprinsă între 105mmm și 205mm.

Astfel pentru ascuțirea obiectelor ceva mai voluminoase, cum sunt uneltele de grădinărit, spre exemplu hârlețul sau sapa, vei avea nevoie de orți cu un diametru mai mare, preferabil de 200mm.

Dacă vorbim despre ascuțirea obiectelor mai mici precum burghiul, cuțitele sau dalta, ai nevoie evident de roți mai mici. Ideală ar fi dimensiunea de 150mm. Nu trebuie să te îngrijorezi prea tare însă, deoarece cele mai bune modele de acest fel, vin echipate cu roți de ambele dimensiuni.

În privința materialului acestora, se va diferenția în funcție de acțiunea pe care o urmărești. Astfel roata din carbură de silicon este cea mai recomandată pentru șlefuirea și ascuțirea metalelor, în timp ce rugina se elimină cel mai bine cu o roată din fibră.

Elemente de siguranță

Aparatoare scantei polizor de bancFiind un aparat motorizat de mare putere, polizorul de banc prezintă un risc de accidentare destul de mare, și este obligatoriu să verifici că este dotat cu toate elementele de siguranță.

Nu uita că scânteile și așchiile care vor zbura la întâmplare atunci când lucrezi te pot afecta foarte tare, mai ales dacă intră în ochi, așa că asigură-te că ai luat toate măsurile de protecție înainte de a lucra cu un polizor de banc. Iată ce trebuie să verifici:

 • Construcție solidă – în primul rând materialul din care este confecționat polizorul de banc trebuie să fie foarte trainic și rezistent. Alege doar aparate care îți ofere această siguranță.
 • Apărători – având rolul de a te proteja atât de acțiunea agresivă a discurilor de polizat care se rotesc la o viteză periculoasă, cât și de scântei și așchii care îți pot provoca arsuri sau tăieturi.
 • Fixare sigură – este bine să te asiguri că sistemul de fixare al roților este unul foarte stabil, astfel încât acestea să rămână la locul lor pe toată durata folosirii polizorului.
 • Protecție anti-praf și anti-umezeală
 • Pornire graduală – este foarte important să beneficiezi de un sistem de pornire lentă, care să îți permită să te adaptezi ușor la viteza de rotație și să eviți astfel accidentele.
 • Accesorii pentru siguranță – cele mai bune modele sunt livrate cu un set de accesorii pentru siguranță care poate include o pereche de ochelari de protecție și mânuși speciale.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun polizor de banc?

 • Suport de susținere pentru piese de lucru – Cel mai bun model trebuie să fie dotat cu suporturi pentru obiectele pe care urmează să le prelucrezi. Acest suport este bine să fie și reglabil, oferindu-ți o mai mare versatilitate și mobilitate în lucru.
 • Sistem de înlocuire a discurilor – Acesta trebuie să fie cât mai intuitiv și mai facil, pentru a putea să faci această operațiune într-un timp scurt.
 • Tălpi din cauciuc – Au rolul de a absorbi și a atenua efectul de vibrații. În mod deosebit atunci când aparatul este în funcțiune pentru o durată lungă de timp, vibrațiile pot reprezenta o problemă. Așadar, aceste tălpi, dar și alte măsuri de atenuare a efectului de vibrații este un criteriu de selecție al celui mai bun polizor de banc.
 • Pornire/Oprire – Funcția de pornire și oprire trebuie să fie simplă, ușor accesibilă și foarte intuitivă.
 • Lumină și lupă – Cele mai bune modele sunt dotate cu opțiunea de lumină care îți sporește vizibilitatea în timpul lucrului. Există și modele cu lupe deasupra ambelor roți, care te ajută să execuți cu precizie finisaje.

Producători

Faptul de a cumpăra de la un producător cu o reputație bună pe piața românească și nu numai, este o garanție în plus a calității, și vei putea cumpăra cu mai puține emoții un produs de care să fii mulțumit.

Mai ales dacă vei cumpăra online, orientează-te înspre unul din aceste branduri: Bosch, Craftsman, DeWalts, Makita. Dacă ești în căutare de modele mai ieftine și nu cauți neapărat un polizor pe care să îl folosești zilnic sau frecvent, poți alege un model propus de: Raider, Einhell, Matrix, Skil sau Stern.

De acemenea, dacă vei cumpăra online, ai avantajul de a putea să compari descrierea produsului cu testimonialele foștilor cumpărători, disponibile în secțiunea de review sau feedback din pagina fiecărui produs. Astfel îți vei putea face o imagine completă asupra produsului.  

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, suntem siguri că ești gata să alegi cel mai bun polizor de banc.

Cel mai bun polizor de banc: recomandări

Folosind criteriile de mai sus am studiat oferta disponibilă și părerile cumpărătorilor pentru a va putea recomanda câteva modele de polizoare de banc care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Polizor de banc Mafcom MD-250HD-900

Polizor de banc Mafcom MD-250HD-900Polizor de banc cu doua pietre abrazive destinat pentru slefuirea uscata a sculor din otel , cum ar fi: cutite de strung, foarfece, dalti, cutite de retezat, unelte cu lame si pentru alte lucrari marunte de slefuire.
Dispozitivul permite executarea operatiilor de slefuire a suprafetelor plane, exterioare si indepartarea rizurilor.
Putere: 900 W – Viteza: 2950 rpm
Pietre abrazive: 250 x 32 mm – Diametru gaura piatra: 32 mm

Vezi detalii si pret

2. Polizor de banc Femi 450 W 2800 RPM

Polizor de banc Femi 450 W 2800 RPM

Este special conceput pentru lucrari de lustruire a numeroase materiale precum: materiale metalice sau neferoase, materiale plasctice, lemn.
Design exclusiv – Sigure si versatile.
Motoarele puternice si silentioase de inductie.
Conformarea la standardele CE.
Echipat cu protectiii de prevenire a accidentelor.
Echipat cu discuri abrazive.

Vezi detalii si pret

3. Polizor de banc Skil F0153900MA

Polizor de banc Skil F0153900MAMotor cu inducţie de 370 W şi discuri de polarizare de 200 mm pentru o varietate de aplicaţii.
Funcţionare controlată datorită pornirii lente.
Apărătoare şi carcasă exclusiv din metal.
Este livrat cu două discuri de polizat – granulaţie 36 şi 60.
Portcuţite stabile, reglabile.
Comutator de pornire/oprire etanş la praf.

Vezi detalii si pret

4. Polizor de banc Stern BG370SF+

Polizor de banc Stern BG370SF+Polizorul cu doua pietre poate fi folosit la ascutirea cutitelor, a foarfecelor etc., sau a uneltelor cu margini ascutite.
Accesorii :
ECRAN PROTECTIE, 1 ADAPTOR PIETRE
SUPORT PENTRU PIESA DE PRELUCRAT, 1 SET PIETRE .
Putere: 370W – Viteza: 2950 rpm
Dimensiune disc: 200 x 20 x 16 mm

Vezi detalii si pret

5. Polizor de banc cu slefuitor Einhell TH-BG 150

Polizor de banc cu slefuitor Einhell TH-BG 150Protectii scantei cu geam mare.
Suport piesa de prelucrat ajustabila.
Protectie laterala discuri.
Carcasa din metal.
Include o piatra grunjoasa si una fina.
4 picioare cauciuc pentru stabilitate.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată