Cea mai bună bicicletă pliabilă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (13 voturi, media: 4,69 din 5)
Încarc...

Cea mai buna bicicleta pliabilaCum alegi cea mai bună bicicletă pliabilă? Ce funcții, dotări și caracteristici trebuie sa aibă bicicleta pliabilă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Suntem privilegiați să trăim într-o perioadă în care progresul tehnologic este gata mereu să ne satisfacă necesități pe care nici nu știam că le avem.

Acesta este, de altfel, și motivul pentru care s-a născut bicicleta pliabilă, pentru a satisface nevoia de spațiu, timp, siguranță și flexibilitate a omului modern.

În viitor, bicicletele pliabile vor acapara complet piața deoarece, încă de pe acum sunt o variantă mult mai bună a bicicletei clasice.

Așadar, cum alegi cea mai bună bicicletă pliabilă încă de pe acum?

Top 3 biciclete pliabile recomandate

Ce este și care sunt avantajele unei biciclete pliabile?

O bicicletă pliabilă este, așa cum sugerează și numele, o bicicletă cu o inginerie specială ce îi permite plierea sau adunarea cât mai compactă a acesteia atunci când nu este folosită. Un astfel de tip de bicicletă prezintă mai multe avantaje, astfel cea mai bună bicicletă pliabilă este:

  • Cel mai bun prieten al spațiului. Dacă locuiești la bloc, mai ales la etaj, știi ce greu este să urci și să depozitezi o bicicletă. Ei bine, o bicicletă pliabilă elimină problema spațiului, fiind ușor de depozitat în apartament sau chiar în mașină.
  • Cea mai bună alegere în privința siguranței. Bicicleta pliabilă îți permite să o iei cu tine ușor în orice încăpere, chiar și la birou. Asta înseamnă că nu va mai trebui să o lași afară unde nu este în siguranță, nici măcar dacă ai pus lacătul pe ea.
  • Un avantaj din prisma timpului și a flexibilității. Oricând terenul sau circumstanțele nu îți permit să mai folosești bicicleta, în loc să pierzi timp încercând să o transporți într-un loc sigur, sau să o plimbi după tine, poți pur și simplu să o aduni și să o iei cu tine într-un mijloc de transport. Unele biciclete încap chiar și într-un rucsac.

Cum alegi cea mai bună bicicletă pliabilă?

Bicicleta pliabila stransaÎn momentul de față găsești destule modele de astfel de biciclete pe piață, care variază foarte mult în termeni de preț și performanță. Mai ales pentru un amator poate fi foarte greu să facă o investiție bună. Trebuie să ai în vedere scopul în care o vei folosi, precum și care sunt principalele caracteristici pe care cea mai bună bicicletă pliabilă trebuie să le întrunească.

În joc sunt banii, timpul și chiar sănătatea ta. Îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături ca acesta de față pentru a afla cum poți să faci cea mai bună alegere. Pentru a alege cea mai bună bicicletă pliabilă, ține cont de următoarele aspecte:

Tipul de bicicletă pliabilă

Tipul de bicicletă pliabilă este stabilit, în general, în funcție de scopul în care o vei folosi. Trebuie să ai în vedere cât de mult vei solicita acest vehicul pe două roți, și care este tipul de teren pe care vei circula cel mai adesea. Astfel distingem trei mari tipuri de biciclete pliabile: pentru timp liber, pentru circulare zilnică, și pentru munte și terenuri accidentate.

  • Bicicletă pliabilă pentru timp liber

Biciclete pliabile din aceasta categorie este potrivită pentru utilizatori care o vor pedala în timpul liber sau pentru distanțe scurte, cum ar fi cumpărăturile sau plimbările ocazionale, dar nu o vor folosi foarte mult în fiecare zi. O astfel de bicicletă este potrivită, de exemplu, pentru a parcurge distanța către școală, sau către cel mai apropiat punct pentru mijloc de transport în comun. Este și categoria de biciclete care ofere cele mai multe opțiuni cumpărătorului.

Din moment ce nu vor fi foarte forjate, nu este necesar ca aceste biciclete să fie fabricate la cele mai înalte standarde, dar trebuie totuși să asigure confortul firesc. Când cumperi o astfel de bicicletă e bine să ți cont și de zona în care locuiești.

Este recomandat să cumperi o bicicletă pliabilă cu minim trei viteze atunci când locuiești la țară, sau în zone cu multe pante. Pentru cei care locuiesc la oraș, o bicicletă fără viteze poate fi de asemenea o variantă bună, având avantajul de nu se defecta foarte des. Totuși recomandăm achiziționarea unei biciclete cu viteze.

  • Bicicletă pliabilă pentru circulare zilnică

Dacă te numeri printre cicliștii care își doresc ca o bicicletă să fie principalul lor mijloc de transport, o bicicletă pliabilă este perfectă pentru tine.  Dacă intenționezi să circuli peste 30 de km cu bicicleta în fiecare zi, trebuie să alegi un vehicul care să fie bine fabricat, foarte confortabil, și ușor de pliat. Bicicleta pliabilă este o variantă foarte bună pentru tine deoarece vei elimina riscul ca aceasta să fie furată.

Dacă intenționezi să folosești astfel bicicleta trebuie să fi foarte atent la modul în care este posibil să îți afecteze sănătatea. Trebuie să alegi o bicicletă foarte confortabilă care să încurajeze o postură corectă. Ține cont de acest lucru în special dacă ai deja probleme cu spatele. Întrucât vei merge în fiecare zi cu bicicleta, poate pentru mai mulți ani la rând, orice disconfort te poate afecta pe termen lung.

  • Bicicleta pliabilă pentru munte

Sunt biciclete care sunt destinate pedalării   „off-road”, sau în natura ori pe terenuri de munte. O astfel de bicicletă trebuie să fie în primul rând fabricată din materiale foarte bune și dure, și să aibă un design gândit pentru rezistență. Acordă o atenție deosebită la roțile acesteia.

Vei avea nevoie de o bicicletă care are roți de cel puțin 65 cm diametru și 4 cm grosime. Astfel vei putea pedala mai ușor și mai sigur chiar și pe teren accidentat. De asemenea, cauciucul trebuie să fie mai gros pentru a absorbi șocurile mai bine.

Asigură-te că furca (bara în care este prinsă roata din față) este din material foarte rezistent și puternic, în formă perfect dreaptă. Acesta este un alt atribut anti-șoc care te va ajuta, mai ales pentru că vei pune multă presiune pe roata din față. De asemenea, bicicleta pliabilă ideală are sistem de suspensie și pe roata din spate.

  • Bicicleta pliabilă electrică

Este o variantă mai nouă și mai scumpă, dar foarte practică pentru zonele urbane în mod deosebit.

După ce ai identificat tipul de bicicletă pliabilă care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, acordă atenție următorilor factori importanți:

Tipul de pliere

Tipuri de pliere bicicletaExistă trei tipuri principale de pliere: plierea cu dezasamblare, plierea în două și plierea în trei.

  • Plierea cu dezasamblare

 Acest tip de pliere este avantajos deoarece permite o pliere foarte compactă a bicicletei. Practic poți să îi îndepărtezi pe rând roțile, pedalele, scaunul, lanțul, precum și alte elemente, având încă posibilitatea de a îndoi cadrul. Este o metodă perfectă în privința spațiului.

Cu toate acestea, te va costa câteva minute bune să o dezasamblezi, vei avea nevoie de câteva unelte și obiecte de depozitare speciale, precum și de unele cunoștințe de bază. Dacă aceste aspecte din urmă nu te deranjează, asigura-te că împreună cu bicicleta îți vor fi livrate și toate uneltele speciale de care ai nevoie.

  • Plierea în două

Plierea în două sau pe jumătate se face prin plierea cadrului. Avantajul acestui tip de pliere este faptul că e foarte rapidă, iar atunci când este asamblata, bicicleta arată și se comportă ca una normală. Marele dezavantaj este faptul că nu permite o pliere foarte compactă.

De aceea nu este o opțiune bună dacă vrei să iei cu tine bicicleta în mijloacele de transport de exemplu. Cu toate acestea, este o metodă bună de pliere dacă iei în considerare doar economie de spațiu în casă sau la birou.

  • Plierea în trei

Este cea mai convenabilă variantă și cea mai populară. Îți permite să pliezi atât cadrul bicicletei, cât și ghidonul. În plus, scaunul este retractabil. Este o metodă de împachetare destul de compactă, nu la fel ca cea prin dezmembrare, dar îți oferă compromisul perfect din perspectiva spațiului și a timpului de manevrare.

Greutatea și dimensiunile bicicletei

Bicicleta pliabila albaGreutatea contează mult în cazul unei biciclete pliabile, deoarece va trebui să o ridici destul de des, atât în momentul plieri, cât și în momentul deplasări și a reasamblări acesteia. Verifică greutatea la pliere precum și materialul din care este făcută.

În general materialele ușoare ca fibra de carbon și titanul, determină un preț mai mare al bicicletei, dar sunt o varianta mai bună în timp. Oțelul și aluminiul sunt alte materiale, mai grele însă care nu îți vor ușura treaba.

Verifică de asemenea dimensiunile la pliere. Acestea te vor ajuta să îți faci o idee mai bună a nivelul de compactare a bicicletei, și vei putea alege cea mai bună opțiune pentru tine. De regulă, o bicicletă cu roți mai mari va fi mereu mai mare la pliere.

Ajustabilitate

Asigură-te că bicicleta nu e doar pliabilă ci și ajustabilă. Cea mai bună bicicletă pliabilă îți va permite să ajustezi  corespunzător ghidonul și scaunul pentru a-ți oferi maxim de confort, și pentru a avea o postură potrivită.

Cu sau fără viteză

Multe modele de biciclete pliabile au o singură viteză, însemnând cea normală și încă una mai rapidă. Acest aspect contează deoarece la un astfel de design va fi necesar să pui mai multă forță în pedale atunci când vei avea de urcat o pantă.

Modele cu mai multe trepte de viteză sunt mai avantajoase din acest punct de vedere. Poți ajusta efortul pe care trebuie să îl pui în pedale în funcție de terenul pe care circuli. Dacă vrei o bicicletă pentru munte sau deal, neapărat trebuie să vină cu mai multe viteze.

Întreținere

Deoarece este un bun uzabil, bicicleta pliabilă, ca oricare alta, va avea la un moment dat nevoie de lucrări de întreținere. Încearcă să îi studiezi puțin piesele înainte de cumpărare și să te interesez cam cât de ușoară și costisitoare va fi achiziționarea lor.

Dacă piesele sunt greu de găsit, costurile de întreținere vor fi mai mari. Orientează-te după un model de bicicletă cu piese ușor de găsit și nu foarte scumpe.

Cea mai bună bicicletă pliabilă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, dar și de părerile cumpărătorilor, am analizat oferta actuală de biciclete pliabile și vă putem recomanda câteva modele care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Bicicleta pliabila din carbon Bizobike Pilot 9

Bicicleta pliabila din carbon Bizobike Pilot 9Cadrul Toray fabricat din carbon High End si franele hidraulice arata exceptional si aduc un aport de greutate minim.
9 viteze/ Shimano R3000 Sora.
Frane hidraulice pe disc Shimano  M315.
Cadru si furca Toray CARBON.
Foaie Prowheel 53T.
Sistem de pliere integrat in cadru.
​Dimensiuni L85 x l 42 x H 66 cm – 9kg.

Vezi detalii si pret

2. Bicicleta pliabila Dahon Vitesse I7

Bicicleta pliabila Dahon Vitesse I7

Are un cadru robust proiectat de Joe Murray cu bara de rigidizare si balama supradimensionata pentru si mai multa rezistenta.
Furca cu suspensie iti ofera si mai mult confort pe drumurile cu denivelari.
Dahon este liderul bicicletelor pliabile, cu peste 30 de ani de experienta dedicati performantei fara compromisuri.
Model furca: Smooth Riding and Stable Hi-Ten Steel Blades and Steerer.
Model frane f/s: Winzip Smooth and Powerful 110 mm V-Brakes.

Vezi detalii si pret

3. Bicicleta pliabila Unisex Romet WIGRY 3 2019

Bicicleta pliabila Unisex Romet WIGRY 3 2018Bicicleta pliabila unisex Romet WIGRY 3 cu cadru din aluminiu, roti de 20 inch, frane Promax TX-123D / Torpedo, schimbatoare Shimano, furca fixa.
Model frane f/s: Promax TX-123D / Torpedo
Manete schimbator f/s: Shimano Nexus 3 viteze
Butuc spate: Shimano Nexus 3
Pedale: SP-151 pliabile
Jante: Aluminiu

Vezi detalii si pret

4. Bicicleta Pegas Teoretic 7S, Pliabil

Bicicleta Pegas Teoretic 7S, PliabilTeoretic este revolutia propusa de Pegas in materia bicicletelor pliabile pe care le-a creat pana acum.
Designul, mobilitatea sau fiabilitatea sunt atribute vecine cu termenul de superlativ.
Pegas Teoretic a fost gandita in ideea de a usura deplasarea in interiorul orasului si de a transforma rutina in exceptional.
Cadru Otel Hi-Ten, pliabil – Greutate (Kg) 11.9.
Pinioane Shimano MF-TZ21, 7 viteze, 11-28 dinti.

Vezi detalii si pret

5. Bicicleta de oras pliabila Scirocco Foldo Garda 20″

Bicicleta pliabila Scirocco Foldo Verona 20"Bicicleta pliabila pentru adulti
Cadru Otel – Furca Rigida.
Echipare Shimano – 6 viteze
Frane V-Brake C229 Alu.
Schimbator: Shimano Revoshift SL-RS36.
Aparatoare noroi
Portbagaj | Anvelope Rubena Walrus

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată