Cea mai bună lampă de birou

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (19 voturi, media: 4,89 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună lampă de birou? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă lampa de birou potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna lampa de birouSuccesul la locul de muncă depinde de foarte mulți factori, și până și cele mai neînsemnate aspecte în aparență pot face o diferență mare. Job-urile la birou sunt din ce în ce mai populare, ceea ce ne face mereu să ne întrebăm, cum le putem eficientiza.

Unul din aspectele care influențează mult calitatea muncii de birou este iluminatul. Condițiile optime de muncă pot face o mare diferență, iar atunci când la birou ai suficientă lumină, poți lucra cu mai multă energie, mai multă concentrare, și poți termina treaba în timp optim.

Pe lângă sursele de iluminat ambiental, ai putea simții nevoia unei lămpi de birou care să difuzeze lumină concentrată. Indiferent că ai nevoie de mai multă lumină, sau vrei doar o metodă de iluminare mai economică pentru birou pe timpul nopții, află în acest articol cum alegi cea mai bună lampă de birou.

De ce să alegi cea mai bună lampă de birou?

Oferta de pe piață în ceea ce privește lămpile de birou este suficient de variată și de bogată ca să îți permită să o alegi pe cea ideală pentru tine. Deși nu sunt foarte scumpe, este bine totuși să te asiguri că lampa pe care o vei achiziționa te va putea servi pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp.

De asemenea, ai mai putea lua în considerare factori precum, ambianța estetică, în ce măsură te va ajuta să economisești energie electrică, ce calitate are lumina pe care o va difuza, precum și de cât spațiu dispui pe birou, sau ce la ce tip de birou lucrezi.

La fel cum o lampă aleasă bine te va ajuta să dai un randament mai bun atunci când lucrezi la birou, tot așa o lampă aleasă greșit te va încetinii, îți va putea crea o stare de agasare și nu va contribui la o atmosferă productivă.

Uite doar câteva motive pentru care trebuie să fii sigur că faci o alegere înțeleaptă.

Cum alegi cea mai bună lampă de birou

Pentru a nu pierde foarte mult timp răsfoind ofertele de pe piață, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături. Am pregătit un astfel de articol ce conține toate informațiile de care ai nevoie pentru ca tu să faci o investiție de care să fii cu adevărat mulțumit.

Alege cea mai bună lampă de birou de fiecare dată la cel mai bun raport calitatea/preț. Pentru a face alegerea ideală ține cont de informațiile ce vor fi analizate în continuare.

Tipul lămpii de birou

Lampa de birou pentru cititFiecare model de lampă de birou de pe piață este diferit, de aceea o clasificare a lor poate fi destul de dificilă. Cu toate acestea, cel mai simplu le putem deosebi dacă luăm ca criteriu sursa de lumină. Acesta este, de fapt, și principalul criteriu care justifică diferența de preț dintre lămpile de birou. Așadar, cele patru tipuri de surse de lumină sunt: lumină incandescentă/galbenă (bec clasic),  lampă fluorescentă, lampă cu halogen, lumină albă (LED).

  • Lampă cu bec incandescent

Deși sunt cele mai comune modele de lămpi pentru birou, acestea nu sunt cele mai recomandate. În general, sunt folosite pentru iluminare generală sau ambientală, deși lumina galbenă pe care o emană nu flatează culorile în mod ideal. Cu toate acestea, folosite ca sursă de lumină accentuată, acestea pot difuza o lumină puternică și uniformă, permițând ochiului să se adapteze repede la diferența de lumină.

De asemenea, culorile își păstrează proprietățile relativ bine atunci când vorbim despre lumina incandescentă accentuată. Un alt avantaj este faptul că intensitatea luminii va rămâne constantă pe toată durata de viață a becului.

Dezavantajul apare la partea de mentenanță. Un bec incandescent va putea funcționa pentru aproximativ 1200 de ore, după care va fi necesar să îl înlocuiești cu unul nou. Costurile de întreținere sunt astfel mai mari.

De asemenea, consumul de energie electrică este mai mare, și, în timp ce nu îți va crea probleme prea mari la factura de curent, te poți gândi la efectele pe care acest consum ridicat îl are asupra mediului înconjurător. Ca dezavantaj mai menționăm și faptul că emană căldură, ceea ce ar putea cauza disconfort.

  • Lampa cu halogen

Mult mai avantajoasă decât cea cu bec incandescent, aceasta emană lumină printr-un bec cu halogen. Unicul dezavantaj apare la prețul de achiziție, această lampă fiind cu siguranță puțin mai costisitoare. Cu toate acestea, este perfectă pentru a susține activități precum cititul sau scrisul. Emite o lumină strălucitoare, care îi permite ochiului să se adapteze repede, evitând astfel senzația de orbire.

De asemenea, nu alterează deloc calitatea culorilor, astfel încât te poți bucura de un spectru de culori cât mai apropiat de cel redat în lumină naturală. Durata lor de funcționare ajunge până la 2000 de ore, ceea ce înseamnă  că le vei înlocui ceva mai rar. Și consumul de energie este mai redus față de o lampă incandescentă, ceea ce ar putea face lampa cu halogen o alegere mai avantajoasă.

  • Lampa fluorescentă

Deși are un preț de achiziție mai ridicat, un bec fluorescent este mult mai economic pe termen lung. Acesta rezistă până la 10 000 de ore, iar atunci când este pe punctul de a nu mai funcționa, va începe să scadă în intensitate și să pâlpâie. Ai astfel mai mult timp să cumperi un bec nou în cazul în care nu ai unul de rezervă.

Aceste becuri folosesc o lumină rece și sunt capabile să o emane în mod uniform. Datorită faptului că nu își ating intensitatea luminoasă maximă imediat la aprindere, permit ochiului să se adapteze în mod natural și mai blând la noul mediu luminos.

Ia în considerare și faptul că potențialul luminos maxim, va fi mereu mai slab decât cel al unui bec incandescent, deci dacă ai nevoie de o lumină foarte puternică, această lampă nu este cea mai potrivită pentru tine.

  • Lampă LED

Lampa care funcționează cu lumină albă sau cu tehnologia LED este considerată de către mulți cea mai bună lampă de birou. Deși aceasta poate costa mai mult, îți oferă numai avantaje. Lumina pe care o emană este albă, imitând cât mai bine lumina naturală din timpul zilei.

Este foarte strălucitoare, și depășește ca intensitate toate variantele de mai sus. Astfel este ideală pentru a susține orice sarcină și activitate ai dori să efectuezi la birou. Te va ajuta să faci economii la energia electrică, iar durata de funcționare atinge 10 000 de ore.

Modelul lămpii de birou

Lampa de birou modernaLămpile din comerț se deosebesc mult în funcție de model. Cu toate acestea putem observa câteva similitudini în funcție de modul în care le vei putea folosi sau amplasa. Astfel putem diferenția trei tipuri de lămpi de birou în funcție de design. Bineînțeles, o vei alege pe cea care crezi că ți se potrivește cel mai bine.

  • Lampa cu tijă ajustabilă

Cu un astfel de design, lampa de birou cu tijă ajustabilă poate fi plasată pe orice suprafață plană. Deseori baza acesteia este prevăzută cu zone antiderapante. Marele avantaj al unui astfel de model este că se poate ajusta atât pe înălțime, cât și în ceea ce privește direcția în care vrei să concertezi lumina. Vei putea să te bucuri de o lumină mai difuză atunci când lampa va fi orientată către ambient și va atinge punctul cel mai înalt al tijei, sau te vei putea bucura de o lumină cât mai concentrată, având posibilitatea să apropii și să orientezi lumina lămpii cât mai aproape de spațiul de lucru.

  • Lampa cu clemă de prindere

Este avantajoasă din prisma portabilității. Aceasta va putea fi poziționată cu ușurință pe orice muchie de birou sau masă, ceea ce înseamnă că nu îți va ocupa prea mult spațiu pe birou, indiferent de cât de voluminoasă este lampa. Este și modelul întâlnit cel mai adesea pe piață, și de cele mai multe ori acesta este prevăzut cu o tijă reglabilă. Astfel se îmbină avantajul ajustabilității extinse cu cel al portabilității și al economiei de spațiu.

  • Lampa de birou cu lupă

Modelul de lampă de birou cu lupă atașată este potrivit pentru a susține sarcinile ce au nevoie de o observație fină a detaliilor. Lampa cu lupă va facilita efectuarea sarcinilor care presupun observarea, analiza sau realizarea liniilor fine, sau detaliilor foarte subtile. Deoarece ochii sunt solicitați la maxim în cadrul acestor sarcini, și riscul de a-i deteriora prin obosire este mare, este important ca o astfel de lampă să fie prevăzută cu o sursă de lumină puternică, preferabil LED, pentru a preveni cât mai bine orice lucru ce ar putea afecta negativ ochii.

Funcțiile lămpii de birou

Lămpile de birou sunt dispozitive care funcționează pe principii foarte simple, și în general nu este nevoie să dispună de funcții speciale complexe, deoarece sarcina pe care o îndeplinesc este foarte specifică. Cu toate acestea este bine să verificați trei parametrii care țin de funcționalitate înainte de a alege o lampă de birou.

Prima dată este important să verifici în ce măsură vei putea sau nu să reglezi intensitatea luminii. Unele lămpi de birou permit acest reglaj al intensității, de obicei în mai multe trepte predefinite, sau un reglaj precis al intensității putând seta exact nivelul pe care îl preferi.

Un alt parametru este ajustabilitatea. Este o funcție care ține atât de utilitate cât și de partea estetică. Lămpile cu tijă sau cele cu clește sunt cele mai ajustabile modele de pe piață, și cu cât o lampă are mai multe opțiuni de ajustare, cu atât mai bine. În cele din urmă te va preocupa consumul de energie, și în ce măsură va afecta acesta calitatea luminii.

Concepția generală este aceea că o lampă ce te va ajuta să economisești energie, nu îți va oferi o lumină foarte intensă. Chiar dacă acest principiu se aplică în cazul unor lămpi care nu funcționează cu bec incandescent, există modele special concepute pentru a te ajuta să faci economie, fără ca acest aspect să afecteze în mod negativ intensitatea luminii difuzate.

Condiții de fiabilitate

Lampa de birou lumina discretaSe referă la  condițiile care asigură o durată de funcționare cât mai mare a lămpii de birou. Pentru a-ți da seama de cât de fiabilă va fi o astfel de lampă va trebui să verifici condițiile de siguranță, precum și durabilitatea. În general, lămpile de birou sunt obiecte sigure care nu prezintă un risc mare de accidente.

De cele mai multe ori folosirea acestora este sigură. Asigură-te însă că priza la care o vei conecta este una care funcționează optim, pentru a evita deteriorări ale circuitului electric sau chiar un incendiu în cel mai rău caz. De asemenea, lămpile cu bec incandescent pot fi considerate cele mai puțin sigure, asta deoarece becul se încălzește foarte tare. Astfel te poți arde dacă îl atunci, sau unele obiecte care îl ating accidental în timp ce este aprins se pot aprinde.

Cât despre durabilitate, este bine să verifici durata de funcționare a fiecărui tip de sursă de lumină. Astfel becurile incandescente vor trebui înlocuite cel mai des deoarece se consumă cel mai repede. Sun însă cea mai ieftină variantă. Becurile fluorescente, cu halogen sau LED au o durată de funcționare mai mare, dar costul de achiziție este mai mare.

Designul lămpii de birou

Partea estetică ar putea părea un aspect ce nu merită importanță. Într-adevăr, cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare sunt sursa de lumină și modelul ales pentru a-ți servi cât mai bine nevoile. Cu toate acestea nu trebuie să ignori nici aspectul vizual.

Mare parte din productivitatea la munca la birou este încurajată de un mediu de lucru plăcut. O lampă de birou care se potrivește vizual cu restul stilului încăperii precum și cu design-ul biroului va face statul la birou mult mai plăcut, ceea ce te va ajuta să lucrezi cu mai multă determinare și energie. Astfel poți lua în considerare aspecte precum, dimensiunile lămpii, forma acesteia, culoare, textură, material, și stil.

Acum ai la dispoziție toate informațiile pentru a face o alegere bună ce să corespundă cât mai bine nevoilor tale. Îți recomandă să cauți cea mai bună lampă de birou online. Astfel vei găsi mai muște modele la prețuri mai bune decât în magazinele tradiționale.

De asemenea, înainte de a face orice achiziție, asigură-te că vei consulta și opiniile altor utilizatori cu privire la respectivul produs. Astfel vei primii indicii demne de încredere cu privire la fiabilitatea lămpii, dar și cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate în descrierea produsului.

Cea mai bună lampă de birou: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de lămpi de birou care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Lampa de birou Smart cu LED TaoTronics TT-DL19

Lampa de birou Smart cu LED TaoTronics TT-DL19Modelul TT-DL19 are o constructie robusta din aliaj de aluminiu foarte subtire oferind un design modern cu o durabilitate sporita.
Bucurati-va de un aspect elegant si rafinat care se potriveste in orice decor.
Folositi lampa intr-un mod placut si eficient doar printr-o atingere.
Alegeti unul dintre cele 5 lumini, intre 3000K, 3500K, 4000K, 5000K si 6000K cu 5 nivele diferite de luminozitate fiecare.
Port USB incorporat: incarcati telefonul atunci cand este nevoie.

Vezi detalii si pret

2. Veioza Birou sau Camera cu Lampa de Veghe Ambientala 2-in-1

Veioza Birou sau Camera cu Lampa de Veghe Ambientala 2-in-1Cap flexibil si reglabil – Lampa de birou cu lampa de veghe.
Alimentare: 5V/1A (alimentator inclus).
Temperatura de culoare: 6000 K (alb rece).
Putere maxima: 7W.
Unghi de dispersie lumina: 120 grade – Flux luminous: max. 260 lm.
Dimmer pentru reglarea luminozitatii.
Posibilitatea de schimbare a culorii luminii de veghe.

Vezi detalii si pret

3. Lampa de birou / camera LED Remax E270 lumina calda rece

Lampa de birou / camera LED Remax E270 lumina calda rece

Poti alege din cele trei trepte de culori: Lumina naturala 4000-5000k – Lumina rece 5000 – 5500k – Lumina calda 2800 – 3300k.
Puteti controla luminozitatea lampii prin functia cu touch de control intensitate, in felul acesta ochii vor fi tot timpul protejati.
Se alimenteaza direct la USB si are o greutate de 763.5 grame, cu un consum redus de 6W si o putere de iluminare de 800 lumeni.
Poate fi folosita si ca ceas cu functie de ceas desteptator, dar si termometru.

Vezi detalii si pret

4. Lampa Wink DE1044, 6W

Lampa Wink DE1044, 6W Wink DE1044 este special conceputa astfel incat sursa de lumina sa poata fi pozitionata in mai multe unghiuri, totul pentru o experienta perfecta.
Iti ofera posibilitatea sa alegi intre multitudinea de culori disponibile pentru a crea atmosfera potrivita.
Reglarea intensitatii luminoase pe trei nivele este disponibila si usor de realizat, totul printr-o simpla atingere.
Datorita tehnologiei LED, consumul de curent este unul foarte scazut.

Vezi detalii si pret

5. Lampa de birou LED, control tactil

Lampa de birou LED, control tactil

Lampa de birou LED cu control tactil are un aspect deosebit si elegant.
Ideala pentru birou, PC, citit sau invatat.
Prin atingerea butonului cu control tactil, lampa Fashion Wind dispune de 3 faze de reglare a intensitatii luminii LED.
Capul de iluminare flexibil si acumulatorul incorporat va ajuta la iluminarea biroului dvs intr-un mod cat mai practic si cat mai placut.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată