Cea mai bună tastatură pentru gaming

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună tastatură pentru gaming? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă tastatura pentru gaming potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna tastatura de gamingUn gamer împătimit are nevoie de cel mai bun echipament pentru a se putea bucura de performanță în domeniu.

La fel cum un călăreț are nevoie de un echipament de calitate, de la uniforma lui până la accesoriile pentru cal, pentru a câștiga cursa, ar fi păcat ca tu să atașezi la sistemul tău de jocuri video o tastatură slabă.

Dacă în trecut, un sistem gaming era conceput dintr-un mouse, o tastatură și un PC cât de cât performant, acum ai la dispoziție mult mai multe opțiuni. Tehnologia și design-ul diferă foarte mult și, împreună cu ele, și prețurile sunt diferite de la producător la producător.

Cum poți alege așadar cea mai bună tastatură pentru gaming? Află din acest articol răspunsul la această întrebare.

Top 3 tastaturi de gaming recomandate

De ce să alegi cea mai bună tastatură pentru gaming?

O tastatură de gaming bună poate să îți îmbunătățească atât experiența de joc, cât și performanța.

Tastatura gaming mecanica iluminare RGBOrice gamer cunoaște frustrarea pe care o simte atunci când apasă tasta greșită și nu execută acțiunea dorită la timp în joc sau atunci când o tastă nu este suficient de sensibilă la atingere, ceea ce rezultă în moartea personajului tău, sau în pierderea unui nivel când erai foarte aproape de final.

Tastatura unui gamer este supusă la foarte multe teste. Aceasta trebuie să fie foarte rezistentă. Un gamer nu folosește tastatura în același mod în care o face un utilizator convențional sau o persoană care lucrează la birou.

Acesta va apăsa rapid și în mod repetitiv aceleași taste pentru ore întregi în fiecare zi. Supărat din cauza jocului nu va ține cont de presiunea și vigoarea cu care apasă tastele. O tastatură obișnuită nu ar face față.

În plus, o tastatură pentru gaming aleasă bine, va fi ergonomică, ceea ce înseamnă că o vei putea controla mult mai ușor, fără să mai încurci sau să ratezi tastele.

De asemenea, aceste dispozitive sunt cunoscute pentru ușurința cu care le poți folosi chiar pe întuneric, deoarece sunt iluminate.

Poți să te bucuri de cea mai bună tastatură pentru gaming, doar dacă, înainte de a da banii, ești foarte bine informat.

Cum alegi cea mai bună tastatură pentru gaming

Găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru a face o achiziție de care să fii mulțumit, dacă citești cu atenție acest.

Pe baza sfaturilor experților și a relatărilor altor cumpărători, am selectat la final cele mai bune ghid de cumpărături tastaturi de gaming, pe care le poți selecta în funcție de bugetul tău, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Tipuri de tastaturi de gaming

Tastatura pentru jocuri video poate fi clasificată în funcție de mecanism.

Nu toate au același principiu de funcționare, iar unele mecanisme sunt mai recomandate pentru un gamer, decât altele. Despre ce este vorba?

 • Tastatură pentru gaming cu membrană

Tehnologia acestui tip de tastatură este simplă. Este vorba despre o membrană din cauciuc situată sub fiecare tastă prin care se realizează contactul cu plăcuța de tastare. Deoarece sunt foarte ușor de făcut, prețul acestor tastaturi este mai redus.

Totuși, cele mai bune tastaturi cu membrană au tendința de a da „lag”(întârziere), sau contactul poate să nu fie întreprins, chiar dacă apeși tasta.

La drept vorbind, nu prea contează dacă îți iei un model ieftin sau scump de la un producător de top. Problema nu constă în calitatea execuției și a materialelor, ci în tehnologia propriu-zisă.

 • Tastatură pentru gaming mecanică

Contact mecanic tastatura gamingAceasta este cea mai atractivă variantă pentru un gamer. Este cea mai veche tehnologie, dar foarte fiabilă. Mulți sunt de părere că este foarte dificil să inventezi ceva mai bun în materie de tastaturi.

Și în această categorie există mai multe mecanisme de funcționare. Spre exemplu, există tastaturi mecanice silențioase sau zgomotoase.

Îmbinările silențioase produc, evident, mai puțin zgomot. Cele sonore produc un zgomot mai puternic atunci când sunt acționate.

În același mod există tastaturi cu switchuri  în line sau tactile. Cele tactile oferă un feedback pentru a-ți indica că tasta a fost apăsată corect. Practic, tasta va „sări” înapoi, semnalând că apăsarea ta a fost înregistrată. Cele cu sistem linear nu oferă un asemenea răspuns.

 • Tastatură pentru gaming „Scissor Switches”

Dacă este să traducem mot-a-mot acest termen, ar însemna „întrerupătoare tip foarfecă”. Dar nu asta este important. Ceea ce trebuie să rețină oricine își caută o tastatură pentru gaming, este că acest sistem este foarte asemănător cu cel al tastaturilor de la laptop.

Spre deosebire de sistemul mecanic, tastele sunt mai înguste, mai ușor de apăsat și mai silențioase. Cu toate acestea, sunt la fel de rezistente ca orice altă tastatură mecanică. Totuși, prețul acestora tinde să fie, de multe ori, destul de ridicat.

Tipul de conexiune

Există două tipuri de conexiune în cazul tastaturilor: cu fir și wireless.

 • Tastatură gaming cu fir

Tastaturile cu fir se găsesc în cel mai mare număr pe piață. Deoarece nu necesită o mobilitate la fel de mare ca un mouse, pe majoritatea gamerilor nu îi deranjează faptul că tastatura este atașată cu un fir de computer.

Nu este nevoie să verifici nivelul bateriei, deoarece aceasta va fi tot timpul conectată la o sursă de electricitate. Astfel nu riști să rămâi fără „armă” în mijlocul unei bătălii video.

Există două tipuri principale de conexiune cu fir:

 1. USB: aceasta este o modalitate clasică de conexiune. Totuși, are câteva dezavantaje. Unul dintre acestea este că, atunci când sloturile USB sunt suprasolicitate, este posibil să apară întârzieri. De asemenea, numărul de apăsări simultane ale tastelor este limitat, de la model la model.
 2. PS/2 este un tip mai bun de conexiune care a devenit învechit, deci este mai greu de găsit. Timpul de răspuns este mai bun, iar numărul de apăsări simultane este nelimitat.

În opinia experților, USB-ul este, totuși, o variantă mai convenabilă. Asta, deoarece este un tip de conexiune care va evolua în viitor. În plus, folosind un software special, problema lag-urilor este rezolvată.

 • Tastatură gaming wireless

Conexiunea fără fir îți oferă mai multă libertate de mișcare. Astfel poți sta confortabil pe scaunul de gaming, pe canapea sau fotoliu, cu tastatura în brațe. Cel mai mare dezavantaj este autonomia bateriei.

Dacă alegi o tastatură cu acumulator reîncărcabil, va trebui să o pui cu regularitate la încărcat. În schimb, dacă cumperi una cu baterie normală, va trebui să îi schimbi mereu bateria.

Design și material

Tastatura gaming material rezistentNu ar trebui să ignori acest aspect. După câteva luni de jucat intensiv, tastatura ta va avea semne importante de uzură. Dacă plasticul este de proastă calitate, tastele vor căpăta un luciu foarte inestetic, iar etichetele se vor șterge de pe ele.

Există două tipuri de plastic utilizate în fabricarea tastaturilor de gaming:

 • Plastic ABS

Este scump, nu se uzează ușor, are o rezistență mare la temperaturi ridicate și este foarte puternic. Modelele de top sunt fabricate din acest tip de plastic.

Prețul este justificat pentru acest nivel de calitate, deoarece tastele nu se vor deteriora cu timpul. Dacă tot vrei să investești mai mult într-o tastatură de gaming, verifică acest detaliu.

 • Plastic PBT

Este ieftin și ușor, literele se șterg iar tastele devin lucioase. În plus, se poate topi dacă îl lași suficient timp în soare puternic. Este folosit pentru modele ieftine și de mijloc.

Poți trece peste dezavantaje, deoarece nu costă mult, iar odată ce tastatura s-a uzat prea tare, poți cumpăra ușor una nouă.

Rigiditatea și imprimarea tastelor

Specialiștii te sfătuiesc să verifici rigiditatea tastelor, dacă ai ocazia să vezi fizic tastatura. Dacă tastele se simt rigide și par masive, este vorba de un plastic de calitate.

Dacă nu poți simții asta, e vorba de un plastic ieftin. Dacă nu poți verifica fizic tastatura, fii foarte atent la branduri. Razer, Logitech, Steelseries, au taste fabricate din plastic ABS.

Alt detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere este modalitatea de aplicare a etichetelor cu litere și caractere pe tastatură. Există mai multe metode:

 • Imprimare – majoritatea caracterelor sunt imprimate pe taste, practic sunt lipite pe acestea. Deoarece sunt ieftine și colorate, au prins popularitate pe piață. Totuși, se pot șterge foarte ușor. Avantajul este că poți să îți reînoiești oricând tastatura, cumpărând un set nou de stickere cu litere și caractere.
 • Ardere laser – Acestea sunt caractere ce ies în relief pe taste, făcând acestea mai inconfortabil de apăsat. Se vor șterge mai greu, dar își pot pierde claritatea mai rapid.
 • Injectare în plastic – folosind o tehnologie pe bază de aburi, vopseaua este injectată direct în plastic. Astfel caracterele nu se șterg, iar tastele sunt fine. Totuși este o tehnologie ce poate fi aplicată doar în cazul tastelor de culoare deschisă.

Ergonomie

Confortul este foarte important în gaming. Chiar și cel mai scump model fabricat din cele mai calitative materiale, va fi greu de folosit dacă nu va avea un design ergonomic.

Tastatura de gaming, ca orice alt dispozitiv dedicat jocurilor, are câteva elemente speciale, care vor face mai plăcută experiența de joc. Spre exemplu, unele sunt dotate cu suport pentru încheietură.

O altă caracteristică importantă este localizarea tastelor. Prin asta se înțelege prezența tastelor WASD ieșite în evidență, poate chiar cauciucate.

Un alt aspect benefic este absența tastei Windows în apropiere de CTRL. Apăsarea acesteia în timpul jocului, în cele mai rele momente, duce la minimizarea ferestrei principale.

Puțini producători se concentrează mult pe design. Majoritatea rămân la configurația clasică a tastaturii, care este preferată și de jucători.

Un sfat, este acela să eviți tastaturile care au taste multimedia speciale. Acestea sunt inutile și strică aparența dispozitivului. În plus, îi crește inutil prețul.

Taste, rotițe, ecrane speciale

Dacă nu ești obișnuit să folosești funcții speciale, ca ecranele cu informații sau diverse trackere, în plus, jocul pe care îl preferi nu îți cere utilizarea acestora, nu are rost să plătești sute de lei în plus, pentru un model cu funcții pe care nu le vei folosi niciodată.

Iluminarea

Tastatura gaming iluminare personalizataMajoritatea modelelor sunt echipate cu lumini puternice sub taste. Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de culori, și combinații de culori.

Cele mai performante modele îți permit să configurezi grupuri de taste care să fie colorate altfel decât altele. Astfel îți va fi mai ușor să găsești tastele de care ai nevoie, chiar dacă joci pe întuneric.

Alte modele au un sistem de iluminare dinamic. Ideea este următoarea: dacă personajul tău din joc este rănit, lumina devine roșie.

Cu cât sistemul de lumini este mai complex, cu atât vei plăti mai mult pentru tastatură. Dacă ai un buget limitat, un model mai simplu va fi la fel de bun, doar nu atât de cool.

Ce funcții trebuie să aibă cea mai bună tastatură gaming?

 • Scurtături personalizate – trebuie să ai posibilitatea de a crea propriile scurtături pentru a deschide sau a accesa opțiuni din jocuri, apăsând ce vrei tu pe tastatură.
 • Anti-ghosting – se referă la acceptarea unei comenzi executată prin apăsarea a minim 5 taste simultan. Deoarece multe jocuri au comenzi care cer apăsarea simultană a mai mult de 3 taste, prezența acestei funcții este obligatorie.
 • Pooling rate – Se referă la numărul de acțiuni care pot fi recunoscute de sistem într-o singură secundă. Alege mereu un model care are un pooling rate mare, cu siguranță mai mare de 500 Hz.

Producători

Nici nu încape vorba de un brand no-name aici. Dacă vrei să te bucuri de o experiență de joc veritabilă, este absolut necesar să alegi un model produs de un brand cu renume în domeniu.

Astfel, calitatea produsului este garantată. În plus, găsești mai ușor review-uri realizate de alți utilizatori. Cei mai apreciați producători sunt: Logitech, Razer, A+, Corsair, Redragon, Caugar, Kingston.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună tastatură pentru gaming online. Pe lângă faptul că ai mai multe șanse să găsești un model la un preț bun, ai și foarte multe opțiuni pe care le poți trece în revistă cu ușurință.

În plus, dacă deja ești fixat pe un model, îl găsești mai ușor online și îl poți cumpăra foarte comod, produsul fiind livrat direct la tine acasă.

Dacă experiența cumpărătorilor anteriori a fost una bună, ai foarte mari șanse să te bucuri de un produs potrivit pentru tine.

Cea mai bună tastatură pentru gaming: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de tastaturi pentru gaming care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Tastatura mecanica gaming Logitech G513

Tastatura mecanica gaming Logitech G513G513 este o tastatura de jocuri de inalta performanta, care ofera o rata de raportare de 1 ms si ofera posibilitatea de a alege intre comutatorul mecanic Linear Romer-G tactil sau Romer-G.
RGB cu spectru complet combinat cu tehnologia LIGHTSYNC duce experienta de iluminare a jocurile dumneavoastra la un nivel complet nou.
Aliajul permite un sasiu bladelike cu un finisaj metalic frumos.
26 taste Rollover si Anti-Ghosting.

Vezi detalii si pret

2. Tastatura mecanica gaming Razer BlackWidow 2019

Tastatura mecanica gaming Razer BlackWidow 2019Switch-ul mecanic Razer Green are o atingere fina si un sunet distinctiv al clic-urilor ceva mai zgomotos, impreuna cu punctele optimizate de actionare si resetare pentru cele mai bune performante in joc.
Razer BlackWidow ofera iluminare full RGB cu pana la 16,8 milioane de culori in diverse efecte, cum ar fi Spectrum Cycling, Wave, Breathing si Ripple.
Functia HyperShift pentru a debloca o functie secundara pe fiecare tasta.
Salveaza setarile de profil din jocuri si programe cu stocare usoara in cloud sau pana la 5 profile cu memorie hibrida.

Vezi detalii si pret

3. Tastatura gaming SteelSeries Apex 100

Tastatura gaming SteelSeries Apex 100

Tastatura iluminata pentru gaming.
Contacte SteelSeries Quick Tension proiectate pentru a mima contactele mecanice: asigura inregistrarea mai rapida a comenzilor (1 ms timp de raspuns).
Precizie garantata si feedback consistent al tastelor pentru mai mult de 20 de milioane de apasari.
Suport anti-ghosting pentru 24 de taste (cele mai des folosite in gaming).
Iluminare albastra cu LED-uri foarte fiabile.
Integral programabila prin intermediul SteelSeries Engine 3 (macro, profiluri).

Vezi detalii si pret

4. Tastatura gaming Razer Cynosa Chroma

Tastatura gaming Razer Cynosa ChromaDispunand de taste programabile cu iluminare individuala si 16,8 milioane de culori.
Alegeti dintre efectele de iluminare presetate sau creati o paleta unica de culori pentru o experienta de joc care este cu adevarat unica – usor de setat prin intermediul Razer Synapse 3.
Tastaturile Razer ofera un confort sporit cu o structura imbunatatita, solida. Astfel, fiecare tasta este precisa si rapida.

Vezi detalii si pret

5. Tastatura gaming HyperX Alloy Core RGB

Tastatura gaming HyperX Alloy Core RGBEfecte RGB – Iluminare uimitoare asociata cu sase setari de efecte; Culoare ciclu, Spectrum Wave, Breath,  Solid, 5 zone si Aurora.
5 optiuni de personalizare – Personalizati cinci zone ale tastaturii cu culoarea dorita.
Taste silentioase, cu functii anti-ghosting – Confortabile, silentioase, cu un simt tactil.
Testat pentru a rezista pana la 120 ml de lichid si cu un cadru din plastic armat.
Blocati tastatura fara a fi nevoie sa blocati sistemul.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată