Cea mai buna tastatură wireless (fără fir)

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (24 voturi, media: 4,46 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai buna tastatură wireless? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă tastatura fără fir potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna tastatura wireless fara firOdată cu revoluția tehnologiei fără fir, tot mai multe dispozitive cu care am fost obișnuiți nu mai au nevoie de conectare prin cablu.

Așa cum era de așteptat, și în cazul tastaturii și a altor dispozitive care erau legate de PC, s-a implementat această soluție. Astfel nu mai ești condiționat să stai la birou atunci când tastezi, poți folosi tastatura pentru a introduce date și în alte dispozitive (tabletă) și, dacă te-ai plictisit de tastatura laptop-ului, poți folosi una wireless mai bună.

Deși vine cu multe avantaje, trebuie să fii bine informat pentru a putea alege cea mai bună tastatură wireless. Află cum poți face acest lucru fără să îți dai o gaură prea mare în buget, din acest articol.

Top 3 tastaturi wireless recomandate

De ce să alegi cea mai bună tastatură wireless?

Avantaje și dezavantaje

Cea mai buna tastatura wireless fara firTastatura wireless câștigă din ce în ce mai mult teren în fața celei cu fir. Asta din mai multe motive, iar avantajele nu pot fi ignorate. Iată câteva dintre ele:

 • Mobilitate – un avantaj de care te bucuri atunci când vrei să joci ceva la TV sau pe alt dispozitiv. Altfel, tastatura nu își schimbă poziția, chiar dacă nu este limitată de fire.
 • Flexibilitate – Datorită conexiunii fără fir, este ușor să atașezi tastatura la un alt dispozitiv, fără să cauți cablul și slot-ul potrivit acestuia pe un alt dispozitiv.
 • Estetică – biroul tău sau spațiul în care lucrezi va arăta pur și simplu mai bine atunci când nu vei avea un ghem de cabluri pe podea.

Nu putem ignora însă și dezavantajele acestei tehnologii:

 • Viteză – Tastaturile wireless sunt cunoscute pentru răspunsul lor întârziat. Informația de la un dispozitiv la altul, se va trimite mereu mai repede prin fir, decât printr-o conexiune wireless. În timp ce pentru utilizatorul convențional, aceasta nu va fi o problemă prea mare, pentru gameri este un mare dezavantaj.
 • Preț – Deoarece sunt dispozitive mai complexe, tastaturile fără fir costă mai mult, ceea ce ar putea fi un impediment pentru cineva cu un buget redus.
 • Durabilitate – și la tastaturile wireless se aplică aceeași regulă ca în cazul altor dispozitive: cu cât mecanismele sunt mai complexe, cu atât cresc șansele să se defecteze mai repede și mai grav.

Cum alegi cea mai bună tastatură wireless

Pentru majoritatea utilizatorilor convenționali, o tastatură wireless poate fi utilă din mai multe motive. Totuși, pentru a face o achiziție bună din prima, este important ca aceștia să cunoască criteriile de selecție care să îi ghideze spre produsul ideal.

Am pregătit special pentru tine un ghid de cumpărături unde vom explica toate aspectele pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a face prima achiziție. Mai mult, am analizat piața și am selectat cele mai bune produse la un raport calitate/preț excelent.

Iată care sunt detaliile pe care nu trebuie să le treci cu vederea:

Portabilitate

Pe piață vei observa că sunt modele care au o portabilitate crescută, și altele care cu greu ar putea încăpea într-un rucsac sau o geantă. Alegerea trebuie să o faci în funcție de nevoile tale.

Tastatura wireless portabilaDar, trebuie să păstrezi în minte că tastaturile care au un design mai compact pentru a le face mai portabile, tind să fie mai scumpe. Așadar, este înțelept să te gândești foarte bine la ce tip de utilizator ești.

Dacă ai nevoie de acces la o tastatură foarte des atunci când ești pe avion, în tren sau alt mijloc de transport, caută cele mai portabile opțiuni. Astfel îți va fi mai ușor să folosești acest dispozitiv, fără ca acesta să ocupe prea mult spațiu în geanta sau în mașina ta, deranjând alți pasageri.

Dacă ești în căutarea unei tastaturi wireless pe care să o folosești cu preponderență atunci când ești la birou sau acasă, portabilitatea nu este un detaliu decisiv în decizia ta.

Majoritatea timpului, tastatura va ocupa același loc pe birou pe care îl va ocupa una cu fir, așadar nu are rost să plătești mai mult pentru un design deosebit.

Opțiuni de conectivitate

Există două tehnologii de conectivitate care pot fi integrate în cazul tastaturii wireless: conexiunea prin Bluetooth sau USB (frecvențe radio 2,4 GHz).

 • Tastatură wireless cu conexiune USB

Tastatura va comunica cu un receptor USB foarte mic (foarte ușor de pierdut), care va fi introdus într-un slot USB de la computer sau laptop. Avantajul acestei conexiuni este faptul că receptorul USB poate suporta mai multe dispozitive conectate simultan.

Astfel nu vei fi nevoit să îți ocupi toate sloturile USB, în caz că vrei să folosești și mouse, căști, difuzoare sau chiar monitor wireless.

 • Tastatură cu conexiune Bluetooth

 Se poate conecta fără a fi nevoie de un receptor în plus, dacă dispozitivul tău are Bluetooth încorporat. Dacă nu este dotat cu așa ceva, vorbim aici, cel mai probabil, de un desktop sau un televizor, va trebui să cauți un adaptor Bluetooth.

Atunci când știi că ai nevoie de un asemenea adaptor, caută un producător care va include și acest produs în pachetul de livrare.

Ambele conexiuni wireless pot avea probleme. Cele cu frecvență radio pot fi bruiate de alte dispozitive care utilizează aceiași frecvență.

Pe de altă parte, cele Bluetooth ar putea necesita reconectarea, în cazul în care ai folosit funcția pentru alt dispozitiv.

Dimensiunea tastaturii wireless

Dacă vrei o variantă care să fie foarte portabilă, atunci vei căuta una cu cel mai compact design. Unele modele îți permit chiar să pliezi tastatura într-un format mai mic, pentru a o putea transporta mai ușor.

Dacă vrei o tastatură pentru casă sau birou, ai putea prefera un model mai mare, asemănător cu cel cu care ai fost obișnuit deja.

Dimensiunea nu influențează însă doar portabilitatea. Măsura în care te vei bucura de confort tastând, depinde și de dimensiuni.

Dacă ești obișnuit cu o tastatură mai mare, atunci când treci la una mai mică, trebuie să te aștepți la un proces de adaptare mai lung sau mai scurt. Pentru început, te vei simți ca și când ai învăța să tastezi din nou.

Un alt aspect ce poate fi influențat de mărimea tastaturii este numărul de funcții speciale. Un model mai mic, nu va putea integra toate tastele. Spre exemplu, poate că îi va lipsi blocul cu numere din partea dreaptă, sau nu va fi dotată cu un touchpad.

Tastele

Tastatura wireless de calitateDeși sunt o parte esențială a tastaturii, acestea sunt deseori trecute cu vederea. Dintr-un motiv sau altul, te aștepți mereu ca acestea pur și simplu să existe, fără să te întrebi dacă lipsa sau prezența lor te încurcă sau te ajută.

Tastele pot fi mari, mici, ridicate sau plate. Fiecare are avantaje și dezavantaje, și te pot ajuta să tastezi mai rapid și mai bine.

Dacă ești o persoană care tastează foarte mult, atunci ar trebui să cauți o tastatură cât mai silențioasă. Astfel îi vei deranja cât mai puțin pe cei din jur, mai ales dacă lucrezi noaptea, sau dacă joci jocuri video după lăsarea întunericului. În acest caz caută unele cu profil scăzut, adică taste mai scunde, de genul acelora de la tastatura pentru laptop.

Dacă ești gamer sau tastezi foarte mult la muncă, este bine să cauți o tastatură care are taste ergonomice. Acestea sunt așezate într-un mod deosebit sau au o formă care este mai potrivită pentru degete. Astfel scade riscul de a accesa fără să vrei o tastă. De asemenea, tind să reziste mai mult timp.

Dacă tastatura este de calitate slabă, literele ar putea să se șteargă de pe tastele cel mai des utilizate, în aproximativ câteva luni. De asemenea, ar putea să capete un luciu care este inestetic, un semn clar de uzură.

Designul tastaturii wireless

În prezent opțiunile de design pentru o tastatură au evoluat destul de mult de la forma clasică pe care am cunoscut-o. Acum poți găsi un design ideal pentru modul în care vrei să o folosești, de la gaming, la muncă, sau pentru multimedia.

Un design ergonomic este ideal pentru aceia care își folosesc toată ziua tastatura. Acesta provine oboseala și durerea de încheieturi, asigurând o performanță continuă la muncă.

În plus, vei putea remarca și reține mai bine localizarea fiecărei taste, reușind astfel să tastezi corect la o viteză mult mai mare. Totuși, o tastatură ergonomică, nu se găsește în cadrul unui design compact.

Așadar, dacă portabilitatea este o prioritate pentru tine, alege un model cât mai subțire.

Un alt element de design important pentru cei care lucrează noaptea, în special pentru gameri, este iluminarea. O tastatură iluminată îți permite să muncești noaptea fără a ține becul aprins la cameră sau la veioză, și fără să îți obosești astfel ochii.

Ține minte că unele tastaturi pot avea blocul de numere în dreapta, în timp ce altele nu. Dacă te-ai obișnuit să introduci date folosind această componentă a tastaturii, asigură-te că va fi prezentă și în cazul celei wireless.

Greutate

Greutatea este un alt criteriu care îți poate influența decizia. De exemplu, dacă vrei să poți transporta ușor tastatura, vei vrea să cauți una nu doar mică, ci și cât mai ușoară.

Nimeni nu vrea să care un rucsac greu sau o geantă prea încărcată, mai ales dacă deja ai de cărat cu tine acte, agende, laptop-ul, sau alte instrumente necesare pentru studiu sau muncă.

Dacă nu plănuiești să o duci cu tine, greutatea nu ar trebui să te încurce cu nimic. De fapt, s-ar putea să îți dorești ceva ușor mai greu, astfel fiind puțin mai sigur că nu se va muta din greșeală atunci când tastezi, sau că nu va fi împinsă pe jos de copii sau animale de companie.

Alegerea trebuie să fie făcută în funcție de necesitățile tale. Producătorii încearcă mereu să facă modele cât mai ușoare pe care le pun pe piață la un preț mai ridicat, dar mai ușor nu înseamnă mereu mai bun și în cazul tău.

Bateria

Tastatura fara fir ergonomicaBateria poate fi o problemă, cu majoritatea dispozitivelor fără fir. Și aici va trebui să te ghidezi după necesitățile tale, dar, dacă e să o spunem pe aia dreaptă, ideal ar fi să alegi un model care are o autonomie cât mai mare.

Cea mai bună tastatură wireless poate să îți ofere trei ani de utilizare continuă, la performanțe calitative. Totuși, acesta nu este cazul și în cazul majorității opțiunilor de pe piață.

Nu uita că producătorii vor menționa durata de viață a bateriei, dar acele date sunt obținute în condiții optime de utilizare, condiții de care tastatura ta, cel mai probabil, nu se va bucura.

Viața bateriei va fi afectată de frecvența cu care vei folosi tastatura. O sesiune de joc care se prelungește peste noapte și se încheie dimineața, are mari șanse să sece acumulatorul, decât dacă ai fi folosit-o pentru a lucra pe finalizarea unui proiect.

Ia în considerare frecvența cu care va fi necesar să reîncarci sau să schimbi acumulatorul. Nu vrei să rămâi fără baterie atunci când îți este lumea mai dragă. Află în cât timp se va încărca complet tastatura. Dacă nu are baterie reîncărcabilă, verifică disponibilitatea bateriilor de schimb pe piață.

Ce accesorii și funcții are cea mai bună tastatură wireless?

 • Taste multimedia – îți permit să controlezi volumul, luminozitatea, sau ordinea pieselor dintr-un playlist, direct de pe tastatură.
 • Configurarea scurtăturilor – poți să creezi comenzi rapide personalizate prin tastarea simultană a unor combinații de taste selectate de tine.
 • Iluminare – utilă atunci când tastezi pe întuneric. Poate fi de mai multe culori.
 • Senzori – detectează momentul în care mâna se apropie de tastatură.
 • Picioare de sprijin – ridică ușor tastatura pentru a avea o poziție mai ergonomică

Producători

În cazul dispozitivelor electronice, producătorul este foarte important. Doar unii dintre aceștia contiună să fabrice la standarde înalte de calitate, venind mereu pe piață cu tehnologii noi, îmbunătățite.

Printre cei mai lăudați se numără: Logitech, Microsoft, Steelseries, Apple, A+.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună tastatură wireless online. Pe magazinele online îți va fi mai ușor să vezi toată oferta și să filtrezi mai bine modelele pentru a putea alege unul care să se potrivească nevoilor tale.

Nu uita să verifici, acolo unde este posibil, review-urile utilizatorilor pentru a te proteja de o achiziție proastă.

Cea mai buna tastatură wireless: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de tastaturi wireless (fără fir) care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Tastatura Logitech K830, Wireless, Iluminata

Tastatura Logitech K830Taste luminoase – Iluminarea se activeaza in momentul tastarii si se dezactiveaza automat dupa 5 secunde de stand by pentru economisirea bateriei.
Tastatura si mouse wireless – Controleaza mouse-ul cu precizie si acuratete, datorita touchpad-ului integrat.
Raza de acoperire de 10 m – Poti folosi cu usurinta tastatura din canapea sau pat.
Baterie reincarcabila – Incarcarea bateriei se face cu ajutorul cablului Micro-USB. Datorita butonului On/Off se poate salva energia bateriei.

Vezi detalii si pret

2. Kit Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop, Wireless, USB, Negru

Kit Microsoft Sculpt Ergonomic DesktopDesign ergonomic avansat
Setul Sculpt Ergonomic Desktop este creat plecand de la principii ergonomice; aceasta are o dispunere compartimentata a tastelor, care faciliteaza asezarea incheieturilor si bratelor intr-o pozitie relaxata, si prezinta un suport captusit pentru sprijinirea palmelor.
Confort autentic pentru productivitate de durata
Setul Sculpt Ergonomic Desktop este proiectat pentru productivitate, fiind urmarita si excelenta ergonomica.

Vezi detalii si pret

3. Tastatura Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800

Tastatura Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800Luminare de fundal ajustabila – Tastatura ajusteaza automat lumina de fundal pentru a se potrivi cu conditiile luminoase.
Detectie de proximitate a mainii – Senzorii detecteaza mainile tale pe masura ce se apropie de tastatura pentru a deschide sau pentru a inchide luminarea de fundal a tastei.
Logitech Advanced 2.4 GHz wireless – Pentru lucru sau joaca in mai multe locuri conexiunea wireless cu raza mare elimina practic intarzierile, caderile si interferentele.

Vezi detalii si pret

4. Kit Tastatura & Mouse Microsoft Desktop Comfort 5050, Wireless

Kit Tastatura & Mouse Microsoft Desktop Comfort 5000Design-ul curbat al tastaturii va va atrage mai mult decat privirea. Favorizeaza o pozitie mai naturala care aliniaza bratul, incheietura mainii si palmele pentru un confort superior.
Cu o conexiune wireless puteti elimina dezordinea si puteti lucra de oriunde din camera, de la o distanta de pana la 9 metri.
In plus, bucurativa de precizia mouse-ului cu caracteristici complete, oferite de Microsoft BlueTrack Technology.

Vezi detalii si pret

5. Tastatura wireless Logitech K360

Tastatura wireless Logitech K360Este cu aproape 20% mai mica decat tastaturile standard si este perfecta pentru birou, camera de zi sau unde vrei sa folosesti laptopul.
Puteti lucra sau va puteti juca din mai multe locuri, conexiunea wireless elimina intarzierile, pierderile de semnal sau interferentele.
12 taste F programabile – Tu poti sa schimbi tastele F, sa le programezi pentru a-ti deschide usor aplicatiile favorite, directoarele sau paginile Web.
Durata baterie de pana la 3 ani.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată