Cuprins
- 1 Top 3 căști gaming recomandate
- 2 De ce să alegi cele mai bune căști pentru gaming?
- 3 Cum alegi cele mai bune căști pentru gaming
- 4 Cele mai bune căști pentru gaming: recomandări
Cum alegi cele mai bune căști pentru gaming? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă căștile pentru gaming potrivite nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
O pereche de căști special gândită pentru gaming, este o componentă inseparabilă a unui sistem de jocuri, atât pentru gamerii împătimiți, cât și pentru amatori.
Folosind căști de calitate, jucătorii se pot bucura de o experiență mai intensă și mai realistă în timpul jocurilor. În plus, le oferă șansa de a comunica cu coechipierii și de a cunoaște noi colegi entuziaști.
Un gamer adevărat știe cât de mult contează calitatea sunetului pentru a se bucura la maxim de jocul preferat. De aceea va căuta să cumpere doar Cele mai bune căști pentru gaming.
Află din acest articol cum poți reuși și tu să faci o achiziție avantajoasă.
Top 3 căști gaming recomandate
- Casti Gaming
SteelSeries Arctis 5 - Casti proiectate pentru gaming pretutindeni, cu un sunet remarcabil, confort si stil pentru toate platformele
- Vezi detalii si pret
- Casti gaming
HyperX Cloud II Pro - Noile casti beneficiaza de o placa de sunet USB care amplifica sunetul si vocea pentru o experienta Hi-Fi
- Vezi detalii si pret
- Casti gaming
Razer Kraken - Claritate superioara a sunetului si un bas profund, fiecare detaliu sonor se aude cand jucati cu Razer Kraken.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cele mai bune căști pentru gaming?
De ce o simplă pereche de căști normale nu este suficientă pentru jocurile tale? Ei bine, cei care fac jocurile tale preferate gândesc fiecare detaliu, de la grafică, la sunet și efecte speciale.
Ar fi păcat să nu te poți bucura de toate detaliile pe care aceștia le-au gândit pentru a-ți livra ție o experiență cât mai autentică, doar pentru că perechea ta de căști este aceiași pe care o folosești pentru a asculta muzică pe stradă.
Pe lângă design care este mult mai bine gândit, o pereche de căști de gaming se diferențiază de una normală prin componentele și funcțiile speciale.
Acestea sunt gândite special pentru a facilita comunicarea cu coechipierii, dar și pentru a rula un sunet de înaltă calitate. Adesea, acestea pot fi folosite cu succes pentru a înregistra cuvintele tale într-un video, sunetul rezultat fiind unul curat.
Cum alegi cele mai bune căști pentru gaming
Pentru a te putea bucura de toate avantajele unei astfel de pereche de căști, este important să știi care sunt criteriile de selecție care te ghidează spre cea mai bună pereche.
Deși design-ul acestora poate fi foarte atractiv, nu îți poți da seama doar văzând cum arată, de ce au prețul pe care îl au și care sunt componentele care fac acea pereche de căști mai bună decât alta.
Deoarece un cumpărător informat este un cumpărător mai bun, am decis să concepem un ghid de cumpărături special pentru tine. Parcurgându-l vei putea să selectezi mai ușor o pereche bună de căști, fără să pierzi prea mult timp căutând prin vasta și saturata ofertă de pe piață.
La final am pregătit și o listă cu cele mai bune produse pe care le-am găsit pe piață, disponibile acum la un raport calitate/preț foarte avantajos.
Compatibilitate
Primul lucru pe care trebuie să îl stabilești înainte de a cumpăra o pereche nouă de căști de gaming, este platforma la care le vei conecta. Poate fi vorba despre PC, Mac, Xbox sau PS4.
Dacă în cea mai mare parte a timpului joci jocuri la computer, asigură-te că acele căști pe care le-ai ochit sunt compatibile cu PC-ul tău. În mod asemănător, dacă preferi consolele, verifică de două ori dacă este compatibilă cu PS4 sau Xbox One.
Utilizatorii de Mac, de regulă vor avea mai multe provocări în găsirea unei perechi de căști pentru gaming care să fie compatibile cu Apple, totuși, producătorii par să dedice tot mai multă atenție acestui aspect.
Unele căști premium sunt suficient de avansate pentru a putea fi folosite pe orice platformă. Totuși, acestea costă mult mai mult decât cele care au suport pentru o singură platformă.
Tipul de conexiune
În funcție de platforma de gaming pe care o folosești, trebuie să alegi și tipul de conexiune pe care căștile pe care le dorești trebuie să o aibă.
Dacă nu ți cont de acest aspect, nu vei putea folosi perechea de căști cumpărată cu aparatura pe care o folosești pentru jocuri. Există mai multe tipuri de conexiune: mufă standard 3,5mm, mufă duală 3,5mm, USB, wireless sau Bluetooth.
În mod special, dacă preferi să joci jocuri la PC, vei avea mai mult de furcă în ceea ce privește conectivitatea. Căștile care sunt special făcute pentru PC, îți cer, de regulă, să instalezi drivere sau software speciale. Altfel nu ai putea să te bucuri de căști la potențial maxim, accesând funcțiile speciale.
Și când vine vorba de căști compatibile cu Xbox, lucrurile nu sunt tocmai simple. Dacă ești în căutarea unui model wireless care să fie compatibil cu această consolă, va trebui să verifici de două ori compatibilitatea.
De asemenea, pe consolele de joc mai noi, poți conecta și căști care folosesc Jack. Dacă ai un model mai vechi, s-ar putea să fii nevoit să cumperi un adaptor Microsoft 3.5mm.
În concluzie, căștile pentru gaming cu conexiune wireless sunt compatibile, în principal, cu PS4 sau cu computere și, doar în unele cazuri, cu Xbox One. Cele cu conexiunea Bluetooth pot fi folosite cu PS4, PS Vita și cu computere.
Confort
Confortul este cheia unui joc distractiv și recompensator. Indiferent de tipul de joc, nu te poți concentra și să fii eficient dacă ești într-o stare de disconfort.
Degeaba îți cumperi un set de căști de gaming performante, dacă după câteva minute de joc începi să ai dureri de cap, de gât sau de urechi.
Cele mai bune căști de gaming trebuie să fie confortabile și nu trebuie să exercite o presiune prea mare asupra urechilor sau a capului. Acestea sunt fabricate din materiale durabile, ușoare, care îți permit să te concentrezi la joc.
Iată care sunt elementele care te pot face să renunți la o pereche de căști performantă, pentru că este inconfortabilă:
Căști pentru gaming pentru utilizatori care poartă ochelari
Dacă ești purtător de ochelari, nu uita să ai asta în vedere atunci când cumperi căștile. Alege produse de la acei producători care îți semnalează că au folosit un design prietenos cu purtătorii de ochelari. Astfel, căștile nu vor exercita presiune pe rame.
Materialul
Materialul folosit în fabricarea bandei și a cupelor contează foarte mult. Cupele care sunt căptușite cu piele se consideră a fi cele mai confortabile, și arată foarte bine.
Totuși, dacă știi că transpiri foarte mult, aceasta nu este alegerea ideală pentru tine, deoarece acest material nu îți lasă pielea urechilor să respire foarte bine. De aceea, poate fi mai recomandat să alegi cupe cu căptușeală din material textil.
Cât despre bandă, aceasta ar trebui să se așeze confortabil pe capul tău. Dacă te strânge prea tare, poți fi sigur că nu vei fi în stare să suporți prea mult timp căștile.
Căștile cu bandă căptușită par a fi cele mai confortabile. Dacă ți s-a pus pata pe căști care au banda din metal sau plastic, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a face achiziția.
Greutatea
Asigură-te că alegi o pereche cât mai ușoară de căști. Dacă greutatea este prea mare, vei ajunge într-un punct în care durerea de gât va fi insuportabilă.
Așadar, Cele mai bune căști pentru gaming are o căptușeală groasă, o greutate cât mai mică, opțiuni de ajustare, cupe care să cuprindă tot lobul urechii.
Microfon
La o pereche de căști gaming, microfonul este una din cele mai importante componente. Ai nevoie să fii auzit, la fel de mult cum ai nevoie să auzi clar și tare sunetul din joc.
Chiar dacă nu îți permiți să cumperi cea mai scumpă variantă de pe piață, asigură-te că modelul pe care îl alegi, are un microfon de bună calitate.
Microfonul încorporat îți permite să comunici cu colegii de joc. În plus, cea mai bună pereche de căști de gaming, are funcție de noise cancellation, adică de anulare a zgomotului de fundal. Astfel, atunci când vorbești, te vei auzi foarte clar.
Dacă vrei să folosești căștile și pentru a urmări filme sau a asculta muzică, alege un model cu un microfon care să nu îți obstrucționeze vederea sau, mai bine, un microfon detașabil.
Microfon omni sau unidirecțional?
Căștile de gaming pot integra un microfon omnidirecțional sau unidirecțional. Care este diferența?
Microfonul omnidirecțional poate recepta sunete din toate direcțiile. Cel unidirecțional va fi mai focusat pe vocea ta, deci va transmite cuvintele tale mai clar.
Dacă e să alegi între cele două opțiuni, alege-l pe cel unidirecțional.
Calitatea sunetului
Toți jucătorii împătimiți recunosc că un sunet de calitate face o mare diferență în ceea ce privește experiența de joc. Principalul scop al căștilor este acela de a-ți permite să auzi explozii, focuri de armă sau pașii inamicilor. Astfel jocul tău este dus la un nivel superior.
Dacă nu ești doar un gamer, ci și un Youtuber ori obișnuiești să faci streamuri online, nu are rost să cumperi o pereche de căști cu un audio slab.
Cele mai bune modele sunt dotate cu funcția surround sound. Cu alte cuvinte, fiecare cupă conține multiple drivere, astfel încât sunetul pare că vine din direcții diferite. Reușești să știi nu doar că inamicul se apropie, dar și că acesta vine din stânga sau din dreapta, ori că este în spatele tău.
În jocurile FPS, este esențial să știi din ce direcție vin focurile de armă. Dacă ești amatorul acestor jocuri, este obligatoriu să alegi o pereche de căști cu surround sound.
În acest sens, tehnologia Dolby este cea mai bună. Îți oferă 7 canale, însemnând că sunetul va fi perceput din 7 dimensiuni.
O alternativă la tehnologia 7.1 este sunetul stereo. Deși, dacă ești amator de FPS, căștile tale ar trebui să aibă cel puțin tehnologia 5.1, și să aibă un bas puternic.
Funcția de anulare a zgomotului de fundal
Anularea zgomotului de fundal este o funcție foarte bună care funcționează astfel: un microfon extern este folosit pentru a redirecționa orice sunet de fundal, anulându-le astfel. În acest mod, poți să te concentrezi la joc fără distrageri.
Dacă joci în medii zgomotoase, sau nu vrei să auzi colegul de cameră care se uită la TV ori familia vorbind, cel mai bine este să alegi o pereche de căști cu această funcție.
Formatul sunetului
Un utilizator convențional care are nevoie de căști pentru conversații pe skype, se va mulțumi cu o pereche mono sau stereo. Un gamer care se respectă, va alege mereu o pereche de căști cu format al sunetului 5.1 sau 7.1.
Design închis sau deschis
Căștile cu design închis au o cupă solidă în jurul difuzorului. Astfel urechile sunt complet izolate de sunetul din jur. Acestea sunt o soluție mai bună dacă vrei să te concentrezi doar la joc, și nu vrei să fii distras de zgomotele din jur. În același mod, oamenii din jur nu vor auzi nimic din ce auzi tu.
Un alt beneficiu al căștilor cu design închis este acela că poți auzi chiar și cel mai fin sunet din joc tare și clar, ceea ce va fi un avantaj față de competiție.
Căștile de gaming cu design deschis, au ca avantaj principal faptul că oferă un sunet mai natural. În acest caz, cupele sunt perforate. Unele jocuri sunt mai plăcute dacă folosești acest tip de căști.
Totuși, dezavantajul este acela că vei auzi zgomote de fundal și alți oameni vor auzi ce asculți și tu în căști. Dacă alegi o astfel de cască, verifică dacă microfonul poate recepta sunetele care sunt emise în afara difuzorului, lucru care ar fi foarte deranjant.
Producători
În cazul acestor accesorii de gaming, producătorul este foarte important. Nici nu te gândi să cumperi o pereche de căști de la o firmă no-name. Chiar dacă arată bine, s-ar putea ca sunetul să fie de proastă calitate chiar dacă pare să aibă funcții speciale. În plus, poate fi foarte inconfortabilă.
Alege să cumperi de la producători de renume, care se străduiesc să scoată marfă la standarde înalte de calitate. Printre cele mai apreciate branduri din România se numără: Logitech, Kingston, Steelseries, Plantronics, Astro, Turtle Beach.
Concluzii
Îți recomandăm să cumperi cele mai bune căști pentru gaming online. Astfel vei putea să te bucuri de o ofertă diversificată și de prețuri mult mai bune decât în magazinele fizice. În plus, este mult mai confortabil să faci astfel cumpărături.
Nu uita să verifici și părerea altor cumpărători înainte de a face o achiziție. Astfel vei evita o tranzacție proastă.
Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești pregătit să alegi cele mai bune căști pentru gaming.
Cele mai bune căști pentru gaming: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de căști pentru gaming care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Casti Gaming SteelSeries Arctis 5 2019 Edition
Casti proiectate pentru gaming pretutindeni, cu un sunet remarcabil, confort si stil pentru toate platformele, incluzand PC, Mac, PlayStation, Xbox One, VR si mobil.
Microfon retractabil ClearCast: cel mai bun microfon de gaming, ofera o claritate si naturalete a vocii la calitate de studio, simultan cu anularea zgomotului ambiental.
Sunet DTS Headphone:X v2.0 Surround pe platforme PC: ofera o experienta audio 3D premium si creste imersiunea in jocuri.
Confort termic optim multumita cupelor cu pernite invelite intr-o tesatura sintetica AirWeave.
2. Casti gaming HyperX Cloud II Pro
Noile casti beneficiaza de o placa de sunet USB care amplifica sunetul si vocea pentru o experienta Hi-Fi pe toata durata sesiunii de gaming.
Butoanele de control separate, te lasa sa reglezi volumul din casti, cel pentru microfon, sa comuti cu usurinta sunetul pe Surround 7.1 sau sa anulezi microfonul.
Noua generatie casti iti ofera un sunet 7.1 perfect pentru sesiunile de gaming, filme sau muzica.
Iti depistezi si anihilezi cu usurinta adversarul, inainte ca el sa te observe.
3. Casti gaming Razer Kraken 2019
Bucurati-va de o claritate superioara a sunetului si un bas profund, fiecare detaliu sonor se aude cand jucati cu Razer Kraken.
Combinatia de panza moale si din piele naturala ofera o senzatie de plus si o izolare fonica care va permite sa va bucurati de jocuri de lunga durata.
Microfonul Razer Kraken foloseste un model de preluare cardioid, astfel incat vocea dvs. sa fie capturata fara zgomot de fundal inutil.
Rama din aluminiu le face mai flexibile si este extrem de durabila.
4. Casti gaming Logitech G430
Experimentati un sunet de 360 de grade care va face sa va simtiti ca si cum ati fi in mijlocul actiunii, astfel incat sa puteti detecta inamicii in jurul dvs.
Comenzile audio sunt amplasate pe cablul de 3,2 metri, astfel incat acestea sunt intotdeauna la indemana.
Pivoteaza pentru o potrivire personalizata si se roteste la 90 de grade.
Pernitele pentru urechi G430 sunt acoperite cu o carpa de performanta sportiva.
Microfon reglabil de anulare a zgomotului.
5. Casti gaming Somic G941, Surround 7.1
Sunet surround 7.1 – Functie de vibratii.
Microfon omnidirectional (dimensiuni: 6.0×3.0mm, sensibilitate: -36dB3dB (la 1KHz), impedanta: 2.2K).
Design ergonomic.
Difuzoare: 40mm (impedanta: 32, frecventa raspuns: 20Hz-20KHz, sensibilitate (S.P.L): 1053dB (la 1KHz)).
Iluminare LED – Lungime cablu: 2m.