Cele mai bune vase termorezistente

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cele mai bune vase termorezistente? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă vasele termorezistente potrivite nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cele mai bune vase termorezistentePentru ca mâncarea să fie mereu delicioasă, hrănitoare și gătită cu ușurință, un rol important îl joacă nu doar alimentele pe care le folosești, dar și ceea ce folosești.

Vasele și ustensilele de bucătărie trebuie să fie de calitate superioară. Astfel, nu doar că vei găti mai ușor, și vei avea mai puține șanse să arzi mâncarea, dar nu te vei expune riscului de intoxicare cu substanțe de pe vase.

Vasele termorezistente sunt din ce în ce mai populare și mai apreciate, atât de către bucătari profesioniști, cât și de către gospodine convenționale.

Cum poți alege cele mai bune vase termorezistente la un preț avantajos? Află din acest articol.

Top 3 vase termorezistente recomandate

De ce să alegi cele mai bune vase termorezistente?

Beneficiile acestui tip de vase sunt din ce în ce mai cunoscute și mai apreciate de către publicul larg. Iată care sunt principalele beneficii:

 • Alimentele se gătesc natural – vasele termorezistente, permit energiei calorice din cuptor să acționeze direct asupra alimentelor. Astfel procesul nu este grăbit artificial, ceea ce duce la alimente mai fragede, mai suculente și pline de nutrienți.
 • Gătești la temperaturi ridicate – acest tip de vase rezistă la temperaturi foarte ridicate, ceea ce îți permite să gătești ca la carte cele mai complexe feluri de mâncare, fără a-ți fi teamă că vei deteriora vasul.
 • Compatibilitate – indiferent că folosești un cuptor cu gaz sau unul pe curent, ori alt sistem de încălzire, aceste vase se pot folosi cu succes în oricare din aceste cazuri.

Cum alegi cele mai bune vase termorezistente

Vase termorezistente pentru cuptorPentru a cumpăra cele mai bune vase termorezistente însă, nu este suficient să le cunoști beneficiile. Ca în orice alt domeniu, există produse pe piață care nu sunt calitative sau care nu au un preț justificat. Atunci când cumperi un astfel de vas, sau un set de astfel de vase, te aștepți la rezultate optime, la rezistență și longevitate.

Atunci când un astfel de produs se defectează sau nu este ceea ce pretinde a fi, pierzi investiția, dar poți să îți pui în pericol funcționarea aparatelor din bucătărie, cât și sănătatea ta, în cazul în care acestea se crapă sau sparg în timp ce mâncarea se gătește.

Doar un cumpărător informat poate lua o decizie bună în acest sens. Pentru a te putea informa rapid și temeinic, am pregătit pentru tine acest ghid de cumpărături. Odată parcurs, vei putea înțelege care este diferența dintre un astfel de vas scump și unul similar, dar mai ieftin.

Vei învăța să identifici calitatea, dar și să alegi un material care este cel mai bun pentru nevoile și pentru bucătăria ta. Nu în ultimul rând, la final te așteptăm să arunci o privire la lista noastră de produse selectate conform criteriilor analizate mai jos, la cel mai bun raport calitate preț de pe piață.

Vedem așadar, cum poți face o achiziție de care să fii mândru.

Tipul de vase termorezistente

Vasele termorezistente sunt ușor dificil de clasificat, asta deoarece se găsesc într-o foarte mare varietate. Practic azi găsești de la caserole de depozitare la tăvi sau chiar tigăi din materiale termorezistente.

Bolurile și, bineînțeles, oalele, trebuie și ele menționate.

 • Vase folosite în timp ce gătești

Ne referim aici la boluri din material termorezistent, de cele mai multe ori acestea fiind din material termorezistent. Acestea se folosesc de regulă în procese intermediare desfășurării unei rețete. Sunt extrem de versatile, motiv pentru care aceasta este o investiție de care te vei bucura din plin.

Acestea pot fi folosite pentru a spăla sau depozita pentru scurt timp alimentele. De asemenea, sunt ideale pentru topirea zahărului sau a ciocolatei la aburi. Poți pune în ele alimente fierbinți pe care le vei servi la masă, dar sunt și foarte estetice atunci când pregătești o salată în ele, având posibilitatea să o servești direct din astfel de boluri.

Aici putem menționa și paharele din sticlă termorezistentă. Ies în mod deosebit în evidență ceștile de cafea și ceai din sticlă, care au un aspect foarte plăcut.

 • Vase folosite pentru depozitare

Intră în această categorie caserolele, de cele mai multe ori din sticlă yena. Acestea sunt foarte avantajoase din mai multe puncte de vedere. În primul rând îți permit să depozitezi mâncarea la frigider astfel încât aceasta să reziste mai mult.

Vase termorezistente pentru frigiderDotate cu un capac ce permite închiderea ermetică, acestea sunt disponibile în foarte multe dimensiuni, ceea ce înseamnă că poți să porționezi mâncarea în așa fel încât să ai un frigider organizat și spațios.

Deoarece materialul este rezistent la căldură, poți încălzi alimentele direct în aceste vase, fără a fi necesar să cauți și să murdărești altele. De asemenea, le poți folosi pe post de caserolă de prânz și să le iei cu tine la muncă pentru a servi o masă gustoasă și sănătoasă.

 • Vase pentru gătit

Aici intră toate vasele pe care le poți folosi sub tratament termic intens. Tăvile sunt foarte practice atunci când vine vorba de gătitul la cuptor, fiind potrivite atât pentru preparate din carne și legume, cât și pentru deserturi.

Tigaia termorezistentă, distribuie căldura uniform, ceea ce reduce riscul arderii mâncării și ajută la prepararea unor alimente mai gustoase.

Cratițele și oalele sunt și ele instrumente care se regăsesc în bucătăria oricărei gospodine. Acestea se folosesc pentru prepararea alimentelor care trebuie fierte, sau a supelor. Mâncarea se gătește uniform, fără a se usca.

Materialul vaselor termorezistente

Atunci când se stabilește calitatea unui produs, materialul este printre primele aspecte care sunt luate în considerare. Iată care sunt cele pe care le vei găsi pe piață:

 • Sticlă

Mai precis sticlă Yena, Pyrex sau Duran. Unele modele sunt tratate cu oxid de aluminiu sau de bor. Acest tratament are rolul de a preveni deteriorarea la temperaturi ridicate.

Sticla este un material potrivit pentru cuptor, putând fi folosită atât pentru deserturi, cât și pentru feluri principale. Acestea sunt o adiție foarte bună pentru orice bucătărie. Sticla nu este reactivă, ceea ce înseamnă că mâncare nu poate fi contaminată în vreun fel de materialele acesteia.

De asemenea, este un conductor bun de căldură. Asta înseamnă că se va forma o crustă delicioasă și foarte aspectuoasă pe alimente. Totuși, deserturile cu mult zahăr pot fi arse, deoarece zahărul este mai sensibil în astfel de vase.

Este mai ieftină decât ceramica. Gospodinele și nu numai, o preferă deoarece pot urmări procesul de gătire cu ușurință, întrucât sticla este transparentă.

 • Ceramică

Caserola termorezistenta pentru gatitVasele termorezistente din ceramică sunt disponibile în multe forme și dimensiuni. Ceramica, unde se încadrează și porțelanul, se încălzește gradual, dar reține foarte bine căldura. Asta poate duce la reducerea timpului de gătire al alimentelor cu până la 30%.

Ceramica este un material non-reactiv, ceea ce o face potrivită pentru gătirea alimentelor acide sau alcaline, putând fi folosite și pentru depozitarea alimentelor ulterior. Vasele din ceramică sunt și foarte estetice, ceea ce le face potrivite pentru servire, fără a fi necesar să transferi mâncarea în alt recipient.

Cât despre dezavantaje, și acestea pot arde zahărul. De asemenea, sunt mai sensibile la șocuri, putându-se sparge sau ciobi mult mai ușor decât alte materiale.

 • Lut

Vasele termorezistente din lut sunt surprinzător de apreciate. Se spune că mâncarea gătită în astfel de vase este mult mai gustoasă, cu toate că acesta este unul din cele mai rudimentare materiale folosite în bucătărie.

Pentru a alege un model de calitate, trebuie să verifici grosimea peretelui. Cu cât acesta este mai gros, cu atât este mai rezistent la temperaturi mari. Trebuie însă să știi să astfel de vase sunt sensibile la șocuri, și se pot ciobi ușor.

Dimensiunea vaselor termorezistente

Dimensiunea este un criteriu foarte subiectiv. Trebuie să alegi un vas cu o dimensiune potrivită pentru stilul tău de gătit, dar și pentru cantitatea pe care o gătești. În acest sens, este de mare ajutor să te gândești câți membrii ai familiei serviți aceiași masă, și câte porții trebuie să încapă în fiecare vas.

Dimensiunile se exprimă diferit în funcție de tipul de vas. Spre exemplu, vasele înalte care sunt folosite pentru fiert, au o dimensiune exprimată în litri, astfel putând să recunoști volumul acestui tip de vas. Vei avea nevoie de un vas mai mare dacă gătești pentru mai multe persoane, și de unul mai mic atunci când gătești doar pentru tine și, eventual, pentru partener.

Tăvile pe de alte parte, au o dimensiune care exprimă suprafața lor în cm. Tăvilor și bolurilor rotunde li se măsoară diametrul, dar și adâncimea, ambele exprimate în centimetri.

Înainte de a alege o dimensiune pentru un vas, va trebui să măsori spațiul din cuptor, cuptorul cu microunde, frigider, cât și spațiul de depozitare de care dispui acasă. Ar fi neînțelept să cumperi o tavă care nu îți încape în cuptor.

Forma vaselor termorezistente

Cele mai întâlnite forme sunt cea rotundă și dreptunghiulară bineînțeles. Atunci când alegi forma vasului trebuie să ai în vedere ce tip de mâncare vei face în el. Deserturile de exemplu, ies foarte bine în vase rotunde, în timp ce felurile principale se gătesc mai bine în vase dreptunghiulare.

Vas termorezistent sticla pentru cuptorPoți oricând să achiziționezi un set de vase termorezistente. Dacă aceasta este dorința ta, acest set trebuie să conțină: un vas mare de cel puțin 2,5 l, un vas mediu potrivit pentru încălzirea mâncări la cuptorul cu microunde spre exemplu, și un vas mai mic pentru depozitare de aproximativ 1 litru.

Dacă ai posibilitatea să vezi în realitate vasele, uite-te atent la aspectul acestora. Fundul lor trebuie să fie forte stabil. Nu trebuie să fie zgâriate sau crăpate. Capacul trebuie să se potrivească perfect și ermetic.

Întreținerea vaselor termorezistente

Un produs de calitate poate să reziste ani de zile și să fie la fel de bun ca nou. Totuși, aici depinde foarte mult de câte eforturi ești dispus să depui pentru a întreține un astfel de vas. Dacă nu ești o persoană meticuloasă și nu ai răbdare să speli foarte bine un anume produs, alege un material care este mai ușor de curățat.

Curățarea vaselor termorezistente, indiferent de material, poate fi destul de complexă, asta depinzând și de ce ai gătit, precum și de cum ai gătit. Este foarte important să urmezi pașii recomandați de producători.

Vasele termorezistente, indiferent de material, se încălzesc treptat, și se răcesc la fel. Dacă vrei să le speli cât încă sunt calde, va trebui să folosești un jet de apă care are o temperatură apropiată.

Dacă vei folosi apă rece pe un vas de acest fel fierbinte, șocul termic poate duce la crăparea acestuia. Apoi poți folosi detergent pentru vase și un burete moale. Nu este recomandată folosirea buretelui de sârmă. Permite-le să se usuce înainte de a le depozita.

Din când în când, este recomandat să fierbi vasul cu detergent, pentru a-l curăța profund.

Alte aspecte importante

 • Temperatura maximă – atunci când cumperi un astfel de produs verifică temperatura maximă pe care acesta o suportă. De regulă, vorbim de 400 de grade C. Aceasta este o maximă sigură, având în vedere că majoritatea cuptoarelor pot încălzi până la maxim 300 grade C.
 • Temperatura minimă – pentru a verifica dacă poți pune vasul la congelator.
 • Compatibilitatea cu mașina de spălat vase
 • Toleranța la șoc termic
 • Destinația produsului – cuptor, cuptor cu microunde, etc.
 • Accesorii: capac, protecție pentru mânere, mâner detașabil etc.

Producători

Un bun indiciu al calității este producătorul. Dacă acesta este unul cunoscut și apreciat, ai mai multe șanse să te bucuri de un produs cu adevărat bun. Printre cei mai apreciați de pe piața din România se numără: Pyrex, Nadir, Vabene, Loveli, Kring, Modelia sau Aida.

Îți recomandăm să cumperi cele mai bun vase termorezistente online. Aici ai mai multe șase să găsești produse care se potrivesc perfect bucătăriei tale, dar și stilului tău de a găti.

În plus, ofertele speciale și reducerile sunt mult mai frecvente decât în cazul unui magazin tradițional, ceea ce înseamnă că e foarte posibil să găsești produse mai ieftin.

Nu cumpăra niciun produs online până nu ai verificat părerea altor utilizatori. Aceasta îți poate confirma calitatea produsului, sau te poate scuti de o achiziție neînțeleaptă. De asemenea, dacă fotografiile și descrierea produsului nu îți inspiră încredere, caută un alt produs sau un alt magazin.

Ești acum gata să cumperi cele mai bune vase termorezistente pentru o bucătărie completă.

Cele mai bune vase termorezistente: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de vase termorezistente pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Caserola cu capac CORNINGWARE Just White Classics

Caserola cu capac CORNINGWARE Just White ClassicsExtrem de rezistente la schimbarile de temperatura, produsele CORNINGWARE® pot fi utilizate direct pe flacara de la aragaz, in cuptorul cu microunde sau cuptorul aragazului direct din frigider, economisind timp si efort.
Forma: Patrat – Capacitate: 3 l.
Material: Ceramica – Material capac: Sticla termorezistenta.
Compatibil cu masina de spalat vase – Compatibil cuptor cu microunde.
Rezistenta la socuri termice – Nu se pateaza – Nu retin mirosuri.

Vezi detalii si pret

2. Set 7 vase Cook&Go Pyrex, sticla termorezistenta

Set 7 vase Cook&Go Pyrex, sticla termorezistentaVase din sticla borosilicata rezistente la soc termic 220ºC.
Rezistente la abraziune.
Nu se pateaza, nu retin mirosuri.
Vase cu o multipla utilizare: gatire, reincalzire, pastrare si servire.
Pot fi utilizate si in congelator, cuptor cu microunde, cuptor electic sau gaz( fara capac).
Pot fi spalate si in masina de vase.

Vezi detalii si pret

3. Tava ovala termorezistenta Hotel Line White, 34 x 23 cm

Tava ovala termorezistenta Hotel Line White, 34 x 23 cmGama de produse pentru cuptor sunt realizate dupa cele mai inalte standarde calitative ca gatitul sa fie intotdeauna o placere.
Designer: BergHOFF Studio.
Material: portelan.
Manere pentru scoaterea din cuptor in conditii de siguranta.
Se poate folosi in siguranta in cuptor sau in cuptor cu microunde.
Dimensiuni interioare: 28,5 x 21,5 x 7,5 cm.

Vezi detalii si pret

4. Set 3 vase termorezistente cu capace Piral, 2 manere, teracota

Set 3 vase termorezistente cu capace Piral, 2 manere, teracotaMancarurile pregatite in vasele Piral sunt ecologice, deoarece sunt facute din materii prime naturale, cea mai buna argila din Italia, purificata si rafinata.
Produsele Piral sunt absolut potrivite pentru contactul cu alimentele, chiar si la temperaturi ridicate, deoarece nu contin substante care ar putea afecta sanatatea.
Teracota Piral are mai multe conditii de functionare: poate fi utilizata direct pe foc, pe plitele vitroceramice, in cuptoarele traditionale, in microundele moderne, apoi poate fi curatata in masina de spalat vase.

Vezi detalii si pret

5. Set vase termorezistente cu capac 6 piese Borcam

Set vase termorezistente cu capac 6 piese BorcamMarele avantaj al vaselor termorezistente consta in faptul ca furnizeaza o distribuire uniforma a caldurii in timpul procesului de preparare termica a mancarii.
Forma: Rotund.
Capacitate: 1.5 l – 2 l – 3 l.
Material: Sticla termorezistenta.
Material capac: Sticla termorezistenta.
Continut pachet: 3 x Capac, 3 x Vas sticla termorezistenta.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată