Cel mai bun stabilizator de imagine

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (33 voturi, media: 4,88 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun stabilizator de imagine? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă stabilizatorul de imagine potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun stabilizator de imagineUnul dintre cei mai mari dușmani ai unei imagini perfecte este mișcarea. De câte ori nu ai avut o filmare ruinată deoarece aparatul cu care ai filmat sau ai fotografiat se mișca, fără să vrei în mâna ta.

Deoarece este aproape imposibil să nu miști deloc camera de luat vederi sau telefonul atunci când vrei să surprinzi un cadru, ai nevoie de un dispozitiv special care să preia din aceste șocuri motorii.

Un astfel de dispozitiv se găsește pe piață sub denumirea de stabilizator de imagine. Tehnologia care îl face să funcționeze, îți permite să capturezi fragmente vizuale la o calitate mai bună, fără tremur sau distorsiuni.

Dacă ești cameraman, vlogger sau altă profesie și ai nevoie de cel mai bun stabilizator de imagine, află de aici cum îl poți selecta.

Top 3 stabilizatoare de imagine recomandate

De ce să alegi cel mai bun stabilizator de imagine?

Iată un articol pe care nu toți ne gândim să îl cumpărăm, dar care poate fi salvator sau esențial pentru un profesionist. Nevoia unui stabilizator de imagine se impune pentru a obține cadre fără trepidații.

Înregistrările și fotografiile vor fi clare, iar toată lumea se va putea bucura de ele. Totuși, pentru a obține efectul dorit, este necesar să cumperi cel mai bun dispozitiv de acest gen.

Cum alegi cel mai bun stabilizator de imagine

În primul rând, va trebui să stabilești scopul în care vrei să îl utilizezi. De asemenea, pentru că îl vei ține mult timp în mână și îl vei folosi în mișcare, ergonomia și fiabilitatea sunt aspecte pe care să le verifici cu mare seriozitate.

Stabilizator imagine camera DSLRDoar un utilizator informat foarte bine va fi capabil să ia o decizie bună în această chestiune. Dacă nu ai mai folosit vreodată un astfel de aparat, poate fi destul de greu să știi ce anume să urmărești.

În categoria accesoriilor foto-video, există o piață de contrabandă foarte mare, ceea ce înseamnă că dacă nu ești atent ai șanse mari să dai banii pe un produs contrafăcut.

Cum poți identifica un articol de calitate care să te ajute să îți faci treaba mult mai bine? Sfatul nostru este să citești cu atenție acest ghid de cumpărături. Astfel vei putea să filtrezi mult mai bine produsele de pe piață pentru a-ți da seama rapid care ți se potrivește și care nu.

Am pregătit la final și o listă cu produse în care poți avea încredere. Acestea sunt disponibile acum la cel mai bun raport calitate preț de pe piață.

Așadar, pentru a fi sigur că faci din prima o investiție bună, chiar dacă vei cumpăra online, citește cu atenție următoarele informații:

Tipul de stabilizator de imagine

Înainte de a căuta cel mai bun stabilizator de imagine, este înțelept să te gândești cum anume ai nevoie să îl folosești. Pe piață există modele mai scumpe sau mai ieftine, dar prețul nu spune tot. Ce este cu adevărat important e să alegi un produs pentru echipamentul pe care îl utilizezi.

Pe piață poți să găsești dispozitive potrivite pentru camere foto DSLR sau compacte, camere video mari sau simple telefoane mobile. Cele mai costisitoare modele îți permit acomodarea mai multor medii de filmare. Astfel, dacă nu vrei să filmezi ceva profesional mereu, poți acomoda un stabilizator pentru a prinde doar telefonul.

O altă categorie de produse importantă sunt stabilizatoarele de imagine pentru camerele de acțiune sau camerele sport. Aici intră și aparate GoPro, utilizate pentru filmarea traseelor sportive, acolo unde subiectul care filmează se mișcă din plin.

Așadar, primul plan este să reușești să găsești un stabilizator potrivit pentru dispozitivul pe care îl deții deja acasă. Doar așa vei putea face o investiție care să merite.

Numărul de brațe

După ce stabilești cum îl vei folosi, va trebui să decizi dacă preferi să operezi stabilizatorul folosind o mână sau două.

Stabilizatorii de imagine cu un singur braț sunt potriviți pentru dispozitive mai mici: smartphone sau camere foto de acțiune, ori compacte. Acestea trebuie să fie sărace în accesorii.

Este o variantă bună dacă ai nevoie să filmezi imagini în spații strâmte. Dacă acesta este cazul tău, cu siguranță o variantă cu un singur braț va fi ideală pentru a scoate în evidență tehnicile tale de cameraman.

Modelele cu un singur braț au fost concepute în mod special pentru telefoane, dar recent, pe piață au fost scoase și variante pentru aparate mai grele și profesionale.

Stabilizatorul de imagine cu două brațe va fi folosit utilizând ambele mâini. Sunt menite pentru a susține dispozitive mai grele, cum ar fi o cameră video.

De asemenea, dacă ai în plan să utilizezi obiective mai grele și voluminoase, tot varianta cu două brațe este cea pe care ar trebui să o alegi.

Ergonomie

Ergonomia este un alt aspect important atunci când vrei să alegi cel mai bun stabilizator de imagine, mai ales dacă anticipezi că vei filma multe ore pe zi sau dacă vrei să surprinzi imagini de lungă durată cu mișcări foarte fine.

Stabilizator imagine telefonMajoritatea modelelor cu un singur braț au un design similar cu un mâner care se extinde sub cameră, deși există câteva excepții.

Modelele cu două brațe oferă o mai mare stabilitate și mai mult control. De asemenea, deoarece greutatea este distribuită la ambele brațe, vei obosi mai greu.

Ia în considerare achiziționarea unui stabilizator și trepied 2 în 1. Acest tip de dispozitiv este ideal atunci când ai de filmat ore întregi, de exemplu, dacă ești la un eveniment.

Aceste dispozitive îți permit să alternezi între stabilizator și trepied fără a fi nevoie să reechilibrezi camera, ceea ce este un mare avantaj pentru orice profesionist.

Ușurința în utilizare

Ușurința cu care poți folosi stabilizatorul de imagine este un alt criteriu de selecție pe care trebuie să îl treci în revistă. Butoanele greu de utilizat sau de accesat îți vor face munca semnificativ mai grea.

De asemenea, unele modele vin cu funcții speciale care ar putea să îți facă utilizarea mai facilă. Dacă aceste funcții sunt importante pentru tine, verifică dacă sunt compatibile și cu camera pe care intenționezi să o folosești.

Portabilitate

În funcție de activitatea pe care o desfășori, portabilitatea s-ar putea să fie un aspect important pentru tine. Dacă acesta este cazul alege un model compact care să nu cântărească mult. De asemenea, verifică ce pași vei avea de făcut pentru a asambla dispozitivul și a-l conecta la camera pe care o folosești.

Există, bineînțeles și modele pliabile, care sunt ideale pentru a fi purtate în rucsac sau o geantă de muncă.

Greutatea maximă suportată

Toți stabilizatorii de imagine au o greutate maximă pe care o pot suporta. Asta nu înseamnă că dispozitivul nu va funcționa dacă alegi să depășești aceste limite. Totuși, greutatea în plus va exercita mai multă presiune pe componente și va duce la epuizarea mai rapidă a bateriei.

De asemenea, dispozitivul s-ar putea uza mult mai rapid. Nu te gândi doar la stabilizatorii de imagine pentru aparate foto grele. Chiar și unele smartphone-uri pot avea o greutate peste limita recomandată de anumiți producători.

Așadar, asigură-te că vei verifica acest aspect înainte de cumpărare.

Greutatea stabilizatorului de imagine

În funcție de cum intenționezi să îl folosești, este înțelept să iei în considerare și greutatea dispozitivul în sine. Așa cum amintit mai sus, acesta este un aspect important dacă ai nevoie să filmezi cadre lungi și nu poți folosi un trepied.

În caz contrar, acest factor nu ar trebui să îți limiteze opțiunile, deoarece mâna ta nu va apuca să obosească.

Greutatea stabilizatorului de imagine este importantă și dacă portabilitatea te preocupă. Spre exemplu, dacă vei călători cu avionul, ar fi păcat să nu poți adăuga mai multe în bagaj, pentru că stabilizatorul este prea greu. În cazul acesta o variantă mai ușoară ar putea ajunge să fie apreciată mai mult.

Totuși, modelele mai ușoare sunt fabricate din materiale mai slabe calitativ. Așadar, dacă durabilitatea este un aspect pe care vrei să dai bani, este posibil să vrei să te uiți la cele mai grele.

Cum vei monta camera pe stabilizator?

Majoritatea modelelor permit montarea destul de ușoară a telefonului sau a camerei video în sistem. Acestea au un mecanism pe bază de arcuri.

Cu acestea telefonul va fi la fel de ușor de scos din stabilizator pe cât este să îl instalezi în acesta. Desigur, dacă vrei să montezi o altfel de cameră, va trebui să cumperi un model compatibil.

Unele variante sunt dotate cu un sistem de detașare rapidă, deosebit de util, mai ales la telefoane. În cazul în care ai de preluat un apel, o vei putea face mult mai rapid, decât dacă ar fi trebui să îl scoți dintr-o clapetă cu arcuri.

Materiale

Reglaje stabilizator imagineCele mai ieftine stabilizatoare de imagine sunt fabricate din plastic ABS, de cea mai slabă calitate. Cu toate acestea, performanța aparatului nu va fi afectată. Ceea ce va avea de suferit este durabilitatea produsului, rezistența la uzură fiind considerabil mai redusă.

Totuși, în funcție de cât de mult ai de gând să folosești acest dispozitiv și condițiile în care vrei să îl utilizezi, ai putea să te descurci fără probleme și cu o variantă din ABS. Ceea ce va deteriora materialul cu adevărat este uzul continuu.

Multe modele de pe piață sunt fabricate tot din plastic, dar acestea sunt întărite cu nailon. Altele sunt fabricate din aluminiu. Acestea sunt cunoscute deoarece sunt mai trainice și vor rezista mai mult în timp, deși au un preț de achiziție mai mare.

Baterie

Este posibil să se epuizeze bateria stabilizatorului de imagine într-o zi în care ai de filmat. Acest lucru este deosebit de deranjant, mai ales dacă ai nevoie de imagini foarte stabile pentru a filma evenimente importante.

Specialiștii recomandă utilizarea sporadică a acestui dispozitiv, adică doar pentru anumite cadre. Astfel vei prelungi durata bateriei. Dacă acest lucru nu este posibil în activitatea ta, va fi necesar să alegi un model cu acumulator mai mare. Totuși, acesta va fi mai greu și mai scump.

Unii producători vor prezenta în descrierea produsului care este durata maximă a bateriei. Aceste valori pot fi încadrate între 5 și 24 de ore. Totuși, ce trebuie tu să faci este să te aștepți la o durată mai mică.

Producătorii testează bateria în condiții optime de funcționare. Condiții în care nu vei lucra, probabil, niciodată. Majoritatea oamenilor totuși, se pot mulțumi cu un model care are un acumulator ce rezistă între 12 și 15 ore.

Compatibilitatea cu sistemul de operare

Stabilizatoarele de imagine pentru telefon trebuie să fie compatibile și cu sistemul de operare. Majoritatea smartphone-urilor vin cu o aplicație care face mai ușoară conectarea la dispozitivul de stabilizare a imaginii.

Cu această aplicație poți accesa mai multe funcții, printre care controlul de la distanță al camerei cu telecomanda stabilizatorului. Butoanele, rotițele, declanșatoarele și joystick-urile pot fi folosite pentru a da zoom, a focaliza, a înclina sau a accesa diverse moduri de filmare.

Numărul de funcții speciale pe care le poți accesa depinde în mod exclusiv de modelul de stabilizator. Totuși, merită să verifici exact ce este disponibil și cum va funcționa această opțiune extra cu dispozitivul tău electronic și cu sistemul de operare. Spre exemplu, unele stabilizatoare oferă mai multe funcții speciale dacă sunt utilizate cu un dispozitiv ce rulează iOS.

De asemenea, funcțiile speciale pot să îți permită să controlezi manual unele setări ale camerei telefonului. Astfel vei putea ajusta după bunul plac ISO, cadrele pe secundă, rezoluția video etc.

Producători

Dacă vrei calitate și fiabilitate, cel mai bine este să investești într-un model produs de un brand care este deja renumit în domeniu.

Există pe piață și multe variante ieftine de produse no-name. Oricât de atrăgătoare ar fi, cel mai bine este să stai departe de ele. Pe lângă faptul că nu sunt durabile, ar putea chiar să îți deterioreze camera sau telefonul.

Cele mai apreciate branduri pe care ar trebui să le alegi sunt: Feiyu Tech, DJI, Hohem.

Concluzii

Este o idee bună să cumperi cel mai bun stabilizator de imagine online. Astfel, poți găsi produsul favorit la cel mai bun preț, iar acesta va fi livrat exact la tine acasă. În plus, ai posibilitatea de a consulta și părerea altor utilizatori, pentru a fi sigur că faci o alegere bună.

Cel mai bun stabilizator de imagine: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de stabilizatoare de imagine care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Stabilizator DJI Ronin SC, 3 axe

Stabilizator DJI Ronin SC, 3 axeConstructia de magneziu si aluminiu, impreuna cu materialele compozite de inalta rezistenta asigura performante robuste la doar 1.1 kg.
Ronin-SC accepta o gama larga de camere si lentile, respectand standarde stricte de performanta.
Viteza de rotatie controlata: Controlul axelor Pan, inclinare si rulare: 180°/s.
Interval endpoint mecanic: Controlul axelor Pan: rotire continua 360 °, Controlul axelor de inclinare: de la -202.5° pana la +112.5°, Controlul axelor de rulare: de la -95 ° pana la +220.

Vezi detalii si pret

2. Sistem de stabilizare Gimbal Feiyu Tech G6 Plus

Sistem de stabilizare Gimbal Feiyu Tech G6 PlusConexiune Wifi + Bluetooth: Dupa conectarea la bluetooth si WIFI, G6 Plus poate controla camera pentru a regla focalizarea, a schimba modul de fotografiere, a selecta rezolutia etc.
Conectarea WIFI la un dispozitiv compatibil pentru a controla fotografierea, fotografierea, urmarirea focalizarii, zoomul, ajustarea sensibilitatii, balansul de alb, valoarea expunerii si functiile de comutare.
Utilizati inelul magic pentru a controla precis zoomul / urmarirea focalizarii camerei prin conectarea la Feiyu pe APP.

Vezi detalii si pret

3. Stabilizator gimbal Bluetooth 3 axe Hohem HG5 Pro

Stabilizator gimbal Bluetooth 3 axe Hohem HG5 ProMaterial: CNC aluminum alloy
Unghi de rulare: 360°
Model baterie: 18650 2000mAh 3.7V (7.4Wh) baterie reincarcabila
Timp functionare: 4 h (once fully charged)
Camere compatibile: GoPro Hero5/ 4/ 3, YI CAM, SJCSAM, AEE, plus alte camere de dimensiuni asemanatoare
Folding Size: 28.8 * 9.2 * 3.6cm / 11.3 * 3.6 * 1.4in – Greutate: 336g / 11.9oz.

Vezi detalii si pret

4. Stabilizator Telefon Gimbal Zhiyun Smooth 4

Stabilizator Telefon Gimbal Zhiyun Smooth 4Zhiyun Smooth 4 transforma telefonul mobil intr-o camera de filmat profesionista.
Va ajuta sa creati stabil si inregistrarea neteda doar cu telefonul.
Panoul de control integrat ajuta utilizatorii sa controleze stabilizatorul.
Smooth 4 face o optimizare profunda pe Timelapse si sustine toate tipurile de tehnici avansate de fotografiere.
Smooth 4 poate rula timp de 12 ore la rand – Stabilizatorul va poate incarca direct telefonul in timpul filmarii.

Vezi detalii si pret

5. Stabilizator gimbal Bluetooth 3 axe Hohem iSteady Pro

Stabilizator gimbal Bluetooth 3 axe Hohem iSteady ProPitching Angle: 320° – Rolling Angle: 320°.
Panning Angle: 640°.
Battery Type: Built-in18650 4000mAh 3.7V rechargeable battery.
Runtime: 12 hours(once fully charged).
Compatible Cameras: For GoPro Hero 2018/6/5/4/3+/3, for YI CAM, for SJCAM, for AEE, and other action cameras of similar sizes.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată