Cel mai bun suport TV de perete

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (36 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun suport TV de perete? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă suportul TV de perete potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun suport TV de pereteDacă tocmai ți-ai luat un televizor modern care va arăta foarte bine în camera în care vrei să îl pui, cea mai bună metodă de a-l scoate în evidență este prin montarea pe perete.

Acesta poate deveni un punct de atracție și poți chiar folosi televizorul pentru a afișa imagini plăcute, ca și când ai avea mai multe tablouri în același loc.

Totuși, pentru a te putea bucura de ore plăcute de divertisment la TV, indiferent că folosești ecranul pentru a urmări emisiunile preferate sau pentru a juca jocuri video, ai nevoie de cel mai bun suport TV pentru perete.

Deși pare o alegere ușoară, lucrurile se complică atunci când intenționezi să îl cumperi pe cel mai bun. Iată cum poți alege cel mai bun suport TV de perete.

Top 3 suporturi TV de perete recomandate

De ce să alegi cel mai bun suport TV de perete?

Acum câțiva ani, nimeni nu își bătea prea mult capul în legătură cu montarea unui televizor. De fapt, nici nu exista montare, acesta era pur și simplu luat, plasat pe o masă și pus frumos un mileu pe el.

În prezent, producătorii sunt într-o continuă concurență, având ca scop crearea unui ecran cât mai subțire. Deși acest aspect este avantajos, vine la pachet cu noi provocări.

Televizorul este mai instabil dacă este plasat pe un corp de mobilier, mai ales dacă are o diagonală mai mare. În acest context, sistemele de montare a TV-ului pe perete, vin ca o soluție salvatoare, oferind o stabilitate mai bună și contribuind la economie de spațiu, exploatându-l doar pe cel vertical.

Cum alegi cel mai bun suport TV de perete

Support TV de perete pivotant 180 de gradeTotuși, nu toate suporturile TV de perete sunt la fel. Chiar dacă vei găsi foarte multe modele pe piață, alegerea s-ar putea să fie mai grea decât ai anticipat. Asta deoarece televizorul perfect are nevoie de un suport compatibil, iar diversitatea lor poate să îți dea bătăi de cap.

Ce tip de suport TV de perete este mai potrivit? Este capabil să îți susțină televizorul? Ai nevoie de cel mai mare unghi de înclinare sau nu? Sunt greu sau ușor de instalat? Ai nevoie să angajezi un profesionist?

Ai nevoie să știi răspunsul la aceste întrebări înainte de a cumpăra un suport TV de perete. Orice persoană care vrea să fie sigură că face o investiție de calitate, va încerca să se informeze cât mai bine înainte.

Venim în întâmpinarea nevoilor tale și am creat acest ghid de cumpărături. Aici vei găsi răspuns la toate întrebările pe care ți le pui nedumerit atunci când vine vorba de acest produs.

De asemenea, la final îți prezentăm și cele mai bune oferte de pe piață ca raport calitate/preț. Iată de ce anume trebuie să ții cont.

Tipul de suport TV de perete

În funcție de gradul de control pe care vei vrea să îl ai asupra televizorului, vei observa că producătorii îți pun la dispoziție mai multe modele care variază în funcție de preț. Practic, în cazul acestui produs, mobilitatea se plătește.

Cu cât vei avea mai multe opțiuni de ajustarea a ecranului după montare, cu atât suportul va costa mai mult. Astfel, poți opta între modele de suport TV de perete fixe, înclinabile sau mobile.

Alegerea o vei face în funcție de buget și de nevoile tale reale.

  • Suport TV de perete fix

Acesta este cel mai comun tip de suport TV de perete și, în multe situații, nu vei avea nevoie de un model mai avansat. Când alegi un astfel de model trebuie să știi că acesta este gândit în așa fel încât televizorul să fie cât mai aproape de perete posibil, fără să iasă prea mult în relief.

Dacă ai optat pentru un televizor foarte subțire, folosind acest suport TV poți profita la maxim de această însușire a lui. Trebuie însă să te asiguri că vei avea suficient spațiu pentru a conecta cabluri în spatele acestuia și că vei avea acces ușor la ele pe viitor.

Dacă portul HDMI al televizorului tău este plasat în spatele acestuia, s-ar putea să fie necesar să cumperi un adaptor unghiular pentru acest cablu. Dacă porturile sunt plasate lateral, nu vei avea nicio problemă cu conectarea sau deconectarea mufelor.

Pentru a putea folosi acest tip de suport TV pentru perete vei avea nevoie de un spațiu liber destul de mare. Doar astfel vei putea plasa televizorul la înălțimea ideală pentru a te putea uita la el fără disconfort.

Unele modele de acest fel pot totuși să îți ofere un anumit grad de control asupra poziției televizorului. Folosind niște șine, poți deplasa ecranul mai la stânga sau mai la dreapta, dar doar câțiva centimetri.

Astfel, atunci când cumperi un astfel de suport TV va trebui să fii foarte precis atunci când alegi locul în care televizorul să stea permanent, conștient fiind de faptul că nu îl vei mai putea muta. Orice ajustare ulterioară îți va da mari bătăi de cap.

  • Suport TV de perete cu înclinare

Suport TV de perete cu inclinareEste asemănător cu modelul fix, cu excepția că îi permite ecranului să se încline în sus sau în jos, în timp ce rămâne atașat de perete. Unghiul de înclinare este de cele mai multe ori de 15 grade pe fiecare parte, dar asta poate varia de la model la model. Posibilitatea de a ajusta unghiul vertical al ecranului poate fi avantajoasă în multe situații.

De exemplu, dacă ai nevoie să instalezi ecranul mai sus decât este ideal (deasupra unui șemineu, spre exemplu), poți înclina ecranul în jos, astfel vizualizarea imaginilor fiind mai facilă.

De asemenea, unghiul de vizualizare poate fi adaptat ușor. Vei avea nevoie de asta dacă ești nevoit să schimbi distanța de la care urmărești de obicei televizorul.

Înclinarea televizorului în sus sau în jos poate fi de ajutor și pentru a scăpa de reflexia luminii din ferestre, fără să fii nevoit să tragi draperiile. În special televizoarele din plasmă mai vechi, au această problemă, deci acest tip de suport TV de perete ar fi ideal pentru ele. Totuși, această problemă încă este prezentă și în cazul multor ecrane LED.

Dacă nu ești sigur ce ar trebui să alegi între o variantă fixă și una cu înclinare, atâta timp cât bugetul îți permite, ar trebui să alegi a doua variantă.

Prețul nu este cu mult mai diferit, iar design-ul celor două opțiuni este destul de similar. Totuși, vei avea un avantaj în plus dacă alegi modelul cu înclinare.

  • Suport TV de perete mobil

Suporturile TV de perete mobile oferă un nivel ridicat de flexibilitate atunci când trebuie să schimbi poziția ecranului. Cele mai bune modele de acest gen, vor permite o gamă largă de ajustări ale poziției ecranului.

Există variațiuni de la un simplu sistem de montare cu pivotare ce permite mișcarea ecranului la stânga și la dreapta, până la modele mai avansate de tipul „tilt and swivel”. Acestea permit ca ecranul să fie tras spre interiorul camerei și apoi înclinat la dreapta, la stânga, sus sau jos. Este posibil ca modelul pe care îl găsești să permită toate dintre aceste mișcări, sau doar o parte.

În unele camere, astfel de suporturi TV de perete se potrivesc mai bine ca altele. Astfel, televizorul poate fi instalat undeva în colțul încăperii la înălțimi destul de ridicate. Astfel, sunt mult mai avantajoase decât modelele fixe sau cu înclinare, care ocupă singure mult spațiu de perete, montarea unui televizor într-un spațiu atât de impropriu fiind imposibilă.

Support TV de perete pivotant 180 de gradeUn suport TV de perete mobil îți permite să împingi televizorul către perete atunci când nu îl urmărești, dar să îl scoți și să îl reglezi spre zona din care vei urmări programele favorite.

Astfel, te vei putea uita la televizor cu aceiași ușurință, indiferent că stai pe canapea sau pe fotoliul din celălalt capăt al camerei. Astfel, acestea sunt cele mai versatile modele pe care le vei putea găsi pe piață.

La fel ca un model fix, acestea sunt montate în perete, dar televizorul nu va ajunge atât de aproape de perete, din cauza brațului pliabil de extindere. Totuși, acest braț îți permite să extinzi televizorul direct în afară, mutat mai la stânga sau mai la dreapta și înclinat sus sau jos.

Deoarece flexibilitatea este mai mare, și prețul de achiziție este mai semnificativ. Unele modele îți permit să rotești televizorul la un unghi de 360 de grade, deși această opțiune s-ar putea să nu fie cea mai practică.

Aceste modele sunt chiar mai scumpe, dar dacă ai într-adevăr nevoie de toată libertatea de mișcare pe care ți-o oferă, s-ar putea să fie o opțiune bună.

Gândește-te bine la poziția în care vei amplasa televizorul și la tipul de mișcări de care vei avea cu adevărat nevoie. Astfel, vei reuși să investești doar în opțiunile extra de care ai cu adevărat nevoie, fără să plătești inutil în plus.

Dimensiunea și greutatea televizorului

Atunci când vrei să cumperi un suport TV de perete, greutatea televizorului este cel mai important criteriu după care să te ghidezi. Brandurile au diferite limite de greutate pe care le pot susține, chiar dacă modelele sunt pentru televizoare de aceiași dimensiune.

Dacă ești în căutarea celui mai bun suport TV de perete online, verifică descrierea produsului pentru a identifica informația legată de limita de greutate suportată. Aceeași informație este afișată, de cele mai multe ori pe cutia produsului.

Durabilitate

Diferiți producători folosesc diferite materiale pentru a fabrica suporturile TV de perete. Oțelul, aluminiul și plasticul sunt variante standard utilizate pentru acest produs. Este logic că oțelul va avea forța necesară pentru a susține cel mai bine un televizor mai greu de-a lungul anilor.

Totuși, indiferent de material, dacă suportul TV are certificări acordate de autorități în domeniu, adică a fost testat conform normelor legale, nu va trebui să îți faci griji în această privință.

Montezi singur suportul TV de perete sau apelezi la ajutor de specialitate?

Instalare suport TV de pereteMajoritatea modelelor de pe piață pot fi montate pe perete cu ușurință de maxim două persoane adulte, care au cât de cât îndemânarea necesară.

Este important să se citească cu atenție toate normele de siguranță și să se urmeze toate instrucțiunile furnizate de producători, în legătură cu tipul de șuruburi și alte instrumente pe care să le utilizezi. Bineînțeles, dacă pachetul de livrare va include și anumite instrumente necesare pentru montare, procesul va fi mai simplu.

Dacă nu ești sigur de capacitățile tale în domeniu, cel mai bine este să apelezi la ajutor de specialitate pentru instalare.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun suport TV de perete?

  • Sistem de blocare pe loc – Atunci când preconizezi că televizorul va fi reorientat foarte des, este ideal să alegi un sistem de blocare pe poziție, ce folosește un angrenaj complex de auto-blocare.
  • Sistem anti-furt – În cazul în care vrei un televizor pentru a fi montat într-un spațiu public sau ai un ecran foarte scump, este o idee bună să achiziționezi un suport TV de perete cu protecție anti-furt. Acesta va face demontarea mai dificilă, ceea ce fie îi va descuraja pe hoți, fie îți va da mai mult timp pentru a-i prinde.
  • Reglare pe înălțime – Unele modele mai scumpe, indiferent dacă sunt fixe sau mobile, pot fi dotate cu un sistem care permite deplasarea cu câțiva centimetrii a televizorului în sus sau în jos, în funcție de nevoi.
  • Alte accesorii – Producătorul poate include în pachetul de livrare piesele necesare pentru montare, sau adaptoare pentru montarea suportului de perete pe podea sau chiar pe tavan.

Producători

Este o idee bună să te interesezi care sunt cei mai apreciați producători din domeniu. Astfel vei avea o mai mare garanție a calității, întrucât brandurile recunoscute se străduiesc să păstreze o reputație bună pentru a avea clienți mulțumiți mereu.

Astfel, cele mai recomandate variante de pe piață sunt fabricate de: A+, Barkan, Hama, VideoSecu, Vogel`s, Vivanco.

Concluzii

Este o idee bună să cauți cel mai bun suport TV de perete online. Aici vei găsi oferte la prețuri foarte bune, dar și o mai mare varietate de produse.

Nu uita să verifici părerea altor utilizatori înainte de a da o comandă. Astfel te vei putea bucura din plin de televizorul tău.

Cel mai bun suport TV de perete: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de suporturi TV de perete care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Suport TV de perete Vogel’s W53080, rotatie 180 grade, 40-65″

Suport TV de perete Vogel's W53080, rotatie 180 grade, 40-65"Acest suport de perete de culoare neagra permite rotirea televizorului tau cu ecran plat cu 180 de grade (90 de grade la dreapta si 90 de grade la stanga), precum si inclinarea acestuia cu 20 de grade in fata.
Este prevazut cu un sistem inovativ si usor de folosit cu declic pentru reglarea inclinarii, ceea ce iti permite sa reglezi fara efort unghiul de inclinare al televizorului.
Nivela de reglare a pozitiei te ajuta sa fixezi televizorul drept pe perete.

Vezi detalii si pret

2. Suport TV perete, reglabil, Vogel’s THIN 545, 40”-65”

Suport TV perete, reglabil, Vogel's THIN 545, 40''-65''Toate accesoriile necesare pentru montarea pe perete sunt incluse: suruburi si dibluri fischer®.
Sistem de mascare a cablurilor, ascunde-ti cablurile.
Instalare usoara: sablonul cu gauri este inclus.
Special pentru televizoarele ultra subtiri.
Experimenteaza cea mai buna pozitie de vizionare din orice parte a camerei.
Pentru montare pe colt sau in dulap.
In general folosit pentru camera de zi, home cinema si dormitor.

Vezi detalii si pret

3. Suport TV de perete Hama Full Motion 118626, reglabil, 47″-90″

Suport TV de perete Hama Full Motion 118626, reglabil, 47"-90"Sistemul Easy-Fix asigura orientarea simpla si continua a aparatului TV.
Cablul managerial asigura ordinea si miscarea de descarcare necesara.
Nivela cu bula de aer si sablonul de gaurit asigura montarea rapida si sigura a suportului de perete si televizorului.
Dupa instalare suportul poate fi reglat orizontal pe perete cu ajutorul gaurilor longitudinale.
Sistem de atenuare a vibratiilor pentru o claritate maxima a sunetului.

Vezi detalii si pret

4. Suport TV perete Multibrackets 6539, Long Reach Arm, 42″-75″

Suport TV perete Multibrackets 6539, Long Reach Arm, 42"-75"Bucurati-va de o imagine minunata din orice loc al incaperii. Inclinare, pivotare, extindere si echilibrare a televizorului fara nevoia unor instrumente speciale.
Cablurile vor fi organizate si ascunse, iar o asamblare aproape fara instrumente asigura o instalare rapida si simpla.
Televizorul poate fi glisat dintr-o parte in cealalta pentru o pozitionare perfecta pe perete. O extensie a bratului de 1010 mm.
Pivotare maxima la stanga si la dreapta, chiar si pentru televizoarele de dimensiuni mari.

Vezi detalii si pret

5. Suport TV de perete A+ SPBK446, reglabil, 37″-70″

Suport TV de perete A+ SPBK446, reglabil, 37"-70"Inovativ, practic si nu in ultimul rand usor de montat, suportul tv A+ te ajuta sa economisesti spatiu, dandu-ti frau liber imaginatiei pentru a pozitiona televizorul sau televizoarele asa cum iti doresti.
Suportul A+ este reglabil si alcatuit dintr-un cadru de otel rezistent, ce ofera siguranta televizorului tau.
Se instaleaza foarte usor, iar standardul VESA il face compatibil cu toate marcile de televizoare.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată