Cel mai bun amplificator WiFi (Range Extender Wireless)

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (63 voturi, media: 3,41 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun amplificator WiFi? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă range extender-ul wireless potrivit pentru tine? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun range extender wirelessPerioada de timp pe care o traversăm este dominată foarte clar de internet – este esențial în toate aspectele vieții, fie la serviciu, fie acasă, în scop informativ sau pentru divertisment. Conexiunea la Internet a reușit să creeze o dependență inimaginabilă.

Acesta este și motivul pentru care, stabilitatea conexiunii este atât de importantă – o legătură slabă, cu întreruperi, perioade de așteptare pentru încărcarea paginilor, poate crea stări neplăcute, iritabilitate, ba chiar frustrări în unele cazuri.

Situațiile de acest gen apar în mod special în cazul clădirilor mari, fie că ne referim la o clădire de birouri sau la locuințe vaste. Conexiunea la Internet prin WiFi este cu atât mai puternică, cu cât se lucrează mai aproape de router, însă pentru încăperile mai îndepărtate există soluția unui amplificator WiFi.

De ce să alegi cel mai bun amplificator WiFi?

Amplificatorul WiFi, cunoscut și ca WiFi Booster sau Range Extender Wireles, este un dispozitiv destul de mic ca și dimensiune, comod, pentru că nu implică fire, cabluri care să încarce suplimentar camera și care să încurce.

Acesta este prevăzut cu o serie de antene care au rolul de a amplifica semnalul de la router, creând astfel o nouă rețea, astfel încât chiar și zonele îndepărtate de routerul principal să beneficieze de un semnal puternic, evitând astfel situațiile neplăcute de care aminteam mai devreme. Semnalul pe care îl receptează acest amplificator trebuie să fie cât mai bun, pentru ca viteza de transfer pe care o oferă să fie aceeași cu cea pe care o oferă și routerul.

Cum alegi cel mai bun amplificator WiFi

În alegerea unui amplificator WiFi care să satisfacă chiar și cele mai exigente așteptări, trebuie sa se ia in considerare următoarele aspecte:

Comabtibilitate router amplificator WiFi

Compatibilitatea cu routerul. Amplificatorul trebuie să fie compatibil cu semnalul WiFi emis de routerul existent. Dacă, de exemplu, acesta emite rețele AC, și Range Extenderul trebuie să permită această conexiune.

Instalarea este foarte importantă. Pentru un novice, modalitatea de instalare trebuie sa fie foarte clar explicată, cu toate detaliile necesare, altfel, situația se poate transforma într-un real calvar.

Suprafața de acoperire menționată de către producător trebuie să fie cel puțin egală cu suprafața pe care o are locuința sau încăperea în care va fi amplasat amplificatorul, altfel riscați să aveți un semnal slab, în ciuda încercărilor de a îmbunătăți situația.

Designul este foarte variat. Acesta poate fi subțire, compact, poate fi prevăzut cu un adaptor de alimentare la priza, pentru a evita întreruperea; mai poate fi prevăzut cu antenă sau fără. Prezența antenei dă amplificatorului o eficiență mai mare

Concluzii

După cum am văzut , există câteva variabile foarte importante asupra cărora trebuie alocată o atenție sporită atunci când se dorește achiziționarea unui dispozitiv de amplificare a semnalului WiFi. Conexiunea la Internet este deosebit de importantă, astfel încât, dacă aveți o locuință mai mare, cu etaj, sau chiar cu ziduri foarte groase, un Range Extender ar îmbunătăți considerabil semnalul.

Cel mai bun Range Extender Wireless: recomandări

Pentru a sublinia cele enumerate mai sus, am ales o serie de recomandări care ar putea face față cu succes în orice context ce ar presupune amplificarea semnalului WiFi.

1. Range Extender wireless AC1750 TP-Link RE450, Gigabit, Dual Band

Range Extender wireless AC1750 TP-Link RE450Amplificatorul WiFi TP-Link RE450 are o rată de transfer de 450+1300 Mbps și este prevăzut cu 3 antene dual-band, pentru 2,4 și pentru 5 GHz, ceea ce ar presupune că în orice zonă există un semnal WiFi, dispozitivele rămân conectate.

TP-Link RE450 este, de asemenea, prevăzut cu port Ethenet ce transformă orice dispozitiv cu fir într-unul wireless și astfel devine facila conectarea la orice dispozitiv WiFi de genul Blu-Ray, smart TV, consolă de jocuri, DVR etc.

Deși, conform specificațiilor producătorului, AC1750 ar trebui să acopere 3000m, cumpărătorii nu sunt foarte mulțumiți de performanțele acestuia, menționând că o suprafață reală ar fi undeva la 50 m.

Indicatorul de semnal generează două culori pentru a indica puterea semnalului, astfel identificând locul potrivit pentru plasarea range extenderului. Roșu indică o distanță prea mare față de router, iar albastru indică distanța potrivită.

Range Extender wireless AC1750 TP-Link RE450 se încadrează în categoria produselor de nișă daca este să judecăm după preț, poate de aici și nemulțumirile accentuate legate de instabilitatea conexiunii. Insa viteza mare de transfer compenseaza dezavantajul distantei, si poate fi folosit cu succes pe distante de pana la 50m de catre cei care isi doresc o viteza cat mai mare a conexiunii.

Vezi pretul la: PCGarage | eMAG

2. Range Extender wireless AC750 TP-Link RE200, Moduri RE/AP, Dual Band

Range Extender wireless AC750 TP-Link RE200Amplificatorul RE 200 este dotat cu o tehnologie de nouă generație 11AC WiFi ce permite o acoperire mai bună a semnalului și asigură compatibilitate cu orice router WiFi standard.

De asemenea, tehnologia High Speed oferă rapiditate pentru streaming HD video sau altele ce necesită lățime de bandă. Setat pe acest mod, RE 200 oferă conexiune pe o singură bandă. Pe bandă dublă, viteza atinge 750Mbps, suficient pentru conexiuni uzuale PC, laptop, tabletă etc.

Prețul este relativ acceptabil, nici foarte ridicat, însă nu se încadrează cu siguranță nici în categoria produselor ieftine. Poate și din acest motiv, cumpărătorii tind să taxeze orice slăbiciune, cum ar fi și acoperirea destul de mică, față de suprafața amintită de producător.

În plus, nici puterea nu poate fi reglată. Numărul celor nemulțumiți nu este însă însemnat, astfel încât decizia cuiva de a-l achiziționa nu poate fi schimbată cu ușurință.

Vezi pretul la: PCGarage | eMAG

3. Range Extender wireless N300 TP-Link TL-WA850RE, Moduri RE/AP

Range Extender wireless N300 TP-Link TL-WA850RERange Extender Wireless TL-WA850RE este un amplificator WiFi ce a obținut un feedbck foarte bun din parte celor ce l-au testat.

Cu o viteză ce poate  atinge 300Mbps, acesta este un model ce permite vizionări video HD, jocuri online și streaming audio. În plus, este prevăzut cu port Ethernet ce îi permite să transforme o rețea cu fir într-una wireless și să conecteze simultan console de jocuri, playere Blu-ray, televizoare cu Internet.

Modelul TL-WA850RE este foarte redus ca și dimensiune și poate fi montat pe perete.

Ceea ce este impresionat este că TL-WA850RE are capacitatea de a memora mai multe rețele WiFi la care a fost anterior conectat, fără a le reseta pe cele precedente de câte ori se conectează la o rețea nouă.

Prețul este unul accesibil, acesta fiind încă un motiv pentru a-l situa în topul preferințelor consumatorilor.

Vezi pretul la: PCGarage | eMAG

4. Range Extender Wireless D-Link DAP-1330

Range Extender Wireless D-Link DAP-1330Pentru a prelungi reteaua dvs. Wi-Fi, pur si simplu conectati Range Extender N300 Wi-Fi intr-o priza oriunde in casa ta. Suportand Wireless N, acest minuscul, dar puternic Range Extender N300 Wi-Fi va ofera viteze de conectare de pana la 300 Mbps, in timp ce inca este compatibil cu dispozitivele fara fir existente.

Configurarea este usoara si nu aveti nevoie de un calculator. Pur si simplu utilizati aplicatia acceptata QRS Mobile pe telefonul inteligent sau tableta.
Aceasta include chiar si un expert incorporat de configurare care va permite sa-l configurati fara fir cu un PC sau un dispozitiv mobil.

In mod alternativ, utilizati portul Ethernet incorporat pentru a crea un hotspot personal de Wi-Fi in camere de hotel cu acces la internet prin cablu, daca sunteti plecat in vacanta.

Vezi pretul la: PCGarage | eMAG

5. Range Extender wireless N300 TP-Link TL-WA855RE, Moduri RE/AP, Antene externe

Range Extender wireless N300 TP-Link TL-WA855REAmplificatorul TL-WA855RE este un model destul de robust, cu două antene externe, unul ce a reușit să convingă datorită performanțelor sale și a prețului.

Range Extenderul se instalează destul de ușor și are o rată de transfer de 300 Mbps. Nu pare să aibă fluctuații de semnal, motiv de încântare pentru toți cei care au cunoscut neplăcerile unei conexiuni instabile.

Per total, modelul pare să fie unul persuasiv, pentru oricine își dorește să îmbunătățească puterea semnalului din zonele mai îndepărtate de routerul ce emite WiFi.

Pentru prețul pe care îl solicită, TL-WA855RE își face treaba foarte bine.

Vezi pretul la: PCGarage | eMAG

Citește și
1 Comentariu
  1. Costi spune

    Am un wifi repeater nu merge sai dau nici reset nici nu găsesc rețeaua cand ai dau căutare de pe laptop sau telefon ce ar putea să aiba

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată