Cel mai bun aspirator silențios

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (20 voturi, media: 4,85 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aspirator silenţios? Ce funcţii şi caracteristici trebuie să aibă aspiratorul silențios potrivit nevoilor tale? Citeşte ghidul nostru şi alege informat.

De ce să alegi cel mai bun aspirator silenţios?

Cel mai bun aspirator silentiosCurăţarea casei poate părea uneori plictisitoare, supărătoare şi puţin interesantă. Pentru a face procesul de igienizare mai plăcut, ar trebui să iei în considerare minunile tehnologiei moderne, care pot fi folosite cu succes în viaţa noastră de zi cu zi.

Ajutoarele indispensabile personale, atunci când vrei să cureţi casa pentru o perioadă de timp mai lungă, sunt aspiratoarele. Peria lor omniprezenta pătrunde în toate părţile inaccesibile ale camerei, colectează cu atenţie praful de pe covoare, le spala, curata plafoanele şi pereţii şi desigur, ca orice lucru creat de om, are avantaje şi dezavantaje.

Un neajuns comun al multor modele de aspiratoare este nivelul ridicat de zgomot. Însă, inginerii inventatori au luptat chiar şi cu acest neajuns şi au reuşit să vină cu un aspirator silenţios.

Cum alegi cel mai bun aspirator silenţios

Cele mai silenţioase aspiratoare sunt moderne şi de mare ajutor într-o casă. Ele se disting, dacă nu printr-o funcţionare complet silenţioasă, cel puţin printr-un zgomot redus.

Aspiratoarele silenţioase sunt utile pentru curăţarea zonelor mari şi sunt potrivite pentru utilizarea în casele unde sunt copii mici. În timp ce copilul este adormit, mama poate face curăţenie în cameră, fără a deranja copilul care doarme.

Merită să cumperi un aspirator silenţios dacă jobul tău presupune creativitate şi multă gândire, dacă studiezi, dacă ai o persoană bolnavă în casă şi exemplele ar putea continua.

Cele mai silenţioase aspiratoare au fost folosite cu succes în spitale, în case de bătrâni, complexe hoteliere, restaurante şi biblioteci. Nu putem spune că aspiratorul silenţios nu creează niciun zgomot.

Zgomotul este prezent, însă este atât de nesemnificativ încât activitatea unui astfel de dispozitiv nu poate tulbura comunicarea dintre două persoane şi nu duce la creşterea tensiunii vocii sau a auzului. Zgomotul făcut de acestea nu depăşeşte valoarea de 65 dB.

Aspirator silenţios cu sac sau fără sac

Cele mai moderne aspiratoare silenţioase deţin un sac pentru praf sau un recipient, iar cele care au dublă funcţionare, mediu uscat/umed, deţin un recipient pentru curăţarea umedă şi un sac pentru curăţarea uscată.

Aspirator silențios cu sac

Aspirator performant silentiosAspiratorul cu sac este practic cel mai folosit pe toate modelele de aspiratoare, implicit pe aspiratorul silenţios. Remarcabil la acest model este preţul cel mai accesibil şi de asemenea, faptul că praful este absorbit direct în sac, curăţarea fiind considerată mult mai igienică, deoarece în momentul umplerii acesta nu trebuie golit, ci pur şi simplu scos şi înlocuit cu unul nou.

Sacii aspiratorului pot fi de unică folosinţă sau permanenţi dacă sunt confecţionaţi din pânză. Sacii din pânză pot fi goliţi şi refolosiţi. Sacii de unică folosinţă au avantajul că sunt realizaţi din hârtie ce nu permite trecerea prafului.

Aspirator silențios fără sac

Cea mai mare cerere de cumpărare a aspiratoarelor silenţioase este aceea pentru dispozitivele cu recipient. Aceste modele au caracteristici unice fiind caracterizate prin simplitate şi comoditate în exploatare.

Recipientul se goleşte uşor de praful colectat şi de reziduuri, aspiratorul fiind gata de funcţionare. Trebuie spus că recipientele sunt destul de încăpătoare, volumul lor standard fiind de 3 litri. Recipientul poate fi spălat cu apă caldă, după care trebuie şters cu un şerveţel uscat.

Acest model de aspirator este caractericat printr-o suprafaţă de filtrare ridicată, realizată dintr-un material de înaltă tehnologie pentru a proteja motorul de praf şi pentru că acesta să funcţioneze la capacitate maximă.

Multe persoane sunt dispuse să cumpere un aspirator silenţios cu recipient pentru colectare din motive economice. Aceste modele durabile şi fiabile nu necesită costuri suplimentare pentru saci de praf, utilizatorul având timp pentru a elibera recipientul de resturile acumulate.

Filtrele aspiratorului silențios

Filtrul este practice plămânul aspiratorului, ce are rolul de a reţine toate impurităţile absorbite la curăţare, protejând astfel sănătatea utilizatorului şi menţinând starea de buna funcţionare a aspiratorului.

Aceste filtre sunt de mai multe feluri, şi anume: filtre primare care sunt montate pe toate tipurile de aspiratoare şi au calitatea de a reţine chiar şi cele mai fine particule de praf.

Filtrele Hepa sunt de cea mai bună calitate, datorită structurii dense. Acestea au calitatea de a reţine cu brio particulele de praf. Filtrele cu cărbune activ sunt folosite în general pentru eliminarea mirosurilor neplăcute şi a substanţelor nocive.

Funcțiile aspiratorului silențios

Aspirator silentios pentru podeleCel mai silenţios aspirator oferă confort şi fiabilitate. Acestea se caracteriseaza prin comoditate şi uşurinţă de utilizare, durabilitate, design modern şi atractiv. Cele mai silenţioase aspiratoare fac posibilă curăţarea casei în linişte, ajungând aproape la tăcere.

Inginerii care au lucrat la crearea unui aspirator silenţios au abordat problema din punct de vedere practic, reducând vibraţiile şi zgomotul, fiind testate toate componentele aspiratorului de la duza şi până la grila de evacuare. Principala funcţie a acestui tip de aspirator este de a lucra fără să facă zgomot.

Puterea de aspirare

Puterea de aspirare a aspiratorului silenţios se schimbă în funcţie de suprafaţa curăţată, adică covor, parchet laminat, linoleum, gresie etc.

Mai mult decât atât, acest aspirator, dacă este dotat cu sac pentru praf, nu are nevoie de filtre suplimentare, astfel încât motorul devine mult mai puternic iar zgomotul mult mai mic decât al unui aspirator normal cu puterea de 2000 de waţi.

Service și garanție

Ca oricare alte produse electrocasnice, aspiratoarele silenţioase sunt supuse controlului de calitate obligatoriu şi au certificate de garanţie. Alege un produs cu o garanție comercială de cel puțin 24 de luni pentru a te asigura că vei fi scutit de bătăi de cap și cheltuieli suplimentare în cazul unui defect.

Cel mai bun aspirator silențios

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de aspiratoare silențioase care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aspirator MIELE C3 Silence EcoLine

Aspirator MIELE C3 Silence EcoLine

Sistem Silence Plus cu izolatie fonica speciala pentru motor si filtru de reducere a zgomotului Silence AirClean.
Rotile pivotante DynamicDrive – Protejeaza podelele: rotile cauciucate si rotilele pivotante cu amortizoare asigura o utilizare silentioasa.
Sistem practic de blocare -Totul este in siguranta: la fixare, duza pt.pardoseala, tubul de aspirare si manerul produc un sunet specific.
Curatare exceptionala si eficienta cu duza pt.pardoseala EcoTeQ Plus.

Vezi detalii si pret

2. Aspirator cu sac Electrolux ZUSALLER58 Silent Zen System

Aspirator cu sac Electrolux ZUSALLER58 Silent Zen System

Silent Zen System™ extra silentios – Aspirati fara sa-i deranjati pe cei din jur.
Multumita imbunatatirilor dezvoltate de inginerii nostri pentru sistemul Silent Zen System™, aspiratorul UltraSilencer™ ZEN a devenit mai performant – un tub silentios si o duza silentioasa si ultra eficienta.
Allergy Plus™ – filtrare excelenta pentru o locuinta curata.
Duza AeroPro™ Parketto Pro pentru podele dure.
Motion Control System™ pentru miscari line si manevrabilitate.

Vezi detalii si pret

3. Aspirator cu sac Rowenta Silence Force 4A RO6441

Aspirator cu sac Rowenta Silence Force 4A RO6441Acest aspirator silentios si delicat permite o aspirare performanta a murdariei de pe orice suprafata, dispunand de trei niveluri de filtrare care capteaza 99,99% din praful aspirat si avand un consum de energie redus cu pana la 60%.
Este echipat cu 3 nivele de filtrare: sac cu filtrare ridicata, spuma si filtru HEPA care retin mai mult de 99.99% din praful aspirat.
Control electronic al puterii de aspirare cu 4 trepte.
Cea mai buna performanta de aspirare atat pe covoare, cat si pe suprafete dure.

Vezi detalii si pret

4. Aspirator cu sac Bosch BGB45331 Silent Clean Premium

Aspirator cu sac Bosch BGB45331 Silent Clean Premium

Nivel redus de zgomot datorita tehnologiei integrate SilenceSound System.
Sistemul QuattroPower: tehnologia de inalta performanta de la Bosch pentru rezultate de curatare extraordinare, cu un consum de energie redus.
Sistemul PowerProtect: pentru performante de curatare de lunga durata, chiar si atunci cand sacul se umple.
Filtru igienic HEPA lavabil: ideal pentru persoanele care sufera de alergii – fara costuri de inlocuire. Se incadreaza in clasa A de emisie a prafului.

Vezi detalii si pret

5. Aspirator cu sac Gorenje VCEA22FRS Super silent

Aspirator cu sac Gorenje VCEA22FRS Super silentAspiratoarele noastre functioneaza usor, fara zgomot. De aceea, nu veti deranja pe nimeni atunci canf faceti curatenie noaptea sau dimineata devreme.
Mai mult decat atat, aspiratoarele au picioruse reglabile din cauciuc, care nu vor deteriora mobilierul sau podeaua.
Filtrul HEPA elimina pana la 99,95 % din particulele din aer, inclusiv polen si excremente de capusa, un detaliu esential pentru cei ce sufera de astm sau alergii.
Strangere automata a cablului.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată