Cel mai bun furtun cu tambur pentru grădină

Cum alegi cel mai bun furtun cu tambur pentru grădină? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă furtunul cu derulator potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun furtun cu tambur pentru gradinaDe îndată ce te-ai hotărât care este cel mai potrivit furtun pentru grădina ta, cel mai bine este că îl cumperi în varianta de furtun cu tambur. Acest dispozitiv îți va permite să depozitezi și să transporți furtunul cu mult mai multă ușurință. Astfel atât curtea cât și grădina ta vor arăta bine, fără un furtun care să le scadă din estetică.

Deși aceste aparate au multe avantaje, nu te vei putea bucura pe deplin de unul dacă nu îl vei alege pe cel mai bun. Dacă vrei să aflii unde au găsit ceilalți pasionați de grădinărit un astfel de furtun, precum și cum poți alege cel mai bun furtun cu tambur, citește în continuare acest articol.

De ce să alegi cel mai bun furtun cu tambur pentru grădină?

Există mai multe motive pentru care îți poți dori cel mai bun furtun cu tambur, iar motivele acestea sunt deseori departe de a fi doar un moft. În primul rând, un motiv este siguranța.

Atunci când furtunul este lăsat pe jos prin curte sau în grădină, poate fi un pericol pentru toți membrii familie, deoarece ei se pot fie împiedica, fie să alunece pe cauciucul ud. Un tambur va aduna la loc sigur, chiar și furtunul verde, care reprezintă un pericol mai mare, având în vedere că e greu de sesizat în iarbă.

Longevitatea produsului este un alt aspect. De cele mai multe ori un furtun crapă deoarece este răsucit sau înnodat, dar un tambur îți permite să îl depozitezi corect, prelungindu-i durata de funcționare.

De asemenea, faptul de a strânge furtunul pe un tambur, te ajută să previi scurgerile nedorite, întrucât atunci când capătul furtunului este departe de robinet, se poate să nu îți dai seama dacă apa mai curge sau nu. Având furtunul pe un tambur, este puțin probabil să mai ai aceiași problemă.

Cum alegi cel mai bun furtun cu tambur pentru grădină

Deoarece vei observa că oferta de pe piață este destul de bogată și cumpărarea unui furtun cu tambur  poate fi considerată o investiție destul de importantă. Diferențele de preț sunt destul de mari, iar la prima vedere par a fi nejustificate.

Cum poți alege deci cel mai bun furtun cu tambur pentru grădină? Îți recomandăm să consulți acest ghid de cumpărături, special conceput pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie în cel mai scurt timp. Conține toate detaliile pe care trebuie să le știi înainte de a face o achiziție, precum și recomandări care te vor ajuta să identifici cel mai bun raport calitate/preț.

Furtun cu tambur derulare usoaraAșadar, pentru a cumpăra cel mai bun furtun cu tambur pentru grădină, citește cu atenție următoarele informații importante.

Tipuri de furtun cu derulator

  • Furtun cu tambur pentru perete

Un furtun cu tambur pentru perete este o soluție foarte populară printre grădinari. Această soluție păstrează furtunul depozitat corect, astfel încât să nu fie nevoie să îți stea în drum. Dacă ai la dispoziție un perete solid care să poată să susțină un tambur, atunci aceasta poate să fie soluția perfectă pentru tine.

Avantajul principal este acela că partea de la sol nu va fi afectată cu nimic, și furtunul va fi depozitat în mod corect și ordonat. Principalul dezavantaj este acela că vei avea nevoie de o bormașină pentru a fixa tamburul în perete, deci montarea poate să îți cauzeze costuri suplimentare.

Acesta poate fi de două tipuri. Fie un accesoriu care se comportă ca un simplu „umeraș” ce suspendă furtunul, sau poate fi găsit sub forma unei cutii. În acest caz, furtunul este protejat de factorii exteriori de mediu, cum ar fi razele solare, ce îi pot scurta durata de viața.

  • Cărucior cu tambur

Unele furtunuri cu tambur se găsesc sub forma de cărucior. Acestea sunt ideale pentru o curte sau o grădină de largi dimensiuni, unde există necesitatea depozitării și a transportării unui furtun mai lung.

Fiind dotate cu un mâner și cu două roți, exact ca un cărucior, îți permite să depozitezi și să transporți furtunul pe distanțe mai mari, fără a depune prea mult efort. Dezavantajul ține doar de preț, acest tip de furtun cu tambur fiind ceva mai scump din cauza accesoriilor adiționale, cum ar fi roțile.

  • Furtun cu tambur retractabil

Un furtun cu tambur retractabil este folositor dacă trebuie să derulezi furtunul pe toată lungimea lui de fiecare dată când vrei să irigi terenul. De asemenea, este o idee bună pentru furtunurile lungi, pentru care ai nevoie de multă energie și chiar forță pentru a-l rula pe tambur.

Funcționează trăgând în mod automat furtunul în tambur, rulându-l în mod ordonat. Sunt rapid și ușor de folosit, și nu necesită forța ta pentru a trage sau a elibera furtunul. Singura problemă ai putea să o ai cu furtunurile foarte lungi. În cazul unor modele de tambur este posibil să nu tragă tot furtunul în mecanism de fiecare dată.

  • Furtun cu tambur din metal

Majoritatea furtunurilor cu tambur sunt fabricate din plastic sau țevi de plastic pentru că sunt material mai ieftine. Cei care vor ceva cu adevărat robust și rezistent, pot alege un tambur din țevi și piese din metal. Vor fi ceva mai scumpe decât cele de plastic, dar vor rezista mult mai bine la inevitabilele lovituri.

Carucior furtun cu tamburDe asemenea, ține cont că atunci când un furtun cu tambur este recomandat de către producător ca fiind din metal, nu înseamnă că acesta este fabricat neapărat în întregime din metal. Sistemul care ține de udare, este fabricat de cele mai multe ori din metal, în timp ce alte părți pot fi din alt material.

Așa că nu te lăsa înșelat de un titlu și verifică bine produsul pentru a te asigura că plătești pentru ce te aștepți să primești. De asemenea, nu uita că un furtun cu tambur pentru grădină fabricat din metal este și mult mai greu decât unul din plastic, deci va fi mai greu de transportat.

  • Furtun cu tambur industrial

Acestea sunt instrumente de grădinări potrivite pentru cei care dețin ferme sau care lucrează la nivel industrial. Sunt de dimensiuni mai mari și fabricate din materiale foarte rezistente. Au capacitatea de a susține furtunuri cu un diametru mai mare decât cel normal, și bineînțeles sunt mai scumpe.

Nu sunt potrivite pentru uz convențional deoarece sunt foarte grele și cu siguranță, ar încurca mai multe decât te-ar ajuta să lucrezi mai ușor.

  • Furtun cu tambur decorativ

Dacă ești o persoană ce ține foarte mult la estetică și ești atrasă de stilul vintage, poți găsi pe piață furtun cu tambur decorativ. Tamburul este fabricat din metal care este sudat într-un design romantic și mai degrabă feminin. Acesta este potrivit în orice grădină și nu va afecta cu nimic estetica ei, ba chiar o va îmbogății.

Lungimea furtunului

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este lungimea furtunului. Ca să alegi o lungime potrivită, măsoară lungimea curții sau a grădinii tale, apoi adaugă și distanța până la cel mai îndepărtat robinet sau sursă de apă. În cazul în care ai o grădină de mari dimensiuni, poți economisii dacă plasezi robinetul undeva în centru ei.

În acest fel, nu vei avea nevoie de un furtun atât de lung. Dar având în vedere că majoritatea robinetelor sunt plasate lângă casă, este mai bine să măsori lungimea grădinii și distanța până la robinet. Ca regulă generală, cumpără mereu un furtun cu tambur pentru grădină care să aibă o lungime de cel puțin 15 metri.

Durabilitate

Furtunul cu tambur trebuie să te servească mai mult decât un an de zile. Deși este posibil să scoți mai mulți bani din buzunar pentru un furtun cu tambur mai costisitor, este mai profitabil pentru tine, atâta timp cât îți asigură că îl vei putea folosi zilnic, fără a fi necesar să faci reparații sau să cumperi unul nou după o perioadă scurtă de timp.

Sunt multe materiale care se folosesc în fabricarea accesoriilor de grădină cum ar fi nylonul, PVC, cauciuc natural sau sintetic, ori poliuretan. Cheia este să te gândești în avans, cum și unde vei folosi furtunul cu tambur.

Dacă îl vei folosi zilnic și tamburul va fi tras pe un teren dur cum ar fi pietrișul, atunci se recomandă investiția în ceva cât mai trainic.

Tambururile trebuie să fie rezistente, mai ales pentru că este posibil să fie lăsate afară chiar și în perioade de temperatură scăzută, dar încă ai nevoie de el pentru a uda grădina. În acest caz sunt recomandate modelele de furtun cu tambur pentru grădină mobile sau fixe, care încastrează total furtunul în interior, protejându-l de factorii externi.

Dacă însă obișnuiești să scoți furtunul cu tambur din garaj sau de la adăpost, și să îl depozitezi imediat în același loc când nu îl mai folosești, poți opta pentru o variantă mai ieftină care nu este atât de bine protejată.

Portabilitate

Furtun cu derulator portabilPe piață vei găsi atât furtun cu tambur fix, cât și portabil. Dacă știi că va fi necesar să plimbi tamburul după tine, atunci ai nevoie de un produs care să nu cântărească mult, fabricat din plastic, de preferat cu roți și cu un mâner ce permite o prindere bună.

Dacă dorești un model fix, trebuie să verifici modul în care se poate atașa de perete, și să te asiguri că peretele este destul de solid pentru a susține greutatea furtunului cu tambur. De îndată ce furtunul este rulat în tambur, acestea pot cântări mult mai mult decât te aștepți.

Mentenanță

Pentru a te asigura că te vei putea bucura pentru mult timp de furtunul tău cu tambur, trebuie să înveți câteva lucruri legate de întreținere. Pentru ca durata de viață a furtunului să fie cât mai mare, asigură-te că după ce l-ai folosit nu rămâne apă în el.

La temperaturi scăzute, chiar dacă este bine depozitat, apa poate să înghețe și să deterioreze furtunul. Asigură-te că furtunul cu tambur pe care îl cumperi, este ușor de transportat pentru a fi depozitat corespunzător. De asemenea, programează-ți să verifici cu regularitate toate piesele mecanismului, și înlocuiește cât mai rapid piesele care sunt distruse.

Dacă aceasta este oferită de producător, verifică bine condițiile pentru garanție, pentru a știi ce acțiuni să eviți astfel încât furtunul cu tambur să aibă o durată de funcționare mare fără defecțiuni.

Ce accesorii și funcții trebuie să aibă cel mai bun furtun cu tambur pentru grădină?

  • Piese de cuplaj – Este foarte important ca furtunul cu tambur să fie echipat cu un kit ce conține piese ce fac posibilă cuplarea la o sursă de apă.
  • Duză – o duză potrivită pentru furtun poate fi inclus în pachetul livrat. Este bine ca aceasta să fie dotată cu un sistem de control al apei, adică să poți să închizi și să deschizi alimentarea cu apă, precum si să îi controlezi stilul de stropire și intensitatea ei, direct de la duză.
  • Derulare lentă – o derulare lentă va permite o așezare ordonată a furtunului pe tambur, evitându-se astfel erorile, precum și nodurile în furtun.

Producători

Dacă ești căutarea celui mai bun furtun cu tambur pentru grădină, atunci un indiciu foarte bun al calității este firma producătoare. Nu te aștepta să fi mulțumit de un furtun cu tambur produs de o firmă de care nu ai mai auzit și pe care l-ai cumpărat doar pentru că era mai ieftin.

Produsele care vor rezista sunt de cele mai multe ori produse de branduri care și-au creat o reputație foarte bună în producerea de accesorii pentru grădină. Astfel, te sfătuim să îți îndrepți atenția mai degrabă înspre acestea. În România, cele mai populare sunt: Gardena, Hozelock, Karcher, Strend PRO.

Dacă vrei să găsești cele mai bun prețuri, îți recomandăm să cauți produsul dorit online. Aici este foarte ușor să găsești ceea ce îți dorești și poți profita mereu de oferte și de promoții pe care nu le-ai găsi într-un magazin tradițional. De asemenea, produsul va fi livrat la tine acasă, deci nu va trebui să pierzi și mai mult timp cu deplasarea.

Înainte de a cumpăra un furtun cu tambur pentru grădina ta, este de preferat să consulți review-urile altor cumpărători. Astfel vei putea să îți dai seama dacă produsul este sau nu potrivit pentru nevoile tale, fără a mai fin nevoie să îl testezi personal.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun furtun cu tambur pentru grădina ta.

Cel mai bun furtun cu tambur pentru grădină: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de furtunuri de grădină cu derulator pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Bobina cu furtun Karcher CR 7.220, Rulare automata, Furtun 22 m

Bobina cu furtun Karcher CR 7.220, Rulare automata, Furtun 22 mRetragerea furtunului este automata si uniforma.
Tamburul pentru furtun automat dispune de o frana pentru furtun integrata care asigura retragerea controlata a acestuia.
Include 20 plus 2 m de furtun de 1/2″ de calitate superioara, fara ftalati;
Pulverizator Plus 2.645-177.0 – 1 racord furtun – 1 racord furtun cu Aqua Stop.
Racord robinet G3/4 si reductor G1/2;
Depozitarea optima a accesoriilor – Gata montat.

Vezi detalii si pret

2. Set furtun cu tambur Fiskars Waterwheel M, 20m

Set furtun cu tambur Fiskars Waterwheel M, 20mCompartimentul de accesorii usor accesibil este dotat cu un pistol de stropire cu duza ajustabila, un conector filetat si un suport pentru spray.
In plus, tamburul este echipat cu un carut cu roti, facandu-l foarte usor de mutat.
Sistemul de derulare si rulare a furtunului este simplu si usor de folosit.
Furtun durabil de 13 mm (1/2”).
Lungime furtun: 20 m.
Compartiment de depozitare a accesorilor in tambur.

Vezi detalii si pret

3. Derulator furtun Hozelock 2 in 1 cu furtun 25m si conectica incluse

Derulator furtun Hozelock 2in1 cu furtun 25m si conectica incluse

Derulator furtun 2 in 1 de sine statator sau cu prindere in perete.
Capacitatea este corelata cu furtunul de 12,5 mm diametru, lungime 25m.
Include Maxi PLUS 12,5 R25, duza, conexiune furtun, robinet, 3/4”-1/2” racord robinet, sistem de prindere in perete.
Cadrul robust permite rebobinarea rapida si usoara
Nu mai gatuiti și încurcați furtunul asigurând o durata mare de utilizare.
Vine gata asamblat, permitandu-va să irigati imediat.

Vezi detalii si pret

4. Set tambur + furtun+conectori+lance, Claber

Set tambur + furtun+conectori+lance, ClaberTamburul pentru furtun Claber este destinat utilizarii in gradini mici pana la medii.
Manerul (manivela) este pliabil pentru usurarea rularii furtunului.
Material:PVC – Diametru furtun: 1/2″.
Diametru furtun (mm):13 – Lungime rola (m): 20.
Recomandare:pentru irigatii.
Setul contine: 1 x tambur furtun pentru montare pe perete, 20 m furtun 13 mm ( 1/2″ ), conectori, lance de stropire.

Vezi detalii si pret

5. Furtun pe tambur cu derulator Aquacraft Premium 990076

Furtun pe tambur cu derulator Aquacraft Premium 990076

Deja asamblat si echipat cu 25 m de furtun, conectori si pistol de pulverizare.
Pentru montarea pe perete sau in picioare pe pamant.
Pentru terase si gradini mici.
Conexiune 1/2” – Greutate 6.25 kG – Cupla rapida 1/2 “.
7 moduri de pulverizare pentru pistolul de stropit.
Maner ergonomic pentru transport.

Vezi detalii si pret

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată