Cel mai bun kit de încălzire în pardoseală

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (33 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun kit de încălzire în pardoseală? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă kitul de încălzire în pardoseală potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun kit de incalzire in pardosealaAcum 2000 de ani, romanii inventau unul din cele mai apreciate sisteme de încălzire din zilele noastre: încălzirea în pardoseală. Abia în prezent oamenii au devenit mai receptivi la această formă de încălzire care nu este doar eficientă, ci și economică și foarte benefică pentru sănătate.

Dacă acestea sunt avantajele care te-au convins și pe tine să alegi acest sistem de încălzire poate te întrebi: unde găsesc și cum aleg cel mai bun kit de încălzire în pardoseală? Află răspunsul în acest articol.

De ce să alegi cel mai bun kit de încălzire în pardoseală?

De ce ai alege acest sistem și nu unul clasic cu centrală și calorifere. Răspunsul este simplu: ai mult mai multe avantaje. Deși mai greu de instalat, odată pus în funcțiune, acest sistem de încălzire îți poate asigura o temperatură uniformă în toată încăperea.

Setat la o temperatură de 24°C, vei resimții această temperatură la nivelul picioarelor, iar la nivelul capului o temperatură de aproximativ 22°C. Dar această temperatură va fi uniformă în fiecare colț al casei. Din punct de vedere financiar, vei face o economie de 40% în comparație cu sistemul de încălzire clasic.

De asemenea, durata de funcționare a unui astfel de sistem se ridică la 50 de ani, deci lucrările de întreținere vor fi minime. Nu putem nega nici beneficiile pentru sănătate.

Faptul că nu îți va fi frig la picioare te va scutii de boli și infecții ale aparatului respirator, renal, și ale sistemului osos.

Cum alegi cel mai bun kit de încălzire în pardoseală

Deoarece nu este un sistem de încălzire despre care se vorbește foarte des, este normal să nu fi foarte bine informat cu privire la acesta. Dar lipsa de informare este periculoasă atunci când te gândești serios să instalezi un astfel de kit în casa ta.

Este foarte ușor să faci o alegere greșită și să nu te poți bucura cum ar trebui de avantajele încălzirii în pardoseală. Așadar, pentru a putea identifica cel mai bun kit de încălzire în pardoseală pentru locuința ta, este necesar să te informezi foarte bine înainte.

Pentru a te ajuta, noi am adunat deja toate informațiile de care ai nevoie în acest ghid de cumpărături. Dacă îl vei consulta cu atenție și interes, vei putea să afli în dor câteva  minute răspunsul la întrebarea a, iar la sfârșit te ajutăm și să identifici cel mai bun raport calitate preț de pe piață.

Așadar, pentru a face cea mai înțeleaptă achiziție, acordă atenție următoarelor informații importante.

Cum alegi dimensiunea potrivită

Incalzire pardoseala gresieIndicele de dimensiune în cazul kitului de încălzire în pardoseală, este ușor diferit față de modul în care este exprimată dimensiunea altor suprafețe. Spre exemplu, vei găsi kituri de încălzire la o dimensiune de 20 mp sau 30 mp.

Dar aceasta nu înseamnă că bucățile de covoraș cu fir vor avea efectiv această dimensiune. Informația aceasta este mai degrabă utilă pentru a-ți da seama care este suprafața care poate fi încălzită uniform cu ajutorul covorașelor din kit.

Acestea pot fi aranjate în orice poziție și orientare dorită, în scopul de a se potrivi cât mai bine cu forma camerei. Orice cameră este diferită, așa că  este normal ca aceste kit-uri să îți permită să le aranjezi într-un mod cât mai ergonomic.

Legat de amplasarea covorașelor cu fir trebuie să se țină cont de un aspect foarte important. În zonele în care există instalație în pardoseală, nu ar trebui să de plaseze corpuri mari de mobilier. Așa cum bine știm, lemnul are o conductivitate termică mare, așadar va absorbi o mare parte din căldura care ar trebui să fie disipată în încăpere.

Pentru a evita acest lucru poți fie să alegi corpuri de mobilier care se montează în perete, fie să eviți să plasezi covorașe în zona care știi că va fi ocupată de un corp de mobilier.

Puterea

Verificarea indicelui de putere te va ajuta să îți faci o idee atât cu privire la eficiența sistemului de încălzire cât și cu privire la consumul de energie. În mod evident, un kit de încălzire în pardoseală cu o putere mai mare, va genera un consum mai mare al energiei.

Este deci necesar să verifici puterea kitului înainte de a-l cumpăra și instala. De cele mai multe ori puterea va fi exprimată în W/m (Watti pe metru), sau puterea totală exprimată în Watti.

Eficiența kitului de încălzire va fi influențată de mai mulți factori. Măsura în care încăperea este izolată termic, numărul de pereți exteriori precum și tipul de material al pardoselii, sunt elemente după care te poți ghida în alegerea puterii potrivite. Pentru a te obișnui cu procesul de aproximare, poți lua ca reper baia.

Între un kit de baie cu o putere de 227 W și unul de 300 W, vei alege având în vedere izolația băii, dar și măsura în care vreți să fie încălzită. Dacă un nivel de încălzire moderat și o factură la curent mai mică vor cântării mai mult pentru tine, vei alege valoare cu puterea mai mică. Dacă în schimb ai nevoie de un spațiu bine încălzit, alege varianta cu 300 de W.

În determinarea puterii de care ai nevoie, comparațiile între un sistem cu calorifere și unul cu încălzire în pardoseală nu își au locul. Asta deoarece kiturile de încălzire în pardoseală vor fi mereu mai eficiente decât radiatoarele.

Așadar, chiar dacă au o putere specificată egală, eficiența nu este identică. Sistemul de încălzire în pardoseală degajă căldura pe o suprafață mai mare, astfel că, cu aceiași putere ca a unui calorifer, vei încălzi o suprafața mai mare, într-un mod mai eficient.

Puterile acestor două sisteme nu se pot compara deoarece nici modul lor de acțiune nu seamănă deloc. În cazul caloriferelor, mare parte din căldură se ridică la nivelul tavanului, unde se pierde deoarece nu îți servește la nimic.

Încălzirea în pardoseală însă circulă de la nivelul solului spre tavan. Astfel nivelul optim de temperatură se va resimții la nivelul corpului și al capului, diferența dintre podea și tavan fiind de 4-6°C.

Tipul de pardoseală

Incalzire pardoseala parchetCel mai bun kit de încălzire în pardoseală trebuie adaptat la materialul cu care va fi acoperit. Producătorii pun la dispoziție variante pentru diferite tipuri de pardoseli. Astfel ai de ales dintre kituri de încălzire pentru:

  • Parchet laminat
  • Gresie
  • Gresie și marmură

Va fi o plăcere să poți umbla pe gresie fără să simți că îți îngheață picioarele. Alegerea ta va depinde deci, de estetica pe care vrei să o abordezi în camere, și instalarea unui astfel de sistem nu te va condiționa să alegi doar un anumit material pentru pardoseală.

Senzori de încălzire și termostat

Orice sistem de reglare al temperaturii are nevoie de un termostat pentru a funcționa optim. Acest lucru se aplică bineînțeles și în cazul kiturilor de încălzire în pardoseală. În acest caz ai două opțiuni.

Fie cumperi un kit de încălzire care este deja dotat cu un termostat și/sau senzori de căldură, fie alegi un kit la care să îi adaugi ulterior un termostat.

Dacă alegi prima variantă, va trebui să scoți ceva mai mulți bani din buzunar la achiziție, dar nu va trebui să te mai stresezi pentru căutarea termostatului potrivit. Dacă alegi a doua variantă, cel mai bine este alegi un producător care lucrează cu profesionalism și oferă pe lângă descrierea produsului, și o listă cu termostate compatibile cu kitul respectiv.

Astfel nu va trebui să cauți atât de mult un model potrivit. Avantajul acestui mod de abordare este faptul că îți permite să te încadrezi într-un buget lunar.

Dacă bugetul nu îți permite să achiziționezi kitul împreună cu termostatul în aceiași lună, poți achiziționa doar termostatul o luna mai târziu.

Grosimea cablului

Modul în care acest sistem de încălzire funcționează, se bazează pe încălzirea unor cabluri care sunt fixate pe covorașele din kit. Acestea se vor instala apoi sub pardoseală. Grosimea acestui cablu însă, poate influența mult instalarea kitului de încălzire.

În cazul cablurilor mai groase, va fi necesar ca nivelul pardoselii să fie ușor ridicat pentru a te putea bucura de o suprafață uniformă, fără denivelări. Deoarece nu toți proprietarii sunt de acord cu o asemenea modificare în structura casei lor, există variante diferite de grosime pe piață.

Cel mai subțire tip de cablu este cel de 3 mm. Următoarea variantă este cea de 4 mm care este deja destul de mare în grosime. Bine

Măsuri de protecție

Incalzire in pardoseala cu termostatÎn cazul încălzirii prin pardoseală care funcționează pe bază de electricitate, cel mai mare pericol în reprezintă infiltrarea apei. Așadar, pentru a te asigura că elimini riscul de electrocutare sau de defectare a instalației, e nevoie să verifici rezistența la apă a kitului pe care îl vei achiziționa.

Cele mai bune kituri de încălzire în pardoseală sunt dotate cu sisteme performante și accesorii în plus pentru evitarea reacției la apă.

Mai ales în încăperi precum baia sau bucătăria unde riscul de a ajunge apă pe pardoseală este foarte ridicat și inevitabil. De asemenea, alege un kit cu extra protecție în cazul în care îl instalezi sub parchet, unde apa pătrunde mult mai ușor decât în cazul gresiei. 

Cel mai bun kit de încălzire în pardoseală din acest punct de vedere este acela care vine însoțit de mantale din PVC.

Producători

Deși alegerea kitului de încălzire în pardoseală este o decizie importantă, asta nu înseamnă că nu poți face cumpărăturile în mod confortabil, chiar online. Online ai posibilitatea de a găsi multe modele de kituri de încălzire, astfel încât să reușești să îl găsești pe cel mai potrivit pentru tine.

De asemenea, majoritatea magazinelor care comercializează astfel de produse au suport 24h, deci poți cere sfatului unei persoane din staff pentru ajutor.

Cea mai bună garanție a calității o poți afla dacă te interesezi despre producător. Un producător care și-a format deja o reputație bună, se va strădui să păstreze ridicat standardul calității pentru anu-și compromite reputația. Așadar, te poți ghida după producători pentru a alege un kit de încălzire de care să fii cu adevărat mulțumit și care să reziste în timp în ciuda eventualelor provocări.

Deoarece este o investiție de care plănuiești să te bucuri în următorii 50 de ani, nu o poți trata cu superficialitate. Evită să cumperi de la o firmă no-name care are un preț dubios de mic, și alege unul din următoarele branduri care și-au câștigat o bună reputație: Magnum Heating, Ecofilm, Delphi.

De asemenea, înainte de a face orice achiziție, nu uita să consulți secțiunea de review a produsului, unde utilizatorii au lăsat părerea lor despre acesta. Astfel poți să îți dai seama dacă produsul este sau nu potrivit pentru tine, încă înainte de a-l achiziționa.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să alegi cel mai bun kit de încălzire în pardoseală.

Cel mai bun kit de încălzire în pardoseală: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de kituri de încălzire în pardoseală care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Kit incalzire prin pardoseala 100 mp

Kit incalzire prin pardoseala 100 mp

Acopera 100 m2 ca sursa principala de incalzire* – 10mm distanta dintre tevi.
Este recomandat ca incalzirea prin pardoseala sa fie instalata pe o suprafata bine izolata.
Kit-ul este alcatuit din:
1 x Distribuitor din otel inoxidabil cu 10  iesiri;
1 x Vana de amestec cu Pompa Electronica Grundfos Alpha2 L eficienta energetic
10 x 2 Conectori Eurocon 16mm/2.0, etc.

Vezi detalii si pret

2. Pachet covor incalzire in pardoseala C&F Technics, 1500W

Pachet covor incalzire in pardoseala C&F Technics, 1500WCovorul de incalzire prin pardoseala C&F este un tip unic de covor de incalzire prin pardoseala.
Sistemul a fost proiectat pentru a fi utilizat pe o pardoseala existenta, podea, sau un etaj existent, finisat.
Presul este de aproximativ 4 mm grosime si poate fi inclus intr-un strat de adeziv, fara nici o demolare sau macinare.
Termostatul avansat tine cont de timpul necesar de incalzire a unei suprafete, astfel incat podeaua este intotdeauna la temperatura potrivita cand doriti.

Vezi detalii si pret

3. Kit covor aluminiu incalzire sub pardoseala parchet/mocheta INTACT HEATING 1200W

Kit covor aluminiu incalzire sub pardoseala parchet/mocheta INTACT HEATING 1200WCosturi lunare reduse pentru incalzire comparativ cu alte sisteme.
Randament 100% – instalare flexibila.
Se instaleaza usor si rapid fara aprobari direct sub parchet , padoseala lemn etc
grosime foliei de aluminiu de doar 1 mm.
Sunt fabricate din materiale de inalta calitate pentru a oferii performante  maxime.
Se monteaza cu termostat pentru controlul temperaturii in incapere.

Vezi detalii si pret

4. Covor incalzire sub pardoseala – 2m² / 300 Watt

Covor incalzire sub pardoseala - 2m² / 300 WattCovor electric incalzire sub gresie, usor de instalat si control termostat digital.
Sistemul de incalzire este construit dintr-un covor dur de nylon deschis cu un conductor integral si cablu de rezistenta.
Are doar 3,5 mm grosime capabil sa reziste la instalatii dure, este instalat direct in adezivul pentru gresie flexibil.
Invelitoarea de izolare a elementului de incalzire se face din TEFLON si invelisul exterior este tesut impletitura de sarma, cu o manta de PVC suplimentar facandu-l foarte durabil si 100% rezistent la apa.

Vezi detalii si pret

5. Kit covor incalzire in pardoseala INTACT HEATING 450W

Kit covor incalzire in pardoseala INTACT HEATING 450WSe pot monta in orice tip de incaperi : spatii de locuit, birouri,  bai, bucatarii, depozite , terase , etc.
Nu prezinta risc de degradare in cazul inghetului.
Se monteaza cu termostat pentru controlul temperaturii in incapere.
Se poate seta temperatura dorita pentru pardoseala .
Nu necesita revizii , intretinere, filtre, consumabile , etc.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată