Cel mai bun aparat de etichetat

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,99 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aparat de etichetat? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aparatul de etichetat potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun aparat de etichetatUn spațiu organizat înseamnă o minte organizată, ceea ce duce la mai puțin stres și anxietate. Nu este de mirare că din ce în ce mai multe persoane sunt tot mai atrase de ideea ordinii în fiecare loc din casă.

Din acest motiv, aparatul de etichetat a devenit atractiv și pentru utilizatorul convențional, nu doar pentru cei din domeniul comercial și industrial. Aceste dispozitive sunt ideale pentru etichetarea borcanelor cu alimente sau a cutiilor de depozitare din cămară sau garaj.

Dacă vrei să știi cum poți să îl alegi pe cel mai bun, iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont.

Top 3 aparate de etichetat recomandate

De ce să alegi cel mai bun aparat de etichetat?

Etichetele sunt o metodă foarte bună nu doar de a organiza diferite obiecte sau alimente, ci pentru a le face pe acestea ușor de găsit de către oricine.

Astfel orice membru al familiei sau coleg de birou va putea să găsească exact ce trebuie, fără confuzii, la timp. În plus, nu vei mai uita unde ai pus un lucru, deoarece orice obiect va avea un loc bine stabilit și etichetat.

Cum alegi cel mai bun aparat de etichetat

Aparat de etichetat portabilUn aparat de etichetat bun va face tot procesul foarte simplu, cu cât mai puține erori. Acesta trebuie să aibă o tastatură ușor de folosit, sau să ofere posibilitatea de se conecta la o tastatură obișnuită.

Pe piață vei găsi diferite modele, unele mai avansate, iar altele mai rudimentare. Fiecare prezintă avantaje și lipsuri și sunt potrivite pentru categorii diferite de utilizatori.

În acest ghid de cumpărături te vom ajuta să înțelegi ce tip de aparat de etichetat și se potrivește cel mai bine, precum și care sunt criteriile de selecție care te vor ajuta să alegi cel mai bun și potrivit model din prima.

Astfel vei evita experiențele neplăcute și te vei putea bucura din plin de avantajele pe care aceste aparate le oferă.

La finalul acestui articol îți vom prezenta și o listă cu cele mai bun modele de aparate de etichetat, disponibile acum la cel mai bun raport calitate preț de pe piață.

Iată așadar ce trebuie să știi înainte de a face o alegere:

Tipul de aparat de etichetat

Alege aparatul în funcție de modul în care vrei să îl utilizezi

 • Imprimanta de etichetat

Acesta este un model de birou care stă așezat pe masă. Funcționează cu rezerve tip role și este potrivit pentru un nivel de utilizare mediu. Sunt cel mai des folosite în domeniul medical sau comercial. Imprimarea este rapidă, având multe funcții extra la dispoziție.

Sunt recomandate pentru cei care vor caractere imprimate la o rezoluție foarte bună, astfel încât scrisul să fie foarte clar.

 • Aparate de etichetat comerciale

Sunt făcute pentru a suporta un nivel mai mare de utilizare, putând fi folosite cu rezerve foarte late. Sunt utilizate în fabrici, depozite sau secții de ambalare. Sunt o alegere bună pentru magazine mai mici, de asemenea.

 • Aparate de etichetat industriale

Se folosesc în domeniile care au nevoie tot timpul de un nivel foarte mare de etichete. Sunt practice în orice industrie care se ocupă de depozitare, inventariere, administrare de bunuri.

Sunt special concepute pentru a face față condițiilor dure de manevrare din spațiile în care sunt folosite, printre care fabrici.

Pot fi foarte rapide, iar în acest domeniu este necesar să alegi un aparat de etichetat care să imprime foarte rapid ceea ce dorești.

Sunt foarte durabile și pot printa mii de etichete în fiecare zi la standarde foarte mari. Pot fi fixe sau portabile, putând fi conectate la un server principal. Evident, nu sunt recomandate utilizatorului convențional, aceasta fiind o investiție care nu s-ar justifica niciodată.

 • Aparat de etichetat personal

Foarte populare pe piață, acestea sunt aparatele pe care orice utilizator convențional le poate folosi cu ușurință. Sunt portabile, modele care se țin în mână, unele fiind asemănătoare unui pistol.

Nu sunt recomandate pentru uz continuu, dar sunt ideale pentru utilizarea în casă. Odată ce vei fi terminat de etichetat tot ce îți dorești, vei depozita aparatul, urmând să îl folosești mult mai rar.

Mecanismul de printare

Diferite aparate de etichetare pot folosi mecanisme diferite pentru a imprima etichetele. În funcție de procedeu undele funcționează mai rapid sau mai lent, iar calitatea imprimării poate fi mai mare sau să lase de dorit.

De aceea este bine să știi clar la ce să te aștepți de la fiecare mecanism:

 • Transfer termic

Cele mai multe aparate de etichetat folosesc această tehnică pentru a imprima informația pe un material. Etichetele obținute astfel sunt considerate de înaltă calitate și rezistente. Atât variantele pentru birou cât și cele industriale folosesc acest tip de imprimare.

Aparat de etichetat transfer termicTransferul termic folosește panglici de cerneală realizate din rășină, ceară, sau un amestec de rășină cu ceară. Astfel, pentru a obține cele mai bune rezultate este important să folosești un mediu de transfer corespunzător tipului de bandă de cerneală utilizat.

Eticheta poate fi imprimată pe materiale precum hârtie, plastic, poliester, etc. Astfel etichetele vor fi rezistente la ulei, chimicale, temperaturi extreme, expunere la exterior etc. Sunt modele mai scumpe.

Similare cu aparatele TT (transfer termic) sunt cele care folosesc tehnologia DT (transfer termic direct). În acest caz, nu banda de cerneală este importantă, ci materialul de transfer. Acesta trebuie să fie special, având un strat chimic sub stratul ce suprafață care se activează la căldură pentru a dezvălui modelul imprimat. Etichetele însă se decolorează la expunerea la raze UV.

Sunt mai ieftine, de aceea sunt și mai preferate, deși etichetele nu sunt la calitatea celor printate de un aparat TT. Unele modele îți permit să folosești ambele tehnologii.

 • Aparat de etichetat cu laser

Acestea sunt ideale pentru aparatele de etichetat de birou. Sunt ușor de folosit și ieftine. Rezistența etichetelor astfel obținute poate fi influențată de temperatură și umiditate. De asemenea, poți obține atât etichete alb negru cât și color.

Calitatea imprimării este destul de bună în cazul expunerii la UV, dar nu rezistă dacă sunt expuse la substanțe chimice timp îndelungat.

 • Aparat de etichetat cu jet de cerneală

Funcționează pe același principiu ca imprimanta clasică ce are cartuș reîncărcabil. Stropi mici de cerneală sunt direcționați pe mediul de transfer (ex hârtie), astfel imprimându-se eticheta.

Modelele cele mai noi funcționează la fel de rapid și calitativ ca cele cu laser. Îți permit astfel să imprimi etichete de înaltă calitate la un preț foarte convenabil.

 • Aparat de etichetare prin embosare

Acestea sunt aparate pentru uz personal, casnic, ideale pentru etichetarea obiectelor, a conservelor sau a sertarelor.

Procesul de printare este diferite deoarece nu folosește deloc cerneala. Literele sunt presate pe o bandă dintr-un material flexibil asemănător cu plasticul. Astfel se obține o etichetă texturată cu litere în relief.

Aspectul este unul vintage, acesta fiind și motivul pentru care mulți îl apreciază. Ai posibilitatea de a cumpăra rezerve de bandă în diferite culori, cele mai populare fiind negru, maro, albastru și roșu.

Când ai terminat de introdus toate literele banda va fi tăiată de către aparat. Astfel obții o etichetă estetică, autoadezivă pe care o poți lipi imediat pe suprafața dorită.

Alte aspecte de care să ții cont:

 • Display

Este important ca ecranul (dacă acesta există) să afișeze clar informația pe care tu o introduci, pentru a te asigura că eviți cât mai mult eventualele erori umane.

Unele modele au un ecran mai mare ce poate afișa chiar și trei rânduri de scris, în timp ce altele doar un rând. Totuși, un ecran mic nu reprezintă o problemă atunci când utilizarea aparatului de etichetat nu este una continuă și, bineînțeles, nu îți încetinește munca.

Sunt apreciate aparatele care au ecran iluminat. Astfel le vei putea folosi cu ușurință chiar și în locuri mai întunecoase, cu ar fi un colț prost iluminat dintr-un depozit.

 • Bateria

Aceste aparate pot funcționa cu baterii de tip AA sau AAA, dar și cu acumulatori reîncărcabili. Utilizatorii preferă aparatele de etichetat cu baterie reîncărcabilă, deoarece sunt mai convenabile decât varianta de a avea mereu baterii de rezervă la îndemână. Totuși, în general, sunt mai scumpe decât cele cu baterii de unică folosință.

 • Tastatura

Aparat de etichetat cu tastatura compactaPoți găsi aparate de etichetat cu sau fără tastatură. În cazul celor cu tastatură, asigură-te că tastele sunt destul de mari și ușor de apăsat pentru a putea introduce cu ușurință orice tip de informație ar fi necesar. Alege o tastatură cât mai complexă, care să aibă și taste pentru funcții speciale.

Un model fără tastatură trebuie să se poată conecta la un alt dispozitiv care va facilita introducerea datelor. În acest caz, aparatul se poate conecta fie la un telefon inteligent, conexiunea fiind una fără fir prin bluetooth sau wi-fi, fie la un computer, ceea ce îți permite să utilizezi tastatura preferată. Conexiunea se poate face cu sau fără cablu.

 • Metoda de tăiere a etichetelor

Cele mai bune aparate de etichetat sunt dotate cu un mecanism de decupare al etichetelor, cu o tăietură curată fără defecte. De regulă acesta constă într-un buton sau trăgaci pe care îl poți accesa.

Dacă este vorba despre un model portabil de mână, este de preferat ca acest buton să fie poziționat pe una dintre laterale decât pe partea din față, astfel fiind mai rapid și ușor de accesat.

 • Posibilitatea de a printa mai multe linii

Cele mai bune aparate de etichetat îți oferă posibilitatea de a printa, în funcție de nevoie, mai multe rânduri pe aceeași bandă. Cele mai performante modele permit imprimarea a 5 rânduri.

Indiferent că vei avea sau nu nevoie să folosești atât de multe rânduri, din moment ce calitatea imprimării poate să scadă, este important să ai un aparat cât mai flexibil.

 • Salvarea etichetelor favorite

Cel mai bun aparat de etichetat îți oferă posibilitatea de a crea modele de etichete pe care să le salveze. Astfel, nu va fi nevoie să introduci aceeași informație sau una asemănătoare de fiecare dată.

Este suficient să accesezi un model și să îl editezi puțin sau să îl printezi exact așa cum este. Numărul de modele ce pot fi salvate poate varia de la 15 la 50.

 • Fonturi

Poate fi important pentru domeniul în care vrei să folosești etichetele să fii creativ. Un aparat de etichetat care îți permite să alegi diferite fonturi pentru litere, îți permite să evidențiezi mai bine unele cuvinte sau fraze, captând mai ușor atenția. De regulă, aparatele care suportă mai multe fonturi sunt cele care se pot conecta la PC.

 • Imprimarea codurilor de bare

Dacă deții o mică afacere, este posibil să ai nevoie să folosești o astfel de funcție. Caută un aparat de etichetat care oferă suport pentru imprimarea codurilor de bare.

 • Conectivitate

Un aparat de etichetat care se poate conecta la un dispozitiv precum un computer sau un telefon, indiferent de sistemul de operare utilizat, este mai practic. Ai astfel posibilitatea de a accesa o bibliotecă mai mare de fonturi, având astfel etichete mai variate.

Etichete color sau alb-negru?

Etichetare pentru organizarea birouluiCele mai ieftine și rudimentare aparate pot imprima o singură culoare, de obicei negru. Alte modele însă pot produce alte culori, cum ar fi galben pe negru. De fapt există aparate care permit imprimarea unor combinați variate de culori.

Cele care pot printa si culoare sunt mai scumpe, deci trebuie să decizi dinainte daca ai nevoie de această opțiune și dacă o vei folosi astfel încât investiția ta sa fie una justificată.

Concluzii

Poți cumpăra cel mai bun aparat de etichetat online. Indiferent că vrei să îl folosești pentru uz personal sau profesional, găsești o mare varietate de modele.

Acum că știi cum să îl alegi pe cel potrivit pentru tine, vei putea lua mai rapid decizia corectă. Dacă îl vei comanda astfel, produsul va ajunge la ușa ta foarte rapid.

Părerea altor utilizatori te poate ajuta să îți dai seama dacă produsul este sau nu unul bun. Aceștia pot împărtăși părerea lor, dacă produsul corespunde cu descrierea, dacă este durabil sau dacă funcționează sau nu la nivelul așteptărilor setate de producător.

Orientează-te spre magazine de încredere și producători cu renume. Astfel ai mai multe șanse de a te bucura de o achiziție rezistentă.

Acum că ai parcurs aceste informații ești gata să alegi cel mai bun aparat de etichetat.

Cel mai bun aparat de etichetat: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de aparate de etichetat care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aparat de etichetat industrial DYMO XTL 500

Aparat de etichetat industrial DYMO XTL 500

Kit cu servieta este imprimanta pentru etichete industriale ce se comporta ca o adevarata masina de etichetat.
Tipareste etichete de la 6 mm pana la 54 mm, inclusiv tuburi termocontractibile, coduri de bare si etichete pre-dimensionate autolaminante.
Etichete disponibile intr-o gama completa de materiale si culori de calitate UL.
Cutter automat (se poate inlocui) incorporat durabil – Conectivitate la PC.
Scheme prestabilite pentru aproape 100 modele panouri elimina “ghicirea” dimensiunilor si distantierea intre caractere.

Vezi detalii si pret

2. Imprimanta termica etichete DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo

Imprimanta termica etichete DYMO LabelWriter 450 Twin TurboImprimanta termica etichete DYMO LabelWriter 450 Twin Turbo dispune de doua role de etichete gata sa fie tiparite
Tipareste pana la 71 etichete pe minut, standard de patru linii pe eticheta, pentru o productivitate maxima.
Tiparesti etichete direct din Microsoft Word, Excel, Outlook, QuickBooks si alte programe populare.
Tipareste o eticheta sau sute, fara deseurile si dificultatile etichetelor in coala.

Vezi detalii si pret

3. Dymo Labelmanager 160P starter kit

Dymo Labelmanager 160P starter kitDymo Labelmanager 160P starter kit contine aparat de etichetare/imprimanta termica Dymo Labelmanager 160P (fabricat in China) si 3 casete originale D1 12 mm x 7 m, negru/alb (cod 45013) fabricate in Belgia.
Benzile de etichete pot fi personalizate cu ajutorul celor 5 dimensiuni de text, 7 fonturi, 8 chenare de incadrare si peste 100 de simboluri.
Memoria aparatului DYMO LabelManager 160P este de 9 etichete folosite in mod curent. Imprimanta termica este prevazuta cu taste de navigare usor de utilizat.

Vezi detalii si pret

4. Imprimanta Bluetooth Dymo MobileLabeler

Imprimanta Bluetooth Dymo MobileLabeler

Imprimanta Bluetooth Dymo MobileLabeler este un aparat de etichetat de birou, compact, subtire si usor.
Acesta iti permite sa creezi cu usurinta etichete personalizate de pe smartphone, tableta, Mac sau Windows folosind aplicatia gratuita DYMO Connect.
Foloseste etichete cu latime maxima de 24mm.
Nu ai nevoie de tonere, cartuse sau riboane! Pachetul include acumulator Li-ion nu ai nevoie de baterii.

Vezi detalii si pret

5. Aparat etichetat Sanco E1000 profesional

Aparat etichetat Sanco E1000 profesional

Aparat etichetat Sanco E1000 profesional portabil cu un ecran LCD mare ce va permite sa vizualizati eticheta inainte de tiparire.
Benzile de etichete pot fi personalizate cu ajutorul celor 3 dimensiuni de text (XL, L, M), 1 font si 4 chenare de incadrare.
Printeaza pe 1 linie pe banda etichete Brother original sau compatibil de 6 mm latime, pe 3 linii pe banda etichetare cu latimea de 9 mm si 4 linii pe banda de etichetare Brother cu latimea de 12 mm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată